Keresés

Részletes keresés

kinga71 Creative Commons License 2007.08.25 0 0 2332

Sziasztok lányok (és asszonyok :))

Lenne egy kérdésem, Breyer doktornő augusztus végére rendelt vissza kontrollra, de csak hormonra, a ciklus harmadik napján. Ma vidáman meg is jött (28 napra, nekem ez mindig hihetetlen ám:), szóval, szerintetek beeshetnék hétfőn hajnalban egy vérvételre a mensmentisbe? Kizárt dolognak tartom, hogy egyszerre kapjak az sztk-ban beutalót és meg is csinálják...

Rambóka Creative Commons License 2007.08.24 0 0 2331

Almirena!

Látod ez a baj az ilyen f.szfejekkel, h. elbizonytalanítják a nőket!

Most nagyon dühös vagyok, csak itt nincsenek emotikonok!

A met éppenhogy rendezi a hipetinzulinémiát, hiszen a sejtek inzulinérzékenységének fokozása révén kevesebb inzulin elegendő a vércukorszint rendezéséhez, így a hasnyálmirigy kimerülése és a diabétesz kialakulása is megelőzhető!

Már elég sokan vannak, akik szedik a metet. Átmeneti enyhe hipoglikémia előfordul, de azért a hipoglikémiás kóma nem jellemző!

Az inkább az inzulinos kezelés "mellékhatása" szokott lenni, amikor az inzulinos beteg beadja magának az inzulint csak aztán vmi miatt elfelejt enni (70 évesen előfordul néha!).

Szabad orvosválasztás van, cseréld le a dokit!

Zsuzsanna-Cecília!

Megtennéd, h. megírod ezeket a neveket a szerkesztőknek a honlapon lévő "Kapcsolat"-on keresztül?

Nem én szerkesztem a honlapot, csak volt egy kis brainstorming a pesti csajok közt és felmerült az orvoslista módosítása. Én csak hírvivő voltam!

Előzmény: almirena (2330)
almirena Creative Commons License 2007.08.24 0 0 2330

kedves szrjudit és Zsuzsanna-Cecilia!

köszönöm a vígasztalást.!

Az a baj, hogy egy kicsit el is bizonytalanított minket.

Megpróbálok tovább olvasgatni, meg érdeklődni a többi családorvos felől. Van valakinek Zuglóban egy kicsit felvilágosultabb háziorvosa?

Előzmény: Zsuzsanna-Cecilia (2326)
Zsuzsanna-Cecilia Creative Commons License 2007.08.24 0 0 2329

Szia kedves Orsialaplage!

Az ilyen "makacs" súlymegmaradásnak nem csak a PCOS az oka! A prolaktinod, és a többi hormon milyen??? Mert ha azokkal baj van, akkor ilyen irányban is kellene kezelni Téged!! NE ADD FEL!!!!!! A CSALÁD, ÉS SAJÁT MAGAD MIATT SEM!!!!!!!!

A www.hipofizis.hu honlapon is olvashatsz róla, hogy nem csak a PCOS-tól lehet valakinek súlyproblémája!!!!

Csak segíteni szerettem volna!! :-o))

Egy "öreg" túlsúlyos, 4xi inzulinos diabéteszes aki már 27.éve van a diabétesz "cipőjében"!     

üdvözlettel:Zsuzsanna-Cecilia

Előzmény: orsialaplage (2279)
Zsuzsanna-Cecilia Creative Commons License 2007.08.24 0 0 2328

Szia kedves Rambóka!

Remélem, tudok segíteni?! :-o))

A www.hipofizis.hu honlapról tudom:

Dr.Szűcs Nikolette Ph.D. : Budapesten a Semmelweis Egyetem II.sz.Belklinikáján belgyógy-endokrinológus, egy.tanársegéd //PCOS-val is foglalkozik!

