Keresés

Részletes keresés

Szeleszte Creative Commons License 2007.08.19 0 0 2256
Cijja Zsuzsanna-Cecilia:)

Rég láttalak már itt a fórumon. Egész jó, hogy a lányodnál ennyi minden rendeződött. Képzeld nekem sikerült Meckformint kerítenem, egy nagyon kedves fórumozó a megmaradt és számukra már felesleges gyógyszert átadta nekem:)

Azt szeretném megkérdezni, hogy miről szól ez a lipid mediterán diéta? Nehéz tartani?

Üdv

Szeleszte
Előzmény: Zsuzsanna-Cecilia (2255)
Zsuzsanna-Cecilia Creative Commons License 2007.08.18 0 0 2255

Szia kedves Valdi!

Ami nagyon fontos: NE ADD FEL!!!!!!!!

A lánykám// 23.éves // április óta kapja a Meforal 500 at, már 3x1.adagban, azóta "rendesebb" a menzesze,az arcáról az aknék már csak itt-ott vannak, és fogyott 8.kg-ot! napi 140-150 gr.szénhidráttal, lipid-mediterrán diétával!

/Azért időnként "elcsábul" egy kis nasira!! //

Jövő héten megy vissza kontrollra! A labor eredményei, fizikális terhelhetősége, hangulata is sokat javultak!

Nagyon jó dokihoz kerültél!

// most csak ennyit,"bátorításnak" egy öreglánytól,53.éves vagyok //

üdvözlettel: Zsuzsanna-Cecilia

Előzmény: yaldi (2254)
yaldi Creative Commons License 2007.08.18 0 0 2254

Sziasztok lányok! Írtam nektek egy pár hete, azóta így alakultam:

(Másfél hónapja:   éhgyomri cukor  4.8  - inzulin 11,6  aztán  120 perces  cukor 5.3  - inzulin 38,5) -  voltam a Breyer doktornőnél, újabb teszt, eredménye:

0. perc cukor 4.6  - - inzulin 8.61 (ez jobb)

120 perc cukor 5.7 - - inzulin 52.49 (ez meg jóóóóval rosszabb)

240 perc cukor 4.22 - - inzulin 16.33 (ezt meg nem tudom)

Szerintetek?

És peteérés nuku.... (missed ab óta "ciklusok" : 68-30-28). sok cisztám nincs, múlt hónapban volt egy 5 cm-es ciszta a baloldalon. A nőgyógyász azt mondta, emiatt volt a 68 napos ciklus. Ja, igen, igaz, hogy az 54. napon még megérésre váró 20 mm-es tüsző volt, ami 14 nap alatt lett 5 cm-es, de biztos emiatt volt:( Én enm vagyok orvos (bár lassan az leszek), de ez már nekem sok.

Kedden este megyek vissza az eredménnyel, kíváncsi vagyok, mert én már nem tudom, mi a helyzet, egy kicsit már elfáradtam a küzdelemben.

kismammer Creative Commons License 2007.08.14 0 0 2253

Kedves Rambóka!

Köszi szépen a választ! Tök jó, hogy ennyire utánanéztél ennek az egésznek!

Tisztában vagyok az 1-es típusú cukorbetegség és az összes többi cukorbaj másságával, ezért is érdekelt, hogy IR nélkül is lehet-e valaki PCO-s, de ezek szerint lehet - sosem nézték még pl a pajzsmirigyemet.

A cikket, amit ajánlottál, ismertem, köszi :) Az összes orvost ismerem, akik írták, az egyik a diabetológusom most, a másik pedig a nagybátyám :) Én csak a meddőségi dolgokban nem vagyok otthon (még :( ).

Ha ennyire jártas vagy ebben a témában, talán tudsz válaszolni nekem arra, hogy pszichés okok miatt mennyire lehetséges, hogy nincs rendes peteérése az embernek? Olvastam erről és ott azt találtam, hogy nagyon erős, folyamatos stressz mellett lehetséges ez. De pusztán attól, hogy valaki nagyon szeretné azt a babát, egyszerűen nem tudom elképzelni... de lehet, hogy tévedek (ezt leszámítva, nincs a normálisnál nagyobb stressz az életemben és mindig is normálisan volt peteérésem, de most, amikor elkezdtem LH teszteket csinálni, valami gáz van, a tojásfehérjés folyás sem jön, pedig mindig szokott és napról napra halványodik az amúgy is halvány csík).

