Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2007.06.04 0 0 2683

Igen, menj mindenképp, akármitől is lehet a fájdalom, ha meg netán begyullad, az komoly veszély!

Előzmény: Freddy56 (2682)
Freddy56 Creative Commons License 2007.06.04 0 0 2682

Szia!

Akár egy kis strucc! Bedugod a fejed a homokba, nem látsz semmit, és nincs baj!

Amit tettél: tüneti kezelés, és ami még nagy baj: nem tudod a kiváltó okot sem, azaz bármikor újra előjöhet a panasz!!

A dokilátogatást meg kellene ejteni, mert ez nem olyan mint egy nátha, hogy magától meggyógyul.

Üdv.: "egy régi sorstárs"

Előzmény: emma01 (2681)
emma01 Creative Commons License 2007.06.04 0 0 2681

ki-ki:) most annyira elmúlt, hogy elhalasztottam a dokilátogatást, de hiába töröm a fejem mitől jött elő nem jövök rá, nem ettem sem fűszereset, sem zsirosat, sem nem alkoholizáltam, mert van egy pocsék gyomrom is.

és igen az ize az borzasztóóó.de hat:)

Előzmény: DittyCat (2680)
DittyCat Creative Commons License 2007.06.04 0 0 2680
Remélem kibírtad :-) ! Jó cucc a Cholagol, csak baromi erős az íze....
Előzmény: emma01 (2679)
emma01 Creative Commons License 2007.06.02 0 0 2679
köszi aki válaszolt, beszereztem ezt a cholagolt, vettem is be belőle, jót is tett.már eltelt a szombat remélem a holnapot is kibírom:)
KiralyRozi Creative Commons License 2007.06.02 0 0 2678
Köszi szépen!
Előzmény: garfieldka (2674)
Bahra Creative Commons License 2007.06.01 0 0 2677
Sziasztok!

6-án lesz fél éve hogy műtöttek! teljesen jól érzem magam! Van egy-két étel ami után van egy kis kellemetlen csikarás de amúgy minden okés!

Nekem anno amikor görcsöltem akkor a végén már 4-6 Nospa 2-4 Algopyrin, vagy a végső esetben papaverin -nospa- algopyin im. használt!
Ezersziget Creative Commons License 2007.06.01 0 0 2676

Szia Edina M!

Megnyugtatásképpen szeretném elmondani Neked, hogy amikor engem műtöttek (november 11-én történt) én is pontosan menstruáltam. Nem okozott semmi gondot, tampont használtam. Ne aggódj miatta!

Üdv: Ezersziget

Előzmény: Edina_M (2670)
abbey53 Creative Commons License 2007.06.01 0 0 2675
A kockacukorra csepegtetős neve. Cholagol csepp (tényleg jó), de nekem a No-spa forte vált inkább be, mint az Algopiryn.
Előzmény: Zoli_fiú (2673)
garfieldka Creative Commons License 2007.06.01 0 0 2674
Holnap előkeresem, beszkennelem és elküldöm az adott mailedre.
Előzmény: KiralyRozi (2671)
Zoli_fiú Creative Commons License 2007.06.01 0 0 2673
Két Algopyrin. Vagy az a kockacukorra csepegtetős dolog, nem jut eszembe a neve... :(
Előzmény: emma01 (2672)
emma01 Creative Commons License 2007.06.01 0 0 2672

sziasztok

epekő tünete vagy epehólyaggyulladás, ha jobb bordaív alatt kellemetlen szúró fájdalmat érzek, ami levegővételre vagy mozgásra erőteljesebbé válik, illetve ha eszem utána jelentkezik?bár ma reggel felkeléskor is sikerült ezt produkálnom, máskor is jelentkezett már de most kitartóan a harmadik napja fáj hol erőteljesebben hogy ne birjak kiegyenesedni, hol kevésbé.

mentem volna a dokihoz de már nem rendelt és jön a hétvége.van valakinek valami jó tanácsa?amivel ha nagyon fáj ki lehet birni?

köszi előre is

KiralyRozi Creative Commons License 2007.06.01 0 0 2671
Nekem csakannyit mondottaz orvos hogy diéta. Azt tudom hogy zsiros, fűszeres,szemes és hasonló dolgokat nemlehet enni de nekem semmiféle papirt nemadott csak a zárójelentést! Vagy márazért is fizetni kell? hmm na mind1. Megköszönném ha megkeresnéd e-mailom: antalzsuzsi@freemail.hu
Előzmény: garfieldka (2669)
Edina_M Creative Commons License 2007.05.30 0 0 2670

Sziasztok!