Dr.Cseh Erika: a Kistarcsai Flór Ferenc megyei kórház:szülész-nőgyógyász, PCOS-val is foglalkozik!  // ő magánrendelésen is dolgozik//

Dr.Cseke Béla: Debrecenben rendel, endokrinológus-belgyógyász

// csak jót hallottam az ajánlott orvosokról!!!! :-o))))  //

Valamint:

A http:szakrendelesek.lap.hu honlapon találsz meg nagyon sokféle információt, a rendelésekről, sőt az egész ország területén lévő kórháztakról, rendelőintézetekről, orvosokról!

Ennyit sikerült nekem "kinyomozni"!

// A lányaimat, és engem Bp-en a Szent Imre kórházban, ahol a diabétesz központ is van, a Tüü ÍLászló doktor kezel!!// 

Előzmény: Rambóka (2320)
Zsuzsanna-Cecilia Creative Commons License 2007.08.24 0 0 2327

Szia kedves Szeleszte!

Köszönöm a "drukkolást". Remélem,nem lesz semmi baj a fiatalabbik lánykámmal. Ha mégis, jó kezekben lesz! // őt is a Tüü doktor fogja kezelni!//

A cukornélküliség az az én "mániám volt, hogy minél később legyenek diabéteszesek a lányok! Végül is így szokták meg!  Azért sajnos "elcsábulunk, időnként!

Remélem, most már Te is jó kezekben vagy, és rendbe szednek!! További jobbulást!

Előzmény: Szeleszte (2314)
Zsuzsanna-Cecilia Creative Commons License 2007.08.24 0 0 2326

Szia kedves almirena!

Sajnos csak annyit tudok hozzátenni, ha a házidokid ilyen"gyepmester", ha lehetőséged van, le kellene váltani, minél  hamarabb!!!

A lánykám házidokija is diabéteszes, és ilyen "okosság" az eszénbe sem jutott, hogy a Meforal-tól cukorbeteg legyen valaki!

Azért kapják a betegek a Meforalt, hogy minél később alakulhasson ki a diabétesz! Tehát a hasnyálmirigynek segít, hogy ne merüljön ki nagyon hamar! Szabályozza az inzulintermelését a hasnyálmirigynek!!

Előzmény: almirena (2312)
almirena Creative Commons License 2007.08.24 0 0 2325
Köszönöm szépen, Barka!
Előzmény: tavaszibarka (2324)
tavaszibarka Creative Commons License 2007.08.24 0 0 2324

Almirena, es Többiek,

nem tudom mennyire vagytok jártasaok az új eü rendeletekben. febr.1 óta van ez a a "költség hatékony gyógyszerfelírást támogató orvosi vényíró és –nyomtató programról", már csak orvosi pecsét kóddal elérhető, régebben én is nézegettem.

szóval a betegségeknek van egy BNO kódja, és az orvosnak azt a gyógyszert kell felírnia, amit ez a szoftver ajánl ahhoz a betegséghez, és annak a páciensnek. (tehát tajszám, és betegségindikáció) különben büntipont, vagy nem kap pontot, és a beteg nem kap a gyógyszerre támogatást. (ha van egyáltalán, az altatók pl. egyáltalán nem támogatottak)

a mecf. csak 60 év felett támogatott kis hazánkban. szóval ez van, az orvosok egy része megváltoztatja a betegségindikációt, hogy felírható legyen a szükséges gyógyszer (pl. krónikus skizofréniát tüntet fel, enyhe helyett, más BNO kód!!!) de az életkorodat nem tudja megváltoztatni. (nemet sem, pl. csontritkulásnál csak a nők gyógyszere támogatott itthon)

bocs, ha hosszan válaszoltam, és köszi az összes candidas hozzászólást érdeklődve, figyelemmel olvasom!

b.
Szeleszte Creative Commons License 2007.08.24 0 0 2323
Szia Rambóka

Nálam pont ez a szitu, hogy a rengeteg antibiotikumtól tönkre tették az egészséges bélflórát. Nem nézte azt hogy mit pusztít és mit nem, és a rossz bacik mellett kinyírta a jókat is valamint a gyulladást lecsökkentette viszont a gombásodást felnyomta.

