Tavaly áprilisban egy ékszrboltban vettem egy aranykeresztet. Nincs vele semmi baj, valódi, viszont, amikor megnéztem a számlát, majd hanyatt estem a röhögéstől:
Új kispap érkezik a plébániára, és az öreg rögtön az első nap át is adja neki a gyóntatószéket. Azonban meghagyja neki, hogyha nem tudja, melyik büntetésre mennyi imádságot kell kiszabni, csak szóljon ki bátran, hátul lesz a kertben. Jön is az első "ügyfél", egy fiatal nő. - Milyen bűnt követtél el,lányom? - Paráználkodtam. - Mégis hogyan? - Szoptam. Gondolkodóba esik a fiatal pap, nem tudja, milyen mértékű büntetést szabjon ki rá. Ezért kiszól az idős papnak : - Atyám, te mennyit szoktál adni szopásért? - A harangozónak? Egy ezrest.
Sherlock Holmes meghal, feljut a mennyországba. Szent Péter megkérdezi tőle, milyen elhelyezést szeretne. - Egy villát, úszómedencével és kilátással. - Hát ez gond lesz... ez csak a legjobbaknak jár. - mondja Szent Péter. - Én voltam a legjobb detektív a Földön!! - Jó, bizonyítsd be! Az Úr látni akarja Ádámot, de elment egy focimeccsre és az angyalok nem találták meg, vannak ott vagy 30.000-en. Sherlock Holmes elmegy és 5 perc múlva jön vissza Ádámmal. - Hogy találtad meg ilyen gyorsan? - Egyszerű. Elküldtem mindenkit az anyjába, ez meg csak ott toporgott fel-alá...
A hegymászó majdnem leesik a csúcsról, de a szikla peremén megkapaszkodik. Amikor fogytán van az ereje, kétségbeesetten fölnéz az égre, és így kiált: - Van ott valaki? - Igen - hangzik a válasz. - Mit tehetnék? - Bánd meg bűnödet, imádkozz és engedd el a sziklát! A hegymászó kicsit vár, azután újra az ég felé kiált: - Nincs ott valaki más?
József felvevé nemzőköpenyét, s elméne Máriához. Így szóla hozzá: - Jer Mária, légy az enyém, nemzzünk! - Most inkább ne József, nincs hozzá kedvem. - felelé Mária. S lőn, József rosszkedvűen elballaga. Másnap József ismét felvevé nemzőköpenyét, s elmenvén Máriához, így szóla hozzá: - Mária, légy az enyém, nemzzünk! - Most ne, József, fáj a fejem. S lőn, József mérgelődvén elballaga. Másnap József ismét felvevé nemzőköpenyét, elméne Máriához, s így szóla hozzá: - Mária, légy az enyém, nemzzünk! - Most inkább ne, József, majd talán holnap. Erre József dühösen megszólala: - Akkor az Isten basszon meg!!! S lőn.
Mélységesen felháborodtam az Önök által szerkesztett keresztrejtvényben szerepelt feladvány miatt: "A szerelem nyílása." A megoldás 4 betű, most nem írnám le. Ez egyszerűen gusztustalan. Nyilvános bocsánatkérést követelek a jó erkölcs nevében!
A Megyés Püspök
A szerk. válasza:
Tisztelt Püspök Úr!
Elnézését kérjük, ha ez Önt felháborította. Azonban fel szeretnénk hívni a figyelmét egy kis apróságra. Az Ön megoldása a "pina" volt, melyet sajnos nem tudunk elfogadni. A feladvány ugyanis nem A szerelem nyílása volt, hanem "A szerelem nyilasa", amelyre a megoldás "Ámor" lett volna. Összesen 23465 megoldás érkezett be szerkesztőségünkbe. Ezek között mindössze 2 rossz megfejtés volt, egyik az Öné, másik az Érsek Úré, így ezúton üzenjük az Érsek Úrnak, hogy az Ö "segg" válaszát sem tudjuk elfogadni.
A sánta és a pösze elmennek Hallelúja gyülekezetbe. Szerencséjük van, éppen egy nagy gyógyító van a színpadon. Oda is mennek istenemberéhez hogy meggyógyuljanak. Az odafordul a sántához: - Te sánta! Jézus nevében dobd el a botot és járj! - a sánta eldobja a botot. Halleluja, kiabálás, a szent ember az ég felé emeli a kezét. Ugyanezzel a lendülettel odafordul a pöszéhez. - És most te pösze beszélj! - harsogja és a pösze beszél: - A szánta eleszett.