Ezt az Astert jó lenne megvitatni, én meggyőzhető vagyok. Az előzőekben leírtam az én véleményem, majd kiértékelitek. A Lycopsis arvensist, mint veszélyeztetett "gyomot" azért is tettem fel, mert tudom, hogy számodra érdekes. Gyomok amúgy meglehetősen ritkán szerepelnek a topikban, de azért Pereszke, mint mindenben ebben is otthon van, úgyhogy gyorsan lelőtte.
Egyedül az Aster amellust gondolom másnak, a többi ok. Jaurinum tippje erre Aster canus, de az igazság az, hogy én Aster sedifoliusnak gondolom. Persze nem biztos, hogy igazam van, de megpróbálom igazolni a véleményem. Teszek fel két rosszul sikerült képet a levélről, amelyen azért a "mirigyesség" szerintem jól látható. Simon az Aster amellust kevés fészkűnek mondja, igaz a neten lévő képek, amelyek azért nem mindig mérvadók, néha mást mutatnak. Az én Asterem mindenképpen sokfészkű és a szürke molyhosság sem látható a levelén. Vagy rosszul látom?
A Corispermum canescenst a habituskép miatt tettem fel, megtaláltam a C. nitidumot is, de elég lecsepült állapotban, azért a termés és főként a felső murvalevelek különbözősége így is szembetűnő. A fényes poloskamag murvalevelei jóval kisebbek gyakorlatilag rövidebbek, vagy akkorák, mint a termés.
Hűha... hát sztem vagy egy felhizlalt kála (Zantedeschia aethiopica), vagy valami kiskorú elefántfül (pl. Alocasia odora, vagy A. macrorrhiza, stb.)...
7-8: Calamintha thymifolia 11-13 parlagfű A Salsola kali régi kedvencem, a munkahelyem környékén (Újpalota) régebben sokat láttam belőle. Mostanában kevesebbet mászkálok, kirándulni sincs időm. Ez a topik jó lehetőség az elfelejtett dolgok felfrissítésére. Némelyik növényt persze sosem láttam, pl. az első két képen lévőt.
Pedig mikor így kezdted, hogy "Ajjjaj...", már majdnem megvolt az egyik. Szóval a fehér színű (2.) a jajrózsa (Rosa spinonissima), a másik pedig (6.) parlagi rózsa (Rosa gallica). Lásd a 10478 hsz. képeit!
Sansevieria. Az egyik legstrapabíróbb növény. Szerintem szedjétek ki abból a műanyag izéből, nem látszik rendesen, ha áll alatta a víz. Legkönnyebben túlöntözéssel lehet tökretenni, pár hét víz nélkül viszont meg se kottyan neki.
Sziasztok!Páromnál találtam ezt a növényt, szegény elég viharvert!Szeretném őt helyrehozni, hátha sikerül,csakhogy nem tudom mi lehet a neve?! Hátha tudtok segíteni nekem! Előre is köszönöm!:)
A kelet-európai sztyeppéken honos faj, onnan került hazánkba. Tőlünk nyugatra nem is él. Én is homoki gyomtársulásban (szőlőben)láttam egy helyen a Kisalföldön. Jó lenne még elmenni lefotózni idén.
Igen, az. Homokon találtam, de művelt területen, Mórahalom környékén. Már egy hete nagyon látványosan színeződött, valóban messziről feltűnő növény. Sztyeppi szülöttnek mondod, de nem tudom igazából honnan került hozzánk.