Nos megtekertem 130-al a téligummát... igaz rövidtávon, nedves aszfalton... tök faxa... nem zajos, sokkal rosszabbra számítottam... de élek a gyanúperrel továbbra is, hogy a nyári gumma is hangos, és azért nem érzem ezt annak...
Tapasztalatom a gumiról eddig nincsen, kb. 5 km-t tettem meg vele.
Nem érzem, hogy instabil lenne!
Az első 100 km-ig óvatosabban kell vezetni, mivel a gumis szerint ennyi idő kell, amíg a szilikon bevonat (amivel bevonják) a felszínéről lekopik. Könnyebben csúszhat addig
Már eleve csak nagyon peres gumikhoz csinálják, sportkocsikra, ahol tényleg nem fér el a pótkerék. De egy 195/65 gumi biztos nem lesz defekttűrő, és nem is biztos, hogy használnám. Gondolom én, hogy annyira kemény az oldalfala egy ilyen guminak, hogy kábé olyan komfortos lehet, mint egy fakerekű lovasszekér. Inkább hordom magammal a pótkereket.
Velem egyszer megtörtént az, hogy tízegynéhány éve a Moszkviccsal defektet kaptam, és sajnos a pótkerék sem állt a helyzet magaslatán. Ott kellett hagyni a kocsit az országút szélén, hazastoppolni (akkor még nem volt mobil), és mire visszaértem, a kocsit kifosztották. Elvinni szerencsére nem tudták, mert nem volt ki a négy kereke.
Ezért abban a helyzetben én biztos hívtam volna az assistancot, és rájuk förmedtem volna, de nagyon. Ugyanis az autó mozgásképtelen lett, az ő hibájukból. Ha ugyanis pótkereket adtak volna, akkor az autóval el lehetett volna menni egy szervízig, viszont az általuk gyárilag adott módszer (defektjavító) nem használható ilyen esetben.
Dísztárcsát télire nem kultiválom, kerékmérettől függetlenül... én rátehettem volna, de külön mondtam, hogy ne tegyük... marha egyszerű... hóban-jégben könnyen karistolod, meg a járdaszegélyt se látod, megintcsak karistolod... ennél nyomosabb érv, hogy a felni, és a dísztárcsa közé szorul a trutyi, és rohasztja a felnit... nem kell... csúnya fekete, de télre kibírom...
Ma átvettem, és hamár fel is rakattam a Fulda Kristall Montero2 télieket 205/55R16 gyári méretben, a gyári lemezre... :)
Azt hittem zajos lesz a gép, és nem... noha még csak városban mentem vele, de hamarosan suhanok az M1-M7 bevezető felé, és kíváncsi leszek... az is lehet, hogy a nyáriak is zajosabbak az átlagnál, ezért nem tűnik úgy, fenetudja... előző autómnál nagy volt a difi, pedig ugyanezek a téliek voltak...
Kivánok sok gondtmentes autokázást és váljon igazi büszkeségedekre a ceed, utcátokban, helységetekben és országotokban és határon túl is. De pontosan melyik tipusod van?, nekem 1 szerény de nagyon szeretett ceed lx-em van sok bövitéssel.A hosonló tipusú topikúsokkal, valahogy testvériesebben állok hozzá.( de ez csak egy +kiváncsiságra értsétek) Idö hiányában most ennyi , sok ujságom és jó ötletem van és sok , megvalosított hasznos kütyüm, beállitásom , modositásom , melyek a garit nem zavarják , csak a kényelmedet biztonságodat növelik. majd jelenkezek, egyelöre figyelmes szemekkel nézem és nyelem a többiek sok okos infojait Jó oldal , igazán szupi, bár ilyen lenne mindenben az országban, az a sok ember.... Még1x minden jót , a többi kedves tulajnak és topkosnak is. Kiaautós.
Tapasztalatok a gumiról? Hang? stb Én is most rakattam fel dísztárcsa nélkül a 4db winterhawkot. Nekem eddig tecc,de bővebbet csak ha lesz vele tapasztalat....
minden kocsinál a karteba köt ki az olaj, ha nem igy volna az volna a baj. a dugyattyú gyűrű mellet nem lefelé hanem felfelé az égéstérbe kerülhet olaj. az égéstérbe honnan kerülhet motor olaj??????? oda nem fecskendezik soha!!!!