Én úgy vettem észre, hogy a gomb csak a levegőbefúfó-szabályozó tekerentyű bizonyos helyzetében/eiben világít! Most nem emlékszem, melyikben, próbálgasd! Egyszer én is pánikba estem, hogy kiégett. :)
Először 5W40-es, most 10W40-es olajat használtam, mindkettőt eszi a kicsike, de nem vészesen.
A fogyasztás sajnos ennyi... Országúton egy Népítéletes tanács alapján próbálok max 3500-as fordulaton menni, ez 110 körül van, ilyenkor 6,5-7 l körül eszik. Efölött megugrik...
Még egy kérdésem lenne, hogy a klíma gombja mellett van a "belső levegő keringető" gombja, ha bekapcsolom kell-e neki világítania (mint a hátsó ablak fűtőszálainak bekapcsolásakor)? Mert az enyémben nem világít!
Valószínű, hogy az olajcsere miatt jött elő az INSP felirat, úgy döntöttem lecseréltetem az olajat, de még nem tudom, hogy milyet vegyek és elég lesz-e a 4 literes kiszerelés. (remélem nem fogja "enni" az olajat)
Az autó fogyasztása városban 9,5-10L között alakul, sok lámpával, rövid távon sok indítgatással. (1.6 16V) Ez reálisnak mondható, országúton vagy autópályán 100-130 között mennyire számítsak, milyen tapasztalatotok van?
Előre is köszönöm!
Ui: már vettem rá téli gumit 195/65 R15 Goodyear Ultra Grip 7, remélem jó lesz :-)
Az enyém 2002-es 1.6-os és szintén produkálja a kijelző hibát kb. 1 éve. Engem nem zavar különösebben, de ha van olcsó megoldás azért az érdekelne.
Az insp szerintem ha nincs hiba akkor is felgyullad, ha úgy gondolja, hogy a szervízciklushoz értél. Mivel nem járok opel szervízbe (csak a szomszéd autószerelőhöz) ezért utoljára én is csak kilőttem - természetesen olajcsere meg minden "kötelező" megvoltak. crow
1 hónapja boldog tulajdonosa vagyok egy 2003-as, 1.6 16V Zafirának! (Tudom, "kicsit gyenge" az 1.6 16V, sajnos nem volt más!) Közel fél éve pedig rendszeres látogatója a fórumnak!
Vásárlás előtt sok hasznos infot olvastam a fórumon :-).
Segítséget szeretnék kérni tőletek:
1. Gyújtás ráadásakor INSP felirat jelent meg a kilométerszámlálónál!
Az opel füzetben azt írják ha ez a felirat jelenik meg: 500km-en vagy 1 héten belül irány a szervíz. Az autóban 100.000 km van ténylegesen, előző szervíz 85.000 km-nél volt januárban. Elvittem az autót egy szervízbe, ott a kéziféknél megbontották a műanyagot, ott egy csatlakozóra rátettek egy műszert, ami nem talált semmi elektronikai hibát az autón, utána a napi kilométer számláló gombot kb. 20 másodpercen keresztül a szerelő nyomva tartotta és lám eltűnt az INSP felirat. Azóta nem írja ki! A szerelő szerint ne foglalkozzak vele.
Mi lehet a gond? Esetleg "csak" az olajcserét jelezte volna?
2. Milyen olajat tegyek az autóba, 5W-30, 5W-40, 10W-40 és milyen márkájút?
Előző tulajdonosa Castrol SLX 5W-40-et tett bele.
(elmondása szerint, neki nem "csipegette" az olajat)
3. A pollenszűrőt és az üzemanyag szűrőt milyen gyakran kell cserélni?
(olajcserével egyszerre szokták vagy km futás függő)
4. A központi kijelzőn hibásan jelennek meg az adatok, a mellékelt képen látni fogjátok. (különösen nem zavar) Javítható-e vagy pár hónap és vége?
Még korábban nézelődtem Zafira, BC, esetleges utólagos állítgatások, stb. témájában. A zafira-forum.de oldalon találtam is témába vágó beírásokat, de én fél kukkot, ha értek németül. Bemásolok két linket. Valaki németül beszélő esetleg meg tudná nézni, hogy miről van szó? (na jó, annyit értek, hogy valamilyen automatikus ablakfelhúzásról)
Coolant = h?t?víz h?mérséklet. (Ezt sokan szokták hiányolni.) TC-dist = a tankban lev? üzemenyag. Speed = majdnem pontos sebesség. (kevésbé csal mint az óra.)
B Zafira secret menu: 1. Motor beindít. 2. Rádió szóljon. 3. A műszerfalon a Settings gombot lenyomva tartani kb 10 másodpercig. Beep jelzi, ha elég. 4. BC gombot nyomogatni a lapozáshoz. (A műszerfalon)
Párommal most gondolkodunk egy autóban. Közös megegyezéssel eljutottunk odáig, hogy egyterűt szeretnénk. Az pénztárcánk sajnos nem feneketlen így maximum 2,5 M HUF-ot tudunk rászánni, de személy szerint 2,3 M forintot adnék ki. Ebből már kitalálhattátok, hogy nem új gépben gondolkozunk.
Szóba jöttek:
- Toyota Corolla Verso
- Ford Focus C-MAX
- Opel Zafira
A fentebb megjelölt árkategóriában Zafirából találtam a legtöbbet. 1999-2002-es évjáratú példányokról van szó. Ezek közül is az 1,8-as benzines fogott meg. Szorgalmasan olvasgatom a fórumotokat és a népítéleteket is. Eddig 3 autóm volt: 2 Opel (Astra G, Meriva) és egy Toyota Avensis. Mindhárman magasra tették a mércét, nagyon megbízható autók voltak.
Kérdésem a következő lenne:
-A Zafira fizikai méreteiről hol találok adatokat? Sajnos az osszesauto.hu-n nincs adat.
-Van valami jellegzetes hibajelenség, amire oda kell figyelni vásárláskor?
Nekem egy 2002-es 1.6 zafirám van és kb. 1 hónapja építettem bele a BC-t. A hozzá kapott beépítési és telepítési utasítások alapján tökéletesen és egyszerűen beépíthető. Nekem tetszik a dolog!
Csatlakoznék a fórumotokhoz. Nekem egy hét éves 2.0 DTl Zafirám van ami beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Az autót 1.5 éve használom a szokásos dolgokon ( olaj,szűrők) csak a fékbetéteket cseréltem ki !! Olvastam a fórumban erről az utólag beszerelhető bcweb szerkentyűről. Ha van róla tapasztalat az érdekelne!