07.07-től 08.26-ig 19:45-kor. És érdemes azzal menni, mert az valószínűleg egy klasszikus vizibusz lesz, ami utolsó éveit tölti a tavaon. Utána egy nem túl rövid fonyódi tartózkodás után vonattla vissza lehet jutni Szárszóra.
Van netem/mily meglepő/:-),csak már jártam pórul,hogy kizárólag rá hagyatkoztam,azért gondoltam megkérdezek vkit olyat,aki nálam jobban tudja!(a biztonság kedvéért)
Hűha! Azért ha lehet, egyenlőre még ne idegenforgalmi tanácsadóként helyezkedjél el!
Szántódra valóban el lehet menni vonattal, de onnan cca 2 km a komp.
Tihanynak nincs vasútállomása, át kell menni busszal Füredre.
Ezzel szemben Fonyódra minden átszállás nélkül van vonat (az én időmben busz is volt, elég sűrűn járt), Fonyódról pedig, ahogy már írva volt, rendszeres hajójárat visz át Badacsonyba. (erről kissé bővebben néhány hete a Balatonfenyves topikban már írtam).
Fenyvesi nyaralásból hazafelé tartva beugrottunk Szárszóra a tavalyi nyár emlékére. A strand még most is kellemes. Főleg az a kis öböl a gyerekeseknek. Nem bántuk meg a villámlátogatást. Napozás, néhány pancsi és egy ebéd. Minden olyan tökéletes volt, mint 2006-ban. A lángos ugyanannyiba kerül, mint nálunk, de kétszer akkora.A gulyás pontosan a mi ízvilágunk, mégha műanyagtányérban is van. És a palacsinta is bejött. Remélem a Balcsi újra a régi lesz. Ha így alakul minden, van rá esély :)
Ennél mi sem egyszerűbb. Vonattal elmész a déli part bármely kikötővel rendelkező településéig, és onnan hajóval. Földvárról 1,Szemesről 2,Lelléről 3,Boglárról 4,Fonyódról rengeteg,Máriáról 3 hajó megy naponta Badacsonyba 07.07-től.
De szép út az is, ha elmentek Szemesre, ott át egy szép kicsi hajóval Akaliba, és onnan vonattal. Ez a hajó a Boglár motoros, és lehet, hogy idén jár utoljára.
Szóval nem egy bonyolult ügy. Ha részletek érdekelnek,szóljatok,írjatok! Jó nyaralást!
Hűha, megéri az Szárszóról...? Mi annak idején vonattal próbálkoztunk, de akkor sok mindent átgondoltam a teljesíthető tervekről. :) Egy biztos, vonattal nem próbálkoznék célirányosan, legalább 1-2 átszállás, ami hagyján, de eddig x alkalommal x-szer megszívtam a csatlakozás lekésésével, ráadásul a megadott menetidő mindig jóval több volt, mint papíron. Jobb megoldás: érdemes átmenni Szántódra, onnan komppal Tihanyba, aztán vonattal Badacsony felé. A Tihany-Badacsony út 1-1,5 óra vonattal, a kompot most nem tudom. Hm?
(Mindenesetre én azért délebbre is elkalandoznék, például Somogyvár és környéke felé. A volánbuszokat nem ismerem, abban talán más tud majd segíteni.)
Hát azt nem tudom,hogy csónakot honnan lehet szerezni. Nekünk van egy a kertben-két éve nem vittük vízre-kicsit elhanyagolt állapotban.Pedig nagyon klassz helyet csináltak a csónakok kikötésére,tárolására. Klárika -a Bendegúz strandon a "sárga" étteremben található.Mindenük nagyon finom!
Én a strandra pihenésből még sose mentem, legfeljebb a szabadstrandra. Mondjuk a Bendegúz tőlünk kicsit "odébb" is van, bár nem vészes. Klárika könnyen megtalálható?
Apropó, szerinted konkrétan csónakot honnan lehetne szerezni, bérbe vagy más módon? Jó volna evezgetni délután-este, de addigra bezár a kajakos hely és a strand is.