Nos, június 25.-én lesz a műtétem napja.

(Utána nem tudom, hogy netközelbe tudok-e lenni, mert időközben költözni is fogunk és ott még nincs net, szóval, ha addig bekötik a netet, akkor jelentkezem!)

Még egy info, hátha valakit érint.

Korábban olvastam itt a topikban, hogy a nőknél a menstruáció megléte a műtét kizáró oka lehet.

Nekem pont ez a szituáció, hogy kb. 28.-ára számoltam ki a köv. menstruáció kezdetét, de nem kizárt a pár nappal előbb sem (szülés előtt sem volt napra pontos a dolog).

Mondtam a sebészorvosomnak, hogy ez a helyzet. Ő azt válaszolta, hogy ilyen feszített munkatempó mellett már ez sem kizáró ok, ebben az esetben másképp keverik a véralvadással kapcsolatos gyógyszereket. 

Valamint ilyenkor tampont ajánlott használni. 

Üdv.

Edina

Előzmény: Edina_M (2665)
garfieldka Creative Commons License 2007.05.29 0 0 2669
Ez furcsa! Nekem elmondták az orvosok. De távozáskor adtak is egy tájékoztató kiadványt, amiben sokféle diétás élelmiszer és a javasolt ételféleségek voltak felsorolva. Ha gondolod, szívesen előkeresem és elküldöm mailben. Az én mailem publikus, ott megtalálsz.

Egyébként általánosságban annyit, hogy néhány hétig szigorú diétára utasított az orvos. Nálam ez 4 hét volt, de az ismerősömnél 8 hétre írta elő ugyanaz az orvos. Bizonyára betegfüggő a dolog. Ez zsírmentes, könnyű ételeket jelent és én az adagokra is nagyon odafigyeltem.
Előzmény: KiralyRozi (2668)
KiralyRozi Creative Commons License 2007.05.29 0 0 2668
Sziasztok!

Pénteken volt epekő műtétem. Sokat kerestem neten hogy ilyenkor mit ajánlott enni műtét után de nemjártam sikerrel tud valaki segiteni?
Amugy akik műtétre várnak sok sok kitartást kivánoknekik akik túl vannak azoknak pedig jobbulást!
Üdv
szetti25 Creative Commons License 2007.05.27 0 0 2667

Sziasztok!

Nekem kb. fél éve volt epeműtétem, egy hónap vizsgálgatás után derítették ki,hogy epehólyag gyulladásom van és homok van benne. Meg is műtöttek (23 évesen)! Utána semmi bajom nem volt, bár nekem a májfunkcióm kb. 10-szeresére emelkedett ez időszakban. A műtét után minden rendben volt, ettem rendesen mindent, csak a gomba okozott gondot, illetve az, hogy én naponta csak fél liter folyadékot tudok meginni. A gondok kb. két hete kezdődtek. Folyamatosan fáj a hátam a jobb lapockám mellett. Néha fáj, néha megszűnik. Nem tudom eldönteni, hogy ez most az epémről fáj, vagy meghúztam. Szokott fájni valakinek a háta az epéje miatt? Mármint a műtét után? Nagyon aggódok, hogy megint valami elzáródás van. Nem akarom megint végig járni a tortúrát. Az orvos azt mondja, hogy szerinte csak meghúztam a hátam, bár a vizeletemben kicsit több az urobilinogén (epefesték) de nem vészes.

A műtét előtt állóknak annyit, hogy nem vészes, és a műtét után megszűnnek a panaszok és ez mindennel felér, főleg annak, akinek komoly görcsei vannak! :)

DittyCat Creative Commons License 2007.05.26 0 0 2666
Mindenképp számolj be, és ha bármi kérdésed van, nyugodtan írjál! Igaz, ez egy műtét-párti topik, de hidd el, nem azért, mert élvezzük ha felnyiszálnak, hanem mert többségünk már átesett rajta és valóban átéltük, hogy jobb lett utána.
Előzmény: Edina_M (2665)
Edina_M Creative Commons License 2007.05.25 0 0 2665

Szia TamásD!

