az EX limitedbe hűtött a kesztyűtartó? mind a két kulcs távirányítós? 3 LCD kijelző van vagy 2? van sok prospektusom,leírásom,de ezek nem derülnek ki semmiből... Akinek van meg tuná írni... Nagyon messze van még a jövő péntek......:(((
Ahogy olvasom azért vannak bőven különbségek az országok és a felszereltség között. Nem tudom forintosítva ott mennyi az EX, de gondolom olcsóbb lehet, tekintve a felszereltségbeli különbségeket... Közben rájöttem hogy innen nem valószínű hogy valaki is lenne szlovákiából. ;)
Húúú! Ez elég hosszú lenne, szeminárium sorozatot lehetne a témában indítani, hogy vásároljunk új autót.
A kedvezményed mértéke jelentősen függ attól, hogy pl: - van-e autóbeszámítás - hiteles vagy KP-s - típus (az LX Plus árrése kevesebb, mint fele a többinek)
Hogy ki hogy manipulál, matekol, hol keres (árrésen, hitelen..), változó.
Aztán ha egy kereskedőn ott rohad egy kocsi, megy rá a készletfinanszírozás kamata, meg akar szabadulni tőle, nyilván jobb pozícióba kerülhetsz. Most tudok pl egy 1,6 EX benzint, az 1,4-es ára alatt.
Ami ésszerű: Mivel az EX, EX lim. modelleken jelentősen nagyobb az árrés, a nagyobb kedvezmény miatt a valós árkülönbözet máris 150-200 ezer forinttal szűkebb, mint a listaárban lévő különbség! Plusz 200-250 ezerért meg már megéri LX plus helyett EX lim.-et venni!
Márpedig a BOX egyik tulajdonsága hogy növeli a befecsekendezési nyomást. A semmiből nem lesz plusz paci, ahhoz több kaja kell. Ami elérhető azonos nyomás mellett hosszabb befecskendezési idővel, azonos becskendezési idő mellett magasabb nyomással, vagy kettő kombinációjával. Az első és az utolsó csak a ECU szoftverének átírásával cseréjével oldható meg, boxxal aligha.
GPS: Az eszközöket az importőrnél szerzik be (vásárolják) a kereskedések. Vannak bibik, így egy készülő kőrlevél értelmében a jövőben a szalonok beszerzései állítólag közvetlenül történnek majd, a számlázás azonban továbbra is a Kia Motorson keresztül megy.
A Box nem emel nyomást, akkor mitől lenne nagyobb terhelés a motoron?
"Lehet, hogy jövő héten már más a beszállítója egy apró alkatrésznek"
Pont a távol-keleti gyártókra jellemző a ritka beszállítói váltás, más is a minőségbiztosítási rendszerük.
"utána mindenki ugyanazt a szoftvert kapja szintén felelőtlenség"
A BOX önmagában is hatékony, de a maximális hatást az egyedi hangolás lehetősége miatt adhatja. Ezt is írtuk már itt. Ott voltunk a kocsikkal, hangoltuk be. Sőt! Javasolt idővel, az autó kopásával ezt állítani. Hallott már valaki arról, hogy gyári vezérlést utána hangolnak a szervizben a kopáshoz? :) Vagyis maradhatunk abban, hogy egyedibb a gyárinál.
Ha egy motor - ugyanolyan kultúráltan forog, - nem füstül jobban, - az autó rugalmasabb, emellett - kevesebbet fogyaszt, - a gyári védelem határértékit nem súrolja, a védelem nme lép életbe akkor ennek ésszerű oka van.
Teljesen érthető mindenki aggodalma, akik megfogalmazzák az élettartamra vonatkozó aggodalmakat, de ezek valóságtartalmát azon megoldások képezik amelyek a turbónyomás emelésén, vagy az érzékelőszenzorok paramétereinek átírásán (manipulásán) alapulnak. Akit valóban érdekel a box működés lényege, forduljon a szakirodalomhoz, ezzel foglalkozó szakemberekhez, vagy azon fórumozókhoz, akiknek van tapasztalata. A többünket is kiszolgáló szerviz oldalán kimerítő információ van a témában, azok számára aki ennek befogadására nyitotottak. Aki többet szeretne, az forduljon hozzájuk. Kevés olyan témakör van, amiben nem megosztottak az állásfoglalások.
