Keresés

Részletes keresés

kinga71 Creative Commons License 2007.09.17 0 0 75317

fr.uzsival tudomásom szerint minden ok, nem tudok róla semmi különöset.

Előzmény: =***= (75314)
kinga71 Creative Commons License 2007.09.17 0 0 75316
cunimazsi, szvsz minél kevésbé nyúlnak bele a ciklusunkba és úgy transzferálják az embriókat, annál jobb helyzetben vagyunk:) Majd mesélj, hogy mit mondtak ma:)
Előzmény: cunimazsi (75315)
cunimazsi Creative Commons License 2007.09.17 0 0 75315
Az esélyeket illetően kicsit megnyugtattatok, kíváncsi leszek ma mit mond az orvosom. Én is hallottam hogy nálunk 100 E. Ft. ha fagyasztott és nem jelentik le a TB-nek, de nekem ez a harmadik alkalom lesz, most úgy gondolom hogy ezt a lehetőséget a legvégére tartogatom. Azt hiszem ha a mostani nem sikerül, ismét stimuláltatom magam, és ami abból megmarad, + a mostani maradék (ha egyáltalán marad) ügyében még lesz lehetőségem saját zsebbe nyúlni.

kinga71
Megkérdezhetném ki volt az orvosod a BMC-ben? Nekem dr. W., és úgy tudom hogy nálam is spontán beültetést akar, mert általában elég vastag az endom (augusztusban hormon nélkül a 13. napon 13-14-es volt hatalmas tüszővel), bár most utoljára eléggé megjött, nem tudom hogy ez a mostanit nem-e befolyásolja. Mindenesetre ma megtudom, mert 2-re megyek UH-ra, de a 9. napon vagyok, ha rábólint W. hogy mehet, nem tudom hogy mikor akar agyon ultrahangozni.
Előzmény: kinga71 (75313)
=***= Creative Commons License 2007.09.16 0 0 75314
Kinga, F.ruzsiról tudsz valamit? Március óta nem jelentkezett - ha jól tudom...
Előzmény: kinga71 (75313)
kinga71 Creative Commons License 2007.09.16 0 0 75313

cunimazsi, nekem BMC-s fagyasztott gyerekem van :)

Ami a fagyasztott beültetéseimet illeti (a második volt sikeres, mármint a fagyasztottból), nem kaptam semmit, ultrahang és vérvétel hegyek voltak, még repesztőt sem kaptam, csak a beültetést megelőző egy-két naptól progeszteront (utrogestant). Hátha segít neked, mi egyszerre mindig csak kettőt engedtettünk fel, mindegyik visszajött. Jelenleg, ha önköltségi módon futsz neki, akkor kereken százezer forint, ha nem akarsz érte fizetni, akkor viszont beleszámít az öt támogatott programba.

Hajrá, és előre az eszkimó populáció gyarapodásáért :))

Előzmény: cunimazsi (75302)
kollina Creative Commons License 2007.09.16 0 0 75312
Ja igen, amikor az esélyekről beszélgettem az orvosommal, nekem is azt mondta, hogy ha túlélik a felolvasztást, akkor ugyanolyan eséllyel indulnak, mint a frissen "gyártottak".
Előzmény: kollina (75311)
kollina Creative Commons License 2007.09.16 0 0 75311
Nekem 2004-ben volt fagyasztott embrió beültetésem, most próbálom elaltani. :))) Szóval az én esetemben 100% volt a siker, de a fórumon rajtam kívül voltak még fagyibabások bőven. Nekem 2*4 volt lefagyasztva (2002-ben fagyasztották le őket), ebből engedték fel az egyik csomagot. A 4-ből 3 élte túl, azt mind beültették és 1 baba lett belőle. Én a SOTE-ra jártam és nem kellett érte fizetni, gondolom a TB-vel elintézték, mert erről nem szóltak.
A fagyasztott beültetése előtt 2 hétig decapeptylt kellett szúrni napi 1-t, majd voltak vérvételek és uh-k. Kb. a kezdéstől számítva 2 héttel kellett elkezdeni az Estrader TTS 100-as tapaszt (ösztrogén tapasz). A decapeptylt a beültetésig kellett adni, 28 fogyott el belőle, a tapaszt a 12. hét végéig. Ezen kívül még bromocriptint és prednisolont kellett szedni és utrogestant rakogatni szintén a 12. hét végéig. Voltak itt a fórumon olyan fagyasztott embrió beültetésesek, akiknek nem adtak sem decapeptylt, sem tapaszt. Arra már nem emlékszem, hogy utrót kaptak-e.

