Bayer kétségkívül elment a falig. A párthűség határait feszegeti ez az írása.
Csakhogy NEKEM ez kevés. Én arra szeretném a figyelmet irányítani, hogy a baltás gyilkos átadása régóta megbeszélés tárgya, Orbánt ez a kérés nem érhette meglepetésként, nem mondhatja hogy hirtelenjében rábólintott.
Én úgy gondolom, hogy Azerbajdzsántól Orbán már megkapta azt, amit az átadásért kért - mivel Orbán nem bolond hogy ne kérje a vételárat előre. Nem tudjuk meg hogy mi volt ez.
- Lehet hogy Azerbajdzsán már vett egy csomó magyar papírt, közvetítőkön keresztül.
- Lehet hogy megígérte hogy nem szponzorálja a Jobbikot.
- Lehet hogy egy svájci trezorban megjelent egy táska pénz.
"Bayer lényegében kimondott mindent. Akinek van füle és akarata az hallja"
Természetesen. De azért lásd be, hogy az Irodalmi Újságban 1956-ban megjelent "Miért nem szeretem Kucsera elvtársat?" című publicisztika bátrabb és szókimondóbb volt.
Hát... mehetett volna tovább is, csak akkor megcibálták volna a fülecskéjét.
"Évente nagyjából tíz ilyen esetben hoz határozatot a magyar igazságügyi tárca. Vagyis látszólag most sem történt semmi különös, rutineljárásról van szó. És a magyar kormány joggal fog hivatkozni az azeriek imént emlegetett levelére is, hiszen a levél létezik, nem mi hamisítottuk, nem mi írtuk alá."
LOL. Orbánék jól tudták hogy el fogják engedni a baltás hőst. Játsszák a meglepett úriembert. Lófaszt. Ha nem az ország kapott valamit ezért cserébe, akkor valamely vezetőnk (vagy pártunk) svájci bankszámlájára futtott be egy durva nagy summa.
Sem szolgálati gépkocsim, sem beosztottjaim nem voltak soha, állami fizetést nem kaptam - írja, hát most meglesz végre neki.
"csókold meg a seggemet, a bélférget kikúrták a tévétől mint macskát szarni, bekúrták a sittre, sábeszdeklit baszott a fejére. A proli apoteózisa. A tőrölmetszett igazi proli a surmó a házmester, aki nagy hangon szid a gangon, liberális idióták, köcsög Csepeli, szarzsák Bolgár, csak ahhoz a darab macskaszarhoz fűzi bensőséges kapcsolat, Hogy te mekkora nagy fasz vagy, Hangos vagy, buta és f@szkalap, pofán basszam azt a vén rohadékot, Lantos viszont egy rakás szar, Menj a picsába ! "
Kár, hogy az országban akkor uralkodó jobboldali keresztény-konzervatív kurzus miatt elvették tőlünk.
Ugyanis éppen annak a a politikai irányvonalnak köszönhető a két vesztes világháború, területeink, honfitársaink elcsatolása, amelynek kései utódai ma a legjobban trianonoznak.
Megjegyzem a kommunista diktatúra is nekik köszönhető.
Bizony igy van. Emlekezzunk csak, hogy amikor Orban 4 nap alatt (!!!) megtagadta a KAP-ot akkor is Bayert kuldtek Erdelybe kanosszat jarni, mert Orban be volt fosva...
A másik dolog, hogy a fiatal diplomások mehetnek bébisintérnek, kifutófiunak, pincérnek más egyéb, számukra esetleg alantas munkákra, ha nem elég életrevalóak. Aki Magyarországon sem talál munkát magának, annak az igéret földjén még nehezebb dolga lesz. Ilyenkor mindig Kölcsey szavai jutnak eszembe: Bölcsőd az, s majdan sirod is.... Itt élned, s halnod kell!....
Nem egészen igy müxik a dolog. Most vannak a fiatal diplomások abban a stádiumban, hogy megtehessék tapasztalatszerzés és kalandvágy céljából a nagy utazást. Aztán látván, hogy az igéret füldje sem jó másra, csak némi tőkeszerzésre, meg tapasztalatgyüjtésre, magyarán az alapozásra, szép lassan visszajönnek. Akiket én ismerek, pedig vannak néhányan, egy sem akar máshol megöregedni, csak a szülőföldön. Ennek már vannak jelei, voltak akik végleg, vagy időlegesen hazajöttek. Persze ők azok, akiknek ha nem tetszik a rendszer, tudnak magukon segiteni.
Fog ez menni negyedjére is, aztán Feri ittmarad a nyugdíjasokkal, lumpenekkel, cigányokkal. A fiatal, nyelveket beszélő diplomások pedig elhúznak innen a kizsigerelés elől. Még 1-2 adómelés, hogy ismét lehessen emelt családi pótlékot és nyugdíjkiegészítést fizetni és adieu....
Te csak hiszed. Nem feltétlenül kell lealacsonyodni az ő szintjére. Néha, néha nem mondom, nem árt egy kis malackodás, de azért tudni kell disztingválni.