Az a lényeg hogy legyen szerződésed és egy pár ezer forint befizetésed. Utána elég gyűjteni a számlákat amiket az év végén is elszámolhatsz, és elég a nagyobb összeget utána rátenni ha már megvannak a számlák. De legjobb ha ezt azzal az EP-al tisztázod akikkel leszerződsz, lehet hogy máshol más a szabály és nem szetretnélek félreinformálni.
Szóval ti sem adtátok még fel. Jó ez az ovis tesó kérdés, megpróbálom. Nekünk sajnos nem lett legutóbb lefagyasztható embriónk, mert a 3 leszívott petéből 2 termékenyült meg. Ezt be is ültették és hát pár napja tudom, hogy sajnos nem sikerült. Az előzőnél meg egy maradt, de az nem élte túl a felolvasztást. :-(
Igen, ez 2006. jan. 1. óta van így, sőt ha az egészségpénztári számlán (min. 24 hónapra) lekötött összeg is van, akkor még annak 10%-a is átutaltatható, ebben az esetben 120e Ft az éves max. plafon.
Az egészpénztártól nem tudsz igényelni lombikra, viszont a saját befizetések után 30% adót de max. 100000 Ft-ot vissza tudsz igényelni. Érdemes!
A lényeg az hogy nyitsz egy egészségpénztári számlát, amire befizetsz akár egyben akár havi rendszerességgel bármilyen összeget. Kapsz kártyát, és utána azzal fizetsz pl. gyógyszertárban orvosnál, vagy ha nincs kártyaolvasó akkor kifizeted és kérsz számlát.
Lombiknál a következő a menet: Mi az intézetben mindent fizettünk és mindenről számlát kaptunk. A spermavizsgálatot és az ICSI-t pl. a férjem nevére a többit az enyémre. Amikor összegyűlt nekem 300000 Ft-nyi számlám bementem vele az EP-ba. Mivel az egyenlegemen nem volt annyi pénz befizettem a 300000 majd ők visszautalták. Majd a következő adóbevalláskor küldték az igazolást hogy volt 3 kiló saját befizetésem. Ez után megkaptam a 30% adóvisszatérítést, de ezt az EP számlámra küldték!! csak egészségügyi szolgáltatásokra lehet elkölteni. De arra úgyis elmegy a mi esetünkben... ha sikerül azért ha nem azért.
Tegnap beszélgettünk ismerősökkel az egészségpénztárakról - nekem ilyet nem fizet a cég, tehát nem ismerem. Ennél nem lehet valamennyit igénybevenni újabb lombikra?
Nálunk az életkorom miatt vetődött föl az, hogx ha az első nem sikerül, a 2.-ra valszeg csak júniusban kapok időpontot, tehát lehet, hogy közben meg kellene lépni egy fizetőset.
Azt hiszem, ez most 380 ezer + a gyógyszerek, kivizsgálások, jővőre valszeg drágább.
Számomra nagyon érdekes, hogy elsőre sikerült, aztán 4x nem...
Azt hiszem, rád is gondolt akaratlanul KP az én esetemben, amikor azt mondta, más a statisztika, és más a valóság, fussunk neki, és majd meglátjuk...
Sajnos nincs fagyibabánk (mindig csak annyi lett, amit vissza tudtak ültetni), én nemsokára 37 leszek és elfogytak a TB-s lehetőségeink... Szóval most pauza van és egyre inkább úgy néz ki, hogy a kislányom egyke marad. Egyébként a miért-re nincs válasz, nemzőképesek vagyunk mindketten, csak "nem jön össze" a dolog.
=***= szeretném megkérdezni tőled, hogy a 4. sikertelen után próbálkoztok még, esetleg vannak lefagyasztottjaitok, vagy most pauza van. Nálatok mi a probléma, illetve hova jársz?
Szia Grissom Szinte hajszál pontosan abban a helyzetben vagyok mint te, csak azzal a különbséggel, hogy nekem 2002-ben volt sikeres beültetésem, abból egy kisfiam született. Tavaly októberben, illetve most szeptemberben volt sikertelen lombikunk, és nálunk is a férjem részéről merült fel hogy hagyjuk a fenébe az egészet. Én azzal tudtam meggyőzni, hogy (szintén 33 éves vagyok) 45 évesen nem bocsátanám meg magamnak hogy nem tettem meg mindent egy kistesóért. Amivel még érvelhetsz, hogy a gyerek bizony kérdez, az enyém csak azt látja, hogy az oviban sorban születnek a kistesók, és az ővé hol van, meg neki mikor lesz, stb. kérdésekkel bombáz minket. Nektek nincsenek lefagyasztott embrióitok? Mert az ráadásul ha veled nincs különösebb gond, nagyon minimális hormonkezeléssel jár, és az esély szinte ugyanaz.
Brenduska Hogy álltok a stimulációval? Mikorra várható a punkció?
Sikerült megnéznem, fenn van csak bénáztam. A lényeg az, hogy nem találtak eddig összefüggést a 2 dolog között. A stimuláció során kapott hormonok a petefészket serkentik, az általa termelt ösztrogén nem más mint amit minden nő szervezete termel a terhesség alatt 270 napig.
Mindenkinek oda kell figyelni magára és el kell járni szűrésre akár lombikozik akár nem.
