Illetve fogalmazzunk úgy,hogy a piacos termékbemutatókon eladott különböző műszaki cikkeknél,általában nem rutinos hitelközvtítők intézik a hiteleket,sokkal inkább pár havonként cserélgetett ügynökök,akik csak megtanulják,hogyan kell a papírt kitölteni de lövésük nincs a hitelekről.
Amúgy miért döntöttél egy viszonylag drágább áruvásárlási hitel mellett,hisz a a Cofidisnek mind a megújuló,mind a fapados kölcsöne lényegesen olcsóbb ennél....? (igaz a fapados csak 800 ezertől van) ez igaz.
Így nagyobb kedvezményt adott a termékből? (gondolom ez volt)
kb. 6 hónapja lesz, hogy vásároltunk egy víztisztító gépet és Cofidis áruvásárlási hitelből. A fizetési mód korrekt volt és a Cofidis minden papírt és a sárga fizetési csekkeket is időben küldte el. A büntetésre reagálva nem mint ha védeném a Cofidist de nálunk is az értékesítő volt az aki kevesebb infót mondott el arról már nem is beszélve milyen infókat osztott meg velünk, hogy megkapjuk a hitelt. A http://www.hitelmindenkinek.hu/cofidis-hitelek/ oldalon nem találtam megfelelő helyet, hogy ezt leírjam, de szerintem elég korrekt a Cofidis és inkább az hitel közvetítők azok akik kevésbé törődnek azzal, hogy a jogainkat és a feltételeket részletesen elmondják nekünk, pedig talán csak egy papírt kellene csinálnunk és meg mutatni, hé figyelj ez fog rád várni a hitellel kapcsolatban.
Ez a cikk,elsősorban a Cetelemről szólt és főleg az Euronix és Média Marktban történő áruhitelezésről. Azt nem írták,kit milyen arányban büntettek. A fő baj az volt,hogy az ügyfeleket nem tájékoztatták arról,hogy a termék amelyet elvisznek,illetve annak összegét egy hitelkártya formájában kapják meg.
A Cofidis személyi kölcsönben még mindig az egyik legkorrektebb magyarországi pénzintézet ezt csak megerősíteni tudom,bármikor személyes tapasztatból. (soha egyetlen alkalommal nem változtattak a szerződéseken,semmilyen kamat és egyéb bullshetre hivatkozva,minden része teljesen költségmentes,nincs levonás,kezelési költség stb....és a későbbiekben sem szednek be semmit.
Több ezer kérelemmel a hátam mögött tudom ezt mondani.
Maga a topic főcíme is teljesen zagyva,értelmezhetetlen.
Jelen pillanatban az egyik legmegbízhatóbb és legkorrektebb személyi kölcsönt adó fióktelep Mo-on a Cofidis.
Tényleg rugalmasak,az igénylők 80% megkapja valóban a kölcsönt,soha nem emeltek egyoldaúan kamatot,a törlesztő részletek és kamatok abszolut versenyképesek a magyar személyi hitel piacon,sok nagy kereskedelmi banknál olcsóbban dolgoznak (pl OTP) és teljesen díjmentesen bármikor elő vagy végtörlesztheted náluk a hiteledet.
2013 van. Így a topicban eddig sem derült ki, hogy klón vagy nem, de szerintem nem. Ráadásul a Provident ma már nem is olyan rossz, illetve annak rossz, aki nem fizet időben. Akárhonnan is nézzük, aki felvesz egy hitelt, azt vissza is kell fizetni. A feltételekről meg mindenki tud előre, hiszen ezt alá is írja.
Én is mérges vagyok, ha tartozik valaki és nem adja meg. Nincs ez máshogy ebben az esetben sem - és gondolom, minden normális ember egyet is ért ezzel.
Azért ne nyúlj magadhoz. Bármikor bármekkora összeget befizethetsz pluszban, semmi + költség nincs. Lejön a tőketartozásból és az általad említett 64 hónap már sokkal kevesebb. Én a havi 7000 helyett van amikor 14000 utalok nekik hát nem járnak jól velem:) Hipp-hopp visszafizetem a hitelt.
Persze vannak olyanok akiknek nincs erre lehetősége, de ha már vki hitelt vesz fel, nézzen utána mi jó és mi rossz benne.
Ezzel a szösszenettel egy gond van: nem veszi figyelembe, hogy hogyan számítják a THM-et. A Provident hitelei 1 éven belüli futamidővel rendelkeznek, viszont a THM-et az egy éven túli futamidejű hitelekhez találták ki, ezért jön ki irreális THM Providentes hitelek esetén.
