Keresés

Részletes keresés

Éloin Creative Commons License 2007.07.15 0 0 2048

Szia!

Gratulálok a csíkokhoz:))))))))

Nekem idén februárban diagnosztizálták a PCO-t, de a leletekkel elkészültével egyidőben megfogant a kisbabám, szóval a papírjaimmal és a jó hírrel mentem Tűű dokihoz.

Nagyon örült neki, gratulált meg minden, de metformint már nem kaptam, csak szülés (esteleg szoptatás, ez még nem teljesen tiszta) után.

Maradt a diéta nekem. Kíváncsi vagyok, mert kedden megyek terhességi cukorterhelésre, és ott kiderül minden.

Üdv: Éloin

Előzmény: inotech (2042)
Szeleszte Creative Commons License 2007.07.15 0 0 2047
Szia almirena

Köszönöm a lehetőséget, nagyon aranyos tőled. Nem az ott alvás a gond, mert úgy gondolom,hogy ha reggel felmennék a rendelésén végeznék délutánra.

A probléma a munkahelyem, hogy nagyon ideköt, nem igazán lehet úgy megoldani, hogy pesti endokrin orvosom legyen. Tudod nem elég egyszer látni az endokrinest a kezdetekben biztos hogy havonta kellene járnom vérvételre bizonyos kontrollokra és gyógyszerfelírásra. Szóval mindenféleképpen szegedi orvost kellene levadászni.

Jövőhéten megpróbálom azt a maszek szegedi dokit, akit a hipofózis oldalon találtam, remélem neki egy kicsit korrektebb a hozzá állása:)

Azért mégegyszer köszönöm szépen:)
Előzmény: almirena (2043)
Rebarbara10 Creative Commons License 2007.07.15 0 0 2046
koffeint miért nem lehet?
Előzmény: Zsuzsanna-Cecilia (2045)
Zsuzsanna-Cecilia Creative Commons License 2007.07.15 0 0 2045

Szia Mindenki!

Ami kimaradt: a teákkal, gyógyteákkal óvatosan, mert nemigazán tisztázott, hogy hosszútávon milyen hatás- mellékhatás "jön elő" a hormonokra is !!!

A diétánál az is fontos, milyen a "felszívódás", tehát mennyire gyors- vagy

lassu az anyagcsere-folyamat!!!! Egyéb társbetegségeket is figyelembe kell venni: pl: vese, máj, epe, lipémia, diabétesz, szív, stb!!!!

üdv:ZSuzsanna-Cecilia

Zsuzsanna-Cecilia Creative Commons License 2007.07.15 0 0 2044

Szia kedves inotech!

A TÜÜ doki// szerdán endokrin, csütörtökönként  diabétesz // a Szent Imre kórházban is rendel a diabetológián is, C épület.fszt. vagy a Bártfai utcai épületben a diabétesz-regisztrálóban, vagy az asszistensek megmondják, akkor éppen hol lehet meglelni! Rendelt már a sürgősségin is, két sürgős-mentő által behozott beteg között is! Meg még sok helyen!  

A legbiztosabbat mindig a regisztráló-asszistens mondja meg, hogy aznap hol rendel!!

A magánrendelést nem tudom, mert azt én nem tudnám megfizetni!!!

// én "könnyen" beszélek, mert már sikerült két lánykám van, 23, és 20.évesek. Hatból , ők ketten vannak!  //

üdvözlettel:Zsuzsanna-Cecilia

A diétára rátérve: a legjobb: lipid-mediterrán, alkohol:SEMMI, dohányzás:SEMMI, kávé, a koffein miatt:SEMMI!!!

ásványviz,"igazi " gyümölcstea-szénhidrát figyelembe vételével!  A 100/% os gyümölcslevekkel is vigyázni kell, a szénhidrát miatt!!!    A teával is vigyázni kell, mert koffeintartalma magasabb a kávénál is!!!

