Keresés

Részletes keresés

stemi Creative Commons License 2007.07.04 0 0 5827
Bizonyára a vigánpetendi szerpentinre gondolsz...jó pár tanvezetést megcsináltunk ott a híradó századdal, Kun Sándor főtörzsörmesterrel együtt...
Előzmény: tuzer (4253)
stemi Creative Commons License 2007.07.04 0 0 5826
17. 00- 18. 00 vacsora / 3cl. Rövidital/

Orlya leves eperlevéllel, ennek húsa külön tormával,

Sertés karaj, Gordon bleau ( sajt, sonka, méretes hús ),

Vegyes körettel, kovászos uborkával,

Almáspite, kávé, 0,5 liter bor

ERRE SZOKTAM AZT MONDANI, HA AZ ÉTEL NEVÉT SEM TUDJÁK LEÍRNI RENDESEN, AKKOR HOGYAN TUDJÁK ELKÉSZÍTENI?

UGYANIS AZ NEM GORDON BLEAU, HANEM CORDON BLEU...

ENNYIT TTBKKTBK-K TAPOLCÁN FELSZEDETT PRECIZITÁSÁRÓL...

Előzmény: arpapa (4220)
stemi Creative Commons License 2007.07.04 0 0 5825
Tudom igazolni, hogy jó a konyhája....
Előzmény: arpapa (4203)
stemi Creative Commons License 2007.07.04 0 0 5824
Vasvári Feri esküvőjére Fügedi Pista vitt át az MZ 175-ösén, Pápára, 1973. április 30-án. Útközben egy cserebogár belevágódott a szemembe és úgy mentem be a lakodalomba, hogy egyik szemem sírt, a másik meg nevetett.
stemi Creative Commons License 2007.07.04 0 0 5823
Vasvári Ferivel 1971. szeptember 21-én jelentkeztünk együtt mint fiatal, a főiskoláról ferissen kikerült hadnagyok szolgálatra, először Biri Miklós aleredesnél, a híadófőnöknél. Feri, aki vaszari volt, Pápa É-K 6 km, Pápán a Petőfi gimnáziumban, én pedig a Türr gimnáziumban tanultam. Mind kettőnk felesége türrös volt  egykor és egy osztályban tanultak, 2 évvel voltak nálunk fiatalabbak....
Előzmény: arpapa (4200)
stemi Creative Commons License 2007.07.04 0 0 5822
A 85-ös díszszemléről jutott eszembe, hogy nekünk(pápai vadászrep. ezred) egy MIG 23-as gépünk, Pest mellett, Csömör határában ért földet., a felkészülés allatt. A rossz csak az volt a dologban, hogy ott nem volt leszállópálya és pilóta nélkül. S, milyen az élet? A pilcsi az csömöri volt....
Előzmény: arpapa (4191)
stemi Creative Commons License 2007.07.04 0 0 5821
Egy kicsit furcsának tűnik számomra a Pápa és Tapolca közötti repledés, ugyanis a pápai repteret 1935-ben kezdtél elépíteni és 1936-ban adták át. Van itt avárosban olyan helytörténész, aki a peptér történetét oda-vissza tudja. Rá fogok tőle kérdezni, mert úgy gondolom, hogy a30-as évek második felében már nem nagyon ellenőrzött az antant, mert akkor Pápán sem építettek volna repteret. Pista bácsi egyébként Pápán is étkezde vezető volt....Az mit jelent, hogy fedett reptér?
Előzmény: kovacsgyula44 (5819)
stemi Creative Commons License 2007.07.04 0 0 5820

Megpróbálom felidézni a legaló képen láthatók neveit.

Balról:Márfi Lajos hif., Hegedüs Sándor e.párttitkár, Spanics Lajos "T" iroda,?, ?, Németh Gyula(Pápa melleti Miháhyházán született), Rezsek Szilveszter(együtt KISZ -eztünk), Zenke Lajos, Müller Bandi?, Hegedüs István kommendáms század.

