Meséltem Nektek, hogy egy kollégám vett 1,4-es Cee'd-et. Szerintem már picit bánja, mert nem megy neki 8,5 alá a fogyija. Nincs baja a kocsival, mert imádja, de városban pörgetni kell a motort a sok elindulás miatt. De nem hitte el nekem, hogy majd 1300 kilóhoz kell az 1,6-os ilyen körülményekre, szerintem.
"" 1.6 BENZINES TULAJOK, MÉG MINDIG NEM VÁLASZOLTATOK PONTOS SEBESSÉG ÉS FORDULATSZÁM ADATOKKAL KAPCSOLATBAN, hogy tényleg össze tudjuk vetni az 1,4-essel! ""
Persze, hogy nem , hiszen nincsenek 1.6-os benzines tulajok !
Szeretnék és is csatlakozni a fórumhoz, mivel szeptember 22-én megrendeltem egy Cee'd SW LX PLUS 1.6 benyás autót. Nekem kb. két hónapot mondtak Gödöllőn, de a leírt tapasztalatok alapján örülök, ha idén meglesz. Időközben a meglévő autómat (Hyundai Accent 1.5 LS) egyénileg értékesítettem (elég gyorsan sikerült - 2 nap), mert nagyon kevés volt amiért beszámították volna, így döntenem kellett és egyelőre autó nélkül vagyok. Alig tudok már aludni, de majdcsak kibírom valahogy! A fórumot két hete folyamatosan olvasom (az asszony már teljesen kivan ettől) és nagyon sok hasznos információt szereztem belőle, ez segített a döntésben is, köszönöm. Én nem csak a hét év gari miatt vettem a szídet, hanem mert ez tetszett a legjobban; végigpróbáltam szinte az összes kombi palettát - gondolkodtam még a Rönó Megane II GrandTour-on is, de végül is szíd tulaj leszek, úgy néz ki.
Ha 1,6 -os akkor miért nem EX, miért nem CRDi? Soknak tartom a majd 600 felárat az EX-re, bár abból többet lehet alkudni is. Évente kb. 10e km-t megyek, tehát a dízel árkülönbözete 7 év alatt jönne be és az ezerhatos benzines is elég jó motor szerintem. Egyébként a metál felárat és a riaszatót távirányítóval ki tudtam alkudni az LX+ felszereltséghez, ami nekem elég is.
Sajnos a fórumon elég kevés 1.6 benyás tapasztalatot hallottam, pedig nem csak a motor, hanem a váltó is más, amire egy linket is találtam:
Az 1. és 2. különbözik a többi ugyanaz, de a végáttétel kisebb így kevesebbet is pörög, mint az 1.4 benyás, ami a fogyasztásra is kihathat.
1.6 BENZINES TULAJOK, MÉG MINDIG NEM VÁLASZOLTATOK PONTOS SEBESSÉG ÉS FORDULATSZÁM ADATOKKAL KAPCSOLATBAN, hogy tényleg össze tudjuk vetni az 1,4-essel!
Kéne tudni az osztók?rt... no meg a középfurat se ártana... az az ET kicsit csámpának t?nik ide, még ha az el?s két ismeretlen paraméter jó is volna, meggondolnám...
Meg tudnátok mondani, hogy korábbi autómról maradt 5 csavaros 6Jx15 ET49 acélfelni, jó lesz-e a ceed 5,5x15 gyárija helyett 195/65/15 téli abroncsoknál ?
Sem a Ceed ben sem az I30 ben nincs kipörgésgátló. Van viszont az ESP ben egy un. elektronikus difizár. Ha az egyik hajtott kerék megpörög akkor az ESP azt megfékezi amit?l a normál difi miatt a másik kerékre jut a hajtás. Ez normál elindulásnál ugyanaz mint a kipörgésgátló, de nagyobb gázzal extrém indulással már kipörög a kerék. Pont ez a lényeges különbség a kipörgésgátló és az ESP ben lév? elektronikus difi között.
Egy kis házi feladat a topiclakóknak! Aki tudja, ellenőrizze le a vezetőoldali biztonsági övét (öv és csat), és az első ülések alsó éleit is nézzétek meg.
Szerény véleményem szerint kipörgésgátló nincs a Cee'd ESP-jében. Legalábbis sikerült már megkaparnom jópárszor, de nekem kellett megoldani a "problémát".
Nagyon jó dolog ez az ESP! Csak arra kell vigyázni vészhelyzetben, hogy nehogy lefulladjon a motor, mert akkor az autó olyanná válik mint egy darab kő...
"A számítógépes vezérlésű elektronikus menetstabilizáló program a már korábban elterjedt blokkolásgátló fékrendszerre és az elindulást segítő kipörgésgátlóra épül."
Bocs, nem olvastam el figyelmesen. Azért érdekes hogy ezt valahol külön feltünteik, valahol meg nem.
Felmerült bennem egy kérdés, ha nagyon hülye, akkor előre is elnézést: az ESP-vel szerelt Ceed-ben van kipörgésgátló? Azért kérdem, mert az i30 felszereltségi listájában ez külön fel van tünteve.
""" A számítógépes vezérlésű elektronikus menetstabilizáló program a már korábban elterjedt blokkolásgátló fékrendszerre és az elindulást segítő kipörgésgátlóra épül. Az ESP az ABS és az ATC érzékelőitől, valamint a hossz- és keresztirányú gyorsulást mérő műszertől érkező adatokat figyeli, folyamatosan összehasonlítja a beprogramozott ideális értékekkel, és amennyiben eltérést észlel, azonnal beavatkozik. Megpróbálja helyes irányba igazítani a járművet, és a pillanatnyi helyzetnek megfelelően oldalanként, tengelyenként vagy egyenként fékezi - olykor - blokkolóra - a kerekeket, és ha szükséges, a motor nyomatékának csökkentésével, vagyis gázelvétellel stabilizálja az autót. Ha például egy jobbos kanyarban a kocsi fara kifelé kezd csúszni, az ESP elveszi a gázt, és ha még ez sem elég, a csúszás megszűnéséig a bal első és a jobb hátsó kereket fékezi, mindezt a vezető szándékától függetlenül. """