Keresés

Részletes keresés

MadDekken Creative Commons License 2007.09.14 0 0 825
Pedig kirágta. Lehet, hogy utána már nem tetszett neki, de kirágta. Én meg kidobtam.
Előzmény: gabocsiga (824)
gabocsiga Creative Commons License 2007.09.13 0 0 824
Pedig csak az üvegszál az amit az egér komák nem igazán komálnak...
Előzmény: MadDekken (822)
MadDekken Creative Commons License 2007.09.13 0 0 823
Index fórummotor suxx. Az első hozzászólás nem akart megjelenni, azért a dupla hozzászólás... Bocs.
MadDekken Creative Commons License 2007.09.13 0 0 822
Az alábbiban kérném a segítségeteket:

Van egy előremenő fűtési ágam, amely egy olyan helyiségen megy keresztül (kamra) amit nem akarok fűteni. Ez korábban is le volt szigetelve üveggyapotos csőszigeteléssel, de ezt "egértámadás" miatt eltávolítottam (kihajítottam).

Milyen típusú és falvastagságú csőszigetelést lenne érdemes vásárolnom??

Bálás kazán: http://szakmai-kalauz.com/badigo/

Nekem ebből van a legkisebb modell (az is 35 kw). Huzatszabályzós, víz van a rácsában és az ajtajában is.

A következők nagyság szerint a félbálás, bálás, kombi
MadDekken Creative Commons License 2007.09.13 0 0 821

Van egy előremenő fűtési ágam, amely egy olyan helyiségen megy keresztül (kamra) amit nem akarok fűteni. Ez korábban is le volt szigetelve üveggyapotos csőszigeteléssel, de ezt "egértámadás" miatt eltávolítottam (kihajítottam).

Milyen típusú és falvastagságú csőszigetelést lenne érdemes vásárolnom?

Bálás kazán: http://szakmai-kalauz.com/badigo/

Nekem ebből van a legkisebb modell (az is 35 kw). Huzatszabályzós, víz van a rácsában és az ajtajában is.

A következők nagyság szerint a félbálás, bálás, kombi.
Zsoolti_ Creative Commons License 2007.09.11 0 0 820
Ez engem is érdekelne, mert lehet esetleg nálam is szóbajöhet.
Milyen szalma kazánok vannak? Hol lehet ilyet kisbálás méretben is kapni?
Előzmény: peter513 (819)
peter513 Creative Commons License 2007.09.10 0 0 819

Van olyan, aki családi házat, vagy hasonlót szalmával fűt?

Egy évre mennyi bálával lehet számolni? Ha 60 mázsa szén/fa volt a szükséglet, akkor kb 500 bálára lenne szükség. És a valóságban?

Sanzistift Creative Commons License 2007.08.31 0 0 818
Segítség kellene.
Van egy örökégős kályhám, az üvegablakos ajtós, és újra kellene samottozni.
Én még nem csináltam ilyet, ezért nem nagyon állnék neki egyedül.
Vagy segítség kellene, vagy egy emberke, aki megcsinálná nekem.
Jászfényszaru és környéke...
Tomika20 Creative Commons License 2007.08.30 0 0 817
Jó napot!

Érdeklődni szeretnék hogy a következő gyártmányú öntvénykazánokról hol lehet több információt beszerezni az interneten. A tipusuk: Viadrus és Solida 35kW-osokról. Illetve a kettő kazánról valaki tudna-e irni egy összehasonlítást, melyik jobb és miben (miért).
Hol találok az interneten leírásokat esetleg róluk.

Ha kérhetem a tom19@enternet.hu e-mail címre. Mivel itt nem sokszor járok!

Köszönöm!
gabocsiga Creative Commons License 2007.08.29 0 0 816
Néztem a cég honlapját és nem találtam rajta bálás kazánt.....
Előzmény: laszloturi (815)
laszloturi Creative Commons License 2007.08.29 0 0 815

Üdvözlök mindenkit a topikban.

Én a Celsius Plussz Kft.-nél dolgozom. Ez a cég gyártja a fórumban említett Celsius vegyes tüzelésű kazánt, ezen a típuson kívül bálaégetős, faelgázosító, pellet kazánok gyártásával is foglalkozik. A hozzászólásom nem reklám célú, arra vannak más lehetőségek is. Bármilyen kérdés merülne fel a Celsius kazánokkal kapcsolatban, ha tudok, válaszolok.

laszloturi@yahoo.com

blues69 Creative Commons License 2007.08.28 0 0 814
Köszönöm már fel is hívott! :)
Előzmény: blues69 (813)
blues69 Creative Commons License 2007.08.28 0 0 813
Szép napot mindenkinek!

