Beszállhatnék én is az ötlet csereberébe? A D.IV.6. -os a mi lakásunk, vagyis ugyanaz az alaprajz. Nekem leginkább a szekrényekkel van gondom. Elég kevés az alkalmas falfelület. Valószínűleg csináltatnánk egy tolóajtós szekrényt a hálóba. Ti hogyan tervezitek?
Köszi a képeket! Megnyugtató látni, hogy alapvetően rendben vannak a dolgok és szép a kivitelezés.
Arra lennék kíváncsi, hogy az eddigi tapasztalatok szerint kb. mennyit csúsztak? Mondjuk egy május 31-i határidő esetén mikor kaptatok értesítést? (Nálunk június 25-e a készre jelentési határidő. Ehhez hozzáadva a 8 napot (értesítés)+ csigalassú postai kézbesítési időt, akkor már késnek, mert eddig semmiféle értesítést nem kaptunk.)
Ha valakinek nem jutott tároló, de szeretne, lehet foglalni a 2. ütemben épülő házakban. 200 eFt/m2, 2,5-3,7-ig vannak. Tervezett átadás 2008. október.
És ha eltelt az egy óra akkor kitessékelnek? Mi van ha azt mondom hogy hát bocs, de nekem még van 20 tétel a listámon amit szeretnék lecsekkolni? Persze ha nem érnek rá akkor befejezhetjük, de akkor én nem meg veszem át, majd találkozunk egy következő időpontban és akkor befejezzük.
Nálunk a tűzhely és az elszívó nem működött, felvették a jegyzőkönyvbe, de nem igazán tudták a konkrét okát, de áramkör probléma lehetett. A radiátoroknál szintén oda kell figyelni, hiányoztak a kitámasztók (ami a faltól eltartja a radiátort), majdnem mindegyikről. Vízpróbát nem tartottunk, az a baj, hogy nagyon hamar eltelt az egy óra.
Pár közérdekű kérdésem lenne azokhoz akik már voltak átadáson: Akiknél nem működött ilyen-olyan elektromos berendezés, vagy konnektor, azoknak mondtak valamit, hogy ennek mi az oka? Valahol azt olvastuk hogy az erkélyt, teraszt öntsük le egy vödör vízzel, hogy lássuk elfolyik-e a víz, megcsinálta ezt valaki? A fűtésről mit mondtak, miért nem volt még próba, nincs még kazán?
Mi is ma voltunk az átadáson, tényleg olyan lett minden, ahogy elképzeltük. Mi inkább több kisebb hibát találtunk. Az elektromos készülékeket mindenképp próbáljátok ki, mert nálunk pont nem működött a tűzhely és az elszívó sem.
ja, még valami. készítettünk egy "itinert", amelyben összefoglaltuk a legfőbb szempontokat, amelyeket szakemberek segítségével gyűjtöttünk össze. hasznos kis segítség volt. feltehetjük a gportalos mandala weblapra is, hogy aki még előtte van a "nagy napnak", le tudja tölteni.
nah, nekünk is megvolt ma a műszaki átvétel. nagyjából minden rendben volt, kivéve néhány apróbb hibát. pl. burkolatváltó sín egy helyen felpúposodott, egy-két helyen nem volt áram a konnektorba - a próba közben az egyik el is füstölt :DDD
(igazából elfelejtettünk "fogyasztót" vinni, és kértünk ott egy hőlégfúvót. valószínű az volt zárlatos)
törött volt viszont az egyik műkőpárkány, és sérült volt a bejárati ajtó is. ezek mentek a hibalistára. továbbá még nem működtek az elszívó ventilátorok sem, de sztem ez nem nagy gáz.
összességében tetszett minden. ahhoz képest, hogy "tömegépítésről" van szó, szépen megcsinálták.
mindjárt rakunk fel pár képet, csak konvertálni kell előtte :)
Én 51-et fizettem a 12,6-ra + volt még szocpolom is!!! Dr Fullér Krisztina T:4670320 Szerintem hívd fel,telefonon is tudnak árat mondani a te hiteledre is!!!
Én ma kötöttem meg a Gömb utcában, OTP Garancia: 1800/hó,de ebben minden benne van!! Néztem az interneten is ilyen kalkulátorokat,max 3000 Ft-tal olcsóbb éves szinten.Itt viszont az a veszély fenyegetne,hogy kár esetén a két biztosító egymásra mutogatna.Így viszont ,hogy mind a kettő az OTP-nél van , káresemény esetén fizetniük kell!!! + Nem tudnak belekötni a bankban sem,hogy nem jó biztosítást kötöttem mert AL intézte,sőt az aláíráson kívül(ja meg az első havi díj kifizetésén) semmi dolgom nincs vele.Ha egyénileg kötöttem volna,utána az összes papírral még én rohangálhattam volna!!!
szia! igazából közjegyzője válogatja, nagyságrendileg kb jó az összeg, de 40-50 között emlékszem a legtöbbünknek. Nekem mondjuk 42körül volt és több a hitelem mint 10M, ha gondolod én Fekete Mártánál voltam, 411-0513.
Szia Imi! Miért problémás a biztosítás? Csak azért kérdem mert én holnap megyek kötni, sajna jövő hét elején nem leszek itthon, és nem szeretnék kicsúszni a 10 munkanapból...
sziasztok! Nem voltam pár napig, jó sok info + kép várt.. Gratula nektek, örülök hogy túlvagytok a műszaki átadáson. Engem is hívtak tegnap, péntek 13.án,(!) megyek én is...Van pár problémás téma ( biztosítás, használatbavételi engedély ), de erről majd később, hátha addig kioderül valami, ha nem én pénteken rákérdezek és megírom, az átadás tapasztalataival együtt, meg képet is igyekszem feltenni. Ja, kép : a mandala logó tényleg szép, de a kerítés hányinger, szerintem... ( merkur-telep feeling, 2007. ben) IMI
Tömörfa cseresznye front (a legalsó lábazat sáv is), a korpusz viszont rafkósan maradt az olasz alma. Szerencsére minimális a szín/kontraszt különbség, avatatlan szemnek nem feltűnő. Egyébként ez ki is volt állítva a bemutató teremben.
A képméretet kicsit elbaltáztam úgy emlékeztem csak 100k-t enged az index. Bocs.