Minden PNA kb 2 órát bír akksiról. Egyes gyártók adnak autós töltőt, ez nincs? Autós töltőnél arra kell vigyázni, hogy az autó beindításakor ne legyen bedugva a GPS-be, mert túlfeszt kaphat.
Nekem egy bajom van vele, hogy gyenge az aksija: kb. 2 óra folyamatos üzemet bir, de 1 hét alatt ha nincs használatban akkor is teljesen lemerül. Illetve ami még gáz, hogy kicsit rövid a tartó nyaka, igy napsütésben sokszor nem látok a kijelzőből semmit. A GPS részével még nem volt gondom, ha sok magas épület van a közelben akkor persze könnyen elveszítheti a műholdakat de ez gondolom minden GPS-nél igy van. A fényképezőgépem mini USB csatlakozós kábelével és az Active Sync szoftverrel primán használható PC-vel.
Ez így sajnos nem mond semmit. De meg kell nézni a hátoldalát a készüléknek. Ha van antenna csatlakozó aljzat, akkor bármilyen odaillő antenna csatlakoztatható. Ezek passzív vevő antennák, tehát csak a csatlakozó fajtája számít.
Én olyat vettem, ami 5 méteres kábellel van szerelve (kombi a kocsi), és a kábelt szépen el tudtam vezetni az ablakok feletti gumitömítés alá rejtve.
Igen. Veszélytelen. Minden nap használom a szinkronizálót, a gépemről Outlook adatokat visz át automaikusan. Névjegyzék, időpontok, feljegyzések, stb. Telepíteni szoktam rá egy pár dolgot, mint old beszélő némat magyar angol szótár, PDF megjelenítő, ... stb. Az iGO mentett adataint is eltárolja az asztali gépen biztonságból.
No para, nem fagy le. Mini USB lehet a csatija. (Fényképező, vagy kártyaolvasó kábelje) Nekem Acer PDA-m van, azon ilyen a csati. Ha nem adtak hozzá, akkor lehet, hogy a töltőböl tudod kihúzni a kanócot. Ha nem, keress egy mini USB-t valahol, vagy venni kell.
Nem tudom a KIA milyen GPS-t adott ajándékba, de a saját MioC710-emnek sokat segített, hogy vettem külső mágneses antennát. 4 ezer forint körül van, és sokat javít a vételen.
Én a diesel automba soha nem raknák 0W30,vagy 0W40 es olajat(itthoni használatra teljesen felesleges,ritkán van -35 fokos külső hőmérséklet) Az igaz,hogy picivel hamarabb jut el a kenőanyag a különösen fontos helyekre hidegindításnál,de pl.: melegben,vagy amikor hajtod a gépet sokkal vékonyabb az olajfilm,tehát "nagyobb" a kopás egy 5W40-es olajhoz képest. Ráadásul a régebbi turbok konstrukciójából adodóan kicsit eszik az olajat.
Az ajándékba kapott navit használja valamelyikőtők?
Milyen tapasztalataitok vannak?
Sajnos az enyém nagyon gyakran már bekapcsoláskor azt jelzi, hogy nincs jel, és menet közben is egyik pillanatról a másikra bemondja, hogy megszűnt a vétel,(piros a műholdikon) és ez hosszú perceken, km-eken át tart. Tegnap épp Bpesten a belvárosban hagyott így cserben.
Vajon ez "normális" jelenség, vagy valamit állítani kellene rajta?
Nem feltétlenül megy tőle tönkre. Én a pancsolást nevezem így gyűjtőnéven. Néha ismeretlen eredetű a nafta. (hajó pld) Az öntögetéssel pedig gyakori szűrő csere jár, néha nagyobb bajok is vannak, hiába van akár kútról az anyag. Mire lefejtik a buszból, teherautóból akár... Most kapásból 4 haverom jutott ebből eszembe név szerint. Eldugult pumpák, szűrők, megálló rángató autók, az egyiknek a befecskendező is majd fél milla volt. Ezek konkrétumok.
Attól, hogy benzint kapsz, hanem málnaszörpöt, a tetején két liter benzinnel, hogy olyan szaga legyen. Vagy ha mégis benzin van a kannában, akkor nyugodt lehetsz, hogy a legolcsóbb 91-es oktánszámú román szutykot kapod. Amíg 65-70ft volt az ukránoknál a gázolaj, az öcsém is kijárt tankolni, az ottani MOL kútra, de itthon kannából ő se nagyon mert venni, pedig 25éves VW-ja van.