üdv: Zsuzsanna-Cecilia 

Előzmény: inotech (2042)
almirena Creative Commons License 2007.07.15 0 0 2043

mint mondtad, te egy másik szegedi endokrinológushoz jársz. Hát nagyon remélem, hogy észrevette volna a Cushing kórt.

Más: ha Pesten az az akadály, hogy nincs hol aludnod, hát nálunk lehet.

Előzmény: Szeleszte (2040)
inotech Creative Commons License 2007.07.15 0 0 2042
Hello Rambóka és kedves Többiek!

Húúú nem is tudom mit írjak.
A csütörtöki teszt után tegnap ismételtünk. És biza két csíkos az!:)

A Tüű azt mondta neki, hogy ha teherbe esik, azonnal menjen hozzá soron kívül.

Esetleg tudja valaki, hogy hogy rendel?

Üdv I

Ja és egy kis tösténet.
A babámnak volt e gy nőgyógyásza. Ott kicsit úgy éreztük, hogy semmi nem történik, és nem is lesz semmi előrelépés. Váltottunk. Az új doki, amikor meghallotta a pco-t, kkor egyből adott clostit, és mondta, hogy 3 hónap mire megjön a hatása. Mondta is, h ha 3 hónapon belül teherbe esik, akkor az csak merő véletlen lenne. A 4. hónap után már volt is peteérése, amit sikerült kihasználnunk. Vettünk a patikában minimikroszkópot és nézegettük a nyálat. Aznapra jelezte is a műszer a peteérést. Ezekszerint a costi segített a pé-ben, illetve itta a kecskerutát, valamint voltunk nyaralni is. Ha jól tudom a tengervíz is segíthet a pé-ben.

Na üdv Néktek

Mielőbbi gyógyulást!!!

I

Előzmény: Rambóka (2037)
Pimpla Creative Commons License 2007.07.15 0 0 2041
Bocsánat, Rambóka, hogy beleszólok, de itt is olvasható: http://www.pcos.hu/pcos_attekintes_5a.html alulról a negyedik bekezdésben, hogy a PCOS-re jellemző lehet az emelkedett DHEAS és a csökkent SHBG-szint. Természetesen igazad van abban, hogy ki kell zárni a Cushing-kórt is, de szerintem semmiképpen nem az a valószínűbb, arra azért egyéb külső tünetek hamarabb utaltak volna, mint ez a két kis hormoneltérés.
Előzmény: Rambóka (2035)
Szeleszte Creative Commons License 2007.07.15 0 0 2040
Szia Rambóka

Hát megnéztem a cikket és a hozzá tartozó képeket, hát a sírógörcs kapott el, nem akarom így végezni:S Az a furi hogy pajzsmirigy májfunkció és veseműködést azt néztek nem mutatott rendellenességet... Legalábbis az orvos azt mondta.

A PCOS honlapon viszont találtam egy szegedi orvost: Dr. Szekeres Edit endokrinológust akinek van magánrendelése. Hallottál róla valamit, vagy láttál róla valami irományt, hogy milyen orvos?
Én megpróbálok utána nézni az interneten, mindenféleképpen fel fogom keresni, hogy mit tud nekem javasolni.

Köszönöm a segítséget, én másik betegséggel nem is számoltam, de nem akarom ilyen csúnyán végezni:(((
almirena Creative Commons License 2007.07.15 0 0 2039
Szia Rambóka! amikor elkezdtem a PCOSról olvasni, az összes fórumot is végignéztem, olvastalak Téged is. Szerintem Te már mindent tudsz erről (legfeljebb egy kis elszántság kell a diétához? :)))) Most csütörtökön megyek Zentai Andreához diétás tanácsadásra, ha valami olyat kapok tőle , ami általánosan érvényes, akkor elküldöm vagy megírom. 
Előzmény: Rambóka (2038)
Rambóka Creative Commons License 2007.07.15 0 0 2038

Szia Zsuzsanna-Cecília!

Akkor jó kezekben van! :)

Valószínűleg meg fogja emelni!