Sziasztok! Nézte valamelyikőtök tegnap az Estét? Sajnos elaludtam. A Káli vezetője beszélt. Sokat vitáznak mostanában a lombikkezelés és a mellrák kapcsolatáról. Gondolom, ő megnyugatólag nyilatkozott, de érdekelne.
Szia! Mi nagyjából hasonló cipőben járunk: nekem is elsőre sikerült a kislányom, és aztán 4x nem jött össze a kistesó. Nálunk nem okozott semmilyen hormonális elváltozást a próbálkozás, úgyhogy emiatt ne hagyjátok abba. OIde is be volt linkelve - és én most újra beteszem - azt a történetet, ami talán segít meggyőzni a férjedet. Az élet írja a legszebb és legmeghatóbb "meséket".
33 éves vagyok. 2004-ben elsőre sikerült a lombik próblkozásunk, abból született egy gyönyörű kislányunk. Szeretnénk egy testvért is, jelenleg a 2. lombikon vagyok túl, ami sajnos ismét nem sikerült. Én szeretnék még próbálkozni, de a férjem fél ettől a sok hormontól, hogy később biztos valami bajom lesz tőle és ezért nem akar több próbálkozást. Én ezt nem akarom elfogadni, nem akarok beletörődni, hogy nincs több lehetőségem... Ha valaki járt már hasonló cipőben, annak megköszönném, ha tudna tanácsot adni, hogy mivel tudnám meggyőzni őt arról, hogy ez még nem a vég....:-(
Ui: Ha valakinek van kérdése lombikkal kapcsolatban, mert ugye elsőre sikerült, de a rossz oldalát is megismertem, annak szívesen mesélek a tapasztalataimrók, kérdezzetek nyugodtan.
Ugy, hogy nekem anno 7 naposan fagyasztottak, Fablia arra kerdezett ra. Amugy ez nem szokas, csak Kulin doktor kevesbe fiyelte feszulten (khhmm, khmmm), hogy mi is tortenik ... mond6tni, tojt ra ... :(
Én úgy tudom a punkció napja (mert az a megtermékenyítés napja) és az ET (fagyasztás) között eltelt idő. Nekem legalábbis mindig így számolták. Így jött ki az 5 nap.
A hízással kapcsolatban mondanám el személyes tapasztalatomat. Én is híztam bőven a 13 év próbálkozás alatt. 53 km kezdtem, és a gyakori hormonkezelések mellett (13 insemináció + 5 lombik nekifutás, melyből 3 lett tényleges lombik beültetés, és egysem sikeres), 85 kg-ig felment a súlyom. Sajnos nagyon nehéz kordában tartanom, mivel amilyen gyorsan felmegy a súlyom a kezelések alatt, gyorsan megy is le, de már megáll 70 kg-nál. Az alá már nem nagyon tudok visszafogyni. Az átlagom 77 kg szokott lenni... Sajnos azt kell mondanom szerintem, aki hajlamosabb a hízásra, annak lesznek súlygondjai. Sajnos az is igaz, hogy van ebben némi lustaság, rossz étkezési szokás is bennünk, hogy idáig fajul a dolog. Bár tény, hogy a kezelések alatt, hiában vigyáztam bármennyire az étkezésemre, akkor is ragadtak rám a kilók. Szerencsére viszont nem jellemző ez a probléma mindenkire. Nagyon sok nő csinos tud maradni a kezelések, és a terhesség alatt és után is... De ez senkinek ne vegye el a kedvét, fő a végeredmény majd, a kis jövevény :)
Köszi, hogy írtatok, akkor azért ilyen 20-30 kg senkire sem ragadt terhesség nélkül, ami azért biztató. ICSI-re megyünk, elsőre, kihaggyuk az inszemet, mert esélytelen. Remélhetőleg novemberben végén. Addig is próbálok fogyni, de nem akar sikeredni.
Olvasgatlak már titeket egy ideje, mióta megtudtam, hogy én is sorstárs lettem. Próbálom begyűjteni az infókat a "csodaszerekről", ami esetleg segíthet. Mindenkinek drukkolok.
Jaj de örülök, hogy ilyen sokan lettek. Ez nagyon jó arány.
Nekem 2x próbálták meg a blasztociszta tenyésztést és sajnos mindig az volt hogy az első 3-4 napban gyönyörű sejtek igencsak megfogyatkoztak az ET-ig, és soha nem lehetett fagyasztani.
Egy kis vér ET után nem baj. Ha több lenne akkor szólj be.
zsu7 Nekem idáig három lombikom volt, egyiknél sem híztam vagy voltam kívánosabb az átlagnál. Az elsőnél ugyan 14 kg. felment, de az szüléssel végződött. Egyébként én is nagyon hajlamos vagyok a hízásra, de éppen ezért oda is figyelek. Inszemről nem tudok beszámolni, mert az nálunk ki volt zárva.
K.a.r. Gratulálok hogy ilyen sok embriód maradt. Az enyhe vérzés után szerintem ne aggódj, nálunk több lánynak is volt közvetlenül a beültetés után enyhe vérzése, és az egyik közülük terhes is lett. Az első lombikom nekem sikeres volt, de a 14. hétig vérezgettem, utána félig levált a méhlepényem, akkor dölt belőlem, de szerencsére a nonstop fekvésnek köszönhetően visszatapadt, és szép lassan a 20. hétig elmúlt. Úgyhogy nem kell egy kis vérzéstől megijedni.