Kétségtelen tény, h nem jól reklámozzák a film folytatását avval, h a legizgalmasabb részeket előre bemutatják, mert pont ezek a momentumok azok, amik elárulják a folytatást, ill. annak misztikumát. Itt valszeg 2 érdek ütközik. Ha nem a legizgalmasabb részeket villantják fel, akkor talán csökkennne az érdeklődés, viszont evvel lelövik a "poént". Hááááát.........
Én azért bőven szeretem - bármilyen drámasorozatról legyen szó - hogy nem tudom előre az epizód tartalmát, legfőbb mozzanatait. Sokan vagyunk ezzel így.
Szvsz az alkotók úgy gondolják, h ez nem krimi, h titkolózni kelljen. És valóban, nem okoz gondot, h néhány mozzanatot előre tudunk. Itt nem is annyira a cselekmény a lényeges, hanem az emberek, a rendőrök élete, gondolkodása.
Egyetértek. Valahogy meg kellett oldani, hogy Bordás leszálljon Alterról. Jön a nagy bumm, holttest sehol. Lehet, hogy átverés, lehet, hogy nem... Majd kiderül.
!
!
!
Sajnos nehezen lehet elkerülni, hogy belefussunk egy spoilerbe, a port.hu-n is hetek óta rajta van a részek tartalma a 10. epizódig. Engem különösen nem zavar, sőt, ha lehet, el is olvasom, hogy mi fog történni a következő részekben.
Ez nem az én napom, megnéztem a Wikipediában, h mi van a sorozatról, erre ott van az első tíz rész tartalma...grrr...na és ott már temetésről is írnak...
Bevallom, én egy kicsit reménykedem, hogy nem is halt meg... Ez nem spoiler, vagy ilyesmi, fogalmam sincs, hogy mi fog történni, és lehet, hogy a köv. részből pontosan kiderül, hogy mi is történt, és nincs esélye túlélni, de ez a fajta "megölési mód", csak hogy ne nevezzem nevén a gyereket, lehetővé tenné, hogy átvágás legyen az egész, és csak elhitessék X halálát.
Viszont ha már ennyire nyilvánvaló: nem gondoltam volna, h ilyen gyorsan megszabadulnak egy állandó szereplőtől, ráadásul így.
Ahogy azt sem gondoltuk volna, hogy az egyik állanó szereplő (Otyó) már az első résztől benne lesz a főcímben, de csak hetekkel később érkezik meg a képernyőre.
Az nem gond, hogy Altert Mike és Bordás cibálja az előzetesben (előzetes nem egyenlő letartóztatással), az sem, hogy felrobban egy autó, az sem, hogy Bordás Gergő bá'val kiabál, de az már igen, hogy bemondják X. halálát.
X-et írok mostantól a spoilerérzékenyek miatt...
Ez az előzetest nem teszi még csábítóbbá, viszont lelövi a "poént".
---
Ahogy a főcím is hibás: előre kellene rakni az előző heti összefoglalót, utána jöhetne a szokásos első vagy előjelenet, majd főcím, és utána indulhatna be a film.
De a mostani előjelenet - főcím - előző rész - film sorrend elég buta.
---
A filmmel semmi bajom, ez a kettő baki nem von le az élvezeti értékéből.
Megmondom őszintén, én is jóízűen kajáltam, hogy jaj de kár, már vége, és valóban ott volt az előzetes, nekem szívinfarktus...büdös nagy spoilerrel. De valahogy én reménykedem, hogy csak összevágták az egészet, hogy mintha, de valójában mégsem, csak kicselezték a nézőközönséget... :)) Vagy még az életben nem hallottak arról, hogy vannak spoilerérzékeny emberek.
Csak én az m1-et akartam tovább nézni. Térültem, fordultam, és megy az előzetes :( Azt viszont én sem értem, hogy miért nem lehet összevágni egy percet úgy, hogy abban ne legyen durva spoiler. Gondolom ezek voltak az akciódús pillanatok, ezzel reklámozzák.
Nyilván nem dokumentumfilmet vár el az ember, de mivel "emberközelibbek" az alakok és valóban nem macsók és amazonok, még a "filmes" történetre is hamarabb vevő a néző.
Én is drukkolok hogy ne váljon belőle akciófilm. Pont az volt eddig jó benne, hogy a valóságos életet mutatta. Nekem ezért tetszik Pircsi és Johnny bénázása is. Ne csak talpraesett macsókból, meg kemény nőkből álljon a sorozat.
Igen, de likvidálhatnák akár Johnnyt is, mert túl sokat látott, hallott, illetve a szőke csajt (Kriszta?) mert Bordás mintha kezdene gyanakodni rá. Legalábbis szerintem.
Jó magyar szokás szerint szkeptikus vagyok. Attól félek elmegy usa akciófilmek szintjére. Drukkolok, h fékezzék le az alkotókat, mert szokványos akciófilmekből már Dunát lehetne rekeszteni. Emberek, ez eddig jó, ne csesszétek el!