Keresés

Részletes keresés

Enahma Creative Commons License 2007.07.19 0 0 779
Legalább ti menjetek el, ha már én nem... De nem bírom magam rávenni. Megnéztem a programot, és kihaltam az ezoterikus-ősmagyarsámános-csakrás-csillagjósos programtervezettől.
Szerintem ez jobban illene az Édesvíz kiadóhoz, mint egy scifi szervezethez, így inkább itthon ülök majd, és a könyv!Pottert fogom olvasni...
Előzmény: onsai (777)
Rorimack Creative Commons License 2007.07.19 0 0 778
(Miután elkezdtem olvasni a cikket, és felhúzva magam a red herringen lefele tekertem a hozzászólásokig, majd újból föl, hogy tényleg jól olvastam-e, és közben elkezdtem csodálkozni, hogy jé, a magyar HP borítókat is a Trónok harca ihlette? Azután rájöttem, hogy a címet el is lehet olvasni :))
Előzmény: Enahma (775)
onsai Creative Commons License 2007.07.19 0 0 777

a Hungaroconon, szombat este 6.15-től

Előzmény: Kymry (776)
Kymry Creative Commons License 2007.07.19 0 0 776
Salgótarjánban lesz a díjkiosztó? Mikor? Az nekem csak 20 km.
Előzmény: onsai (771)
Enahma Creative Commons License 2007.07.19 0 0 775
Azaz: mégsem olyan rossz ez a borító! ;-)
Előzmény: Enahma (774)
Enahma Creative Commons License 2007.07.19 0 0 774
LOL, látom, a kék üveg mögött! :-D
Előzmény: Rorimack (772)
onsai Creative Commons License 2007.07.19 0 0 773
de jó szemed van, Rorimack! elsőre nem szúrtam ki..
Előzmény: Rorimack (772)
Rorimack Creative Commons License 2007.07.19 0 0 772
Utolsó kép, és többet nem segítek. ;)
Előzmény: Enahma (770)
onsai Creative Commons License 2007.07.19 0 0 771

De kár, akkor megint nem találkozunk.

Tőlem csak 80 km Salgótarján, szóval befűztem a férjem, ugyan vigyen már el legalább estére. Néha rámfér egy kis kimozdulás. A két nagyobbik kölköm úgy is anyámnál, a picihez meg jön a gyerekcsőszöm, egy tök lelkes leányzó.

No, mindegy, kár érte. Bár szerintem lesz össz tíz fő a hőség miatt. Na majd csinálok fényképeket az izzazd embrkékről...:)

Előzmény: Enahma (768)
Enahma Creative Commons License 2007.07.19 0 0 770
Hm. Ez a link miért is ide került? A Haladóknak!-fórumba jobban passzolna, nem?
Előzmény: Rorimack (769)
Rorimack Creative Commons License 2007.07.19 0 0 769
Részletben a lényeg ;)

http://konyves.blog.hu/2007/07/19/nem_tudom_meghal_e_harry#comments
Enahma Creative Commons License 2007.07.19 0 0 768
Nem tervezem. Nagyon meleg van, és nem érzem jól magam. A díjátadón meg fölösleges :-)
Előzmény: onsai (767)
onsai Creative Commons License 2007.07.19 0 0 767
Et akint leszel a Hungaroconon? vagy csak a díjátadón?
Kymry Creative Commons License 2007.07.19 0 0 766
De jó! Végre egy jó hír ezen a pocsék napon! most nagyon boldog vagyok:)))
Előzmény: Enahma (762)
csincsilla72 Creative Commons License 2007.07.19 0 0 765

Jajdejó:-)))

Tudsz arról valamit, hogy mekkora példányszám ment el eddig?

