Megerősítem: a rögzítés szempontjából a Quickfix és a King TS tök egyforma (nem isofix). A Quickfix tovább fejlesztett változata a King TS, de sincs sok különbség.
Ez a King TS megnevezés egyébként elég zavaró volt, amikor megjelent, mert előtte kb 2 évvel szűntették meg a King gyártását, ami teljesen más rögzítésű volt, és egyedülálló abból a szempontból, hogy 2 pontos övvel is be lehetett kötni.
Virágnak kellene a Quickfix, ez menne az új transzpiba, Álmos és Bobo meg ülne a 2 Ultimaxban. A Trimax meg mehetne a régib transzpiba, ahol van már egy régebbi ülés Bobonak, meg egy PP Primo Viaggo (amit nagyon nem szeretek) Álmosnak.
A régi (tudod, ez a lakóbusz) autót én használom oviba, városba, meg ha a közelbe megyünk valahova. Az 'új' transzpit - egy 8 éves Multivan Syncro buszt - pedig a nagy, családi utazásokra használjuk.
Kialakult már valami ideád Teo ülését illetően? Bobo az Ultimaxot még egy ideig sztem tudja még használni, utána meg átrakjuk a másik autóba a PPPV helyére, amit kinő Á addigra.
Én is Isofixes ülést vennék, de nem ilyen az autónk, így ez kilőve.
(Nem akarok veled, a nagy ülésszakértővel;-) vitázni, de nekem úgy rémlik, hogy a quickfix az nem volt isofixes, hanem valami spéci és elég ötletes technikával nagyon egyszerűen és nagyon stabilan be lehetett kötni a biztonsági övvel, abban az időben römer duoként hívták az isofixes ülést, megkopott emlékeim szerint.)
rosszul erted, csak a markanev valtozott, a konstrukcio ugyanolyan (es sztem zsenialis, de en isofixes-romeres parti vagyok, nekunk a 3as kategoriabol is van)
Nézegetem az oldalakat, pontosabban nézegetném, de olyan lassú a net, hogy inkább napolom.
Henn!
Nálunk Bobo a maga 21 hónapjával és 13 kg-val egy Concord Ultimax-ot koptat, amivel nagyon meg vagyok elégedve, DE ez az ülés elég kicsi, így nem fogja kiszolgálni max 2,5 éves koráig, mert nagyon szűk konstrukció. Virág 3 évesen 14 kg és Concord Trimaxban ül. Fapadosabb, mint az Ultimax, nem is lehet olyan masszívan bekötni, mint az Ultimaxot, de még legalább 1 évig, ha nem tovább tudja majd használni.
Fogok venni még egy Ultimax-ot, mert Álmosnak (5 hó) viszont még sokáig jó lehet, mert fordítva bekötve csecsemőknek is használható. Mostanában kezdtem el a Römerek felé kacsintgatni, de még nem tudok róluk sok infót, csak azt hogy nagyon biztonságos.
Ha jól értem, akkor a Quickfix egy régebbi konstrukció és az isofix elődje (nem isofixes az autónk), vagyis akár jó választás is lehet. (Éppen alkuszunk egyre.) Mikor hagyták abba a gyártását? Túl régi ülést nem akarok venni, de újat sem, mert 2 autóba összesen 6 ülés kellene és azért egy kicsit húzós. Az Ultimax-ot meg spec ha egyszer bekötöm, akkor azt át nem kötöm másik autóba, nem túl egyszerű. A Trimax-ot egyszerű, azzal szoktam variálni. Most 4 ülésünk van, még kettő kellene.
Nem az, hogy egyik isofixes, másik nem? Nekünk egy régebbi Kingünk van, az nem isofixes, de nem tudom, azt később gyártották-e isofix bekötéssel. A Quickfix az úgy tudom, isofixes.
Szia! Megnéztem a német oldalt, nekem teljesen jól működik (http://www.britax-roemer.de, ezt nézted?), de Quickfix-et nem sorolnak fel. Biztos, hogy az is új termékük?
Nálunk is aktuális lesz mindjárt (vagy már most azonnal) a 9 kg-tól való ülés (te is azt keresel?) Teónak, mert Certúliától nem örökölheti meg, mert még bőven azt használja ő is.
Meg tudja valaki mondani, hogy mi a különbség a Römer King TS ill a Quickfix között? Utóbbit még nem láttam élőben, és a römer.hu-n sem forgalmazzák. A römer.de meg olyan lassú, hogy nem tudtam kivárni (3 gyerek ugrál közben a nyakamban).
Egyébként jó ülés, designosabb, puhább, de én is Römert vennék !! Sokan "fapadosabbnak" tartják a Römert, de német precízitással készült, ahol az első (meg a második és harmadik) szempont a biztonság.