Aki Provident hitelt akar felvenni az a hitelkihelyezés előtt is tájékoztatva van arról, hogy mennyi a heti törlesztő részlet, ennek tudatáben írja alá mindenki a szerződést és vegye, vagy ne vegye fel a hitelt.
Előre bocsátom, hogy nem vagyok Provident ügynök, csak utána szoktam nézni a dolgoknak.
Nénikéd tudatlan, csak mivel nem mondtál elég infót, minden lehetőséget végigvettünk. Bocs, de még azt is hogy késve fizettél.
Így viszont egyértelmű ( most hogy bővebben írtad... ) hogy ők szarták el. Vagy a Posta... Ha csekken fizetsz be valamit, annak 2-3 hét is lehet a beérkezése, lekönyvelése.
A BAR lista nem a "Bankoké", hanem egy független, külső cégé a BISZ Rt-é. Az kerül fel rá, aki a szerződésben foglaltakat nem teljesíti. Azt viszont mindenki maga választhatja meg, hogy kivel köt szerződést, kitől vesz fel kölcsönt. Vannak a bankok, a maguk szigorú feltételeivel, aminek köszönhetően sokan nem kapnak, és vannak ezek az uzsorások, akik kedvezőbb feltételekkel ( pl. minimálbér esetén is ) adnak. Lehet választani.
Pontosan. Ha késedelmesen fizetsz ( 90 nap és a mindenkori minimálbért meghaló összeg, ha jól tudom...) akkor csak a stopper indul és onnantól 3 év. ( ha ezt is jól tudom... )
Nem vagyok Provident ügynök, de ettől függetlenül:
1. A Provident nem a Máltai Szeretetszolgálat. 2. Ha valaki hitelt vesz fel a P-től, akkor arra szerződik, hogy hetente meghatározott törlesztőket fizet. Amennyiben nem fizet az ügyfél, vagy fizet, de kevesebbet, mint a meghatározott törlesztőrészlet, akkor ezzel szerződésszegést követ el, így joggal rákerülhet a BAR-ra még akkor is, ha később visszafizeti az elmaradásait.
Ha kifutottál az időből vagy elérted a BAR listára kerülés határát, akkor rákerülsz, mégha később vissza is fizetted. Mennyi volt a tartozásod és mikor fizetted vissza?
Ne haragudj, de ha egyszer le van írva, hogy futamidő 1 év, az 1 év. Nem mindenféle körmönfont hosszabbítgatás, és egyéb. Miért nem fogalmaznak világosan? Netán így akarnak - félrevezetéssel - kuncsaftokat szerezni??? Nem etikus magatartás. :-X
Ha jobban elolvastad volna néhány sorral lejjebb a szerzödési idötartam minden 1év után automatikusan megujjul,a pici betükről annyit hogy nagyitani lehet őket csak érteni kéne a géphez
Hitelösszeg Havi törlesztő részlet 100.000 2.990 Ft
200.000 6.990 Ft
300.000 10.990 Ft
Csak hosszas bogarászás után jutottam el oda az ÁSZF-ben, hogy mennyi a futamidő (3. pont). Mert ugye ez nem lényegtelen szempont egy hitelnél... Miért is nem tüntetik fel az "akciós ajánlatoknál"????
Tehát az ÁSZF 3. pontjában ott van bolhabetűkkel, hogy egy év a futamidő. Na most ha az első példánál maradva 3e ft a havi törlesztőrészlet, hogy a bánatos belzebúb patájába :-DDD fizeted te vissza egy év alatt a százezret???? 12 x 3e ft nálam még mindig csak 36e. De a 200e-s kölcsön havi 7e-s törlesztőrészlete is csak 84e egy év alatt. Vajon miért reklámoznak ilyen etikátlanul???????? 200e helyett csak 84-et kell visszafizetni? Na ebbe belekapaszkodva én is felveszek ilyen kölcsönt. :-))))
De érdemes elmélyedni az ÁSZF 4. pontjában egyébiránt is...
Pl. 4. pont:
A teljes hiteldíjmutató a COFIDIS által egyoldalúan módosítható és követi a COFIDIS által hasonló jellegű műveletekre vonatkozóan alkalmazott alapkamatláb változásait. E változásokról a COFIDIS tájékoztatja ügyfeleit. 5. A hiteldíj mértékét a COFIDIS a szerződés folyamán egyoldalúan megváltoztathatja, ha a pénzpiaci feltételek, jogszabályok, illetve a jelen szerződéssel szerződéssel vállalt üzleti kockázat bármilyen okból változik. A COFIDIS a hiteldíjat a felsorolt körülmények változásával arányosan változtathatja.