Néhány cee'den zörgő hang hallható, egyenetlen úton történő haladás közben. Aki ezt tapasztalja, forduljon márkaszervizhez. Az ok Az MDPS (elektromos szervokormány) közbenső tengely csavarja, amelyik az MDPS modul és kormányoszlop csukló között található.
1. Egy autó, normál használat esetén 1.500 - 3.000 fordulat között, autópályán (benzinesnél) 4.000 körül jár. Vagyis ha feltételezzük hogy két egymással összehasonlított görbe szinte egymást fedi 4.000-ig, utána kicsit más ívet húzva eltérő pontról esnek vissza, akkor az miért is befolyásolja a mindennapi használatot?
2. A dízel + 100 Nm és 1.900-2.000 fordulaton. Hogy lehet összehasonlítani egy hasonló löketű benzinessel?
3. A dízel nem kattog, csattog :) Te a dinnyeterítő autóról beszélsz. Tény, hogy a dízel járáskultúrája más, de 90-100-nál a benzines már hangosabb, a jelentősen magasabb fordulat miatt - nyomatéggörbe ide vagy oda. De ezt neked kell tudni a legjobban.
4. Ha a nyomaték miatt vettél dízelt, akkor mit érdekel, hogy 4.200-on meg van-e az a "nyamvadt" 154 Nm, vagy ott épp még 148? :)
Évi 10 ezret mész és nem autópályázol. Akkor lehet, tényleg nem kellett volna dízel. Ha meg már megvetted, akkor élvezzed ki, kit érdekel a benzines görbéjének adott pontján +/- 5 Nm eltérés?
Ha a dízellel ráálsz 90-100-ra, akkor 4-4,5 liter, a benzines azért nem lesz ennyi.
Szó ami szó, menj be egy szalonba és vezessed az 1,6-os benzinest. Aztán utána nem fog fájni a szíved!
Én is láttam a prosiban a görbéket :) Be lehet menni a kereskedésekbe és elővetetni az új, javított cee'd brosúrát (rajta van az NCAP 5 csillag a címlapján), Abban már a javított, 4.200-as fordulat szerepel. Lehet ezen vitázni, fel lehet tenni a a motort a padra... :) És megkérdeztem a Kia Motors illetékesét, ő visszahívott, hogy a helyes adat 4.200. Nem én terveztem a motort, így ennyit tudok tenni az ügy érdekében. :)
"Az utólagos xenon izzók beépítése jogilag egyelőre nem teljesen tisztázott. A magyar közlekedésben résztvevő járművekre vonatkozó előírások nem térnek ki konkrétan az izzó (égő) típusára és az esetleges xenon (nevezzük ívkisüléses vagy HÍD égőknek) és a hozzájuk kapcsolódó kiegészítő berendezésekre, mint automata szintező és lámpamosó. Ebbe ne menjünk bele, az azonban már műszaki kérdés, hogy a pontos fókuszpont ellenére a HÍD égő több szórt fényt ad a szabadformázású parabolatükrös lámpatestben, mint az árnyékolt fejű H4 vagy H7-es izzók, így a szembejövőket jobban vakíthatják. A begyújtás pillanatában a nagy áramfelvétel okozhat problémát, akár ki is olvaszthatja a nem erre méretezett olvadóbiztosítékot, és valóban esetleg egyéb elektronikai problémát okozhat. Ezt persze leginkább a begyújtáskori tranziens, utána az áramerősség szépen visszaáll egy alacsony névleges értékre, ami alacsonyabb, mint a H4/H7 izzók esetében, ugyanis a HÍD égő csak 35W teljesítményű. A trafó nem termel akkora hőt, hogy bármit is megolvasszon, de olyan helyre kell tenni, ahol szellőzik és nem zárt térben van. Mindezek figyelembevételével, én maradnék a gyári fényszórónál, noha a HÍD fényerőssége valóban jobb. És akkor minden legális és megbízható, rosszindulattal sem lehet belekötni."
Én csak tényeket szerettem volna megosztani, ha nem gatyád ne vedd fel :).
Egy biztos, hogy a gyári Xenon szintszabályozós és lámpamosó van rajta
Max arra szállhat rá, hogy ég-e (a lámpa rendesen).
Idézet a témáról egy joghoz értő illetőtől:
eksön_ 2007-07-25 15:58:55 (#88146) Szó sincs automatikus szintszabályozásról, csak szintszabályozásról, manuális meg már minden autóban van. És egyébként a tanácsi irányelv aminek a melléklete a hivatkozott előírás, azt is magába foglalja, hogy nem tagadható meg az olyan gépkocsi forgalomba helyezése vagy forgalomban tartása, amelyekkben az "E" jelzéssel ellátott világító berendezések vannak, márpedig a Mo-on árult H.I.D. szetek legtöbbjén van ilyen jel, a beszerő szervizek műbizonylatot is tudnak adni. Továbbá a Tanács irányelvei ugyan jogszabályok, de közvetlenül csak akkor hivatkozhatók, ha adott tárgyban hazai szabályozás nincs, márpedig nekünk van, és az sem automatikus, sem manuális beállítási lehetőséget nem ír elő, és nem választja szét az izzószálas és gázkisüléses fényszórókra vonatkozó szabályokat.
Továbbá az irányelv csak egyfajta tanácsadás az EU-tól, hogy a jogszabályalkotás milyen irányú legyen.
Tegnap csináltam a " Nagy Fogyás" című csoda prodokciót és volt rendőri biztosítás, beszéltem az egyikkel és mondta, hogy rászálltak az utolagos Xenonra.
Elég könnyű kiszurni mivel a gyárin van lámpamosó+szintszabályozás.
Úgyhogy csak óvatosan. (azt kell mondani, hogy megemelt Kelvin fokú H7. :)) )
Az a baj vele, hogy rossz helyen van a fókusz, és szórja a fényt. Alant írtam éppen. Visszaviszem az égőt, és addig verem at ember fejét az asztalba, míg nem beszél folyékonyan kínaiul..:)) Minden kínai... csak ne lenne néha el....va.
Arra azért vigyázz, nehogy pórul járj. Tele van a piac noname gagyi xenonokkal. Most spórolsz pár ezret aztán fél év múlva veszel újat. Rosszabb esetben tönkre megy a lámpa vagy leég a kocsi.
Óra szerint hát!!!! Gps-t nem néztem a boxal pedig mindegyik kormol nézd meg a vw-eket füstölnek mint a gyárkémény nem jó az égés vagyis nem tudja elégetni normálisan de ez csak az én véleményem eddig inkább ki kellett szerelnem box.ot nem be:):) jah és a garit veszti remélem ezt tudjátok!!!!!!
"jah és az 1.4-es lazán megfutja a 200-as tempót is már:):)"
Óra szerint igen. Szombaton pályán kipróbáltam, valahol 190 és 200 között volt már a mutató, akkor azt mondtam, jó, tovább nem érdekel. GPS szerint ez alig 185.
7végén jártam a lurdyban Westéknél, és megnéztem a kiállított SW.t. Nekem fotókon egyáltalán nem tetszett, de élőben csinos nagyon. Persze az ötajtós sokkal nagyobb király :)