Előzmény: Rambóka (2245)
almirena Creative Commons License 2007.08.14 0 0 2252

Kérdezd meg, hogy az a Dimenzió pénztár esetleg fizet-e valamit ebből!

Nekem nem az a bajom, hogy a magánlabor és a magánrendelés pénzbe kerül (lakásbérlés, személyzet, minta szállítás, számítógép, orvosi munkaidő etc.) hanem, hogy a TB-re miért nem lehet ugyanezt elérni, vagy csak hosszú idő alatt. A Szent Imre endokrinológián szerintem hónapos várakozásokkal ugyan, de TB-re megy.

Arra gondolj, ha Clostyt meg hasonló inyencségeket ír a nőgyógyászod (szintén magánrendelésen), az is egy kalap pénz, plusz még árthat is.

Előzmény: orsialaplage (2251)
orsialaplage Creative Commons License 2007.08.14 0 0 2251

Sziasztok Almirena és Rambóka !

Rambóka !

Nem fogok Clostyt szedni !!!!! Nem is ezt mondtam, ezt az orvos mondta. Eszemben sincs. Mondtam neki a metformint és azt mondta hogy igen az egy cukoranyagcsere beállító gyógyszer és valahogy elúszott a témától. asszem erre kiabálta, hogy értse már meg hogy mi a baja magának....stb. Elolvastam az igaz történeteket is, de nem akarom magam még túlságosan beleélni, hogy ez történik velem is. De nem fogok szedni semmilyen peteérést elősegítő sz...t, hiszen eddig sem szedtem be. Már írtak fel nekem Norcolutot, Clostilbegytet és Duphastont is. Egyszer szedtem végig egy doboz Duphastont, a többiből egy db-ot sem. Kiváltottam ugyan, azt sem tudtam akkor hogy mi ez, elolvastam a kis papírkát a gyógyszeres dobozban és önkényesen úgy döntöttem, hogy ezt nem fogom szedni. Akkor inkább ne jöjjön meg.... persze akkor felelőtlen voltam talán  - habár azok az orvosok akik ezt felírták, egyik sem küldött el UH-ra csak hormonra. Mindegy. Akkor asszem progeszteronom nem volt és sárgatest hormon termelésem. Most meg ösztradiolom kevés a progi elég. Illetve ez volt tavaly, mert az idén nem hajlandó megnézetni a doki.

Almirena, ez elég húzós hihetetlen hogy milyen egy rendszerben élünk, legszívesebben nem mennék sehová sem !!! Nem igaz, hogy nincs egy olyan orvos aki normálisan áll hozzá a betegekhez és nem kaszálni akar. ! felháborító. de persze ha segít a bajon mindenkinek minden pénzt megér a saját egészsége, főleg a nőknek a termékenysége, de hogy ezt miért kell kihasználni, nem tudom. Régen ez nem így ment.

HA nem vagyok IR-es akkor is a Metformin kell ?

Előzmény: almirena (2250)
almirena Creative Commons License 2007.08.14 0 0 2250

Ha Tűű dr. a Tétényiben vizsgál, azt nem tudom. Ha a magánrendelésen, akkor a hormonok plusz inzulin + cukor laborvizsgálat olyan 15800 és az első vizit 10500. Szerintem jobb ez a kiadás, mint évekig félrekezelve lenni.

Személy szerint nagyon komoly hálával tartozom a pcos honlapnak és a készítőknek.

Előzmény: orsialaplage (2248)
Rambóka Creative Commons License 2007.08.14 0 0 2249

Szia Orsi!

Nem a closty a megoldás!!!!

Olvasd el az igaz történeteket legalább!!!!!!

(Ne haragudjatok, de Norka annyit dolgozott a honlapon, h. minden infó fenn legyen, Nektek semmi más dolgotok nem lenne, mint olvasni!!!! Bocs, csak kiakadtam egy kicsit! :( )

Szóval a met nem gyerekcsináló bogyó, hanem inzulinszintet rendező tabletta. Az inzulinszint rendezésével azonban az endokrin(hormonális) rendszer egyensúlya helyreáll és rendeződik a női működés is. Ezért az esetek nagy részében nem lesz szükség clostyval történő stimulálásra!