Minden ember bélflórájában megtalálható a candida, ez addig jó míg nem szaporodik el antibiotikum és egészségtelen táplálkozás hatására.

Viszont a candida és pcos tűnetek hasonlóak amikben megegyeznek:
hajhullás, látásromlás, cukorbetegségre utaló jelek, édesség utáni vágy, hízás, nőgyógyászati probléma, ciszta, meddőség...

Szóval dupla nálam a gond:S
Előzmény: Rambóka (2319)
almirena Creative Commons License 2007.08.24 0 0 2322

De jó, hogy itt vagy, Rambóka!

Mit tudok mondani a körzetinek? az már eljutott az agyáig, hogy a PCOSra adják a metet, de hogy IR-re, az nem. Mint mondotta, én ettől mint hiperinzulinémiás, cukorbeteg leszek és kómás. meg hogy nincs olyan BNO kód, amire írhatja.

Előzmény: Rambóka (2320)
tavaszibarka Creative Commons License 2007.08.24 0 0 2321
köszi mindent!

nekem is gyanús, hogy összefügg a gomba és a pco, de részletes kivizsgálásra, csak kb. 2-3 hónap múlva kerül sor, akkor írok.

jókat

barka
Rambóka Creative Commons License 2007.08.24 0 0 2320

Ja!

A honlap éppen átszervezés előtt áll.

HA BÁRKI TUD JAVASOLNI JÓ ENDOKRINOLÓGUST, DIABETOLÓGUST, NŐGYÓGYÁSZT, AZ LEGYEN SZÍVES TEGYE MEG A HONLAPON TALÁLHATÓ ELÉRHETŐSÉGEN!

ILL. HA A HONLAPON SZEREPLŐ ORVOSGÁRDÁVAL KAPCSOLATBAN VAN NEGATÍV VÉLEMÉNY, AKKOR INDOKLÁSSAL AZT IS!

A Mens Mentis kezd túlterhelt lenni, meg sokan elrettennek az árak láttán és inkább nem vizsgáltatják ki magukat. Legyen fenn több sztk-s orvos is, minél több megyéből!!!!

Köszi!

Rambóka Creative Commons License 2007.08.24 0 0 2319

Sziasztok!

Nekem van egy olyan elméletem, h. a candida-hisztéria és a PCO összefügg.

(Az csak egy dolog, h. tavaly beszéltem egy idősebb hölggyel, aki candidadiétát tartott, de közben 6,5-ös volt az éhomi cukra, ami addig senkinek nem tűnt fel!Mondtam neki, h. a candida diéta addig nem fogja megoldani a problémáit, amíg a cukrát nem rendezik!)

Szóval az a helyzet, h. nekünk ugyan többnyire nem magas a cukrunk, sőt a kaja utáni hipoglikémiánál kifejezetten alacsony, viszont ezeknek a dög gombáknak a kajálást követő átmeneti magas vércukorszint (amíg a hasnyálmirigy ki nem dobja a 2. adag inzulint rendrakás céljából) pont elegendő a jóléthez!

A candida ugyanis nem kórokozó, hanem opportunista flóratag, ami magyarul annyit tesz, h. velünk él, de amíg a többi jótékony baci van túlsúlyban, addig nincs vele baj, csak, ha elszaporodik.

Ezért beszélek candida-hisztériáról, mert egyesek azt hiszik, h. tartós Nystatin terápiával és diétával kiirtható, pedig az első vasárnapi ebédnél vissza lehet szerezni a protézisviselő nagyitól a dögöt (már bocs!).

Inkább a cukorháztartást kell rendezni!

Meg persze megfelelően étkezni. De a sajtban meg az erjesztett dolgokban lévő erjesztő gombáknak nem sok közük van a candidához! Sokkal inkább a sok bevitt szénhidrátnak!

Hüvelyi candidiasisra egyébként nekem a Diflucan vált be legjobban. Ez egyetlen 150mg-os kapszula.

Ha lokális kezelés, akkor pedig a Gynazol. Mindkettő drága, de hatásosabbak, mint a Canesten!

