Sziasztok! Segítséget kérnék. Gyulán találkoztam ezzel a lágyszárú, bokorszerűen növő (jóval 2 m-nél magasabbakat is láttam) növénnyel, aminek sajnos csak egy ekkora darabját fényképeztem le. Azt mondta ott valaki, hogy tőről (és elég agresszíven) szaporodik.
Az alacsony füzény is rendben. Hiába Pereszke rajtad lehetetlen kifogni. Táskazár,varjúláb vagy éppen ezek a füzényfajok egyre megy.
Azt hiszem még a felével is beérném, de azon igyekszem, hogy gyarapítsam a növényfotóimat és minél több fajt megmutassak belőlük Nektek is itt a fórumban. Remélem ez nemcsak engem szórakoztat, hanem néhány idelátogatót is.
Lenne egy kérdésem: az alábbi növényt magnélküli szederként (!) vette a nejem az A...n-ben. Hááááát, nekem kétségeim vannak. Mi lehet ez??? Remélem meg lehet így nézni, ha nem, akkor a déligyümölcsös topik 2386 hozzászólásában láthatók a képek.
Természetesen precíz, gratulálok. Szerepel a Növényritkaságok a Kárpát- medencében c. kiadványban is. Igazság szerint most találkoztam vele én is először, de a könyvből mindjárt beugrott. A többi kis termetű füzényfaj sokkalta gyakoribb nála. Mint például ez is: (Felvevővel fényképezett, régi képek.)
Csak azért pakolom fel őket, mert róluk ritkán esik szó, ha füzény akkor vesszős és réti, pedig hát ilyenek is akadnak.
Ja igen, az is tetszik, hogy kép fájlban vannak a fotósok adatai, pl. email címe. Így nem fognak a honlapról spameket kapni (már ha ott is így lesz), ami nem hátrány!
A Birding.hu nem is tudtam, hogy nem csak madaras fotókat futtatt ("Egyéb állatfajok lista").
Én azt hiányolom, hogy ha már van egy fajlistájuk (http://birding.hu/birdinglist.do) és minden fotó egy fajhoz tartozik (ha jól tudom), akkor miért nincs link a lista oldalról a faj fotókra? Miért kell külön keresgélni a fajokra és még ott is külön klikkelni, hogy képeket lássak? Persze lehet hogy csak én használnám így az oldalt! :-))