Üdvözlet minden sziklakert kedvelőnek! Én még csak most tanulok bele a kert telepítés gyönyöreibe .Évek óta őrizgetek egy sziklakertépítő könyvecskét úgy döntöttem itt az idő bele is fogok a tervezésbe és tavasszal el is kezdem az építést.Örülök, hogy idetaláltam, remélem fel tehetek majd néhány ,talán bugyutának tűnő kérdést.
Most szorgosan olvasgatok ,jegyzetelek és nemsokára beindulok növénykéket beszerezni. Az itt látott kertek és növények képei arra inspirálnak, hogy minél hamarabb nekem is leygen ilyen kertecském!
Nem rossz, csak hát itt is megvan a minimális vásárlás-10000Ft- Ha meg szállítást is kér valaki, akkor nem lehet 1-1- darabot kérni, hanem fajtánként 10-et. Így már nem annyira klassz.
Nem igazán ismerem a fórumos lehetőségeket, hogy tudnánk "nyugisan" megbeszélni az átvételt/ postát, árat, stb...? Gondolom, nem divat telefonszámot megadni.... Esetleg e-mail cím?
Nos, inkább magot tudnék adni (vagy küldeni), mert mindössze 2 kis magoncot számoltam meg az anyatő körül. A többit már kiszedték. Ezek viszont jó lenne, ha ott maradnának.
Ez amolyan "össznépi sziklakert", a kollégák dobták össze a köveket és a növényanyagot (mondjuk kb. a 70 %-át én...).
A bábakalácsot egyik rokonomtól kaptam, három tőből egy maradt meg annak idején. De szépen szaporodik, ha kell valakinek, szívesen adok egy ifjoncot. :)
Sajnos a kökörcsinről nincs fotóm, pedig idén eszméletlenül sok virágot hozott, gyönyörű volt!
Álomszép a kert, de az 5. kép hengerelt le igazán.. Évek óta keresek bábakalács magot, tövet, bármit... Ha jól látom, ez az. Honnan sikerült szerezni? Nincs véletlenül eladó szaporulat?