Mennyire pontos 31 év után?

Előzmény: arpapa (4174)
kovacsgyula44 Creative Commons License 2007.07.04 0 0 5819

Perjés úr már a két háború között is Tapolcán szolgált, Tapolca akkor fedett katonai reptér volt, civil reptérnek álcázták az Antant ellenőrzés miatt. Pista bácsi mesélte, hogy amikor jött az ellenőrzés, a katonai gépeket átrepültették Pápára, a maradék személyzettel próbálták begyakoroltatni, hogy a százados urat azon a napon Józsi bácsinak kellene hívni, ez természetesen rendre nem sikerült. Az is előfordult, hogy a Veszprémből Tapolcára repülő ellenőrzö csoport elkalandozott egy kicsit Sümeg felé és szembetalálkozott a Tapolcáról Pápa felé húzó katonai kötelékkel.

gyula

Előzmény: stemi (5811)
labés Creative Commons License 2007.07.04 0 0 5818

Szia János!

-Tudod gyors mint a (hír)villám!

-Üzenetet Én küldtem neked, rá kell kattintani és ovashatod, onnantól pedig minden egyszerű!

-Ha valamit nem értesz, irj üzenetet az iwiw-en nekem, és megbeszéljük.

-üdv

Előzmény: Janos 5201 (5815)
stemi Creative Commons License 2007.07.04 0 0 5817

Természetesen vv-s történet is akad a tarsolyban.

Novemberi bevonulás, gépkocsiveztők tanvezetése, Szabó Endre honvád jelenti a napvégén, hogy elveszett a vv. felszerelése, a gázaáarctól kezdve, minden. Na, ugye ez azért htk-ban sem olcsó, meg egyébként is pápai gyerek, meg a hírszázadnál ilyen nem fordulhat elő, valamit tenni kellett. Így másnap reggel, századparancsnoki engedéllyel, Janzsó Gyuszival az ő motorján, felkerekedtünk, hogy bejárjuk az előző napi útvonalat. Azért ugye november nem éppen a motorosok hónapja, hát éreztük már magunkat jobban is. A nnap közepe felé, aztán a Kab-hegy alatt egy irtáson találkoztunk egy favágó brigáddal, akik egyből tudták, hogy mit keresünk. Kiderült, hogy a BEKECS, mert ugye ez volt Szabó Bandi beceneve, ott hagyta el a felszerelését. Nem győzte köszönni, mikor vissza adtuk neki.

Előzmény: girós (4125)
stemi Creative Commons License 2007.07.04 0 0 5816
Egy ivós sztorim most nekem is van. Pópity Mihály őrnagy volt a közvetlenek egyik polhelyettese és átmentem vele a reptérre az oroszokhoz egy nemzetközi nőnapra. Az ő oldalkocsis motorjával mentünk. Őt már ott ismerősként fogadták. Egy kárpátaljai katonájuk volt a tolmács, meg volt az ünnepség, mer ők azt is megünnepelték és hát előkerült egy fehér üveg, meg három ütött-kopott alumínium pohár, voltak vagy háromdecisek. Az orsz parancnok mind hármat tele öntötte és elhangzott a Zdaróvüje!. Felkaott midegyikünk egy poharat, aztán ahogy illik , fenékig. Na ugye mivel én sportoltam, nagyon nem voltam edzésben és egyből furcsállottam, hogy az iroda alatti kacsláb elkezdett forogni. De láttam ám, hogy társamat is eléggé fejbe verte az ital. Szerencsénk volt, hogy oldalkocsis motorral voltunk, mert nagy nehezen haza mentünk és megbeszéltük, hogy ebéd után együtt megyünk vissza a lakiba, addig otthon pihenünk. Így is történt, a századnál elmeséltem, hogy milyen szép volt az ünnep, de a "kiütésről" természetesen nem szóltam.
Előzmény: arpapa (4126)
Janos 5201 Creative Commons License 2007.07.04 0 0 5815
Szia Labes !
Köszönöm,hogy ilyen gyorsan reagaltal , es tegnap este be is jelentkeztem
az IWIW-nel.En ezt csak hirböl ismertem,de most egy kicsit belekostoltam es
meg kell mondjam a kitalaloja egy zseni lehetett.Itt a nemet TV-ben is foglalkoztak
ezzel a temaval,-de idö hianyaban-az adasnak csak egg töredeket lattam.
Most neztem , hogy jött valamilyen ertesites az IWIW -töl ,de meg nem tudtam
vele foglalkozni.Megegyszer köszi a meghivot,es Steminek is köszönöm a
közremüködeset.Ahogy latom a jo szervezökeszsege megmaradt a regi.