Metformin nélkül viszont vagy hiába stimulálnak és nem lesz tőle peteérésed, vagy ún. hiperstimulációs szindróma lép fel, ami akár életveszélyes is lehet!

Ne hagyd magad stimulálni, amíg az alapbetegség nincs diagnosztizálva és kezelve!

Majd, ha félévi metszedés, az androgén tünetek rendeződése, rendszeressé váló ciklus mellett sem sikerül teherbeesned, akkor lehet rástimuzni, de addig inkább ne!!!!!

Előzmény: orsialaplage (2247)
orsialaplage Creative Commons License 2007.08.14 0 0 2248

Szia Szabina,

Ezt szerettem volna is kérdezni: hogy a Metformin akkor a peteérésre is jó ? Van már majdnem egy időpontom a Tűű doktornál, aug. 20-án fog ügyelni a Tétényiben, és állítólag néhány napon belül ad időpontot. Tehát akkor nála jó kezekben leszek ? De gondolom előtte hormonvizsgálatok sora vár rám ... :( Mennyibe kerül egy ilyen endokrines történet a Tűűnél ?

Előzmény: Szabina100 (2244)
orsialaplage Creative Commons License 2007.08.14 0 0 2247

Szia Kismammer,

Clostylbegittel, vagy valami ilyesfajta gyógyszerrel. Csakhogy én most még nem biztos hogy azonnal babát szeretnék...

Előzmény: kismammer (2243)
Szeleszte Creative Commons License 2007.08.14 0 0 2246
Szia Orsi

Na ugyanezeket a köröket futom én is, mire nagy nehezen kitalálták a bajomat, gyógyszert nem akartak felírni, helyette a gracialt akarták velem szedetni.

Tartsd figyelembe, hogy ez csak a nőgyógyászod véleménye. Harcold ki magadnak a körzetinél a beutalót az endokrin orvoshoz ők valamelyest normálisabban állnak a pcos betegekhez. Ha Pesten laksz akkor nagyon jó híre van Tűű doktornak, nála nem okoz gondot hogy felírja a metformint:)
Ha mégsem pesti vagy akkor a pcos honlapján válasz lakhelyedhez közeli endokrinest. Amikor a körzeti kiadja a beutalót endokrinra, szabad előtted a pálya hogy melyikhez mész, később meg már nehéz váltani mert jönnek a kérdések hogy miért akarsz váltani miért nem vagy megelégedve azzal aki vagy. Tudod "Egyik kutya nem harapja meg a másikat". Szóval ott még el tudod dönteni hogy pcos szakendokrinest válasz.

Ügyes légy és persze akaratos, talán valamennyit akkor haladsz előre.

Üdv

szeleszte
Előzmény: orsialaplage (2241)
Rambóka Creative Commons License 2007.08.14 0 0 2245

Szia Kismammer!

Hát vmi ilyesmi! :)

De inkább az, h. érintett vagyok én is!

Huszonéves koromtól tudom, h. vmi nem stimmel a cukrommal, de senki nem mondta el, h. mi a baj. Már akkor ez a kaja utáni hipoglikémiám volt, de a belgyógyász csak annyit mondott, h. ne egyek csokit, de legyen nálam csoki, ha rosszul lennék.

Kecskére káposztát! :)

A súlyfelesleg szépen apránként kúszott fel rám és csokizabálási rohamaim voltak.

De amíg a pco nem merült fel, és nem kezdtem el utánanézni a neten, addig nem jöttem rá az összefüggésre.

Azóta rengeteget olvastam a témában és próbálom megosztani az infót másokkal is.

Neked 1-es típusú inzulinfüggő diabod van?

Mert az egy másik téma ilyen szempontból!

Sajnos sokan keverik a dolgot!

Nem, neked nem lesz PCOS-d, hiszen nálad éppen az a baj, h. kevés az inzulin és magas a cukor!

