Tegnap megkaptam az alkatrészeket, és így műszerfal világítás fényerejét már tudom állítani. :) Egy szépség hibája van a dolognak, mégpedig 1db alkatrész hiányzik és nem is rendelhető.:( A hiányzó alkatrész egy műanyag keret, amibe be kell pattintani a két takaró gombot, és úgy lehetne a keretbe illeszteni őket. De nincs lehetetlen, némi kézügyesség és át lehet hidalni a problémát. :)
A csatlakozó gyárilag megtalálható a kocsiban, a fényszóró magasság állító mellet, így csak be kell dugni a kapcsolóba, és már működő képes a dolog. (közép kijelző, kapcsolók, műszer egység) Én belőttem a lehető legkisebb fényerőre és tökéletes. Megéri beruházni szerintem.
Minél később cseréled, annál jobb anyagilag. Én 1,5-2 évnél előbb nem cserélném, mert akkor van olyan először, hogy legalább kereslet van a "majdnem új", de már nem az új áron futó autókra.
Senki nem fogja a negyed-féléves autóért kifizetni a szalonár mondjuk 80-90%-át.
kérdezném a tudortopiktársaimat, van -e arra vonatkozó tanács, ötlet, hogy ha valaki cserélni akar, leghamarabb melyik az az időpont, amelyik a "legkevésbé" tűnik bukónak.?
Lehet , hogy értelmetlennek tűnök, de tervezem az 1.4 EX-et becserélni egy 1.6 automata SW-re, és nem tudom mikor lenne érdemes. ( az 1.4 2007 júliusi )
Na akkor ezt bebuktam. Este 7 után már nem hiszem hogy elmennénk. Mondom mennénk. Vagyis a két csajszi , sajnos most nem érdekel, max. ha a tel. számukat átcsúsztatják a kezembe amikor fizetek.:-))))
Kolégák, aki csak minimálisan akar javítani a gyári zenén, komoly beruházás nélkül, annak tennék egy kihagyhatatlan ajánlatot... SAL aktív cső (gy.k.: saját erősítő, hátsó hangfaljelekről tud jelleválasztani, vagy tud alacsony bemenetet is, közvetlenül fejegységről) eladó... tápost lehet vinni közvetlen akkuról, de volt autóm, ahol szivargyújtótól vittem kapcsolt 12-t, és az állandó 12-t is kapcsoltra kötöttem, nem számított... (gyári betápcsati megvan, csak drót kell oda is)
Nos 7000 pézért megszámítom, emiben lehet keresni... bónusz adok hozzá szép narancssárga rögzítőhevedert... :)
A cucc nem foglal sok helyet, és egy mozdulattal kiszedhető a csomiból, ha kell a hely, de mégis megtolja az alját, amikor szükséges...
érdeklődni lehetőleg emilben a nick @ nick . hu rejtvény szerinti emilen, persze csupa kisbetűvel írva... :)
Ha majd meglesz az autóm ;) én ilyen téligumiban fogok gondolkodni: Pirelli W190 Snowcontrol 195/65 R15 91T. Elég szépen szerepel a teszteken és sokszor az első helyen is. Valakinek tapasztalat vele, vagy hallott valamit?
Ezt hol láttad, ki irta? Most azt irták neked, hogy Misi A3-at vagy 3D-t vegyél. UG7 nálad kiesik, mert gyorsan kopik, meg vhogy az a V betűs mintázat keresztirányú csúszás esetén nemtudom hogy reagál... De hát nem pont a lényege a télinek, hogy ne legyen V forma a mintában? mert ha megcsúszol, akkor a csúszással egyező irányba halad a kocsi, épp ebbe az irányba állnak a V minták, a csúszásra merőlegesen lévő minta pedig megállítja az autót. Képzeld el... van egy függőleges és egy V betű mintázatos téligumi. Sodródásnál, csúszáskor melyik minta lesz közel merőleges illetve a csúszási szöggel majdnem egyező ? Na, én ezért kerülném a V mintázatot téliben :)
Persze azt veszel és arra hallgatsz akire akarsz :)
ui. kérjél "felhasználói" tapasztalatot az autósaktól, akinek van 3D-s dunlopa illetve A3-as misije, hogy télen vizen melyiknek milyen a fékútja. Én továbbra is 3D párti vagyok.
