Az óramosónál az alsó fordulatszámra nagyságrendileg valószínűleg jó VIP tippje, én is olyan 120-200 közötti fordulatszámot tippelnék, nem túl gyors, de forog szorgalmasan. A centrifugáláskor, üresen, felső állásban pörög tisztességesen. 1000 biztos van, de lehet, hogy van az 2000 vagy több is.
No igen, az alkotás öröme vezetett s látom értékeled a szóésmértékegység újítást :). Egyébként mög vagyok lepve: 200-1500 között pörög, kevesebbre gondoltam.
Rettenetesen néz ki, és valószínűleg nem véletlenül van futtatva forrasztóónnal. Én a helyedben nagyon alaposan kitisztítanám, és ha amúgy funkcionál, hát még véletlenül sem nyúlnék hozzá. Ahogy Murphy mondotta volt: sikeres kísérletet nem ismétlünk meg. :-)))
Véleményetek szerint ez a horgonyhíd el van törve azért forrasztották meg, vagy csak a furat miatt? Merjem leolvasztani? Funkcionálisan rendben egyébként.
APT! Ha a negyedes kerék fogszáma: 10, a váltókerék tengelyén a fogak száma: 8, koszorúján:30. Jól számítom, hogy az órakerék fogszámának 32-nek kell lenni? 10/30*8*12=32 ?
Pedig ezt a kerek fedőkő-rátétet elég elterjedten használták. Nem nevezném kakukktojásnak, ahogy a gyári centrál-másodperces átalakítást sem. Ez ilyen. :-))