Örülök, hogy írtál. :)

És köszönöm a részleteket. Egyébként én is gondoltam erre, hogy ha a műtét során fellép valami komplikáció, kezelni tudják rögtön a dolgot valamilyen szinten.

Köszönöm bíztató szavaidat, és bízzak a főorvos úr tapasztalatában. :)

(Tovább olvasgatok a témáról, de azért most jobban hajlok a műtét felé, mint a más gyógymódok kísérletezgetése felé. És ha megtörténik a műtét, aminek körülbelüli időpontja jún.vége-júl.eleje, akkor jelentkezem újból, hogy beszámoljak a fejleményekről...... )

Edina 

Előzmény: TamásD (2664)
TamásD Creative Commons License 2007.05.25 0 0 2664
Ja, még valami. Az LC tipikus kezdőműtét, tehát nemhogy csak a főorvosok végzik, hanem egyenesen már az 1-2 éves sebészek is. Persze a gyakorlat nagyon sokat számít, de azért nem egy májátültetés.

TamásD
Előzmény: Edina_M (2662)
TamásD Creative Commons License 2007.05.25 0 0 2663
Hát nem tudom az ismerőseidet hol műtötték, de azért ez a minden műtét szövődményes, ez elég túlzásnak tűnik. Ha kis fejstatisztikát készítek, nálunk saccra mondjuk minden 8-10. műtétnél fordul elő, hogy a műtét során kilyukad az epehólyag és kifolyik az epe. Ez egyrészt kb. 20-30ml-t jelent, tehát nem sok, másrészt a sebész - mondjuk némi káromkodás után - egyből kiszívja a hasüregből és a műtéti területet kiöblíti sóoldattal, tehát a műtét végére, akár kilyukadt, akár nem, epe nem marad a hasban. Ilyenkor még annyit szoktunk, hogy műtét alatt kap a beteg egy dózis antibiotikumot biztos ami biztos alapon. A hólyagot kilyukasztani egyébként akkor lehet (vagy akkor nem balfékség), ha korábban voltak gyulladások, mert olyankor a hólyag fala vaskosabb, nincsenek meg a tiszta rétegek, határok. Egy könnyű, kiugrós hólyagot nem elegáns kilyuggatni.

Bér kétségtelen, hogy minden műtét megterheli a szervezetet, azért az immunrendszert nem vágja földhöz. Az epehólyag eltávolításának, illetve hiányának tudomásunk szerint semmi köze az immunrendszerhez. Ugyanígy nem lesznek állandóan betegek, nem gyullad be a belük.

Szóval ne aggódj.

TamásD
Előzmény: Edina_M (2657)
Edina_M Creative Commons License 2007.05.25 0 0 2662

Szia garfieldka és zsuzsi07!

Köszönöm válaszaitokat.

Teljesen egyetértek veled garfieldka, minden műtét egyedi. És nagyobb százalékban sikeresek a műtétek. Egyébként én eleve optimista vagyok mindentéren, tehát most is inkább hajlok a műtét felé és úgy gondolom, hogy minden rendben lesz. (Főleg, hogy egy sebész főorvos keze alá kerültem beosztásra. Bár ebben nem vagyok jártas, hogy a műtéteket csak főorvosok végzik vagy "sima" sebészorvosok is.)

Zsuzsi, köszönöm a linket, megnézem.

Edina

zsuzsi07 Creative Commons License 2007.05.25 0 0 2661
Szia Edina,

Szerintem az a jó, amit teszel - hogy műtét előtt tájékozódsz az esetleges negatív és pozitív hatásokról is. Mindenképpen jobb, mintha homokba dugjuk a fejünket.
itt van pl egy fórum, ahol ilyesmiről beszélgetnek:
http://www.hazipatika.com/forums/messages?ftid=416;page=1
garfieldka Creative Commons License 2007.05.25 0 0 2660
Szerintem botorság lenne elfelejteni, hogy a műtétnek kellemetlen következményei is lehetnek. Erre fel is készítik a pácienst a szakemberek.

