Nyáriban 205/55/15 ami még rámegy, nagyobb meg felniket nem akarok venni.most uniroyal 550 van rajta, de csak H-s, nem rosszak de nem nagy durranás, szerintem még egy szezon elmegy, aztán majd vmi t majd akkor veszek rá.
Mivel nem vezetek sportosan, inkább a komfort és a csendesség a fő szempont...még 200+ felett is...
Mivel a sógorom eladta a kocsiját így maradtak meg a 185/65/15 téligumijai, és jelképes sörözésért az enyémek lettek....6mm-es, talán ha 10e km-t mentek. Kipróbálom, aztán, ha nem tetszik majd, akkor még mindig tudok venni rá nagyobbat....
Mondjuk a gépkönyve szerint téliguminak 125/85R15-öt ír, de ilyen méret ma már nem kapható....egyébként 175/70R14Q az ajánlott téliméret..meglepő, igaz?
Ezért gondoltam, hogy a 185/65R15T megfelelő, terhelési indexe ugyanúgy 88, mint a nyárinak...mivel úgy is acélfelnin lenne, a nyáriak meg maradnak a gyári könnyűfémen, úgy is csak akkor teszem majd fel, ha nagyon betört a tél....
Autóm gyári mérete 195/60R15V, 1400kg, 170Le... Téli váltóméretnek a 185/65R15 jó neki, vagy kevés? Eléggé orrnehéz és gyorsan is koptatja az elsőket...vagy inkább maradjak a gyárinál, hegyekbe nem járok vele.
Szóval G Astrára 16-os méretben mi a járatos méret? Ami mutat is valamit egy sedanon? :) Esetleg gumitípust is ajánlhat aki ért hozzá, meg 4 csavaros felnit, lehetőleg minél jobban hasonlítson az OPC-re :) Gumi esetében elsőkörben Pirellit néztem ki...
hi, még mindig keresnék 1pár 205/45R17-t (esetleg szóba jöhet 215/45 is) valamint egy garnitúra 195/60R15 v. 185/55R15 ~90% téli gumit..! Továbbá megválnék 4db 185/65R14 ContiEcoContact gumimtól, kb. 5-6mm
Bocs, a mintát elfelejtettem, Krisalp3-ról van szó. De egyébként ez az egyetlen téli Kléber minta ami létezik ebben a méretben. Ha valahol látsz ebben a méretben Krisalp HP-t az ne tévesszen meg, az is Krisalp3 mintával van, max. Krisalp HP szerepel az oldalfalon.
OK, csak jobban vágynék az eggyel nagyobb méretre! Úgy megnézném, hogyan mutat a 205-össel. Szerinted látványos lehet a különbség, nyilván nem............................vagy még egy verzióm van: Gödön hírdet egy srác gyári 17"-es felniket. 50 pénzért odaadná a 4-et!!!!!! + 4 db gumi.........................és a felnik sem makulátlanok + a pesti kátyúk.................... így ez már összesen egy százas lenne............... szerinted?????????????
A cápára dondolkodom 195/60 R15, vagy 205/60 R15 között. A könyv szerint ez a két gyári méret. A kisebb lenne a Good Year, a nagyobb a Fulda. A GY még szőrös, állítólag 500 km-t ment! Jövő év elején viszont már 2 éves lesz! A Fulda minden bizonnyal idei, legalábbis csak remélni tudom..............de tavasszal már az is egy éves lesz................. Ez a nagy dilemmám, persze azért nem esz meg az ideg:-))))))))))))))))))) csak van most lehetőség......................Furcsa, hogy nem 205/55 R15 a váltóméret, nem?????????
Azért ennyire nem egyértelmű - mit jelent hogy nagyobb? Nagyobb felnire megy? Akkor az is plusz ktsg... Vagy csak amolyan "175/65 vs 185/60 azonos felnin"-típusú?
Amúgy meg az egy éves gumma, ha nincs elnyalva, meg szálszakadva, akkor olyan mint az új. De a Progresso sem az a kifejezetten xar gumma...
A nagyobb méret meg szebb, jobb, többet fogyaszt vele a kocsi... Neked kell eldönteni, hogy hiszel-e a használt gumiban.