Éppen tegnap találtam egy nagyon jó cikket diab ügyben, ha van kedved átrágni magad rajta, akkor tessék:

http://www.min.hu/diab.htm

Nem, nem csak az IR okoz PCO-t, hanem pl. pajzsmirigy alul- v. túlműködés, prolaktin termelő adenóma, Cushing szindróma, CAH. Ezért favorizálom mindig, h. senki ne kezdjen saját szakállára metformint szedni, hanem menjen el endokrinológushoz, mert előbb ezeket ki kell zárni!!!

Orsi!

Sajnos nem tudsz mást csinálni, mint h. dokit váltassz!

Olvasd el a honlapon az igaz történeteket, mások is jártak így, és senki nem bánta meg, h. otthagyta a PCO-hoz nem értő dokiját!

Az orvosajánlóban talán találsz a lakóhelyedhez közeli dokit!

(Tavalyi labor alapján azt mondani vkire, h. nincs PÉ-je, miközben már 2X teherbeesett!!!! :( :( :( )

Előzmény: kismammer (2243)
Szabina100 Creative Commons License 2007.08.14 0 0 2244
Nekem kb. 4 havi metformin szedés után lett spontán peteérésem, ami szerintem 10 éve nem volt, úgyhogy mindenképpen harcold ki a gyógyszert! Keress másik orvost!
Nem is a gyerek miatt, hanem az egészségedért!
kismammer Creative Commons License 2007.08.14 0 0 2243

Rambóka: még nem sok mindenkivel találkoztam, aki ennyit tudott volna az inzulin-vércukor együttes működéséről!!! Valami ilyesmi a szakmád is vagy csak ennyire tájékozott vagy? :) Mindenesetre köszönöm szépen a választ, még soha nem olvastam ilyen részletesen és érthetően erről!

Mint írtam, én már gyerekkorom óta cukros vagyok, inzulinos, szóval ez egészen biztosan nem okozhat nálam PCOt. De úgy tudom, hogy nemcsak az IR okoz PCO-t, igaz ez?

Orsi: az, hogy voltál valaha terhes sajnos nem jelenti azt, hogy nem alakult ki közben a PCOS vagy akármilyen más meddőségi probléma. Én szültem is, mégis lassan be fogok jelentkezni egy meddőségi klinikára. Sok nőt ismerek, akik szintén szültek és mégis PCO-sak lettek vagy éppenséggel elzáródott a petevezetékük.

A peteérést hogyan akarja elérni nálad a nődokid?

Előzmény: Rambóka (2238)
almirena Creative Commons License 2007.08.14 0 0 2242

Orsi, hol laksz?

orvost kellene váltani szvsz.

orsialaplage Creative Commons License 2007.08.14 0 0 2241

Sziasztok,

TEgnap visszamentem a nőgyógyászhoz. Igen PCOS, de hát már tavaly is ez volt a diagnózis. Viszont nem küld el hormon és cukor vizsgálatra, mivel a tavalyit megnézte és " Igen magának nagyon alacsony az ösztradiolja, nincs peteérése ! El kell döntenie, hogy akar-e most gyereket vagy sem. Ha akar, akkor "csinálunk" peteérést, ha nem akkor szedjen fogamzásgátlót. Erre én: de hát a cukorszintem, inzulin, metformin, stb. Ő: " Értse már meg, magának nem az a baja!!! Nincs peteérése, a többi csak a körítés. Menjen haza beszélje meg a párjával, és ha eldöntötte mit akar, jöjjön vissza" szóval ennyi volt. Hiába mondtam hogy de hízok, és most különben is normális a mensim, stb. volt már 2 terhességem is egyébként néhány évvel ezelőtt, amit - akkor még nem tudtam, hogy ilyen helyzetben leszek valaha - kénytelen voltam megszakíttatni.... de őt ez nem érdekelte. Úgyhogy kétségbeesés a köbön :(

almirena Creative Commons License 2007.08.14 0 0 2240

Prevention of gestational diabetes by metformin plus diet in patients with polycystic ovary syndrome

Charles J. Glueck, M.D., Joel Pranikoff, M.D., Dawit Aregawi, M.D., and Ping Wang, Ph.D.

