Ha elfogadsz egy tanácsot, akkor casco ügyben nézz szét a lehetőségek között! Súlyos ezreket tudsz azon is spórólni, ha külön kötöd saját szakálladra! Gondolom a megfelelő önrészed megvan ahhoz, hogy ne legyen kötelezö a kötés. A másik előnye meg az a különkötésnek, hogy nem kell a hitel teljes futamidejéig fizetned, bármikor felmondhatod, vagy akár válthatsz is!
Eddig akárhol olvasgattam, mindíg kb. az jött ki, hogy egy dízel a benzineshez képest, mindent átlagosan bekalkulálva kb. 20-25 ezer km évi futásnál 4-5 év alatt hozza be a különbözetet.
De ahogy a Te számításod alakul, valahogy tényleg az jön ki, hogy miért ne? :-D
(Bár szerintem az önrész különbségét most sem kalkuláltad bele)
Ja, "szürke"üzemanyaggal szerintem ne nagyon foglalkozz, ha dízel lesz, és nem akarsz kiadós javításokat..
Fele ekkora futásteljesítménynél is meggondolandó egy diesel. Mivel ez a kérdés eldőlni látszik már csak az a dilemmám, hogy kombi legyen-e. Nem az a kérdés, hogy kihasználom-e vagy sem mert nem, de jó ha ott van az a kis hely és még csak sokkal többe sem kerül. De milyen az úton? Mivel szintszabályozás az nincs ezért keményebb a rugózás!? Kinek van és mi a tapsztalat? Üresen nem pattog nagyon, mint a Kangoo félék?
Nos, azt nem tudom, hogy mely felszereltséghez lehet tempomatot kérni, de csak 60e + az elektromos csomag plusz a sima elektromos csomaghoz képest, amit csak a diesel ex v. ex limitedhez kérhető. Az 1.4 exl + ecs nem metál 3.7m a 1.6d exl + ecsp nem metál pedig 4.338m. A fogyasztás számításánál évi 15e km-t azaz 1250km/hó-ot feltételeztem a jelenlegi futásom a alpján. (Valójában az 5éves átlagom 1583km/hó). 269/278ft 6/8l volt a feltételezett fogyasztás és nem számoltam az esetleges szürke :) üzemanyagot. 20175/27800ft havonta. Különbég 7600, törlesztés +6200. A törlesztést mind két esetben beépített cascoval számolták így benne van a törlesztésben. Azt nem tudom mennyivel több a kötelező szerviz, de ahogy alant láttam 60e ft-t nem haladja meg a diesel. Javítsatok ki ha tévedek. a benzinest nem tudom, de max havi 2000 ft-mínusszal számolok éves szinten. Még így sem rossz.
Ja és ez a különbség az 1.4-hez képest van ami még kisebb ha a 1.6 benzinessel számolunk. Ha valaki vacilál, gondolja meg én azt hiszem a drágábbat veszem mert havonta ugyanott vagyok a szerény számítások alapján is. Már ha jól számoltam.
Az önrész viszont a dieselnél magasabb, azt se kell elfelejteni, és a valamivel költségesebb szervízt sem. Ha jól értem, a számításodat az 1.6-os dízelnek a havija több 6200-al, a kalkulált üzemanyagfogyasztás kb átlag 7000 ft-al kevesebb?
Ez évi 10ezer ft megtakarítás lenne, nem számolva a fentebb említett kiadásokkal.
Igen, az áremelésnek csak részben (20e) volt oka a gari bővítés. Egyébként a Carens esetében plusz befizetéssel a régebbi tulajok is megvehették az 5 év km korlát nélküli garanciát. Itt erről sajnos nem hallottam :(
Végeztem egy egyszerű és elég visszafogott számítást és arra köv-re jutottam, hogy havonta kb kb 5-8000 ezer forinttal tankolnék többet (inkább 8), mint a 1.6 dizellel, viszont a havi törlesztő részlet 6200ft-tal több. Asszem mindenképpen a dízelt kell vennem. Ja és ez aza ajánlat még tartalmaz egy tempomatot is amai a 1.4-eshez nincs.
Nekem nem jött be speciel a zöld szín 5 ajtósban és ezt meg is írtam. Az hogy fikáztam volna, elég erős túlzás... Maradjunk a tényeknél ha lehet. Köszi
Ott , ahol a 170 lovas automata vasam visszatette eggyel a sebességet, 140 nél úgy gyorsul ötödikben emelkedőn, az M3on (a gödöllőin például), hogy lenyűgöző. (el se tudom képzelni milyen lehet a diesel, ha ez ennyire rugalmas..:-))
140 nél még egyáltalán nem hangos a motor, szélzaj csak akkor van, ha viharos szembe-vagy oldalszél van.
én maximálisan és azon is túl megvagyok elégedve az erejével, és a kultúráltságával.
Nekem az 5+2, meg a év egy kutya, de szerintem ez felhasználás kérdése...
ne feledjük el ugyanis, hogy az első 3 évben van csak km-korlátozás nélküli, utána már 150000km-ben limitált... ergó ha a futásteljesítményem ilyen marad, akkor a 150e km-et cca 3-4 éves kora közt érem el... innentől pedig érthető, miért is mondtam a fentieket... ;)
Meg tenné valaki, hogy beírja ide a az 1.4-es valós, tapasztalati fogyasztási adatait. Leginkább a tiszta autópálya 130-160km/h között illetva a túlnyomóan budapesti városi használatban alakuló értékek érdekelnének, mivel azt szeretném eldönteni, hogy megéri-e nem dízelt venni. Esetleg jöhet az 1.6-os is ha valaki nem rest és beírja. Előre is köszi
Szia ! Segítséget szeretnék tőled kérni ablakemelő ügyben. Lx-m van és a kereskedő beválalta, hogy a riasztóval együtt megoldják az ablak felhúzást is. De,a beépitő nem volt hajlandó megfúrni az ajtón lévő gyári csatlakozot. Kérdésem az lenne, hogy ezt megfúrás nélkül meglehet-e oldani. Válaszodat előre is köszi.
Az 1000km azért túlzás, de általában az akksira csak 1 év, klímára talán 2. És megnézném azt az embert, aki a fényszóróizzókra érvényesíteni tudja a 7 év garanciát.
Ma voltam a gödöllői szalonban, ahova délután érkezett egy SW 1.6 benyás LX+ metál sötétzöld és szegénynek egyelőre nincs gazdája! Azonnal elvihető! Megnéztem az udvaron és SW-ben szerintem nagyon jó szín ez (nem tudom de valaki fikázta itt a fórumon, bár az nem SW volt), pláne az ezüst tetősínekkel.
Aki gyorsan szeretne autóhoz jutni, szerintem csapjon le rá.
Sajna az enyém még nem érkezett meg, de remélem a jövő héten az is megjön a szalonba!
Én 5 ajtós CRDi LX ből ültem át CRDi SW EX Sport ba. Nekem 10% a bukta de nincs kedvezmény az újból valamint jó 3.95% hitel. Ott áll csorban kocsija mellett 6000 km-rel 3.800.000 ért. Még a szine is stimmel.