brenduska Creative Commons License 2007.09.16 0 0 75310
Perdo!Még most olvastalak ,mert nem voltam gép közelbe.Örülök hogy most már jól vagy,de igyad a sok folyadékot feltétlen.Napi 3-4 litert.Nagyon örülök hogy ilyen sok sejted lett,remélem hogy szépen fognak osztódni és minél több marad .Kapsz szurit végül is az et után?Milyen dózisba?Miket kell most szedned?De ugye pihizni fogsz,az et után!?Hát nem semmi ,hogy mennyien voltak az intézetbe.Nálam változatlan a helyzet és most már nagyon idegesít is ez az egész.Mivel 7 napot csúszunk mai nappal bezárólag.Nagyon drukkolok nektek.Majd írj.
Előzmény: Perdo (75303)
puzzleball Creative Commons License 2007.09.16 0 0 75309
Minden olyan IVF protokoll, ami beultetessel zarul es nem fizet erte a paciens, automatikusan TB-s protokollnak szamit, 5-ig bezarolag.

A fagyisert kevesebbet kell fizetni ( a Kaaliban 50 ezer, a BMC-ben 100-rol hallottam, talan Coconutnak volt ilyenje) ezert szoktak ezt a megoldast preferalni azok, akiknek van fagyijuk.

Csak az nem szamit bele a keretbe, amikor valamiert nem kerul sor ET-re, vagy ha a paciens fizeti a teljes procedura koltsegeit.
zsu7 Creative Commons License 2007.09.16 0 0 75308
Eddig én is úgy tudtam, hogy a fagyasztás-felengedés nem számít bele az öt alkalomba, mert nekem úgy fogalmaztak, hogy egy teljes- stimuval kezdődő és beültetéssel végződő -számít egynek. De most elbizonytalanodtam...

Zsu
ibeD Creative Commons License 2007.09.16 0 0 75307

Kedves Cunimazsi!

Azért hallasz különböző gyógyszerekről, mert vannak akik a Kaáliba járnak vagy annak valamelyik vidéki intézetébe, esetlek a Dévaiba vagy a Forgácsba! Az alkalmazott gyógyszerek és protokollok e szerint is változnak.

Én csak a Kaáliról tudok beszámolni, nálunk választani lehet, hogy a fagyis ET-t a TB fizesse és beleszámítson az 5 támogatottba, vagy inkább önköltségen megy, ez kb. 50.000 Ft. Ha van választási lehetőséged és anygi forrásod, akkor szerintem érdemesebb ezt saját pénzből finanszírozni, hiszen egy stimuláció nagyságrendekkel többbe kerül.

Az én orvosom azt szokta mondani, hogy a fagyasztott ET-nek is ugyanolyan esélye van, mint a stimuláció utáninak, onnantól kezdve, hogy a sejtecskék felébrednek és életképesek! Szóval hajrá és tessék bízni bennük...

A 3*2 csomagocska azt jelenti, hogy kettesével tudják őket felolvasztani. Vagyis azért akarnak 4-t felolvasztani, hogy minél nagyobb eséllyel legyen olyan sejtecske, amit visszakaphatsz. Sajnos az igaz, hogy sokszor fel sem ébrednek a sejtecskék, de hát bízni kell....

Hajrá!!!!!

Egyébként van, hogy nem kettes csomagokban vannak lefagyasztva, nekem pl egy négyes és egy hármas csomag pihen a fagyiban!!!!

Dongo.75 Creative Commons License 2007.09.16 0 0 75306

Sziasztok,

Én Tapolcára járok és nálunk nem számít bele a fagyis ET az öt támogatottba, pedig nem fizetünk érte. Az nem néztem, hogy most melyik intézményről beszéltek, ott persze valószínű, hogy igen, csak gondoltam megosztom az infót.

