Íme a helyszín honlapja, Glottertal Freiburg közelében található. Az oldalon fönt van a pontos megközelítés is: http://www.glottertal.de/frame.php?file=http://www.glottertal.de/de2/klinik/index.php
Nahát amit a bild ír, azt nem kell készpénznek venni. Rögtön a halála után egy ízléstelen cikket közöltek arról, hogy mennyi adósságot halmozott fel, és a felesége nyilatkozata szerint W. nem tudott bánni a pénzzel. A bild szerint örökségre emiatt nem lehet számítani. Mindenki szeretettel emlékszik rá, kivéve valószínűleg a hamburgi taxisofőröket, akik felé tartozása volt.
Sajna a helyszín is kezd feledésbe merükni. Német ismerősünk az egyik német ujságbol kivágott egy cikket ezzel kapcsolatban és elküldte nekem. Sajna az ujságot nem tudom megnevezni. A cikk 2007 június 7-én íródott. Én annyit tudtam kihámozni, hogy maga az épület már 3 éve ott áll lezárva, aminek sajna 2 éve szemtanúja voltam. Az épület környéke is nagyon el volt hanyagolva. Íme a cikk:
Glottertal(dpa). Das durch die ZDF -Serie,, Schwarzwaldklinik" bekanntgewordene Klinikgebaude in Glottertalbei Freiburg bereitet seinen Besitzern Kopfzerbrechen. Für das 1913 errichtete Haus gebe es derzeit keinenutzungmöglichkeiten, sagte eine Sprecherinder rehaklinik Glotterbad. Das markante Klinikgebaudestehe seit drei jahren leer.
Berlin - Ismeretlen tettes ellen indult nyomozás Németországban a Klinika sztárjának halála miatt. A gyanú szerint nem természetes okok miatt hunyt el - írja a Bild.
- Feljelentés érkezett hozzánk, mely szerint a színész nem természetes halállal hunyt el - közölte Michael Neff, az államügyészség szóvivője. - A nyomozás ismeretlen tettes ellen indult.
Részleteket egyelőre nem tudni, de annyi információ kiszivárgott, hogy a feljelentő érintett Wussow végrendeletét illetően.
A Brinkmann professzorként megismert színész egy berlini kórházban hunyt el. A német bulvársajtó szerint már hónapok óta betegeskedett, sőt tavaly ősz óta olyan hírek kaptak szárnyra, hogy a halállal küzd, egészségi állapota kritikus.
Ez történt a sorozat sztárjaival (a képen balról jobbra)
Eva-Maria Bauer (82) játszotta Hildegard főnővért. A sorozat legellenszevesebb szerepe jutott neki, mindenkibe belekötött. A színésznő tavaly májusban, 82 évesen halt meg mellrákban
Alf Marholm (87) volt Müllmann, a gazdasági igazgató. A színész nem sokkal A klinika - húsz év múlva felvétele előtt agyvérzést kapott. 2006. február 24-én 87 évesen halt meg
Gaby Fischer (52) alakította a csinos Ina nővért. A sorozat befejezése után feladta a színészi karrierjét: régóta háziasszonyként és anyaként éli mindennapjait Angliában
Franz Rudnick (74) dr. Gerd Wolterként kezelte a betegeket. A széria talán legszürkébb eminenciása volt, minden részben feltűnt. 2005 októberében, 74 évesen halt meg
Ilona Grübel (56) az aneszteziológust, dr. Katharina Gessnert alakította. A dekoratív hölgy a mai napig színészként és komunikációs trénerként dolgozik, két gyermeke van
Klausjürgen Wussow (78) volt Brinkmann professzorként a sorozat szíve. Nem csak a kórházi mindennapjaiba pillanthattunk be, szerelmi és családi drámáját is nyomon követhettük
Gaby Dohm (62) a professzor feleségét, dr. Christa Brinkmannt játszotta. A színésznő jelenleg is épp egy tévéfilmet forgat, Németország egyik legismertebb színésznője
Sascha Hehn (52) volt Wussow filmbeli fia, Udo. Nagy szívtipró volt a sorozatban és a magánéletben egyaránt. Azóta lenyugodott: színészkedik, barátnőjével Bajorországban él
Barbara Wussow (46) Klausjürgen Wussow lánya kislányával, Johannával (2), fiával, Nikolausszal (9) és a férjével, Albert Fortell-lel Bécsben él, és színésznőként dolgozik
Rettenetesen sajnálom.....Nyugodjék békében! Borzalamas volt hallani ezt a szomorú hirt....
Kapocs Zsoka azt mondta,hogy Klausjürgen Wussow biztonságot,és védelmet nyujtott neki,bár sohasem ismerte....valahogy én is igy éreztem...és ez most megszünt....