Üdvözletem ,Sütöri Janos
Előzmény: labés (5796)
tuzer Creative Commons License 2007.07.04 0 0 5814

Így is volt. Kár, hogy a gyásznapok május 12-e előtt leteltek. Akkor már nem is emlékezett rá senki.

Sajnos, a Viszló sem.

Aljas emberek az árbócok felső felét orvul levágták, így a zászlókat nem lehetett lejjebb engedni, ismét a csúcson lobognak.

Előzmény: stemi (5812)
stemi Creative Commons License 2007.07.04 0 0 5813

Ahogy az egykori sláger is mondta:

Annyi az ismerős, mint egy házibuliban...

Előzmény: arpapa (4123)
stemi Creative Commons License 2007.07.04 0 0 5812

Kijelentem, hogy nem megyek 2007.május 12-én Tapolcára!

Visszautasítok minden olyan kisérletet, hogy a nevemmel visszaélve, telefonon zaklassák a kollegáimat, azt állítva, hogy én lemegyekTapolcára 12-én.

Bogdán Ferenc eljárását, hogy különböző embereket telefonon felhív azzal, hogy a Horovitz is Tapolcára megy 12-én, nem kívánom minősíteni.

Elég volt, hagyjanak békében!

2007. május 11-én Anna-völgyben leszek azokkal, akik oda jönnek a TTBK köréből.

Horovitz Ferenc nyá. mk ezredes.

ELBIROM KÉPZELNI, HOGY EZUTÁN A NYILATKOZAT UTÁN ISMÉT MEGEREDT A VISZLÓ PATAK, A TAPOLCAI KÖZÉPÜLETEKEN FÉLÁRBÓCRA ERSZTETTÉK A ZÁSZLÓKAT ÉS A POLGÁRMESTER HÁROM NAPOS GYÁSZT RENDELT EL.

stemi Creative Commons License 2007.07.04 0 0 5811
Ha már az étkezésnél tartunk, azért megemlítek egy nevet:Perjési Pista bácsi. A Leány Pápán a húgomnak volt osztálytársa az általánosban. Innen kerültek aztán Tapolcára. Még mielőtt valaki, vagy valakik megsértődnének, azért említem meg a tiszti konyha vezetőjének a  nevét, mivel helyzetemnél fogva, az ő főztjüket többet ettem. De azt is tudom, hogy az ezred vezetése, különösen a parancsnok, a sorállomány étkeztetését és annak körülményeit is nagyon a szívügyének tekintette. Hiszen a parancsnoki kis körbe, közvetlenek, legénységi étkezde, 1. z, 2.z is bent voltak az étkezdék ugyanúgy , mint a nagykörben. Amely a telehellyel, a zárt területtel és a Dzseliszton parkkal kibővített kis kör volt. Nem  véletlenül voltak  étkezési módszertanik az újoncok részére, nem véletlenül volt kint a Tied is ennyi felírattal a minta adag, és nem véletlenül voltak születésnapi étkezések sem. Ennyi idő távlatából, még volt hivatásosként is, visszagondolva ezekre a dolgokra, szerintem csak az elismerés hangján lehet róluk szólni.
Előzmény: kidolgozó-01 (4022)
stemi Creative Commons License 2007.07.04 0 0 5810

Szia Gyula!