Üdv mindenkinek, Dongo

Törölt nick Creative Commons License 2007.09.16 0 0 75305
Az embriókat "csomagonként" fogják felolvasztani. Tőlem fagyasztott ET-nél még soha senki nem kérdezte mennyi embriót kérek vissza vagy mennyit olvasszanak fel. Szépen elkezdik felolvasztani őket kettesével majd a biológus a minőségük alapján eldönti alkalmasak-e beültetésre.
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.16 0 0 75304
A fagyasztott ET-s beültetés beleszámít és mindig is beleszámított az 5. db támogatott alkalomba. Feltételezem, hogy ennek betartását a TB most szigorúan ellenőrzi.
Egy esetben nem számít bele, ha kifizeti az illető. Meg kell kérdezni mennyibe kerül önköltséges áron.
Előzmény: Perdo (75303)
Perdo Creative Commons License 2007.09.15 0 0 75303
Cunimazsi! Én úgy tudom hogy a fagyasztott emrikés ET nem számít bele az 5 támogatott lehetőségbe!! Fogigátlót én is szedtem most a stimu előtt. Ezzel kicsit lenyugtatják a petefészkeket. Legalábbis nekem ezt mondta a dokim.

Brenduska! Túléltem a punkciót!! Bár volt egy kis komplikáció. Nem igazán tudtam utánna pisilni, és nagyon fájt a hasam. Én voltam az utolsó akit hazaengedtek, pedig én voltam az első reggel... Már teljesen jól vagyok, egész éjszaka pisilni jártam. 9 petesejtet tudtak leszívni. Ma reggelre mind megtermékenyült. A biológus mondta hogy döntsük el hogy mit szeretnénk: hétfőn lefagyasztani belőle és hármat akkor visszaadnak. Vagy nem fagyasztanak, de akkor elviszik blaszto szintig, és akkor tuti hogy a legéletképesebbeket kapnám vissza. De akkor nem biztos hogy tudnak fagyasztani, mert az biztos hogy mind nem megy el addig. Mi az utóbbit választjuk, így kedden, vagy szerdán lesz az ET. Valószínűbb a szerda.
cunimazsi Creative Commons License 2007.09.15 0 0 75302

Kedves Mindenki!

Egy pár hete fedeztem fel ezt a fórumot, azóta olvasgatom. Én a BMC-be járok, tavaly volt egy sikertelen lombikom (túlstimuláltak), és most tudtam magam testileg-lelkileg úgy összeszedni, hogy ismét megyünk, de fagyasztott ET lesz. Nincs ezzel kapcsolatban véletlenül tapasztalatotok hogy ez milyen arányban szokott sikerülni?Mert én azt hallottam, hogy lényegesen kevesebb az esélye a megtapadásnak mint a stimulált beültetésnél, és nem tudom hogy érdemes-e erre "pazarolni" a lehetőségeket. Ezen kívül még az ügyben is tanácstalan vagyok, hogy mennyit engedtessek fel, mert 3 x 2 van lefagyasztva, és felmerült hogy esetleg 4-et engedtetnék ki, és (ha marad) a három legjobbat vissza, mert azt is hallottam, hogy nem is mindig térnek magukhoz.

Egyébként ahogy olvasgatlak benneteket, érdekes hogy olyan szerekről írtok, melyekről én még nem is hallottam. Bár gondolom hogy ez mindenkinél más és más, de nálunk még nem hallottam olyanról hogy fogamzásgátlót is kell szedni a stimuláció során.

Törölt nick Creative Commons License 2007.09.13 0 0 75301
Csak annyit szeretnék mondani, mielőtt majd mindenki elkezdi keresni magán a tüneteket, hogy egyáltalán nem biztos, hogy sikeres akció után is lehet mellérzékenységet tapasztalni bármennyire beindul is a saját hcg termelés.

Van aki egyáltalán nem érez semmit még akkor sem ha a punkció után érezte.
brenduska Creative Commons License 2007.09.13 0 0 75300
Perdo!A cici érzékenység a szuritól van,nekm is érzékeny volt.De majd még ettől érzékenyebb lesz ha jön a progi.Na meg ha magától jön a hcg,akkor nekem a kedvenc kajám szagától is hányingerem volt. Mind a kettő szuri ugyan az a ható anyag állítólag.Várom a fejleményeket pénteken .Drukk nektek!!!!Ügyes legyél!!
Előzmény: Perdo (75299)
Perdo Creative Commons License 2007.09.13 0 0 75299
Brenduska! 8-ra kell mennem, és elvileg fél 9-kor lesz a punkció.