Kérek mindenkit,aki valaha is szerette,tisztelte ezt a nagyszerü szinészt,gyujtson meg érte egy szál gyertyát!! Köszönöm!!!
Hosszú ideje betegeskedett Klausjürgen Wussow, A klinika című sorozat főszereplőjét egy berlini kórházban érte a halál hetvennyolc évesen.
INDEX
Meghalt Klausjürgen Wussow, aki A klinika című német tevésorozatban játszott szerepével futott be Európában. A 78 éves Wussow-t egy berlini kórházban érte a halál. Már hónapok óta betegeskedett, több agyvérzést kapott, és előrehaladott Alzheimer-kórban is szenvedett.
Derrick mellől a klinikára
Brinkmann professzor megszemélyesítője a berlini Hebbel színházban tanult, szerepelt filmekben is. Előbb a Derrick című krimisorozatban játszott együtt Horst Tapperttel, majd miután 85 és 89 között hetvenegy epizódon keresztül alakította a Fekete-erdei klinika professzorát, Németország egyik legkeresettebb és legjobban fizetett színésze lett. A klinika hatodik epizódja rekordot döntött, Németországban több mint 27 millióan látták, és a sorozatot később harminchét nyelvre fordították le.
1985-ben megkapta a Bunte magazn Bambi-díját, amit a német média Oscarjának is neveznek. Később viszont visszaadta az elismerést a kiadó lapjaiban a válásáról megjelent cikkek miatt. Háromszor nősült, de a harmadik házassága is zátonyra futott. Leánya, Barbara ugyancsak jó nevű színésznő.
A sorozat másik ismert figurája, a szigorú Hildegard főnővér egy évvel ezelőtt halt meg. A 2005-ben készült két újabb folytatás erejéig (Újra együtt, Húsz év múlva) még Eva Maria Bauer és Wussow is visszatért a Fekete-erdei klinikára.
Én még új vagyok itt, de én is nagyon szeretem/szerettem a Klinikát. Te honnan tudtad megszerezni DVD-n?Meg rá mód esetleg, hogy vhogy én is megszerezzem?
Igen,jobbulást!Bár innen sajnos már nem nagyon van visszaut.Az Archeimer-kór,és az agyvérzés együtt,ennyi idös korban...Sajnálom nagyon!!De azért a remény hal meg utoljára!!!
Sziasztok! Most olvastam egy nagyon szomoru hirt. Klausjürgen Wussow haldoklik.Az intenziv osztályon fekszik,mesterséges komában tartják.Az utóbbi idöben több agyvérzést kapott,és egyszer a keringése is összeomlott. Nagyon szeretem....
Ezzel nemcsak te voltál így, hanem én is. Pár évvel ezelőtt, amikor ezek azún vvilág, meg a bbrother valóságsók mentek, és mindenhol, többek között a melóhelyemen is ez volt a fő téma, akkor az Mtv 1 adta a Klinika sorozatot. Engem is kérdeztek, hogy mi a véleményem ezekkel kapcsolatban, én rávágtam, hogy a Klinikát néztem, igaz videórol, mert pont akkor ment a film mikor a legtöbb esetben dolgoztam, így videóról néztem, és engem is kinevettek, hogy ennyire konzervatív vagyok, engem meg marhára nem érdekelt. És egy kis infó:
Látogassel a www.glottertal.de honlapra, ami annak a településnek a honkapja, ahol maga a Klinika is található.
Nem vagy egyedul, mi is nagyon szeretjuk a sorozatot,es szerettuk is... Estenkent megnezunk 1-2 sorozatot... szerintem ezt evente eljatszuk majd... Tenyleg nagyon szeretjuk, es szivesen nosztalgiuazunk mi is barmikor! :)
Én nagy rajongója vagyok a sorozatnak. Akárhányszor ismételték, mindig végignéztem, az újjakkal együtt. És annyit elárulok neked, hogy amit látsz a filmen, az a helyszínen ugyanaz a valóságban. Sajna a topicba sokat kell a képekig visszamenni, és csak a melóhelyi gépemen vannak fent a képek. Ha szeretnéd, nagyon szívesen megosztom veled.
Szia! Most sikerült megszereznem az egész sorozatot DVD-n,és olyan jó lenne néha nosztalgiázni valakivel!;-) Nagyon pici voltam még,mikor levetitették elöször,de nem felejtettem el.És azt hiszem nem is fogom...
Reménykedem,hátha akad még valaki,aki nme felejtette el a sorozatot! :-)
Ha topicon visszalapozol megnézhetsz néhány képet, amit kb 2 éve a helyszínen készítettem. Tudod az a gáz, hogy amióta nincs sorozat, sajnos a téma is feledésbe merül. Én abba reménykedem, hogy hátha valamelyik adó ismételi megint a sorozatot.