Kérdezz rá!!!!

Szabina100 Creative Commons License 2007.08.24 0 0 2318
Üdv itt :) !
A doktor úr miatt már szóltam a honlap illetékeseinek, jó, hogy leírtad Te is a véleményedet róla!

Gomba nálam is előfordul néha, de ahoz ritkán, hogy összefüggésbe hozzam a cukorral, persze nem is zárható ki Most aztán okosabb lettél mi? :))

Ha beigazolódik az inzulinrezisztenciád és Lázár doktornő metformint ad, akkor mindenképpen írd meg, mert akkor ajánlani kell a honlapra!

Írd majd meg az eredményeidet!
Előzmény: tavaszibarka (2317)
tavaszibarka Creative Commons License 2007.08.24 0 0 2317

sziasztok

Én új vagyok ezen a topicon, de a problémánk közös, szóval üdv!

Láttam, hogy néhány napja szóba került Ács Nándor. Én kb. 7 éve Hozzá jártam, akkor phd-zott hormontémából, és mint fiatal, abszolút hozzáértőt ajanlották heim pálban dolgozó ismerősök.
Aztán nagyon népszerű lett. A kezelés 7 év alatt gyakorlatilag abból állt, hogy kísérleteztünk különböző fogigátlókkal, mindegyikre elég rosszul reagáltam, ugyan a hajhullás, és a pattanások elmúltak. Évek óta kérem, hogy küldjön el inzulintesztre, mindhiába. Ultrahang az elmúlt 7 évben nem volt. 2 éve gyakorlatilag 3 havonta gombám van, nem igazán törődött vele, hetente egyszer rendel, addig várjak, komolyabb kivizsgálás nem történt.
A pcos honlap létezéséről én tájékoztattam, és mondtam neki, hogy fenn van Ő is, és akkor már ajánljon egy endokrinológust. Ajánlott vkit, az éppen megszűnő szabolcs utcából, akit nem sikerült elérnem egyszer sem.

Aztán elegem lett és váltottam, dr. Lázár Erikához járok, aki szerint a hormontesztjeim használhatatlanok, mert az egyik 8 éves (Ács doki előtti orvos csináltatta), ami régi, a másik akkor készült, mikor fogigátlót szedtem, szóval az alapján diagnosztizálni enyhén szólva merő ostobaság. Szerinte a fogigátló szedetése is ostobaság, főleg nem 8 éven keresztül, csak felületesen oldja meg a problémát. A doktornő diagnosztizált mellékesen egy akut hüvelygyulladást, és mondta, hogy a gombát ki kell vizsgálni, ami lehet a magas cukortól. (inzulinra is elküld kérés nélkül!!)

Szóval, azt hiszem Ács doki esetében a népszerűsége miatt sok páciense lett, és ez ráment a kezelés minőségére.

Viszont akkor megkérdezném, hogy Nálatok is rendszeres a gomba, ez egy tipikus pcos betegség, vagy ez csak az én extrám? :)) a pcos honlapon nem találtam erre vonatkozóan semmit.

köszi a segítséget

barka

szrjudit Creative Commons License 2007.08.24 0 0 2316
Ha teheted, a saját érdekedben válts háziorvost. Ha ez a helyzet vele, sosem fogsz dűlőre jutni vele. És ki akar ilyen ellátást? Én nem akarnék...Bár ez csak az én magánvéleményem.
Szabina100 Creative Commons License 2007.08.24 0 0 2315
Pont akartam írni, hogy Te olyan kedves, segítőkész vagy :)) !!!!