Cholesterol Center, Jewish Hospital, Cincinnati, Ohio

Fertility and Sterility c folyóiratban.

ez a megjelenés alatt álló, de online már elérhető cikk azt írja, hogy 172 terhes nőn vizsgálták a terhességi diabetesz jelentkezését Metformin kezelés mellett, és nem tapasztaltaksemmilyen teratogén hatást, súly- és hosszcsökkenést, mozgászavart az újszülöttekben, de az anyai diab. problémák száma igen erően csökkent..

Előzmény: zilli (2218)
almirena Creative Commons License 2007.08.14 0 0 2239

A MensMentisben csak bejelentkezés kellett, beutaló nem.

Egyébként köszönöm a részletes leírást. Én nem tudtam volna ilyen szakszerűen leírni.

Előzmény: Rambóka (2238)
Rambóka Creative Commons License 2007.08.13 0 0 2238

Szia Kismammer!

Az IR tényleg a cukorbetegség előszobája, de a legelső!

Az IR (inzulin rezisztencia) az a lépés, amikor a sejteken lévő inzulinfüggő cukorbeengedő receptorok rezisztensek (tehát érzéketlenek!) lesznek az inzulinra!Ilyenkor a vércukor és az inzulinszint sajátosan alakul:

Kajálást követően megemelkedik a vércukorszint, ez jel a hasnyálmirigynek, h. termeljen inzulint. Termel is, csak éppen a normál egyéneknél elegendő inzulin a célsejtek csökkent inzulinérzékenysége miatt kevésnek bizonyul, tehát a cukor nem jut be a sejtekbe, a vércukorszint magas marad. Ez a hasnyálmirigyet ismételt inzulinkibocsátásra készteti.

Na itt jön a csavar! Az inzulinszint a normális többszörösére emelkedik. Emiatt aztán egy csomó hormonális út felborul, ami végül PCOS-t eredményez!

A cukor viszont hirtelen kitakarítódik a vérből. Ezt hívják postprandiális (étkezést követő) hipoglikémiának. Az embernek egyszerűen leesik a vércukra kaja után.

Rosszul lesz, remeg, szédül, elájul! Ezt hívjuk egymás közt "hipózásnak".

Ilyenkor még sem a terheléses, sem az éhomi cukor nem magas!!!!

Éppen emiatt pattanunk vissza a már csak diabéteszben jellemző eltérésekre kiélezett szemű belgyógyászokról és háziorvosokról, mondván, "Magának jó a cukra, mit akar?"

De jó szemű endokrinológusok már a cukorgörbe alakulásából meg tudják mondani az IR-t!!!!! A többiek csak a terheléses inzulin értékekből!

A diab. kialakulása innen két utat követ:

IGT(csökkent glukóztolerancia):

Sok esetben az éhomi cukor normális, viszont a terhelésre a 120 perces érték már meghaladja a 6,7 mmol/l-t. Ilyenkor az alap inzulin termelés még elegendő, de az étkezést követően már nem termelődik elegendő inzulin a cukor "eltakarításához". Ilyenkor már nincs postprandiális hipoglikémia! A hasnyálmirigy kezd kimerülni.

IGF (károsodott éhomi cukor):

Ilyenkor az éhomi vércukor értéke meghaladja az 5,5 mmol/l-t. Ilyenkor már alaphelyzetben sincs elegendő inzulin a cukorháztartás rendezéséhez. A hasnyálmirigy kimerült.

Na ide nem szeretnénk eljutni!!!!! Csak ehhez a dokik ismereteit is növelni kéne IR ügyben!!!!!

Jó enne, ha leesne nekik is a tantusz,. h. a hasnyálmirigy kimerüléséhez a hiperinzulinémia-normoinzulinémia-hipoinzulinémia az út!!!! (ahogy fokozatosan merül ki a hasnyálmirigy inzulintermelő kapacitása!)

És a hiperinzulinémia gyakran gyanúsan alacsony éhomi vércukorértékeket okoz, amit nem kéne normálisnak nevezni! Sokszor elég lenne egy éhomi inzulint nézni!

De azt sem teszik!

A Prodia honlapján lehet találni országszerte magánlaborokat, ahol térítés fejében (csak pár ezer Ft!) megcsinálják az éhomi és terheléses inzulin vizsgálatot is előzetes megbeszélést követően. Hogy beutaló kell-e azt nem tudom, érdeklődjetek a honlapon!