Fogyáshoz gratulálok!

Látom a diétával is képben vagytok! Majd jövök tanácsért! Nekem az nem megy! :(

Jó éjszakát mindenkinek!

Előzmény: Zsuzsanna-Cecilia (2036)
Rambóka Creative Commons License 2007.07.14 0 0 2037

Hú csajok!

Közben frissített a net és látom felhoztatok pár problémát!

PCOS-ra Premens:

Premens barátcserjét tartalmaz. A kissé emelkedett prolaktinszintet rendezi. PCOS-ban csak kiegészítő kezelésként alkalmazható, de jó eredményt lehet vele elérni, ha az illetőnek határérték körüli a prolaktinja! Magas prolaktin esetén Bromokriptin a kezelés!

Inotech!

Ha két csík van akkor tutira babás! :)

A Merckformin és a Meforal ugyanaz a hatóanyag, metformin!

Provera kicsit durva progipótlásnak, de sebaj! Azért kapta, h. rásegítsenek a ciklus 2. felére, ha terhes lenne, ill. azért, h. ha nem lesz terhes, az abbahagyása után megjöjjön a mensije.

Choragon tüszőrepesztő lett volna, de ezek szerint repedt az a tüsző magától is! :) És igen jól időzítettetek! :)

Felkelés után már felesleges hőt mérni, azt még felkelés előtt kell! Így nem csoda, ha cikkcakkos!

Metformint lehetőleg szedje minimum a 12. hétig, a sárgatest elégtelenség okozta vetélés megelőzésére! A Proverás előzmények miatt lehet, h. egy kis progipótlás sem ártana, de ezt majd Dr. Tűű eldönti a progieredménye alapján! Mindenképpen beszéljetek vele!

Zsuzsanna-Cecilia Creative Commons License 2007.07.14 0 0 2036

Szia kedves Rambóka!

A lánykámnak // 23. éves, Pázmányon ötödéves lesz szeptembertől // pontosan március végére készülttek el az eredményei. 3x500-ast szed,MEFORAL-t. A TÜÜ doki írta neki. Azóta 4.kg-t fogyott!

Augusztusban megy a következő kontrollra!

Ő az én kezelőorvosom is, engem már több, mint 3.éve "vett át",a Szabolcs utcai diabetológiáról,  mert akkor készítettek fel hasműtétre, és az endokrin státuszt tisztázni kellett. Engem diabétesszel kezel, sőt most már endokrin vizsgálatokra is beutalt. 

TÜÜ doki mindig dolgozik a Szent Imre kórházban. // legalábbis ez az utolsó infóm!//

Szép vasárnapot, jó egészséget kívánok mindenkinek!

Rambóka Creative Commons License 2007.07.14 0 0 2035

Sziasztok!

Én Csakeggyel kezdetem itt, de azóta a Babaneten vagyunk mindketten, én csak néha nézek be. Gergő fiam metformin baba és immáron majdnem 10 hónapos.

Szeleszte!

Keress gyorsan másik endokrinológust! Nézz át a PCOS-s topikokra (elérhetőség a honlapon!) és kérdezz rá a szegedi endósdokikra!

De lehet, h. célszerűbb lenne egyből Dr. Tűű-höz menned!

A DHEAS szinted arra utal, h. nem biztos, h. a metformin lesz a megoldás! Ugyanis a DHEAS emelkedett szintje esetén az androgének nem petefészek, hanem mellékvese eredetűek, ezért inkább a Cushing kór a valószínűbb! Erről bővebben itt olvashatsz: http://hipofizis.hu/cushing.php

Ettől még a cukrod lehet szar, mert ezek az anyagcserezavarok sok esetben összefüggnek!

Egy hipofízis MR mindenképpen kéne!

TSH-d mennyi?

Zsuzsanna-Cecília!

A lányod 3X500-at szed v. 3X 850-et? Ha csak 500-at, akkor célszerű lenne emelni!