A hormonokra okés, hogy nem adott vérvételi beutalót, de az, hogy egy sima laborvizsgálatra sem :O Én ugyi azzal mentem hozzá, hogy a meddőségi doki szeretné ezeket a vizsgálatokat, csak hát ezek a meddőségi kp-ok is magánban működnek általában, ezért ott sem adnak beutalót semmire. Erre a házidoki "megoldásként" a laparos műtétet javasolta, merthogy volt egy betege, aki ezután esett teherbe! Ja és akkor még szó sem volt a PCOS-ról, még nem volt megállapítva nálam. Azért már hadd ne műtessem meg magam csak úgy!!
Szerencsére elköltöztünk egy másik kerületbe és ott át is jelentkeztem gyorsan az új dokihoz. Ezzel az utolsó látogatásommal telt be a pohár, addig is voltak érdekes dolgai!
Na, de ez már történelem, szerencsére azóta megoldódott minden. Vagyis még egy pozitív terhességi tesztre vágyom ;)
Előzmény: Zsuzsanna-Cecilia (2311)
Szeleszte Creative Commons License 2007.08.24 0 0 2314
Szia Kedves Zsuzsanna- Cecília

Igen sokat segítettél, igazából hogy a mai napra tudom a betegségem valódi okát azt is ennek a fórumnak köszönhetem. Saját magam jöttem rá, hogy a tüneteim az itt leírtakkal egyezik.

Ami borzalmasan bánt, az az hogy tavaly szeptemberben voltam ultrahangon és akkor a petefészkemben még nem voltak tűszők, és elnézték azt az orvosok hogy idén júliusig nem menstruálok. Ha legalább akkor megindították volna foggátlóval, nurocullal vagy valamivel a menszimet akkor talán mostanra nem lenne ennyi tűsző a petefészkemben. Olvastam róla hogy ezek már ott is maradnak, valamelyest ha kezelem akkor szebb lesz az ultrahang kép, de eltűnni már nem fognak:(

Ami az étrendet illeti zsuzsanna, sokat segítettél. Legalább egy körülbelüli képet látok mennyire kell ezt az egész dolgot komolyan venni. Én már több mint tíz éve kávézok sok tejjel de elég meredek hogy mindent cukor nélkül esztek isztok:(
A kisebbik lányod tünete is előjött nálam, körülbelül egy éve hogy majd meg vesztem egy falat csokiért, egy kis nyaskáért. Ráfogtam a streszre, meg arra hogy lent van a cukrom és ha nem ehetek akkor is össze is fogok esni.

Ezek a tűnetek alapján jobb is hogy elviszed az Ildit orvoshoz, egy kifejlett nőnek amikor már rendszertelenkedik a menszije, hullik a haja, pattanásos szőrösödik majd meg döglik egy kis édesség után nem igazán a jóság jele, a háttérben valami van.

Nálam rengeteget nyom a latba a candida elég megtévesztő, de a pcos-nek és a candidának rengeteg egyforma tűnete van, szóval tűnetileg a candida is hasonlókat produkál mint a pco és igazából teljesen más a kezelési formája. Ami mindkettőnél megegyezik az az, hogy a szénhidrátot és a cukrot ki kell iktatni és rengeteg zöldséget gyümölcsöt kell helyette enni.

Na jó hosszúra sikeredett a fórumleírásom. Drukkolok a kisebbiknek ne legyen baja, ha van is csak kezdeti stádiumban álljon

Üdvözlettel

Szeleszte
Előzmény: Zsuzsanna-Cecilia (2309)
Szeleszte Creative Commons License 2007.08.24 0 0 2313
Szia almirena

Hát igen érdekes felfogása van a körzetinek, az enyém sem piskóta azért. Amit elvittem neki cikket azzal magyarázta, hogy bár magyar orvos de külföldön él ezért rá a külföldi jogszabályok, magyarokra a magyar jogszabályok vonatkoznak.

Ami a cukorbetegséget illeti, mivel pont ennek a fő problémának a gyógyszere, nem hogy cukorbeteg lesz tőle az ember, hanem inkább megelező.
Az hogy komába essen tőle az ember iszonyatos mennyiséget kell belőle megenni, olvastam hogy ez a legvégső eset ha valamilyen sav felszaporodik a vérben. Most ha az ember folyamatosan három havonta fél évente jár endokrineshez és ő elvégzi a vizsgálatokat látni fogja, hogy állnak ezek a dolgok a vérben.

