Hát ha vak sötét van és nem ég a belső lámpa, akkor honnan kéne látnia?
Ha már így a praktikusságnál vagyunk, én a Fiesta után annak örültem, hogy halványan világít az indítókulcs körüli burkolat, abban sosem találtam meg hová dugjam.
Szerintem meg könnyen lehet, hogy csak nem akartak vele melózni. Röviden szartak a problémádra, mondjuk az is igaz, hogy ilyen hozzáállással tényleg ne is szedje szét.
Nekem szét lett bontva a védelmek beépítése során a műszerfalam, de korrekt szerelőnél volt persze nem szervízben és meg se nyikkan azóta sem, pedig azóta 5500km ment bele.
A KIAs táskát hátul úgy látszik nem csak én gyömöszöltem bele a két kis gumipántba:)
Voltam a héten vele szervizben de aki megnézte a hibát azt tanácsolta hogy inkább ne bontasam szét a belét mert valószinü hogy utána jobban fog zörögni ami azért hihető is mert szerintem sok helyen össze van pattintva a műanyag .Ráadásul közvetlen a szerviz látogatás után mentem egy kőrt a teszt autójukkal és az is nyöszörgött innentől kezdve elgondolkodtam hogy akkor mit is akarok az autójukban 6000 km volt az enyémben 2500 van.
Szervízben bepróbálkoztál már? Szerintem kell kooperálni itt valakivel, akinek nem zörög az autója, ugyanannyi, vagy több futás után, és elmenni közösen szervízbe, hogy akkor most pro és kontra ez zörög, ez meg nem, akkor kéretik orvosolni... símán nem hagynám, ha így belenyúltál...
Nálam is sipíkol, ha az anyósülésre pakolok. A múltkor is egy franciakulcsot vittem szatyiba, rendesen megérezte, pedig alig van súlya. Tényleg elég lehet 1 kg.
Lehetséges, hogy egy bizonyos ponton van az érzékelője (nem vagyok műszaki zseni) és mi automatice oda teszünk valamit.
Jó taktika, így akarnak leszoktatni minket, hogy az anyósülésre ne pakoljunk semmit! :)
Ha az utasoldali ülésre pakolok, hogy ne jelezzen a biztonsági öv bekötésére fény-és hangjelzés, bekapcsolom az övet.
Ugyanez a módszer - az övek bekötése - akkor is ajánlott a HÁTSÓ üléseknél, hogyha súlyos csomagok vannak a csomagtartóban. Így egy esetleges ütközésnél, nagy sebesség mellett nem törnek át az utastérbe.
Lámpa az utastérben az EX-ben 2 db. van: egy elöl középen, egy pedig az első ülések mögött középen. Mindkettőt be lehet úgy állítani, hogy ajtónyitásra világítsanak, ilyenkor fényárban úszik az utastér.
Én a KIA-s táskát a csomagtartó jobb oldali műanyag kis tárolrekeszébe gyömöszöltem kicsit előrefelé döntve, igy az oldalfalon levő két rögzítőgumit rá tudtam fűzni.
A csomagtérajtó alatti a hátfalon is találtam két ilyen rögzítőgumit, oda pont beférne az elakadásjelző háromszög, ha nem a KIA-s táskában lenne... :)
Az EX-ben és az EX Limitedben is van elöl lámpa, kölön lehet kapcsolni a vezető- vagy utasoldalit.
Nekem nagyon tetszik az a funkció hogy központi zár kikapcsoláskor bekepcsolódik az utastér világítás, így sötétben látom hogy hova ülök be.
Megnéztem azért a lámpát mert kiváncsivá tettél... elöl van egy középen, meg hátul is egy. De ez csak EX Limited. Lehet az EX-ben tiszta fényjáték van:D
Sziasztok! Nem nagyon tudom megállni hogy ne szóljak hozzá a dolgokhoz.Én irtam ezt a "felháborodást" keltő népitéletet úgy hogy megnyugtatlak titeket sajnos valós az "eset" gondoltam is hogy kb ilyen reakciókat fog kiváltani.Olyanyira igaz hogy az ismeretségemben már van 3 ceed és azok is ugyan ezt produkálják,higyétek el nem a márka lejáratás kedvért irtam le a véleményem .Én örültem volna a legjobban ha csak pozitiv dolgokat tudtam volna irni az autoról. Lehet hogy korai volt még a népitélet megirása de ha már most zörög ez később csak rosszabb lesz .igaz volt aki beült és neki fel sem tűnt hogy zörög de engem nagyon bosszant egy 4milkós autótol többet vártam ilyen téren, majd megpróbálok beletörődni ,nem lesz könyű.Amúgy a fogyim most 4.1l igaz klima nélkül +óvatos pörgetésel , vannak benne nagyon jó dolgok is ,hát ezért volt kár ilyen hülyeséggel elszúrni az autót.