Előzmény: Szeleszte (1993)
Szeleszte Creative Commons License 2007.07.14 0 0 2034
Pesti orvos, esze ágába sincs Pestre beutalni az orvosnak:S Meg van mgé az is határozva hogy Szegeden melyik rendelő intézethez írhatja meg a beutalót:S

Ami Szegedet illeti itt a hipofózis honlapon találtam egy linket amire elmentem és a lényeg a lényeg hogy találtam egy szem endokrin-belgyógyász magánorvost.
Felhívom és meginterjúvolom, hogy ha elviszem a leleteimet mennyiért kerítene nekem elő valami gyógymódot:D
Anyu meg megkörnyékezi a nagyi orvosát, ő ugyanis cukorbeteg ha szerencsém van, akkor valami olyasmit szed amire nekem szükségem lenne.

Ami a szívemet illeti, biztos hogy a pcos cisnálja a kabarét, rendbe tenném a hormonjaimat fele ennyi bajom sem lenne. A külső kabaré az még csak hagyján, de a belső a legrosszabb:S

Munkahelyet váltani fogok ez már 1000 százék. Minden követ megmozgatok hogy rendezzem az életemet és az egészségemet:)

Előzmény: Zsuzsanna-Cecilia (2033)
Zsuzsanna-Cecilia Creative Commons License 2007.07.14 0 0 2033

Szia kedves Szeleszte!

Nem akarok senkit sem sértegetni, de ismét csak azt tudom írni, nem semmi a dokid!  Isten mentsen meg tőle mindenkit!

A nőgyógyász sajnos "nem tud " semmit sem csinálni a hormon eredetű cisztákkal!!! 

Szerintem mégiscsak meg kellene próbálni a Szűcs doktornőt, ő a S.E.II.sz.Belklinikáján dolgozik, nincs magánrendelése!

A  www.hipofizis.hu honlapon megtalálod a rá vonatkozó információkat! // még az is oda van írva, sürgős esetben  személyes megbeszélés! Beutaló- és vizitdíj köteles a rendelés a klinikán! Ki kellene préselni a házi dokiból egy beutalót! // tudomásom szerint kötelesek kiadni! //  

A szivedre sem hajlandóak semmi hatásos bogyót felírni?  Pedig nagyon sokféle van!

Tudom, mert annak idején nekem is meg kellett találni, amit most már 17.éve szedek: Nitromint "R". 2x2.kapok.           Habár nekem a terhességi toxémia miatt lett rosszabb a vérnyomásom! 

A Nitromint"R",Ednyt 20-as, Hygroton 0.25-ös, és az inzulin együttesen tartják rendben a vérnyomásom, ami így 130-140/ 90.körül lődörög!  /53.éves vagyok/

Lehet, hogy ha hormonodra normális kezelést kapnál, nem is olyan szívbogyókra lenne szükséged! 

// ha pl. magas a cukrod, olyan szívdobogás, mellkasfájdalom, nehézlégzés, fej"dübörgés",izzadás,stb. van, hogy az ember gyereke a falnak megy tőle!//

Őszintén drukkolok, hogy rendeződjön végre a helyzeted!

Előzmény: Szeleszte (2031)
Rebarbara10 Creative Commons License 2007.07.14 0 0 2032

nekem 2 éve az volt az első, hogy uh-ot csináltak, és tele volt apró tüszővel, cisztával. Hogy-hogy neked nem cisnáltak? nekem semmi hormonvizsgálta nem volt, csak uh.

szoptatás alatt lehet metformint szedni?

Előzmény: Szeleszte (2031)
Szeleszte Creative Commons License 2007.07.14 0 0 2031
Cia Zsuzsanna-Cecilía

Hát nem ő van ebben a helyzetben, így tesz rá magasról. Gyakorlatilag még esélyt a nőgyógyászomba látok... Megmondom neki hogy csináljon egy hüvely ultrahangot, és ha már ciszták is vannak a petefészkembe akkor legyen szíves kezelni valamivel. Nem érdekel mivel kezeli, nem érdekel hogy oldja meg, oldja meg ahogy tudja.

