https://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=163865904&t=9005529
Táblaíróság Creative Commons License 1 napja törlés -8 0 604171
1. A feltételezésen alapuló vajOn típusú hozzászólás innentől:hsz törlés, 1, nap, 1 hét stb
2. Az önbíráskodásra felhívás most még csak törlés, a következőnél topiktiltás.
3.Moderációval kizárólag az illetékes topikban lehet foglalkozni
4.. Ez nem vitaindító volt.
Köszönöm
Nem feltétlenül kell ehhez Peking. Lehetséges, hogy néhány jelenleg kis valószínűségűnek látott esemény bekövetkezik a közeljövőben. Pl. a klímaváltozás miatt akár élelmiszerhiány is lehet 1-2 évtizeden belül. (A valószínűség csekély, de van.) Egy energiaválság viszont feltétlenül lesz, csak azt nem tudjuk mikor.
Valaki valamikor megtanította neked, olvastad könyvekben hogy az előítélet, a diszkrimináció elítélendő dolog, ami ellen küzdeni kell. Azt elfelejtették hozzátenni hogy az élő LÉNYEK (és így az ember) egyik alapvető viselkedés formája, ami ellen lehet küzdeni de felesleges. Hasonlóképp a rasszizmus is. Lehet ellene küzdeni, de mindenkinek a vérében van, benned is, a felsőrendű-entellektüel-liberális-konzervatív-entelektüel gondolkozás kinnt az ordas világban mint papír a szélben... Valaki nemrég biológia könyvek olvasását ajánlotta nekem. Minden fölényeskedés nélkül - intelligens vitapartner vagy - ajánlom hogy ráérő idődben olvass bele állatok viselkedésével, vagy akár emberi viselkedéstannal kapcsolatos könyvbe - lehet akár főiskolai vagy egyetemi tankönyv is. Előbb-utóbb össze fogod hasonlítani a szociológiai-pedagógiai tanultakkal. És nem lesz ilyen egyszerű a világ.
Ha esetleg lelnél mégis pár linket olyan cuciológiáról, ami nem a mostani "mainstream" cucológiai irányvonal akkor ne kíméljél..... (Csak mielőtt publikálod a linket csináljál offline brózerrel egy teljes mentést.....)
Én igen, aszem Advocatusdiaboli írta itt -szvsz- nagyon találóan- ha Európa magától nem hajlandó leépíteni szociális hálóját, majd kikényszeríti Peking. Bár annyiba jogos félelmed, hogy lehet, addigra számunkra már késő lesz.
Mások szerint meg 2050-re a teljes népesség 8 mio alá csökken és ebből lesz 2-2,5 mio cigány. De ha Kemény számait vesszük alapul, akkor is 1,5 mio vagy több cigány lesz 2050-ben. A teljes népesség meg 7-8 mio közt. Ezek nem évszázadok.
De kérlek, 25000 főt számoltam, ami több mint a duplája a börtönben és mellette ülőknek. Tételezzük fel, hogy mind roma. Az pedig a cigányságnak mindössze 3%-a.
Vagyis 3% bűnöző roma miatt neveztek egy etnikumot bűnözőnek. Nem túlzás ez?:)
Kár, hogy nem mentettem el a forrást, mert a fene tudja hol tanátam már, de vannak egyáltalán nem PC -és ezért nem ynilvános szociológiai kutatások. Illetve a PC kutatások nem minden része publikálható, a kényes részekre tekintettel. Nos egy ilyenbe olvastam, 30% cigány a kritikus szint egy falu életében, onnan kezdve biztosra vehető, hogy becsődöl.
"Állami monopólium kell, ez az egyetlen megoldás az elharapozó színesfémtolvajlás visszaszorítására – ezt a radikális álláspontot Gémesi György gödöllői polgármester, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke fogalmazta meg a problémával foglalkozó keddi tanácskozáson. A politikus szerint a jelenlegi szabályozók csak elmaszatolják a meglévő bajokat, teret engednek a fémlopásoknak."
"Herényi ezzel szemben egyfelől a büntető törvénykönyvet módosítaná, hogy ne csak az ellopott tárgyak kárértékét vegyék figyelembe vádemelés esetén, hanem a teljes okozott kárt is. Emellett szigorítaná a Btk-ban a büntetési tételeket is. A szakmai szabályozást szintén megváltoztatná az MDF-es politikus: megtiltaná, hogy a felvásárlók tört vagy olvasztott formában lévő, felismerhetetlen eredetű fémet vegyenek át – ahogy a tanácskozás egyik résztvevője fogalmazott, fel lehetne tenni a fémet behozónak azt a kérdést, hogy azt a mázsa rezet hol olvasztották, csak nem a tűzhelyen?"
Az elfogadom ezen esetben azt jelenti, hogy tudomásul veszem, de küzdök ellene. És az enyhítése is eredmény.
Viszont nem összetévesztendő az előítélettel blitz - soryu, Pávek úr...stb. nyiltan rasszista és bizony nyilas eszmefuttatásai. Öket megvetem. Mert a rasszizmus már nem előítélet. És az minden esetben tudatos. Bár sok pszihopata van köztük, akiknél nem is olyan biztos a tudatosság.:)
Pedig de!:-) Ha megfigyeled -akár itt az indexen is- a magyar nemzettudat, csoportidentitás nem számol a cigányokkal, egyszerűen nem létezik számára. Ennek torz formái persze meghatározzák magukat származási, etnokultúrális lapon, de a viszonyítási pont ez esetben a zsidók.
Miért lenne mindenki tekintélyelvű, és külsőkontrollos?
Valamiféle értékrendnek léteznie kell bármiféle civilizációt feltételezve, még akár olyan is, hogy romboljuk a sajátunkat, de akkor is világosak a viszonyítási pontok, éppen azok ellenében, tagadásukkal definiáljuk magunkat.
Ami a második részt illeti, gondolom még Te is <40, úgyhogy meglátjuk. Egyébként sem rasszok harca lesz, az etnikai hovatartozásod _semmiféle_ védelmet nem fog jelenteni, semmit nem fog garantálni.
44 vagyok. Ebben igazad van, de nem is erre gondolt itt sem Advocatusdiaboli, sem én. Kulturális összeütközés várható szvsz. Amúgy persze abszurd is lenne, én már láttam fényképen szőke, zöldszemű, fehér bőrű talibánt. Gondold hogy több közöm van ahhoz, mint egy sötét bőrű, nagybajszú, fekete- és szöghajú, jófajta kunhoz?:-)
összeurópai válság nélkül is becsődölünk 30% cigánnyal
Erre mifelénk már megvan a 30%..... (Két cigánymentes falu van, Heves város olyan 25%, a többi mind 30% fölött). Megy is szarrá minden. :( A multik (és bármilyen valós, termelő munkahelyet teremtő beruházók) messzire elkerülnek bennünket. Ugyanakkor a megye más részein súlyos munkaerőhiány tünetei látszanak, pl. a hatvani Bosch buszai már egészen Tiszanánáig lejárnak a melósokért. De Gyöngyösön se tart sokáig egy, akár gyengén piacképes szakmával elhelyezkedni. Nem látom a kiutat.
Az a nagy helyzet hogy mi egy nagy kísérlet alanyai vagyunk. Az itteni nyulak azt próbálják túlélni amit még senki a világon. Mi történik a populációval ha a cigány lakosság eléri a 10, majd a 20, utána 30%-ot? Itt néhányan azt az álláspontot képviselik hogy 30%-nál abbamarad a kísérlet, pontosabban a kutatók már nem tudják kontrollálni a folyamatokat.