Felülvizsgálná a kormány a tisztavatásokon megjelenített jelképeket, így azt, hogy a Szent Korona másolata ott legyen-e a szertartásnál -olvasható Takács Albert igazságügyi miniszter Gusztos Péter, az SZDSZ frakcióvezető-helyettesének írt válaszlevelében.
Tudomásom szerint szentnek csak a pápa nevezhet ki valakit, és csak személyt, annak elhunyta után lehet szentnek kinevezni, valamilyen élettelen tárgyat semmi esetre se.
Akkor az angoloknál miért van "Szent Grál" legenda?
(na jó elárulom: nekik két szavuk van a szentre: az egyik a saint, amit szentté avatott személyekre használnak, a másik a holy. A korona tehát az utóbbiba tartozik. :) )
Rossz hírem van: semmit se tisztelek, ami "szent". A "szenteket" se tisztelem, mert nem vagyok hívő, és főképpen nem vagyok katolikus.
Másrészt érdekelne a mélymagyar szentkoronatisztelő asztaltársak véleménye: vajon ki volt az az idióta, aki először leszentezte a magyar királyi koronát.
Tudomásom szerint szentnek csak a pápa nevezhet ki valakit, és csak személyt, annak elhunyta után lehet szentnek kinevezni, valamilyen élettelen tárgyat semmi esetre se. És a procedúrát meg kell előznie a boldoggá avatásnak, ami a magyar királyi korona esetében szintén soha nem történt meg, ami a fentiekből logikusan következik. Tehát kijelenthetjük, hogy a koronát minden jogalap nélkül és érdemtelenül nevezitek szentnek.
Végezetül: tőlem érezheted magadat hugyos disznónak, ez engem egyáltalán nem érdekel.
A szentkorona nevében benne van, hogy hogyan tiszteld. Főleg te és a hozzád hasonlóak. Én a helyetekben befognám a számat és mélységesen hallgatnék, mint húgyos disznó a búzában és nem pofáznék, mert még előveszik az általad emlegetett eszközöket...
Most a szoktatási idõszak van éppen. Ezt még Révai elvtárs találta ki. 1952-ben.
Azt mondta az írókongresszuson, hogy biológiai kísérletek igazolják, hogy a pórnép hozzászokik a kevesebb kajához, ha minden héten felével csökkentik a bevitt kalóriát. Szerinte ha ez a biológiában müxik, akkor minden téren müxik, legalábbis müxenie kell. És akinek kérdése van, az menjen Péter Gábor elvtárshoz panaszkodni. Majd ott jól utánanéznek.
Toleranciabajnokéknál ez a divat. Meg hátbatámadni a másikat, hozzászólást törölni, töröltetni, a korona ócskaszarozását meg benthagyni. Elképesztő, mi megy itt :(
Dicstelen múlt jelképe? Erre írtam a kimoderált hozzászólásomban, de bármikor megismétlem és vállalom, hogy talán nem magy állampolgár az, akinek ennyi érzéke nincs, hogy észrevegye, mit is jelképez a korona. Koronás címerrel ellátott diplomáját, éretségijét, meg személyi okmányait tapossa meg nyugodtan mindenki, aztán akár el is takarodhat innen, ha ennyire zavarják sötét múltunk zavaró megmaradt jelképei... már elnézést az alpári hangnemért, de tényleg elképesztő, hogy hazánk jelképeivel úgy szórakoznak egyesek, ahogy az sehol a világon nem méltó...
Nem, csupán annyi a gondom, hogy kimoderálnak egy olyan hozzászólást, amiben jogos véleményemnek adok hangot, a korona ócskaszarozása meg természetes és eltűrt. Meg a többi mocskos beböfögés olyanoktól, akiknek fogalmuk sincs arról, hogy mit jelképez a magyar korona. Olvasd csak el, jóérzésű magyar ember, vagy legalábbis magyar állampolgár föl kell, hogy háborodjon ezen. Izraelben, Franciaországban, Angliában próbálná meg mocskolni valaki a nemzeti jelképeket, alaposan fenékbe lenne rugdosva, nálunk persze mindent lehet. Ez az, ami nekem nem tetszik, csalán nincs. És nálad? Van csalán öcsém?
Sajnos a moderátorok kicsit elszálltak agyilag, ezért ismét le kell írnom: aki magyar állampolgár, annak nem ILLIK, hanem KÖTELEZŐ tudnia, hogy államiságunk jelképei közül az egyik és legfontosabb a korona, nem véletlenül van a címerünk tetején. Aki nem állampolgár, az nem kell, hogy ezeket tudja, de az ne is beszéljen róla, mert én se beszélek az atomfizikáról.
Aki meg itt kimoderáltat/kimoderál, az inkább élőben mondja bele a pofámba, ha nem tetszik valami. Már bocs. Sok itt a sunyi kis féreg, aki a neten nagypofájú, de élőben (és mailben) egy árva szava sincs... ez a szomorú...
A koronát ÓCSKA SZARNAK meg persze nyugodtan lehet hívni, az nem zavar senkit. Mekkora patkányság, már elnézést...
Mert marhaságokat beszél. Pedig az apja értelmes ember volt, magyar szakos tanárként még az ált. isk.-ban helyettesítette a mi tanárnőnket, onnan ismerem.
Tudod, az a helyzet, hogy amíg a libsik hatalmon vannak, addig nem lesz. Csípi a szemüket még a korona másolata is, haj, de csípi...
Gusztostalan Péter, akinek mint kiderült, érettségi a legmagasabb végzettsége, először csak a korona ellen kel ki. Később követelni fogja, hogy szivárványzászló is legyen a tisztavató ünnepségen. Amikor teljesen elszáll az agya, akkor meg majd azzal fog előállni, hogy a hadseregben legyen kendermagtagozat is.
Ezeknek egyetlen kérésüket, követelésüket, javaslatukat sem szabad teljesíteni.