Előzmény: Enahma (764)
Enahma Creative Commons License 2007.07.19 0 0 764
Szerintem is! :-)
Előzmény: Szunya (763)
Szunya Creative Commons License 2007.07.19 0 0 763
Ennek nagyon örülök.
Ne kiabáljuk el... de csúúúúúúúúúúúúúcs!!!
Előzmény: Enahma (762)
Enahma Creative Commons License 2007.07.19 0 0 762
Spoiler!
Hm. Most úgy néz ki, hogy nincs akadály a többi kötetek megjelenése előtt.
Bővebbet egyelőre nem mondhatok, de máris kezdhetünk reménykedni!
:-)
Lápatorki Creative Commons License 2007.07.18 0 0 761

"Szóval: én pesszimista vagyok. Viszont, ha nem jelennek meg a köv. kötetek, kiteszem őket nyilvánosra a honlapomra, és akkor már csak egy nyomtatót kell venni..."

Én szívesen kifizetem Neked, azt amit egy kötet után a kiadótól kapnál. Szegelj valami perselyt a honlapodra :)

Én karácsonyra kaptam ajándékba a könyvet, el is olvastam hamar, és szívesen meg is vettem volna januárban a következő részt. Szerintem nagy hiba sokat váratni a nagyérdemű publikumot váratni, mert lanyhul az érdeklődés. Szerintem, a hamar kiadott második rész növelte volna az első kötet eladásait.

Előzmény: Enahma (745)
Enahma Creative Commons License 2007.07.18 0 0 760
Na igen, legalább Rorimack úgy szavaz, hogy mindegyiket olvasta...
De jó ez az összefoglalója, mert akár nyerek, akár nem, vigasztalhatom magam valamivel. :-DDD
Előzmény: DuDoR (759)
DuDoR Creative Commons License 2007.07.18 0 0 759
Kedves Mindenki, aki most sietne szavazni: a másik négy kötetből, ha mást nem, a neten fent lévő részleteket olvassátok el, mert egyébként nem fair a szavazás. De még jobb lenne, ha az egészet elolvasnátok, mert úgy igazi a szavazatadás...

Tájékozódásképpen vélemény mindegyik jelölt regényről:

Amonsonia felfedezése

Csodaidők

Diagnózis

Ellensúly

Tüske a köröm alatt
Előzmény: Enahma (711)
DuDoR Creative Commons License 2007.07.18 0 0 758
Zsoldos Péter díj összefogaló vélemény:

http://www.rpg.hu/iras/mutat.php?cid=5021
bookworm Creative Commons License 2007.07.17 0 0 757
persze, ebben mind egyet értünk. de mivel az animus szerintem az életben nem adott még ki sf-t (és lehet, hogy ezek után inkább nem is fog) nem értenek hozzá. nem ez a profiljuk. én is éppen ezt mondtam eddig is :)
Előzmény: Sezlony (756)
Sezlony Creative Commons License 2007.07.17 0 0 756
Én sem feltételezek szándékos kiszúrást az íróval-olvasóval, de főleg magukkal nem. Ennek ellenére azért élhetünk a gyanúperrel, hogy valamit talán rosszul mértek fel. Marketingben - ideértve reklámot és borítót -, megtérülési időben (vagyis a piac jellemzőiben), formátumban, termékbevezetési stratégiában.

Ezek az egyes hibák akár erősíthetik is egymást. Teszem azt, ha úgy döntenek, hogy egy - sf-területen - ismeretlen szerzőtől rögtön többkötetes sorozatot indítanak, többet kell áldozni a név bevezetésére. Ha sf-piacot céloznak be, a célközönségnek megfelelőbb borítót érdemes tervezni, nem egy Trónok harca-jellegűt. Ha kockázatosnak látják a dolgot, akkor 19-re nem biztos, hogy lapot kell húzni, és keményfedéllel, jó súlyos lapokkal megrendelni a kiadványt.

És ez mind csak kiadói politika, semmi köze ahhoz, hogy a regény maga milyen. A fentiek fényében én kissé rózsaszínűnek láttam azt a kiadói elképzelést, hogy mindezek mellett majd úgy magától elmegy a 3000 példány.