Tegnap megkaptam a Choragon szurimat. Vajon lehetek én attól rosszul?? Émelygés, nagyon érzékeny cicik, a kávénak se olyan az íze mint szokott lenni... Ilyen lesz ha majd magától emelkedik a hcg?
Az Ovitrell-től nem volt semmi bajom, pedig elvileg mind a kettő ugyanaz...
Előzmény: brenduska (75298)
brenduska Creative Commons License 2007.09.12 0 0 75298
Perdo!Bocsi,de el felejtettem meg kérdezni pénteken hány órára kell menned?
brenduska Creative Commons License 2007.09.12 0 0 75297
Szia perdo!
Jaj, nagyon örülök hogy pénteken már lesz a punkciód. Az jó hogy progi szurit is kapsz majd. Izgatottan várom a fejleményeket,remélem jó hírekkel szolgálsz majd és sok sejted lesz.üdv:Brenduska
Előzmény: Perdo (75288)
k.a.r. Creative Commons License 2007.09.12 0 0 75296
ja igen, a méhpempő és a vörösbor segít abban, hogy a méhnyálkahártya megerősödjön, megvastagodjon (remélem jól mondom)!

k.a.r. Creative Commons License 2007.09.12 0 0 75295
köszönöm a gyors választ!

......

nagyon megindító történet volt és ugyanakkor nagyon pozitív is!Gyönyörű gyerkőcök nagyon-nagyon sok boldogságot hozzá!

üdv
Előzmény: =***= (75292)
Cserri Creative Commons License 2007.09.12 0 0 75294
Szia Dongó!
Nem tudtam az inszemes topikról. Azt hiszm átpályázok oda. De azért lehet hoyg ide is benézek néha.
A Gynevac tipp jó. Én magamnak már beadattam. A párom még húzódozott, de most őt is rábeszéltem. Hisz neki kell inkább mint nekem.
A méhpempő mire jó?
Előzmény: Dongo.75 (75285)
Cserri Creative Commons License 2007.09.12 0 0 75293
Jó ilyen történetet olvasni, sok erőt ad az embernek. Még sírtam is rajta :)
Sokszor úgy érzem reménytelen küzdelem. Pedig én még csak két éve küzdök.
Minden elsimerésem Gittáé, aki végig tudta csinálni azt a sok évet.
És gratulálok a gyönyörű lurkókhoz, és kívánom mindenkinek aki ilyen tipusú problémával küzd, hogy egyszer megtapasztalhassa ezt az örömöt.
Előzmény: Lili077 (75287)
=***= Creative Commons License 2007.09.12 0 0 75292
Lehel piacon és az Üllői útnál lévő méhészeti boltban kapsz.
Előzmény: k.a.r. (75291)
k.a.r. Creative Commons License 2007.09.12 0 0 75291
Sziasztok!

Tud valaki segíteni, hogy budapesten hol lehet méhpempőt beszerezni (mármint melyik piacon)?

előre is köszönöm!

üdv
puzzleball Creative Commons License 2007.09.12 0 0 75290
Elkepeszto sikertortenet :)) Jo ilyet olvasni, koszonom!
Hmmmmm Creative Commons License 2007.09.11 0 0 75289
Szia Lili!

Veletlenul olvastam bele pont a forumba....es elolvastam a tortenetet amit belinkeltel es mar szinte a negyedenel tudtam kirol van szo:)

Gitus a topic szive volt:)) (remelem nem olvassa, mert nem szeretek szembe dicserni) de mindig mindenkihez volt biztato szava (hozzam is) meg Peti erkezese elott is, hat meg utana.
Most mar gondolom a nagy csalad nem igen engedi ot a gephez...

Perdo Creative Commons License 2007.09.11 0 0 75288
Brenduska! Pénteken lesz a punkció!!! Van hét jóképű tüszőm, a méh nyh 8-9 mm. Azt mondta a doktornő hogy ICSI lesz (az elsőnél vegyesen próbálták), az endo miatt megcsiálják most az AH-t is, transzfer után kapok progi pótlót szuriban is, és ha lesz annyi embrió, akkor 3-at adnak vissza. (fagyasztásra is fognak törekedni) Szóval ha most nem leszek terhes akkor szerintem soha... :)
Előzmény: brenduska (75286)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!