Kléber Krisalp HP H 20750/db Vredestein Snowtrac2 H 23950/db Bridgestone LM25 H 26950/db Dunlop 3D H 24950/db Goodyear UG Performance H 26950/db Continental TS790 H 24900/db Continental TS810 H 28900/db Pirelli W210 Sottozero H 26950/db
Van négy levetett Goodyear NCT5 gumim, 175/60R15V méretben. A gumis szerint még több, mint 50%-os mind a kettő, viszont 2002. év végi mind a négy. Amúgy hibátlan, javítva soha nem volt, nem eresztett, egyenletesen kopott, télen se szereltem le a felniről (külön felnin van a téli gumi). 29000 km-t futott a nyilvántartásom szerint. Méretváltás miatt eladó, jelképes 4000Ft/garnitúra áron.
Email-en elérhető vagyok, átvenni leginkább Budapesten lehet.
Nekem van 4 eladó Firestone winterhawk téligumim. Tavaly vettem őket tehát havat se látott :) csak 5000 km-t mentem velük, utána tetettem fel a nyárikat. A mérete 185/65R15. Szerintem a Megane (1-es vagy 2-es?) kombira lehet pont nem jó a mérete. Scenic 1-es ráncfelvarrt-on használtama gumikat, jó a fékútja, esőben is gond nélkül mentem az autópályán vele...
Igazából szerintem ez egy kiterjesztett használatú gumi. Azaz nem merevedik, keményedik 7 fok alatt annyira a gumi mint az igazi nyáriak.
Latyakban el lehet vele szépen menni, de hóban nem mennék vele. Viszont nem rohantam soha hogy hamar-hamar rakjuk fel a télit. Az előző telet simán el lehetett volna vele járni.
A vectorok havas viszonyok között erősebbek szerintem.
Hogy a Yokohama hányadik vonalba tartozik, arról lehetne vitatkozni. Nekem még nem volt, de talán számottevő, hogy a WTCC-ben ezzel mennek.
Deviszontellenben, nekem volt P2500-m, egy 105 lóerős elsőkerekes autó hátsó tengelyén. Csak nyáron használtam, nem vettem észre semmi említésre méltót.
Viszont mivel már igen régi minta, nem biztos, hogy jó választás, kérdéses, hogy 1-2 év múlva lesz-e belőle utánpótlás, ha netán ugyi...
Négy évszakos gumikról szeretnék kérdezni, bár ahogy visszaolvastam, nem túl népszerű a téma. :( De hátha.
Szóval van egy új autó, amit másodvonalbeli nyári gumikkal szállítottak (Yokohama), és szeretnék helyette négy évszakost felrakatni (175/65 R14 82T). A tesztek alapján a Vector 5 / Vector 5+ ill. a P2500 szimpatikus. Mivel a hóban nyújtott teljesítmény számomra gyakorlatilag indifferens, a P2500 jobbnak tűnik, viszont az ára alapján meg a Vector 5-nek kellene a jobbnak lennie. Az lenne a kérdés, hogy van-e valakinek gyakorlati tapasztalata velük, ill, hogy ti melyiket ajánlanátok. (Sajnos az általam ismert tesztek a téli gumikkal hasonlítanak, nyáriakal nem.)
Nem fogalmaztam kellőképpen pontosan! Bocsi! Én az eredeti felnihez viszonyítottam az értékeket, amit írtam! Tehát az 5,5-ös acélfelnihez sokallom azt, amennyivel kifelé jön a felni széle! Ezért gondoltam a 6"-osra!
1 inch/coll = 2.54cm, vagyis a 6.5 ->7 szélességváltás kifelé 0,635cm-t fog jelenteni, fél cm. (Az ET meg mm-ben van megadva, tehát ha ET45 -> ET35 a váltás, akkor egy cm-t jön kifelé a kerék.)