Legelőször is mielőbbi gyógyulást, a foci szeretet az meg mindannyiunkban bent volt, legalábbis úgy emlékezem. A jó kis Bagjas tornakertben, vagy a Mereszjev pályán, meg azon a csodálatos, talán az országban egyedülálló kispályán, melynek közepén még egy hatalmas fa is volt, lejátszott mérkőzések már csak szép emlékek...

Előzmény: gyuszi1 (5809)
gyuszi1 Creative Commons License 2007.07.04 0 0 5809

Szia stemi!

Üdvözöllek én is, most olvastam végig a bejegyzéseidet.

Most csak azért válaszolok, mert én soha nem állítottam, hogy tudok focizni, de viszont nagyon szerettem.

A Gabinak válaszólva, én a focit egy életre befejeztem, most jöttem ki a Honvéd Kórházból két hetet töltöttem ott, és átestem egy komolyabb műtéten.

Ennyit a fociról!

Mégegyszer üdvözöllek!

Szia!

Gyuszi

Előzmény: stemi (5807)
stemi Creative Commons License 2007.07.03 0 0 5808

:tudsz már focizni?

Mert én még mindig nem tudok gépelni.:)))

stemi Creative Commons License 2007.07.03 0 0 5807
Rosszul lett a kérdés feltéve. Helyesen így kellett volna írni:tudsz már focizni. Egyébként az alatt az öt év alatt, mit együtt töltöttünk, nagyon ügyesen titkolta...
Előzmény: palez (3880)
acsele Creative Commons License 2007.07.03 0 0 5806
Ez sajnos más egységeknél is előfordult ,viszont engem érdekelne az 1 -s és a 9-s(zárt) tornyoknál szolgálatban elesett bajtársak hivatalos története .
Előzmény: stemi (5787)
stemi Creative Commons License 2007.07.03 0 0 5805
Ez így igaz, de én csak azt mondom, hogy 1976 október végéig, míg Tapokcán volt  a Kovács Zsuzsa volt a leány üdvöske. Később ő is erőssége lett a Merszjevnek.
Előzmény: Ricky Hawk (5804)
Ricky Hawk Creative Commons License 2007.07.03 0 0 5804
Mádl Ildikó 1969-ben született, tehát '77-ben nyolc éves volt. Már ekkor elhangzott a neve a sakkozóink körében.
Előzmény: Ricky Hawk (5803)
Ricky Hawk Creative Commons License 2007.07.03 0 0 5803
Hogy mikor jött Mádl Ildikó, az egy kérdés. Viszont '76- '78 közötti szolgálati időmben már felmerült a neve, mint ígéretes tehetségé.
Előzmény: stemi (5800)
labés Creative Commons License 2007.07.03 0 0 5802

-Sajnos nem jött össze a találkozó, de a legközelebbire már van tervem, hogyan

-lehetne az alegységeket összehozni.

-De hát addig még...

Előzmény: stemi (5799)
stemi Creative Commons License 2007.07.03 0 0 5801
A Mereszjev sakkozója volt és a Paréj Jóska közvetlen beosztottja  volt Perényi Béla mesterjelölt is, aki később Mádl Ildikónak lett a férje. Sajnos jó pár évvel ezelőtt közlekedési balesetben elhunyt. 
stemi Creative Commons License 2007.07.03 0 0 5800
A Mádl Ildikó később jöttt. Ebben az időszakban a zalahalápi Kovács Zsuzsa volt a kis üdvöske. Tudom egyszer a helyőrségi klubban, mert akkor még ott edzettek, majd 10 lépésig bírtam vele, olyan nehezen tudott mattot adni nekem.
Előzmény: Ricky Hawk (3861)
stemi Creative Commons License 2007.07.03 0 0 5799
A találkozón nem találkozttok.mondta nekem, hogy ő direkt a találkozó kedvért utazott Németországból, Tapolcára. Ezek szerint akkor történtek vele jó dolgok is...
stemi Creative Commons License 2007.07.03 0 0 5798
Kösz szépen, Jani nevében is.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!