Én is sokat rágódtam rajta, míg sor került a beavatkozásra. Szerencsére ilyen negatív hozzáállású "élménybeszámolót" senki nem adott. Szerintem minden ember más, Sok tényező együttes hatásának eredményeként történnek a folyamatok a műtét során és a későbbi gyógyulási szakaszban is. Százalékosan nézve azért a legtöbben rendbejövünk. Persze erről kevésbé hallani, mert "minek beszéljünk róla"?

Már korábban leírtam, hogy a február végi műtét után, az orvos által javasolt szigorú diétát a meghatározott ideig betartva, teljesen rendbejöttem. Ma már gyakorlatilag ugyanúgy élek, mint korábban.

Mellékesen! A műtétem után egy nálam idősebb hölgyismerősöm, akinek évtizedek óta epefájdalmai voltak, szintén elhatározta magát és márciusban megtörtént a műtét. Ma már nem is emlékszik rá, ahogy mondani szokás. 65 darab nagyobb követ számolt össze, a többi aprósággal már nem foglalkozott! :))

Edina_M Creative Commons License 2007.05.24 0 0 2659

Szia somanya!

Igen, már én is kezdtem ráhangolódni a műtét gondolatára, erre jön a "kedves"  barátnőm.... :-)

Örülök, hogy neked csak jó tapasztalataid vannak a műtét után.

Ja, plusz egy másik dolog, hogy az orvos azt mondta, hogy köldöksérvem is van. :-/

És ezt egy kalap alatt megcsinálná az epeműtéttel .....

Szóval valószínűleg amúgysem úsznám meg a műtétet.

Előzmény: somanya (2658)
somanya Creative Commons License 2007.05.24 0 0 2658

Edina!

Olyan klasz amikor ilyen "jó dolgokat" osztanak meg az emberrel műtét előtt!:(

Velem csak jó dolgok történnek műtét óta és sajnos a hízás is megy :)

Edina_M Creative Commons License 2007.05.24 0 0 2657

Sziasztok!

Nekem is kiderült, hogy epeköveim vannak ("néhány 4-7 mm-es"). Az elmúlt másfél év alatt 3x görcsöltem be, nem túl fájdalmasan, de kellemetlen volt.

A topikot elkezdtem olvasni az elejéről (még nem jutottam a jelenig), és sok hasznos információt, tapasztalatot olvastam. Engem meggyőztetek arról, hogy nincs más megoldás, mint a műtét.

DE egyik barátnőm most megijesztett, mert az ő ismerőseinél, akik átestek ilyen laparoszkópos epeműtéten, mindenkinél lett valami komplikáció, "utóhatás", pl. kifolyt az epe, "szétdurrant" az epehólyag; a műtét után az immunrendszere nulla lett, állandóan beteg; nem tud hízni, tönkrement a bélrendszere, fogy.    

Szóval egy kicsit elbizonytalanodtam..... (Pedig ma voltam bent a kórházban a sebészorvossal beszélni.)

Esetleg lenne valaki, akinek negatív tapasztalata van ilyen laparoszkópos epeműtéttel kapcsolatban???

Edina

Előzmény: DittyCat (2656)
DittyCat Creative Commons License 2007.05.22 0 0 2656

Ha kő van, akkor ott már gond van! Én nem bántam meg, hogy rászántam magam!

Előzmény: Tomy73 (2652)
Maggancs Creative Commons License 2007.05.04 0 0 2655

Szia!

Sok kis kőre nincs más gyógymód.

(nekem kb 100 borsszemnyi volt, ultrahangon sem látszott hogy ilyen sok).

De a műtét óta nincs gondom. Hamar túl leszel rajta!

erika2006 Creative Commons License 2007.05.03 0 0 2654

Szia!

Nekem is sok kis követ diagnosztizáltak, a műtét utáni szövödményektől én is tartok.

Hogy az epekő elhajtható-e, ezt csak doki tudja megmondani, és hosszadalmas folyamat, de nem lehetetlen. Olvass kicsit vissza az írásokban, sok infot fogsz erről találni.

Üdv: Erika

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!