170 eFt ot szinte minden kereskedő elenged a jobban felszerelt modelleknél,egyedül a lurdy házban lévő kiá-t kerüld el messzire!!!! A legkorrektebb kiszolgálást és a legjobb vételt a Nagy- Karácsonyi kia szalonban tapasztaltam. HA Bp környékén laksz keresed föl Őket Tatabányán. nekem 120KM kerülő,de megéri!
Én 70eFT-100eFT ig kaptam ajánlatot... Majd ha átveszem az autót,kiderül mennyi lesz. Remélem 100e alatt,elvégre mindenhol ugyan annyiba kell hogy kerüljön: a vizsga,a forgalmi,az átírás és a törzskönyv...a null revizióval tudnak még kicsit játszani... De mivel mi is gépjárművek(KTM) értékesítésével foglalkozunk,tudom mit jelent..kb 15 perc ha nagyon elhúzza az ember.
Én csak 50000 fizettem be náluk,többit ha itt az autó.....Nincs autó nincs pénz.Ami biztos a régi autóért/ el ment családon belül/Minimál árat adtak volna.Uj blistein gátlók,azev felni /db 40000/teljes kipufogó és szívó oldali tunnin. Apropó mennyi az üzembehelyezés?Sopronba 66-ot mondtak.Itt 80-at.
A mai nap rászántam egy kis időt és szivtam le egy pár csepp olajat a kiváncsiság kedvért és eléggé megdöbentem hogy koromfekete volt az olaj. 1000km-ert futott az autó és 1.6 dizel nem volt még csak benzines kocsim nem tudom hogy ezeknél ez
természetes, hogy ennyire fekete legyen .A másik dolog amit furcsálok hogy lemostam az autot kivülről és azota kb 7fokkal kevesebbet mutat a hőmérője a valóstól szerintetek lehet ezt valahogy resetelni vagy szerviz.
Sziasztok. Pár hete már olvasgatom a fórumot. Nagyon úgynéz ki, hogy egy Ceed lehet a következő autóm. Voltam már jópár kereskedésben Bp és környéke. Nagyon vegyesek a tapasztalataim. Legalább akkora szakadék van a KIA hálózatban mint a márka jelene és tíz évvel ezelőtti helyzete között. Miután a vásárlásnál döntő lehet a kerskedői és szervizhálózat ézért nagyon fontosnak tartom tisztán látni. Másrészt azért is érdemes végignézni mert az sem mindegy, hogy hol és mennyiért kapom meg ugyanazt az autót, milyen a hitel, beszámítás stb.. Qrva sok idő végignyalni 6200 hozzászólást, bár igyekszem, de ha jól látom akkor közületek már páran szondázták a kereskedőket ezért kérem ha valakinek van ilyen tapasztalata akkor írja meg nekem. ( a mail cimem látható).
Tatabányán két KIA van az egyiknek jó híre ( Karácsonyi-Nagy) és sokunknak van tőlük az autónk (diler. zotty1, kiajobb, ceedlesz, fabris123, sanya28, vbandit.....) A másik az ezüstös akiknek a trükjeiről és átveréseiről komoly irodalom van a KIA fórumokon. Ők most a felmondási idejüket töltik így semmi sem drága, nincs vesztenivalójuk. Ha lila Ceed-et kérsz jacuzzival azt bevállalják csak hagy ott a pénzed...aztán majd lesz valami vagy nem.
A központi akció szerint a GPS csak a június júliusban átvett autókhoz jár. A KIA központi oldalán is megtalálhatod az infót. Ha augusztus lesz belőle valószínűleg nem kapsz (hacsak nem tudod valahogy kibulizni a kereskedőtől :) ). Én június végén vettem át az autót, de még nem kaptam meg a GPSt, és nem is tudják megmondani mikor lesz meg... Üdv
Megnéztem egy H és T fokzatú gumi oldalafalán a szerkezeti felépítésre utaló feliratot. Mindkettő futófelülete 2réteg acél 1 réteg poliészter, oldalafal 1 réteg poliészter. Attől függetlenül a réteg lehetnek dupla vastagok a H fokozatúban.