Pont most akartam belinkelni, hogy megvan az 5 csillagos ***** törésteszt! Gratula. Frontális és a gyerekbiztonsága is nagyon jó, a gyalogosgázolása átlagos, de eddig nem sokan tudtak jobbat produkálni tőle...
Ahogy elnéztem, a Lagúnával majdnem egyenértékű pontozást kapott, pedig az a sajtó szerint a legbiztonságosabb autó a Lagúna. Hmmm.. azért találtam tőle jobbat is. Nézegettem a kis és nagy családi autót 5csillagos töréstesztjeit és..... számomra meglepő volt, hogy a C4 kapta eddig a legtöbb pontot. Minden modellt maga mögé utasított.... Nem hittem volna. Gyakorlatilag a Peugeot 407 Coupé van egyszinten a C4-gyel, tőlük hajszállal marad el a legújabb Corolla. A nagybálna kategóriában ott van a C6, ami a legjobb gyalogosgázolást produkálta, de sajna összességében igyis a C4 alatt marad.
Persze a gyakorlatban nem mindig ezek a teszteredmények köszönnek vissza.
De örülök, hogy a Ceed ilyen jól teljesített, ezen már alig kell alakítani a mérnököknek, hogy mégjobb legyen :-) Első próbálkozásra 5 csillag, nem semmi azért. Vajon hogy fogja ez érinteni a többi gyártót? Ők elgondolkoznak-e ezen, úgy mint én vagy legyintenek? Végre beláthatnák az emberek, hogy a KIA igenis egy AUTÓ, nem csak biztonságos, de megbízható is lehet egy eddig ismeretlen név.
ui. Ha vki közületek nyer a lottón egy sokmilliós nagy összeget, én egy ceed-et kérnék! :-))
A középkonzolt úgy lehet szétszedni hogy gyorskötözőt átfűzük a szelőző fölötti szélesebb műanyagon bal és jobb oldalon majd mindkét oldalt egyszere egy határozott mozdulattal megrántjuk ha sikerült a művelet utána lelehet húzni a vezetékeket róla igy jobban hozzá lehet férni az egészhez.A szélvédő alatt lévő müanyagot egy kis csavarhuzóval pattintotam ki de egyszerre csak a bal majd a jobb oldalon és csak egy 2-3cm -re emeltem ki.
A sziló elsőre durvának tűnik de jobb nem jutotteszembe+ha vékonyan kenjük rá akkor az még oldható lesz a szivacsban nemigazán biztam.
Tekiktetbe véve, hogy Toyota, szerintem nem drága. A (cee'dhez képest a legtöbb kompakt drága) Viszont a Toxotához képest kevés, itt a hiba. Elavult dízel, közel sem japános váltó,...
Szímkód, fityisz. Minta alapján. A színkód sem tuti, bár nektek még nem fakultak a színek. Én kértem kód alapján , és elém vágot vagy 4 színt ,azt mondja ez mind az. Ja és egy sima fehér színre volt szükségem.
Aztán kevertek egy boltban Gyál, és PImre között. Ők is tudak spraybe is tölteni. Árat már nemtudok, nem ma volt.:-(((
Ma nem is tudtam volna menni , most értem haza.:-(
Azért holnap délután ha hallasz egy elég hangos , jellegzetesen veterán motor hangot , nézzél ki. Valószínű hogy délután (jó idő esetén) átmegyünk fagyizni.:-)))
Kicsit késve a válasz... Nemtudlak ám beazonosítani! :) Még azt sem írhatom, hogy kellemes meglepi lesz a személyed, mert én ma sajna nem dolgozom az emeleten és holnap lagziban leszek az étteremben. De fagyink van, fatestápolónk viszont nincs! :) Ha mégis kedved támad egy kicsit a Szittyóhoz, gyere nyugodtan! A mocira is jó idő van!