Ami persze senkit sem vígasztal, de én megértem azokat, akik a kiadó ténykedésére neheztelnek.
Előzmény: bookworm (755)
bookworm Creative Commons License 2007.07.16 0 0 755
én meg pont rálátok a könyvesboltokra, tekintve, hogy ez a szakmám. de nem fontos, tudom, hogy sok mindent máshogy lehetett (kellett?) volna csinálni. de az animus első sorban nem ilyesmivel foglalkozik, ezt tudomásul kell venni. hogy kiadták, az szép és jó, és biztos, hogy okkal szabták ezeket a feltételeket.

csak azt próbálom mindezzel mondani, hogy nyilván szó sincs arról, hogy pont ki akarnának szúrni velünk, és azért nem adják ki, vagy azért tűzték ki a 3000 példányt, vagy bármi mást is azért mondtak. egyszerűen nem akarnak nagyobb anyagi kockázatot vállalni, mint amekkorát megengedhetnek maguknak.

én is sajnálnám, ha nem jelenne meg, de (sajnos?) a könyvpiac is üzlet és megélhetési kérdés.
Előzmény: onsai (754)
onsai Creative Commons License 2007.07.16 0 0 754

Nagyon általánosítasz. Pont rálátok a könyvespolcomra. A Kalandor kiadó Alvin ciklusa Cardtól keményfedeles és szép. Szerkesztőt is látott, kétezer Ft-ért. Puhafedelesek közül meg a Delta Vision kiadó könyvei vannak épp az orrom előtt, és gyönyörűek Sánta Kira grafikáival, no meg igényesek szerkesztés terén. Kb ennyiből kijöttek azok is.

Előzmény: bookworm (752)
Sezlony Creative Commons License 2007.07.16 0 0 753
bookworm: Azért más formátumban is készülnek szép kiadványok.
Lehet, hogy egy erősebb marketing jobbat tett volna a regénynek, mint a keményfedél.

Szerintem hazai sf-ből elég hosszú időt kell rászámolnia egy kiadónak a 3000-es fogyásra. Ha csak nem csodát várnak.

Enahma, a feleségem már kiolvasta, nagyon tetszett neki. Gratulál.

Előzmény: bookworm (752)
bookworm Creative Commons License 2007.07.16 0 0 752
igen, valóban megjelennek, de más kiadónál (noname), más formátumban (zsebméret, puhafedeles), már papíron (vécépapír vagy még rosszabb), más szerkesztőkkel (ha van egyáltalán), összességében más színvonalon.

mondjuk nem az én kiadóm, nem kell nekem védeni :) egyszerűen az Animus vállalta, hogy kiadja, ilyen feltételekkel, és kész. ha más meg nem adta ki egyáltalán, akkor ez az ára. ha kiadta volna más is, akkor pedig hiba volt rájuk bízni. :)
Előzmény: Enahma (750)
Enahma Creative Commons License 2007.07.15 0 0 751
Ja, és még valami: a folytatásuk is megjelenik. :-)
Előzmény: Enahma (750)
Enahma Creative Commons License 2007.07.15 0 0 750
Egyszerűen nem éri meg semmiből 3000-nél kevesebbet nyomni. a nyomólemezek legyártása, meg az ehhez hasonló egyszeri költségek csak úgy érik meg, ha legalább ennyi van. ha 1500-at nyomnak elsőre belőle, akkor nem 4000 Ft, hanem 5500, vagy 6000, akkor pedig ennyi sem megy el belőle, és még nagyobb a veszteség rajta.

Azért annyit ehhez hadd tegyek hozzá, hogy a magyar SF-könyvek, antológiák átlag 1500-as példányszámban jelennek meg - és megjelennek, mégpedig relatíve olcsóbban, mint a CSI.
Előzmény: bookworm (749)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!