A első 3 tesztgyőztes a Römer, Maxi Cosi és a Concord szokott lenni. A sorrend évente változik. Ezek közül bármelyiket is választod, jól döntesz. :-) Nekünk Römer King van és szeretjük. Gyerek 3,5 éves és még nem nőtte ki.
megnéztem ezeket a teszteket. elég meggyőző. de még mindig fáj hogy nem vehetek olyat amilyet szeretnék. úgy néz ki valamilyen kompromisszumra kész kell hogy legyek.
Tesztelik vajon külön az isofixes/nem isofixes üléseket? Mármint létezik ilyen szimulált töréstesztes összehasonlítás? Amióta vettünk egy isofixes ülést, azóta tudom, hogy sose vennénk másmilyet, mert sokkal fixebben rögzül, kevésbé mozdul ki, mint a nem isofixes, egyértelműen stabilabb, de kíváncsi lennék, hogy ezt alátámasztják -e teszteredmények is.
Egyébként nem akartam okoskodni, csak -azt hiszem- értek valamennyit az ülésekhez. Nem vagyok már naprakész, de 2 évvel ezelőttig egy nagy babaáruház vezetője voltam (10 évig) és a mi cégünk importálta többek között a Römert is. Rengeteg vásáron voltam, így elsőkézből kaptuk az infókat, és persze jól ismertem a konkurencia által importáltakat is.
Most már vannak ülések, ami számomra ismeretlenek, mert azóta jöttek be a piacra.
Más: a táblázatot végignézve ugrott be, hogy korábban a Götz importálta a Kiddyt, annak volt egy ülése 9-36 kg-ig. Elég fapados volt, de 25 kg-ig nagyon jól lehetett dönteni, igaz, nem volt saját öve. 25-36 kg között le lehetett venni a háttámlát, és maradt magasítónak. Nem tudom, hozza-e még valaki?
A frontálist végignéztem, de abból nem derül ki, milyen ülés volt a kocsiban.
A Römer tesztet itt meg tudod nézni (én sajnos nem tudom, majd beszámolsz róla) Valamennyit biztos elmozdul az ülés, de meggyőződésem, hogy nem annyit, mint a másik videón.
Én amit írtam, hogy nem mozdul egy centit sem, természetesen nem karambolra értette. Korábban írta valaki, hogy kanyarban lazul a vállöv, és így az ülés is. Ez a Kingnél nem fordulhat elő. http://www.britax-roemer.de/crashtests.php?lang=en&navid=6
A táblázatot megnézve nem mond ellent annak, amit mondtam:
1, miből vontad le, hogy van jobb is ? A "gut" végeredményűek között nem állít fel sorrendet, elöl vannak a frissebb tesztek, abc sorrendben-évenként.
2, Amelyik kategóriában gyártanak Römert, ott jó a minősítése, egyedül egyetlen isofixes hordozó kényelmességét húzták le, de biztonságró beszéltünk.
3, Ez a táblicsku minden típusra 1 teszt eredményét hozza, én pedig több, mint 10 év tesztjeiről beszéltem, ahol a konkurens márkák hullámzó teljesítményt mutattak, a Römer pedig mindig az 1-2 helyen volt.
én ezt az elmozdulást nem csak úgy gondolom , hanem (ha megnyúznak sem tudom már hol) láttam egyszer egy töréstesztet egy ilyen üléssel. nem szívesen lennék abban az ülésben. nemhogy egy centit sem mozdult el , hanem a támla felső részénél legalább 20-at.
"Ők viszi a pálmát már több, mint 10 éve minden teszten" háát nem is tudom ... itt nem úgy néz ki. nem mondom hogy rossz , lehet hogy én is römert fogok venni , de ha minden kategóriát nézünk , vannak nála jobbak is.
Persze, az is nyel el valamennyi energiát, legalábbis korábban ez mondták. De a Römer úgy alakította ki a hátsó 2 "oszlopot, hogy a lamellák ütközésnél elnyelik az energiát. Ők viszi a pálmát már több, mint 10 éve minden teszten, úgyhogy biztos jó ez a megoldás. (nem véletlen, hogy mindig 30%-kal nagyobb sebességnél készítik a teszteket, mint a protokollban előírt!) A vállpántokban pedig spéci anyag van, ami erős erő behatásra habosodik, ezzel védve a gyerek csontjait.
Szlivka, én úgy tudom az nem teljesen jó, ha totál fix az ulés. Nyilván nem fél métert, de valamennyit kell mozdulnia, ha utközés van. De javítsatok ki, ha nem jól mondom
na, pont ezt akartam írni, hogy nekem az eddig használt römerem quickfixem egy centit sem mozdult a lerögzítés után, mert az alul menő pánt (nem a vállpánt), annyira fixen tartja, hogy hihetetlen.
Úgyhogy nekem ez a része a problémának nem probléma, ellenben a már lentebb kifejtett nagyobb méretű ülés iránti ellenszenvemmel:(.