A közelmúltban volt szó a SWEETHEART-ról, és láttam, hogy azóta a Regiszterbe is bekerült, mint "Baltika típusú yacht". Bár Moldova Györgyöt nem tartom hajózástörténeti szaktekintélynek (se), valószínűleg képzettebb forrás alapján írta "A Balaton elrablása" c. könyvében (1996.) a következőket:
"A BALTIKA szovjet óceánjáró egy évtizeddel ezelőtt elsüllyedt az indonéz vizeken, nagyméretű mentőhajója épségben maradt, a magyar munkásőrség kapta meg használatra. A mentőhajó a legújabb időkben SWEETHEART néven magánjachttá alakult át, 30-40 vendéget képes elvinni vízi körútra."
Ezek szerint a Baltika nem a SWEETHEART, hanem az "anyahajó" (óceánjáró) típusa.
Sziasztok, a Balatoni topikban igértem a hétvégi évadzáróból néhány képet Lelléről. a forduló mér kint volt és a környezetvédőknek egy döglött halon álló sirály.
én azért nem hinném hogy hülyén nölnénk fel,mert tök jól lehet hajókázni most is pl a mahartnál a 12fös személyzetet leszedték 6 főre,és az uszályokon sincs már személyzet egy pár éve ugyhogy rávagyunk kényszeritve a tapasztalat szerzésre és lesz mit meséljünk az utókornak!
Pont azért nem off, mert itt a fórumon megismert Kurdeejay barátom szervezte első váci koncertünket, melynek sikeres folytatásaként immár sokadszor játszottunk ott múlt pénteken és annak plakátját láthattad!:)
Szegeden a ponton-színpadon pedig a Dolly Rollal léptem fel.
Sajnálni? Nem is tudom. Szerintem nem kell őket. Talán azért, hogy ilyen nagy hajtásban kegyetlen világba élnek? Milyen nyugis volt a hajózás régebben. Most, mint a kamionosok. GPS, radar, tachográf, nyomkövető. 3-4 fő 24 órában rohanás. Emlékszel? Ködöt áll, bevásárol, fuvarra vár, vételez. Még városnézést is be iktattunk. Esténként ki mentünk, meg engedhettünk magunknak egy vacsorát, sörözést. Erre a mostani már nem vágyom. A Dunára igen. Egy öreges vontató hajóra üzemesnek Ja. Meg egy szűz lányt aki legyez :-) De azért ne sajnáljuk őket. Hajóznak, fiatalok, többet tudnak, mint mi.
Akkor Te is nem az alsó korosztályhoz tartozol, nem kell mindent mellre szivni a fiatalabbak sajnos abbol semmit nem fognak megtudni. Mi lelépünk és hülyén fognak felnőni.. Nem sajnálod Őket, Mert nekem is van gyermekeim és kár értük???!!! Egyébként a hajósok százszor érzékenyebbek mint egy másik ember ezért csak sajnálom Őket!!!
Ma láttam egy olyan kabinost az Erzsébet híd lábánál kikötve, amit eddig még soha. Az a neve hogy Basilea Danubia. Én vagyok lemaradva vagy tényleg új?