A bajuszkapcsolós dolgot ismerem a Yarisból, hát nem tudom én sokkal jobban szeretem, hogy a kormányon van és eszembe sem jut pont kanyarokban állítani a csatornákat:)
Én a hátizsákomat is szoktam az anyósülésen szállítani, de még sosem vinnyogott és pedig nem csatoltam be:) Sztem nézesd meg akkor, mert gyanús, hogy nálam nem ilyen érzékeny, lehet valami gebasz van.
Nálam a csomitartó jobb oldalán van 2 gumi pánt... én oda tuszkoltam be a KIA táskát, mondjuk kicsit szorosan fért be, de legalább se nincsen útban, se nem repked a csomagtartóban. Fiestámban repkedett, zavart is.
A világítást lehet nem is használtam még, mert nem is rémlik mi van vele:D
Index témára: én magam ezt nem fedeztem fel, mert nagyon ritkán használom úgy az indexet, hogy állásba rakom, csak megbiccentem inkább 1-2 villantásra így nem maradhat egyik állásban sem, főleg körforgalomnál, ilyesminél bőven elég 2-t pislantani, nem?
Kormány: a bőrkormánynál is műanyag a hátsó borítás, hisz nem a kormány recseg olyankor, hanem mögötte a műanyag doboz sztem, így mindegy, hogy bőr vagy sem maga a kormánykerék.
Én is elégedett tulaj vagyok, főleg, hogy mindjárt megérkezik a kimaradt dohányzó-csomagom, amit nem volt könnyű kiharcolni:) De így már nincs sötét folt az örömömben:)
Ja, a rükverc. Nekem renóm volt előtte, ott is ugyanitt volt a rükverc, ez nekem nem okoz gondot. Viszont már megszokhattam volna, de még mindíg elfelejtem, hogy rükvercből kivéve, nem engedem vissza teljesen középig üresbe a váltókart, akkor nem igazán sikerül majd egyesbe rakni. Ezt mindíg megszívom, pedig gyakorlom a tolatást rendszeresen.
Azt, hogy ilyenjó, meg olyanjó, ma már nem írom, le csak pár apróságot, amit én máshogy csinálnék:
- A fordulatszámmérőt átraknám jobb oldalra, ott nem takar bele a bal kezem. - A Megane-ben is volt kormányról vezérelhető rádió, de nem a kormányon volt, hanem egy bajuszkapcsoló, jobb oldalt. Ez annyiban szerencsésebb, hogy akárhogy áll a kormány, a gombok mindíg ugyanott vannak. - Az LX-ben a belső világítás, nem tetszik, mivel csak az autó kellős közepén van egy lámpa, és ha az utas be akar nézni a kesztyűtartóba, pont eltakarja maga elől a lámpát. Hátsó utasoknak viszont jó. Az EX-ben jól tudom, több lámpa van belül? - Én a csomagtartóba, a pótkerék környékére raktam volna valami kis rekeszt, amibe apró limlomok (EÜ csomag, izzókészlet, 3szög,...) elférnek. Most, ezek egy KIA-s táskában ugyan, de kontrollálaltalnul repkednek a csomagtartóban. - Az utasoldali biztonsági öv figyelője nagyon érzékeny. Rátettem az ülésre a táskámat, és nem bírtam elképzelni mi vinnyog. Utána kipróbáltam, kézzel be lehet indítani a bizt. öv figyelmeztető hangját, nem kell hozzá legfeljebb 1kg-nyi nyomás.
Ezek a dolgok persze csak apró nyafogások, és semmit se számítanak, ha ezek ismeretében most kellene választanom, még mindíg ceedet választanék.
MA délután 3 körül az Ady Endrén befel a határút felé jöttem, és egy 1.4LX fekete jött mögöttem, majd hagytam elmenni, hogy lássam, hogy benyás, vagy dízel... szemre vörös hajú hölgy vezette, és igencsak élvezte a gépet, tapadni próbált a dízelemre, igaz, csak egyszer léptem oda, hogy azért nono... :))))))))))))))))
A váltó nekem az első héten nem akart rükit, aztán összekopott minden, és faxa, de gondolom ezekben is asszinkron a rüki, ergó, ha kettőt kuplungolsz, elsőre tuti bemegy... ;)
NEkem kicsit szagos az a népítélet, de nem is ez a lényeg... nekem semmi nem zörög a kocsiban, most vagyok 8000-nél... igaz ez EX, és ha jól gondolom a bőrös kormány nem cicek, míg a műanyag meg igen... de javítsatok ki, ha tévednék...