Lehetőség még az internet, meg az hogy kerítek egy cukorbeteg embert akinek a nevére felíratok. Ezekkel a módszerekkel csak annyi a gond, hogy ha bekrepál tőle a szívem egyik orvos sem fogja vállalni a felelősséget, mintahogy most sem.

Tegnap voltam házi orvosnál, meséltem neki hogy mióta gracialt szedek éjszakánként lezsibad a két kezem, felmegy a vérnyomásom 140-re és úgy szúr a ketyerém hogy majd megbolondulok tőle:S A tájékoztatóba benne van hogy szívbetegek nem szedhetik, most erre az volt a válasz hát jó majd talán kap kardiológiára másfél hónap múlva időpontot és megnézik a szívét. Na és addig?????
Hát ha addig nem visz el a mentő szívrohammal igazából nem foglalkozik vele senki....
Előzmény: Zsuzsanna-Cecilia (2030)
Zsuzsanna-Cecilia Creative Commons License 2007.07.13 0 0 2030

Szia kedves Szeleszte!

Azért nem semmi az endokrinológusod!  Őrá milyen törvény vonatkozik, mint vidéki nagyvárosi orvos?  A fővárosi orvosokra mióta vonatkoznak más eü.törvények?

A lányomnak az endokrinológus  // TÜÜ doki // írta fel először a MEFORAL-t!!!! Ahogy elfogyott a gyógyszere, azóta az endokrin leletek alapján a HÁZIORVOS írja fel a gyógyszert, mindaddig, amíg az újabb kontrollon az endokrinológus máshogy nem rendelkezik!!!!!!!!  //az pedig augusztus végén lesz, mert addigra kapott a lányom új időpontot! //

TEHÁT SEMMI KÖZE AHHOZ, HOGY VALAKI CUKORBETEG, VAGY SEM!!!!!

ELSŐSORBAN A PCOS-t gyógyítják evvel a bogyóval!

HA VALAMI SZABÁLYTALAN LENNE, NEM ADHATNÁK KI A GYÓGYSZERTÁRBAN!!!!!!!!!

Sajnos semmi ötletem nincs, mivel lehetne "rábírni" ezt a dokit, hogy nézzen utána a jeleleg érvényes gyógyszerfelírási törvénynek!!!

De érdemes lenne megkérdezni tőle, ha ő lenne ebben a helyzetben, mit csinálna????

Szeleszte Creative Commons License 2007.07.13 0 0 2029
Hát igen, pénbzől van a legkevesebb... ma voltam három helyen 3*100 ft, 7300 ft-ot fizettem a patikába ami még elég reális a havi 15-18 eft- os gyógyszerköltségemhez képest.

meg az idő is, elutazni egy másik városba, ott barangolni azt sem tudni merre menni, lehet hogy célravezetőbb az interneten történő gyógyszerbeszerzés. Rajta vagyok az ügyön hgoy kerítsek egy cukorbeteg rokont akinek a nevére tudok íratni olyan gyógyszert ami nekem kell....
Előzmény: almirena (2026)
Szeleszte Creative Commons License 2007.07.13 0 0 2028
szia Zsuzsanna-Cecilia

Na már most a dózisokkal nncs semmi gond, mert az endokrines felírta egy darab papírra, hgoy metformin 850 mg 10 napig 2*1/2 szemet, majd 2*1 szemet kell szedni.
Maga a dózisra figyel, és a diétára is szóval azokban segít mit hogy csináljak, csak a praxisát nem kockáztathatja meg, ami érthető is.