Ha valaki tudja a "szerelő1" nick alatt található személy telefonos elérhetőségét, kérem küldje le mailben. Írtam neki de semmi válasz... :(
Fontos volna.

Előre is köszi mindenkinek.
Blues
Előzmény: Szerelő1 (809)
Sanzistift Creative Commons License 2007.08.24 0 0 812
Azt a műanyagtartályt el kéne felejteni.
Mennyire hőálló?
Ha valami hiba folytán felforr benne a víz, akkor is megtartja a saját, és a benne lévő víz súlyát?
Láttam már ilyenekt "elfolyni"...
Előzmény: william71 (810)
tomis01 Creative Commons License 2007.08.24 0 0 811
Üdv. Az lenne a kérdésem,hogy műanyagcsöves zárt rendszerhez,lehet-e bálás tüzelésű kazánt berakni,és puffer tartály szükséges-e hozzá? Mik azok a biztonsági dolgok amiket célszerű berakni még. A válaszokat megköszönöm. üdv.
william71 Creative Commons License 2007.08.18 0 0 810

Üdv mindenkinek! Most készülődök egy bálás tüzelésű központi fűtés rendszerre 1000l-es pufferrel. Valakinek van már hasonló? Kíváncsi lennék a kapcsolási rajzra.

Egyébként a puferom egy vasráccsal erősített műanyag tartály, igaz hogy még szigeteletlen, de 5000ft-ot talán megért.

Szerelő1 Creative Commons License 2007.06.19 0 0 809

Ez rossz értelmezés!

A mostani zárt rendszerre tervezett kazánokat azért kell többek között el látni huzat szabályzóval ha túl fütés történne lezárja a kazán levegő utánpotlását és így a tulfütés megakadájozva lesz.

Továbbá mint a gáz készülékbe ide is kell egy biztonsági szelep hogy ha túlnyomás keletkezne azt lefujja.

Sajnos hozzá nem értésből szoktak keletkezni a balesetek.PL:NEM TESZ AZ ILLETŐ BELE BIZTONSÁGI SZELEPET.

Ilyen történt idén télen is és ezért repült szét egy kazán és vitte szét a parasztház oldalát.

Ha minden biztonsági rendszert beépítünk akkor tökéletesen fog zárt rendszerbe működni a kazán

Előzmény: MadDekken (808)
MadDekken Creative Commons License 2007.06.06 0 0 808
Érdekes infóra bukkantam az alábbi oldalon : http://www.vgf.hu/balesetek.php?action=viewfull&ID=690

Egy kis idézet a fent említett oldalról:

Az MSZ 04-142/2-83 2. fejezetrész "Általános előírások" 2.3. pontja alapján "Szilárdtüzelésű kazán csak nyitott tágulási tartállyal szerelhető". Ez az előírás azért van, mert a szilárdtüzelésű kazánban nem lehet pontosan szabályozni a hőmérsékletet, azaz amikor a tűz fellobban, nagyobb hő keletkezik, amikor pedig leég, akkor csökken a hő. Emiatt a kazánban a víz egy óvatlan tüzeléskor felforrhat, s a zárt tágulási tartály nem teszi lehetővé a keletkezett nagy mennyiségű gőz eltávozását a rendszerből. Tudni kell, hogy a gőz durván ezerszeres térfogatot jelent a vízhez képest. Természetesen ez abban a térben, ahol a gőz keletkezik, nagymértékű nyomásnövekedést eredményez. Ez a nyomásnövekedés akkora értéket is elérhet, hogy szétveti a kazánt, s a keletkezett detonáció a környezetét is károsíthatja.

Ha ezt jól értelmezem, akkor tökmindegy, hogy milyen vegyes kazánt veszek, nem kell ügyelnem külön arra, hogy zárt rendszerben is működhessen?

Szerelő1 Creative Commons License 2007.06.03 0 0 807

Ha vegyes tüzelésű kazánt vesz azért célszerübb lenne már olyat venni ami a zárt rendszerbe is tud müködni.Zárt rendszerre 35kw-os Celsius kazán 165000-ft

Ezt lehet nyitottba is és zártba is tenni.