Viszont tény, nekem tök kussban van a bele... szeretem is nagyon... :)
Húúú, első nekifutásra ennyi... és ha belegondolok, hogy három hónapja van meg, én igencsak elégedett tulajdonos vagyok! Imádom vezetni! Megy, mint a kisdisznó, képzelem az leírtak alapján, hogy Ti mit művelhettek... :))) És egy kis lealázás az ugri-bugri sőfőröknek sem árt, legalább megjegyzik! Nem szokásom versenyezni... de olyan jól húz és igencsak ott marad a gázpedálon lábom induláskor... a mellettem álló meg csak les és nyomja neki... (tegnap egy BMW-st bosszantottam fel este a nagykörúton. Bocsi, de fürgébb voltam, persze, hogy utána odalépett és otthagyott, mondjuk ez nem is kérdés. Utánam meg egy Toyota Hilux-szal versenyzett. A legjobb, hogy nem is néznik ki belőlem és a Cee'd-ből... Kicsi a bors, de erős! :P Tény és való, hogy nagyon jól gyorsul! Pörgős a motor.
Az ülés magasságát sajna ebben a nem lehet állítani, de a 170 centis magasságomhoz nem fogok kispárnát tenni a fenekem alá... :) A kormányozhatósága pedig szuper könnyű. Bár a kocsit az eleinte nem éreztem, nem láttam az orrát... de már megszoktam és néha magam is elcsodálkozom mit művelek! Az egyik ismerősöm már háromszor elkérte vezetni, pedig a tesztautót is nyüstölte 1 hétig. Nem tud betellni vele. Asszem leendő Cee'd tulajdonos lesz... :) Nekem is szokták nézni az autót, bár én ezüstmetál szerettem volna eredetileg is (de az a Mars Red is gyönyörű). Dícsérik, hogy milyen szép. Hát ha még elregélem, hogy 1,4 109 LE-vel. Akkor a szemük is kerekedik.
A gyári hangtechnika okés. Szépen, tisztán szól, bár rádiózni ritkán szoktam (de a Rádió1 tökéletesen bejön) CD-t hallgatok. A belseje is szép. Én örülök annak hogy nincs szövetborítás. Könnyen tisztántartható (elég nedves ronggyal végig törölni). Nagyon praktikus, sok vackomat van hova tenni. A sebváltója is jó! A hátramenetet néha nekem sem sikerül eltalálni, de lehet ez az én hibám...
Én is megosztanám a tapasztalataimat. Nekem is 1.4-es, LX van. Kb. most járok 5000 km-nél. Nekem nem zörög, nyikorog vagy ilyesmi. Pedig a fővárosi utak nem a kíméletességükről híresek! Az indexnél nekem is ilyen a szitu. Vegyes fogyiba (légkondi is) kb. 6,5. Érezhető a légkondi használata, ezért indulásnál lekapcsolom, nekem ne fogja vissza motort. Eddig 2x egy-egy másodpercre eltűnt a műszerfalon a kijelzőkről minden, de valószínű a biztosítékot kellene megnéznem.
1. Nekem is baromi ritkán lehet hallani a kormányburkolat recsegését, és inkább csak akkor hogyha feszül valamerre! (már írták is)!
2. Valaki már jelezte hogy mozog-zörög-csörög-kiesett a digitklíma jobb oldali érzékelője(a szélvédő alatt közvetlen az a kis fekete gomb), hát az nekem is szokott ciceregni ill mozogni amivel egy kicsit idegesítő hangot ad ki! Ráadásül ez csak 20-21 Celsius fok alatt teszi(biztos ha meleg van a hőtágulás miatt nem zörög) :)))
Szóval szerintem egyáltalán nem olyan drasztikus ahogy néhányan írják! magasabb kategóriában is zörög itt-ott valami! Nem vészes!!!
Nekem kb 3100km van a kocsiban, és még mindig ugyanolyan csöndes, mint az elején. Semmi nyikrogás vagy zörgés egyik oldalról sem. Eddig nagyon meg vagyok vele elégedve, kényelmes, jól megy (pedig csak 1.4), és a fogyasztás sem rossz. 6,5-6,8 között, pedig néha elsül a lábam. Ami eddig zavaró volt benne, hogy a hátramenetet nem mindig veszi elsőre, illetve pl ha kijövök egy körforgalomból, akkor nem veszi vissza az indexet. Nagyobbat kéne tekerni a kormányon, mint ami szükséges, hogy visszavegye, ami kicsit idegesítő.