Ami érthetetlen, hogy ők a számítógépben látják az összes embert, miért nem tudják más nevére felírni? érdekes az hogy három éve meghalt emberekre még tudtak gyógyszert írni, meg kezelésekben részesíteni, nem hiszem el hogy ezt nem tudnák megoldani.
Előzmény: Zsuzsanna-Cecilia (2024)
Szeleszte Creative Commons License 2007.07.13 0 0 2027
Szia

Kicsit félreértetted.. Nem az a gond hogy a házi orvos nem ír fel, ő már az utolsó kör volt ebben a fázisban. Az a probléma, hogy én először nőgyógyásszal vizsgáltattam magamat, majd egy évig folyamatosan endokrin orvoshoz jártam, minden hónapban vérvétel és diagnozis felállítás. Most amikor júniusban voltam nála megállapította a dózist hogy PCOS-ben szenvedek. Metformint azért nem tud felírni mert voltam cukorterhelésen, ami nem mutatott rossz eredményt és a gyógyszergyártók csak a cukorbetegek számára engedélyeztették ezt a gyógyszert 470 ft-ért.

Na már most anti adrogén hormontartalmú fogamzásgátlóval is lehet kezelni az embert cirka 6 rugó 3 doboz csak a hátulütője az hogy megbolygatja a hormont, kicsinálja a szívem, és betesz a súlyomnak (jelenleg 15 kilot szedtem fel ezek miatt a hormonok miatt)

A házi orvosnál azért lobiztam hátha ő megenyhül és felírja. Gyors megszúrkált tegnap megmérte a cukrom és közölte hogy a magyar orvosoknak a magyar jogszabályokhoz kell alkalmazkodnia, maga nem cukorbeteg nem jogosult metforminra.
Azzal nem foglalkozik senki, hogy az jó lenne a bőr, szőr problémákra, súly gondjaimra és még a teherbe esésem esélyét is növelné, ami ugye nem lenne utolsó szempont, nem szeretném ha meddőségig fajulnának a problémáim, vagy szivinfraktusig.

Kb ennyi a sztory lényege
Előzmény: inotech (2025)
almirena Creative Commons License 2007.07.13 0 0 2026

az egyik probléma az, hogy szegedi.

(A Tüű doktor magánrendelésre vagy a Breyer Helgához a MensMentisben sokkal hamarabb lehet időpontot kapni, csak ugye pénzbe kerül a labor is meg a vizit is.)

Előzmény: inotech (2025)
inotech Creative Commons License 2007.07.13 0 0 2025

Hello Szeleszte!

Kicsit nem értem a problémádat! Ha jól vettem ki a szavaidból, akkor az a gond, hogy a háziorvos nem ír merckformint, vagy meforalt?

A háziorvos nagyon nem is írhat fel ilyet. A páromnak a merckformint a Tüű doki irta fel, és a meforalt is Ő írta fel. (Ő egyébként a Szt.Imrében rendel). Viszont nagyon nehéz bejutni hozzá. A tavaly októberben kértünk hozzá időpontot, és csak áprilisban jutottunk be hozzá. Amikor legközelebb ment már kért is következő időpontot, ugyanis 3 havonta kontroll!!!

Nekem a gyomrommal van néha egy kis bibi. És a háziorvos nekem sem akarta felírni a speiális gyógyszeremet. El kellett mennem a gasztroenteorológushoz, és csak ő írhatta fel. Illetve adott a háziorvosnak egy igazolást, hogy én erre a gyógyszerre jogosult vagyok. Ez alapján már a háziorvos is felírhatja. A vicc az, hogy ez az igazolás csak fél évig jó. Tehát utána meg kell újítani.

("Dübörög a gazdaság", akarom mondani a vizitdíj:)

Szóval nem igazán értem, hogy az endo dokid miért nem írt fel Neked semmit?!

Szerintem ez az Ő feladata lett volna!

Üdv I

Előzmény: Szeleszte (2019)
Zsuzsanna-Cecilia Creative Commons License 2007.07.12 0 0 2024

Szia kedves Szeleszte!