Így ha késöbb átalakítaná a fűtési rendszerét nem lesz gond hogy ismét kazánt vegyen.

A régi nagy átméröjű csövek is mennének zárt rendszerbe de a régi alu radiátorokat

nem tudom megmondani hogy mit birnának.

Viszont késöbbiekre gondolva jobb lenne lecserélni majd a cső ill. a radiátorokat.

Előzmény: MadDekken (806)
MadDekken Creative Commons License 2007.05.31 0 0 806

Le akarom cserélni a vegyes kazánomat, mert nagyon öreg már. A fűtésem nyitott rendszerű, a vegyesen kívül van még egy Starktherm gázkazán is a rendszerben.

Az általam kinézett vegyeskazán (csorvási Badigó kazán) csak nyílt rendszerre lenne jó. Úgy gondolom, hogy a jelenlegi rendszerbe be lehetne illeszteni könnyedén.

Viszont minden szerelő azt mondja, hogy gondjaim lesznek, ha a gázkazánt cserélni kell, mert az újak már csak zárt rendszerben üzemelnek.

Kérdem én:
-Jól gondolom, hogy ha zárt rendszerűre akarom átalakítani a fűtést, akkor cserélni kell a radiátorokat is, valamint a csőrendszert is? Vagy maradhatnak a szép vastag csövek, meg a régi alu radiátorok(bírnák azok a zárt rendszer nyomását?).

A kazán cserét megúsznám 200.000-ből mindenestől.
A teljes átépítés ennél sokkal több lenne gondolom....

gabocsiga Creative Commons License 2007.05.24 0 0 805

A környékünkön van egy kalor2000 kazán (Szb50) a legnagyobb hidegben sem használnak 3 bálánál többet naponta ( se szigetelés se korszerű ablakok) . Ráadásul puffer nélkül...

Előzmény: Törölt nick (804)
gabocsiga Creative Commons License 2007.05.23 0 0 803

Én speciel olyat keresek amibe 1db fér be a bálából. Nem fér be a kazán a kazánházba, meg szerintem túlfűtené a puffer vizét...

Előzmény: Törölt nick (802)
gabocsiga Creative Commons License 2007.05.23 0 0 801
Túl nagyok a kazánok. Ha jól vettem ki 3bála megy bele a legkissebbe.
Előzmény: Törölt nick (800)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.14 0 0 799
Ez nagyon jó, de már kicsit unalmas, hogy teleszórod a hirdetéseddel az összes topikot.
Előzmény: Törölt nick (795)
MadDekken Creative Commons License 2007.05.14 0 0 798
Egy 30 kw-os lemezkazánnal mekkora lakóterületet lehet kifűteni?
horpi Creative Commons License 2007.05.06 0 0 797
Szia IFE! Indirekt tároló is van(kazánról és elektromosan is működő),150 literes,használt,de szuper állapotú,ha még nem sikerült venned.
Előzmény: IFE (794)
horpi Creative Commons License 2007.05.06 0 0 796
Szia! Ha érdekel még puffertároló,gyári 300 literest tudok neked szerezni.üdv.
Előzmény: IFE (794)
IFE Creative Commons License 2007.04.26 0 0 794

Carborobot lesz, 40 KW-os. A HMV-t minden képpen szeretnénk, a puffert meg a fűtés szerelő ajánlotta.

De valahol hallottam, hogy van 1000 l-es 100 e ft körül, akkor talán lenne 200 l-es ennél olcsóbban. És ha lehet, akkor inkább én szerzem be, mint ráhagyom a fűtés szerelőre.

Előzmény: urbancsok (791)
Szerelő1 Creative Commons License 2007.04.26 0 0 793

27kw-os lemez kazán 153500bruttó 5mm égéstérrel és zárt fűtési rendszerhez.

Celsius kazán (Magyar gyártmány)

És 25kw-os  öntvény pedig thermo öv 205000Ft(nem össze keverendő a Thermo öv gáz kazánnal.) 

Mindegyik zárt fűtési rendszerhez tökéletes és megbizható készülékek.

Amennyiben kell tudok beszerezni belőle és ki is szállítom ill be is üzemelem a készüléket.

Előzmény: tgabika11 (789)
urbancsok Creative Commons License 2007.04.24 0 0 791

Két - felépítése és funkciója szerint is - különböző tartály. 

Milyen kazánhoz ajánlották?

Előzmény: IFE (784)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!