A házi orvosok érdekesek, tisztelet a kivételnek de majdnem mindegyiknek az az érdeke, hogy a beteg beteg maradjon, vagy még annál is betegebb, hogy minnél több gyógyszergyártónak a készítményét fel tudja írni, és kapjon utána plusz szolgáltatásokat.

Többször feltettem a kérdést miért váltsak ki 6000 Ft-os fogamzásgátló tablettákat, ami ráadásul csak a tüneteket kezeli, amikor pár száz forintért van olyan gyógyszer ami a betegségem valódi okára jó?

Érdekes eszmecsere futtatások ezek, de valóban érdekelne, hogy erre mit mondanának.

Üdv

Szeleszte

almirena Creative Commons License 2007.08.24 0 0 2312
Az én háziorvosom tegnap fejtette ki, hogy az endikrinológus javaslata ellenére nem hajlandó a metet felírni. Az téves gyógyszer, cukorbetegek leszünk tőle és kómába fogunk esni. Meg van róla győződve, hogy a családunk hipochonder, annak dacára, hogy 20 év alatt max 8 napot voltam betegállományban.
Előzmény: Zsuzsanna-Cecilia (2311)
Zsuzsanna-Cecilia Creative Commons License 2007.08.23 0 0 2311

Szia kedves Szabina 100!

Annyit szeretnék helyesbíteni: a házidokinak kötelessége a szakrendelésre beutalót írni! EÜ.törvény!!!

Viszont a laborvizsgálatokra, pl: endokrin, nőgyogyász, stb...szakvizsgálatokra  csak a szakorvos adhat labor-beutalót!

A házidoki csak abban az esetben írhatja fel a metet, amikor már az endokrin-dokinak a javaslata akezedben van! Ugyanis az endokrin-dokihoz nem lehet menni, csak 3.havonta, viszont a házidoki 1.hónapra felírhatja a metet!!!!!

// a lánykám is így van ellátva Meforal-lal! Először a Tüü doktor írta fel, utána már minden hónapban a házidoki !!!! //

Előzmény: Szabina100 (2291)
Zsuzsanna-Cecilia Creative Commons License 2007.08.23 0 0 2310

Sziasztok!

A www.hipofizis.hu honlapon is nagyon sok értékes, érdekes információt lehet megtalálni! Az ország területén lévő kórházakat, rendelőket is.

Zsuzsanna-Cecilia Creative Commons License 2007.08.23 0 0 2309

Szia kedves Szeleszte!

Andikám az idősebbik lányom, szobabiciklizik, időnként gimnasztikázik, és diákmunka keretében 11.órás műszakot csinál, gépekről szedi le a papíranyagokat!

Ildikém a fiatalabbik 20.éves volt januárban: ő futni, szobabicikli, bicikli, gimnasztika, és amikor gyakorlaton van, a kórházban 12.órázik.// haematológia,   csontvelőtranszplant, szerv-transzplant, szívsebészet.//

A diétát a Tüü doktor mondta: lipid-mediterrán.

Mivel én már ősidők óta diétázom, talán ezért nem küldte Andikámat dietetikushoz. Nekünk nagyon könnyű ezt a diétát tartani, mert mi nagyon szeretjük a zöldséget, gyümölcsöt, és a pékáruk közül, nagyritkán zsemle-kifli, mert a kenyeret én csinálom itthon géppel. Nagyon sokszor barnát! Időnként azért fehéret is!

A főzelékeket habarással készítem, nagyon kevés lisztet használok hozzá! Nagyon sok levest csinálok, általában: husleves, sok zöldség, hus, husoscsont. A levesbe nagyon ritkán teszek tésztát! Vegyes-zöldség-leves,nagyon ritkán kevés "leves-nokedlival" sűrítem. A husokat inkább olajos-vízen párolom. Nagyon ritkán rántott-hús, sűlt-hús.