Szia!.Minden hétvégét lennt töltünk.Hétfő estig,általában. Nagyon jó a víz és nagyon tiszta! A strandon nincs még tömeg,bár szombaton azért már sokan voltak. Vannak kis hattyúk,-öten-,de már önállóan is uszikálnak.Az evangélikus üdülőben a jól nevelt gyermekek kővel hajigálják szerencsétleneket.Még jó,hogy ők azok ,akik jó nevelésben részesülnek..:-)) Klárika káposzta salátája nagyon fincsi az idén is.(Bendegúz strand)
sikerült valakinek megtudni vmit a keresett lányról? Nohab! az általad említett terebélyesebb hölgy egészen biztosan tud valamit róla,hiszen az alkalmazásában állt, ill. együtt dolgoztak. Mi is többször beszélgettünk vele akkor, és a keresett lány is ott állt mellette ilyenkor. Nem lehet ettől a hölgytől valahogy begyűjteni némi információt? Nagyon hálás lennék érte!
Na, ez alapján már el lehet indulni. Ha hétvégén lent leszek, akkor megkérdezek egy pár tagot :-)
Tulajdonképpen a lángosozó tulaja, az a kissé hm... terebélyesebb hölgy egy nagyon jó cimborám osztálytársa volt még anno az általánosban, csak a probléma az, hogy a jó cimbi immár a világ legtávolabbi pontján él (NZ), szóval annyira nem egyszerű a helyzet...
OK. Akkor induljnk el valamerre. A vendéglátó soron dolgozott, ami az állomás ás a Balaton között van. Ha szemben állunk a Balcsival, akkor a sor jobb szélén van egy lángosos-palacsintázó. Ott dolgozott az elmúlt nyáron. Alacsony, vékony és vállig érő, vagy egy kicsit hosszabb barna haja volt, amit rendszeresen lófarokban összefogott. Ha minden igaz Ágnesnek hívják. Azt mondta, hogy kb. 6 éve él Szárszón. Ez talán közelebb visz minket a megoldáshoz.
Sajnos ebből tényleg csak annyit tudunk, hogy egy lányt keresünk, 2006-ban többször jártál nála egy vendéglátóegységben. Csak én mint lány szerintem több tucat lány felszolgálóval találkoztam hasonlóképp, így nem tudunk elindulni... A topik elején valaki keresett már egy lányt, ezt írta róla:
"vékony barna hajú szerintem nagyon szép az arca - azt hiszem elég igényes vagyok:-)) - Natalie Portman és Winona Ryder keveréke kis magyaros behatásokkal!" stb. stb.
Erre a 27-es hozzászólásban jött egy válasz, hogy lehet, tudják, ki a lány. Ott találsz egy e-mail címet is, ha esetleg ugyanaz a lány gyakorolt volna ekkora hatást, elképzelhető, nyomára akadsz. :)
Tudnátok nekem segíteni? Keresek valakit Balatonszárszón. Persze hogy lány az illető. 2006 nyarán találkoztunk többször egy vendéglátó egységben, ahol felszolgáló volt. Sokat nem tudok róla, de ha valaki tudna a régi szárszóiak közül segíteni, nagyon megköszönném.
Tudom, hogy már nem aktuális, de a Túra Kemping bezárt, viszont a Fő utcában van egy nagyon helyes kis privát kemping, van néhán szobájuk is, nagyon kultúrált hely, össze nem lehet hasonlítani a túrával. Zöldpont Kemping, Fő u. xx (nagyjából szemben az Óvoda/könyvtár plexumhoz vezető úttal, ami talán Radnóti??? Asszem régen Latinca Sándor colt :-), ct: Irányi Ferenc, 84/363091
De jó, nem is tudtam, hogy van Szárszó-topic! Lejöttünk a 7végére nyaralni, ülök a kertben, 17°C van, ez már a 2. söröm; lehet, hogy nem is utálom annyira a telet?? :-)