A gyógyszer szedése, dózisa sem egyszerű "menet"! Hozzá kell szoktatni a szervezetet. A lányomnak 2.hétig napi 1-et, 2.hétig napi 2-őt, utána, a következő kontrollig // aug.végén lesz! // folyamatosan nap 3-at kell szednie!  Az adagolást a doki dönti el a leletek alapján!  A MEFORAL-nak is van 500 mg-os, és 850 mg-os "változata"!  Nem mindegy, melyiket, hogy szedi a beteg! A diétát is előírják, az sem egyforma mindenkinek!!!

Még nem, sikerült a hipofizis orvosokat megkérdezni? Készségesen válaszolnak, és segítenek, ha az ember kér!

Kívánom, hogy minél hamarabb rendeződjön az állapotod, és megtaláld azt az orvost, aki hozzáértő és segítőkész!

Előzmény: Szeleszte (2023)
Szeleszte Creative Commons License 2007.07.12 0 0 2023
Hát ez van sajnos:S
tényleg az lesz a metformin sorsa hogy megpróbálok interneten vásárolni, vagy keríteni egy cukorbeteget akinek a nevére fel tudom íratni és akkor emgoldódna ez az orvos herce hurci...
Bp-re körülményes felutazni, meg oda orvoshoz menni szóval az egész kész kalamajka...

Aug 10 én megyek endokrinra, meg most kardiológiára de az is kész herce hurci Bekérik a labort a röngent az ekg-t és amjd utána megnéznek hogy mi bajom van...

Holnap sztem egész nap orvosoknál elszek, meg megint lesz vagy 5 óra mire bejutok a körzetihez...
Előzmény: Zsuzsanna-Cecilia (2021)
Szeleszte Creative Commons License 2007.07.12 0 0 2022
Semmit....
Megszúrt megmérte a cukrom, megállapítota hogy a cukrom most is jó, és hogy a magyar orvosnak a magyar jogszabályhoz kell alkalmazkodnia:S
megnézte az endokrines papírt azt mondta hgy a ezekre a cukorértékekre nem lehet metformint írni..... ennyi volt a válasza
Előzmény: almirena (2020)
Zsuzsanna-Cecilia Creative Commons License 2007.07.12 0 0 2021

Szia kedves Szeleszte!

Botrányos, és felháborító, hogy mit meg nem engednek maguknak bizonyos emberek!

A TÜÜ doktor Budapesten rendel.  A napokban írtam már a www.pcos.hu  a  www.hipofizis.hu  a   www.mensmentis.hu honlapon megtalálod a segítséget. A hipofizis honlap szerkesztője is tud tanácsokkal segíteni!

almirena Creative Commons License 2007.07.12 0 0 2020

és arra mit mondott, hogy terheléses inzulin?

Szeleszte Creative Commons License 2007.07.12 0 0 2019
Sziasztok

Megjártam a körzeti orvost cirka 5 óra alatt (3 beteg volt előttem) be is jutottam a rendelőbe.
Elregéltem mi a bajom, mit mondott az endokrines orvos. Megnézte a cukromat 5 egész értéket mutatott a válasz továbbra is ez volt a maga cukra jó így nem jogosult metforminra.
Bevetettem az összes létező trükköt hátha mégis felírná a válasz továbbra is nem. Indoklás: A magyar orvosoknak a magyar egészségügyi szabályokhoz kell alkalmazkodnia, a praxisát is bevonhatják ha nem tudja lelettel alátámasztani a kiírt gyógyszert....

Érdekes része a dolgoknak, hogy egyes orvosok kiírhatják egyes orvosok viszont nem.
Talán az lenne a megoldás hogy elutazok ehhez a bizonyos Tűű doktorhoz egy másik városba
Érdekes szemléletek vannak Magyarországon.

A szívem rossz azt mndta hogy petyhüdt írt is kardiológiára beutalót de oda is csak úgy mehetek hogy előtte labor, ekg mellkasröngen és utána fogadnak a kardin...
Elviekben szívrohamot nem fogok kapni a szívem nem fog megállni, vagy ha mégis akkor összeesek és annyi.. Hát ez volt az orvos válasza a kardi problémára.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!