Nagyon sok salátát készítünk! Mindenféle zöldséget összekeverve- kefírrel, v.yoghurttal, fokhagyma, vöröshagyma, mustár, esetleg majonéz. Cukrot nem használok semmilyen ételben sem! // paradicsom, sóska,paradicsomos-káposzta, stb.../ a tejeskávét, teát,zöldteát-gyümölcsteát natúron! //

Ha éhesek vagyunk, bekapunk 1-1-paprika,paradicsom,uborka,sárgarépa, netán!! egy kis tökmag,szotyi-dió.Nagyon sok folyadékot iszunk! Ásványvíz, tea, "üres-husleves"-t.

Ildikémnek /ő a fiatalabb/ elkezdett rendetlenkedni a menzesze, az arcán sajnos mindig is nagyon csúnya pattanások voltak, a haja nagyon hullik, //szinte mániákusan "zabálja" időnként az édességet.// Mivel Andikámnak PCOS-a van, hátha nála is van valami probléma. Ha nincs, annál jobb lesz!!

Nálam nem alalkult volna ki a II.diabétesz, ha annak idején tudták volna azt, amit ma tudnak az orvosok! A PCOS-t, a cukor-inzulin vizsgálatot nem is olyan régen "fedezték"fel! Még nagyon kevés a "háttere"!

Azért jó lenne, ha dietetikussal is tudnál konzultálni, hogy személyre szabott diétát tudjon összeállítani! Mindenkinek más a szervezete, a felszívódása, a gyógyszerek miatti feltételek, stb....!!!

Remélem, tudtam valamit segíteni!!??

Jobbulást kívánok, üdvözlettel: Zsuzsanna-Cecilia 

Előzmény: Szeleszte (2308)
Szeleszte Creative Commons License 2007.08.23 0 0 2308
szia Zsuzsanna Cecília

Akkor megnyugszom ha másnak is volt ilyen jelensége, hírtelen nem tudtam mire vélni ezt a folyást dolgot, hiszen senkinél sem olvastam még ilyet. Gondolom beindítja a hormonokat meg a rendes petefészek működést, remélem fogok tőle rendesen menstruálni.

Hát a hasmenés már érdekesebb szituáció. Ugyanis egy évvel ezelőtt a pattanásaim miatt négy doboz antibiotikummal kicsinálták a bélflórámat, amitől candidám alakult ki aminek a velejárója a hasi masi. Na most egy csomó szénhidrátról cukorról főleg az édességekről le vagyok tiltva. Most ezt folyamatosan kezeli gastro orvos.
Kaptam pár kalória táblázatot találtam érdekes recepteket ötleteket, de lehet hogy a megoldást egy diabetikusnál kellene keresnem aki személyre szabná az étrendemet.

Ami a gyógyszereket illeti elviekben nem ütik egymást, egy csokorban elvittem a kardiológiára mert a szívem vacakolt azt mondta hogy nem fogok meghalni, hát megnyugodtam tőle, meg a körzetihez is elvittem nem említette hogy ütnék egymást.

A 23 éves lányod a diéta mellett sportol valamit? Torna úszás vagy valami hatásos edzés? A diétát endokrines vagy diabetikus állította be neki?

A kisebb lányod hány éves? Milyen tűnetei vannak, hogy endokrinológiai bajokra gyanakszol?

Üdvözlettel:

Szeleszte
Előzmény: Zsuzsanna-Cecilia (2306)
Zsuzsanna-Cecilia Creative Commons License 2007.08.23 0 0 2307

Szia kedves Szabina 100!

EÜ.törvény, hogy a házidoki adjon beutalót a szakrendelésekre!!!!!!

Előzmény: Szabina100 (2291)
Zsuzsanna-Cecilia Creative Commons License 2007.08.23 0 0 2306

Szia kedves Szeleszte!

Annyit tudok "mondani" a  lánykámnak is volt 1x, 2x, egy kis folyása, de hamar rendeződött. Ő április eleje óta szedi az 500-as Meforalt, már 3x1-es dózisban!  Először neki is volt hasmenése, de ez a természetes velejárója a gyógyszernek!!!!!