Előzmény: kismammer (2236)
Szeleszte Creative Commons License 2007.08.13 0 0 2237
Szia Inotech!

sikerült ma feladni a csomagot? Gondolom egy két napon belül megérkezik:)
Beszéltem az endokrines orvosommal, a met mellé még garcinia cambodgia szedését javasolt, hogy bírjak fogyni. Ezt holnap adja ide az orvos 4400 Ft-ért. Remélem használ és lebírok fogyni 15 kilot, és ami a legfontosabb helyre áll a havi menszim.

Üdv

Szeleszte
Előzmény: inotech (2235)
kismammer Creative Commons License 2007.08.13 0 0 2236

almirena: az inzulin rezisztencia és az inzulin túltermelés szvsz nem ugyanaz. A neten utánanéztem és azt találtam, hogy sok helyen használják az inzulin túltermelésre is az IR kifejezést. Az IR eredetileg a 2-es típusú cukorbetegség előzményeként keletkezett kifejezés. Ez jelzi ugyanis, hogy valszeg cukros lesz egyszer az illető, közel áll hozzá. De diétával még helyrehozható. Ez is öröklődik. De ez nem inzulin túltermelést jelent, hanem magasabb vércukrokat, mivel nincs elég inzulin a vérben. Akkor hívják inzulin-érzékenynek (tehát nem rezisztensnek) a szervezetet, ha le tudja bontani az inzulin a vér cukortartalmát. Akkor rezisztens, ha ezt nem tudja kellően megtenni, tehát nem tudja teljes mértékben lebontani a cukrot, ezért felhalmozódik a cukor a vérben és magas lesz a vércukor. Szóval ellenáll a vércukor az inzulinnak - rezisztens. Ha alacsony a cukra valakinek, akkor nem állt ellen az inzulinnak, éppen ellenkezőleg, több inzulin jutott be, mint kellett volna, ezért lett kevés cukor a vérben. Ez akkor fordul elő, ha sokáig nem eszik valaki rendesen vagy, ha több inzulint termel a szervezet valami hormonális probléma miatt. Például a ti esetetekben. Ahogy ezt írtad és utána olvastam a neten, rájöttem, hogy mi okozta a problémát. Az, hogy mivel mindkét esetben (a fent leírtakban) a vérben magasabb az inzulin koncentráció és mivel az inzulin rezisztenciát így szokták régóta mérni a cukorbaj gyanús embereken, ezért hanyagul ezt az esetet is így hívják. Pedig amit te leírtál, azt igazából inzulin túltermelésnek kéne nevezni (mert nagyon nem mindegy, hogy a vérben a sok inzulin mellett alacsony vagy magas-e a cukra valakinek). A PCO pedig köztudottan magas inzulintermelést okoz sok esetben (tipikus hormonális probléma). Szóval csak elnevezésbeli félreértés volt, de már értem, hogy másra is használják ezek szerint az IRt (ami elég fura sztem, nade ez a magyar eü, a diabetológia és a nőgyógyászat nehogymár ismerje egymást ennyire...).

Bocsánat, hogy ennyit írtam, drukkolok mindenkinek itt, hogy sikerüljön a baba!! (személy szerint renegeteg PCO-s barátnőm szült már valamilyen segítséggel és a legtöbbjüknek szüléssel elmúlt, a második baba gyorsan és spontán jött - és átérzem a problémátokat, mi is most szeretnénk másodikat, de nem akar jönni, nem tudom, lehetek-e PCO-s, ha az első baba simán jött és elvileg nincsenek ilyen tüneteim sem... )

Előzmény: almirena (2223)
inotech Creative Commons License 2007.08.13 0 0 2235

Szia Judit!

Hát igazad van. Én sem rajongok az orvosokért. Az orvos olyan mint az autóüszerelő (szükséges rossz).

Viszont nem értek az endokrinológiához. Nem tudok vitatkozni az orvossal, ha szedet egy bizonyos gyógyszert, és akkor sem ha nem szedeti azt a gyógyszert. Nem értek hozzá, és így nem tudok érvelni sem. Ezért mondtam, hogy Ő a "szakértő".

Sajnos nagyon kevés az olyan doki, aki nem csak darab-darab -ként kezeli a pácienseket. A Tüű elég nagy koponya azen a területen. Legalábbis több helyről is ezt hallottam.

A nőgyógyásszal pedig azért vagyok megelégedve, mert eddig még ennél is rosszabbakkal talalákoztunk.

Az előző nőgyógyász azt mondta az asszonynak, (felháborodva), hogy: "hogy-hogy nem esik teherbe, pedig csak meg kell csinálni azt a gyereket".

Így van mi sem ennél egyszerűbb ennél. Ja hogy nincs peteérése? Hát igen az baj.

Az utóbbi években voltunk pár nőgyógyinál. A nagyja csak nézett arra a szóra, hogy PCOS. Látszott rajtuk, hogy fogalmuk sincs róla, mi az. A Tasi rögtön tudta, hogy mi az, és hogy így szinte biztos, hogy a peteéréssel van baj. Egyébként róla egy-két ismerősőmöntől csak jót hallottam.

A teherbe esésre való várással pedig az a bajom, hogy várnék Én 5-10 évet. Ha most nem lennék 32 éves, a párom meg 28. És most olyan dolgokról nem is beszélek, hogy bevállaltunk egy lakás hitelt szocpollal. Akkor nem is mertünk gondolni hogy ilyen hormonális, és teherbeesési problémáink lesznek.

Várjunk arra, hogy elmúlik a pco? Én több helyen is olvastam, hogy nem nagyon fog elmúlni soha. Most akkor mi az igaz?

üdv I

Előzmény: szrjudit (2213)
orsialaplage Creative Commons License 2007.08.13 0 0 2234
Azt nem tudom, mert még nem kaptam beutalót. Ez úgy működik itt, hogy a nőgyógyászom az egy idősebb orvos, akinek a magánrendelőjébe megyek. Ő elküldött ultrahangra, amit a fia csinált a MÁV kórházban, ráírta a papíromra ismét hogy Diag: PCOS egyebekben, és hogy javasol: LH, FS... stb hormonokat és glukóz terhelés is. Ezzel megyek vissza az öreg dokihoz, aki majd adja a beutalót a vizsgálatokra. Megmondom neki, hogy adjon inzulinra is. Szerintetek a vérvételért is kell fizetni külön ? Vagy ott csak a vizitdíjat kell ?
Előzmény: almirena (2230)
orsialaplage Creative Commons License 2007.08.13 0 0 2233
Na hát én nem tudom mikor ettem utoljára akár csak 1 kocka csokit is..... nem hogy egy táblát :((( nem örülök !
Előzmény: Törölt nick (2231)
Szeleszte Creative Commons License 2007.08.13 0 0 2232
Hát igen, örök hiba hogy elküldik az embert sima cukorterhelésre, megitatják vele a bögre cukros vizet, majd óránként szúrnak, viszont inzulint nem néznek:(
Előzmény: almirena (2230)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.13 0 0 2231
nem olyan sok az... egy tábla tejcsoki... (csak így töményen szőlőcukor formájában borzalmas...)
Előzmény: orsialaplage (2229)
almirena Creative Commons License 2007.08.13 0 0 2230

oldatban. vagyis egy bögre cukros víz. Ki lehet bírni. Az inzulint akkor látják, ha egyáltalán nézik! szerepel a beutalódon?

Előzmény: orsialaplage (2229)
orsialaplage Creative Commons License 2007.08.13 0 0 2229
Köszi az infókat, akkor 7 dkg cukrot kell megennem ???? :( az nem semmi, több krémesnyi cukor ... és ebből akkor az inzulint is látni fogják, ugye ?
Előzmény: almirena (2226)
zilli Creative Commons License 2007.08.13 0 0 2228
Most meglepődtem, azt hittem mindkettő Mo-on van. Most már értem. Amit írtál az is megerősítette a meggyöződésemet. Sokat segítettél. Köszi
Előzmény: Rambóka (2221)
almirena Creative Commons License 2007.08.13 0 0 2227
bocs a gépelési hibákért.
Előzmény: almirena (2226)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!