Sőt, a későbbiek folyamán, amikor eléggé "melléevett", akkor is hasmenése volt!

A gyógyszer "nem engedi" a nassolást!!!!

Tegnap volt kontrollon / ma csütöri van ugye? :-o))/ meg van vele elégedve a Tüü doki!  Továbbra is az idáigi terápiát kell folytatni! 9.kg-ot fogyott!!!!! Legközelebb nov.21-én kell mennie! A fiatalabb lánykámat is elfogadta a doki, ő ezután megy majd vérvételre! Ha nincs semm baj, az jó, de ha lenne, akkor még az "elején el lehet kapni".

Nem akarok beleszólni, de a gyógyszereid " elviselik" egymást?

//én pl: az inzulin miatt nem kaphatok olyan reumabogyót, ami nagyon jó lenne, csak "harmat" hatásuakat! Ami egyikre jó, az a másikat "üti".

Talán legjobb lenne a gyógyszertárban megkérdezni, mert a gépben benne van a gyógyszer leírása is! Egy próbát megér!!??!!

minden szépet jót, jobbulást kívánok, üdvözlettelÍ: Zsuzsanna-Cecilia

Előzmény: Szeleszte (2298)
Zsuzsanna-Cecilia Creative Commons License 2007.08.23 0 0 2305

Szia kedves mhesz!

A Tüü doki, és a Breyer dokinő az endokrinban-diabéteszben "spéci-szakértők"!!!

A lányomat, 23.éves, és engem is a Tüü doki kezel!  A lánykám PCOS-s, én "öreg"diabéteszes vagyok / 27.éve/ engem már negyedik éve kezel a doki!!

A fiatalbb lánykámat is elfogadta a doki, őt ezután fogják kivizsgálni, hátha van valami endokrin  alapja a panaszainak!

Ha sikerül bejutni a XI., Szent Imre kórházban rendel a Tüü doki, és a Breyer dokinő.

A megemlített honlapon rajta van, ha a magánrendelésre  tudsz menni!

A kórházi rendelésre  sajnos nagyon sok a bejutási idő, de utána már megy gördülékenyen!  A magán rendelést az nem ismerem, más talán tudna segíteni, aki odajár!!! :-o))

minden szépet, jót, üdvözlettel: Zsuzsanna-Cecilia

Előzmény: mhesz (2295)
Szabina100 Creative Commons License 2007.08.23 0 0 2304
Persze, ne is offoljunk itten! Ennyit azért biztos nem bánnak a többiek sem ; )
Nekem még a lombik odébb van, először inszemre megyek, el is kezdeném a stimut, ha végre hajlandó lenne megjönni. Mióta szedem a metet (10 hónapja), azóta nem volt ilyen gondom, most meg nem akaródzik neki megjönni :( Sajna terhesség kizárva, ebben a ciklusban nem volt pé-m se :(
Az inszem, régóta várom, med-lomb fórumokat követem minden nap, de beleolvasgatok az ajánlottadba is!
Előzmény: szrjudit (2302)
yaldi Creative Commons License 2007.08.23 0 0 2303

Sziasztok lányok!!!!!

Kedd este voltam Breyer doktornőnél - 120 perces inzulin 52,49 - azt mondta ronda, nem csoda, hogy missed ab-m volt - MEFORAL!!!!!!!!! Plusz 140g -os szénhidrát diéta (30-20-50-20-40 elosztással) ezzel bajban leszek, a folytonos számolgatással....

Még a Zentai Andihoz kell majd mennem diétás oktatásra, megpróbálom összehozni (veszprémi vagyok), hátha összejönne egy csoport is, szívesen találkoznék veletek!

Szóval nyugodt szívvel ajánlom a doktornőt bárkinek, akit a többi orvos hülyének nézett, meg elküldött haza, hogyha szarul van EGYEN CSOKIT. Az ilyen kóklerek meg nyaljanak sót rajzszöggel!!!!!

Írjatok, ha szeretnétek randizni Andinál!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!