Köszönöm a pontos, már-már tudományos forrrásmegjelölést. A jogdíjak pontos összegéről a Senkit se szerettem, senkit se tiszteltem c. legújabb maxim kiadója ad további felvilágosítást.
A viccet félretéve úgy gondolom, hogy ez a hozzászólás valóban fontos hiánypótló szerepet tölt be, mert gyakran éreztem úgy, hogy néhány tiszaligeti szurker a fenti nóta kapcsán úgy érzi, ő találta fel a spanyolviaszt. Hát ezzel a hsz.-szel kiderült, hogy nem ők voltak. Igaz, mi sem.
(Mondjuk azért szerintem igencsak tiszteletreméltó, hogy a gyakran lesajnált (egykor volt) debreceni kosárlabda-fanatikusok csoportja már 2005-ben jelentkezett azzal a szurkolói nótával (felhívnám a figyelmet gyakran lesajnált szűkös repertoárunkra), amely nóta még 2007ben, az egyik (teljesen megérdemelten) legnagyobb tekintélynek örvendő kosárlabda-szurkolótábor kedvenc nótái közé tartozik. Szóval letettünk mi is vmit az asztalra. ;)
Más: Visszagondolva ezt a bajnoki címet csak a Szolnok érdemelte meg. Összességében végig kiegyensúlyozott játékot nyújtottak. Gratula mégegyszer Szolnokra!
(Jövőre már nem lesz elsőosztályú csapat Debrecenben. És ez így lesz még pár évig. :(( )
De, gondolom, nem szombathelyi apuka nicken neteznek.
Ha Körmend nem velünk játszik én is nekik drukkolok, tisztelem, hogy van bennük tartás, küzdeni tudás, német mentalitás, nem roppannak össze. De nem ajnározom őket.
Gratulálok a Szolnoknak a bajnoki címhez! Megmondom őszintén az idény elején a 8-ra tartottam őket esélyesnek, de megcáfoltak, mert CSAPATként ők voltak a legjobbak. Nagyon örülök a győzelmüknek azért is, mert idén csak 120 kilométert kell utaznunk a TT-re, ami már szinte nem lesz távolság a Paksra való 6 órás utazásunkhoz, vagy a fehérvári 5 óráshoz képest.:)
A Senkit se szerettem eredeti szövege az alábbi:
Senkit se szerettem Senkit se tiszteltem És soha nem sírtam Míg rólad nem tudtam Kimentem egy meccsre Kimentem még egyre Azóta itt vagyok És nektek szurkolok Te vagy kit szeretek Te vagy kit tisztelek Teérted harcolok És ha kell, meghalok
A Vidi ultrái énekelték először, azt vették át a Loki ultrái. Itt vált ismertté, sok helyen már úgy fut, mint Loki nóta. Mondjuk jól szólt, amikor tízezer ember énekelte ezt. Kosármeccsen ha jól tudom először mi énekeltük a Paks elleni döntőben 2 éve, ahol Vadkaka volt az előénekes. Azóta nála egy alapnóta, tavaly a TT-n is folyamatosan ezt dalolta kicsit bódult állapotban. Ha jól láttam a szolnoki videókat, ők nem a teljes szöveget éneklik.
pl:Kupadöntőre ugy mnet pécsről busz 7 szemlyen,hogy abból 4 szurkoló,1 az egyik játékos barátnőja,2 szombathelyi csaj akik Pécsre járnak suliba és elmentek szurkolni a Körmendnek.
Köszi, most legalább már értem, hogy Fehérváron miért olyan szar a szurkolás!
Mivel ti olyan becsületesek vagytok, hogy sehonnan nem akartok kölcsönözni (LOPNI!!) nótát avagy szurkolói rigmusokat, így marad az eredeti és utánozhatatlan "Alba tütütü" néha megbolondítva egy kis pikáns " Fehérvár tütütü"-vel!!! :))
Paraszttal, mint jelzővel nem sértettél meg, egy ősi szakma, amit lehet jól és rosszul végezni. Inkább lennék paraszt, mint mondjuk strici, maffiozó,stb.
A kisfiam már bántott, nem szeretnék ilyen apukát
Azt látom, hogy olyan régóta nem laksz Kecskeméten ( Ha egyáltalán itt élsz ), hogy megértsd amit írnak neked.
Tehát annak drukkolsz akinek akarsz, de ha szolnok érzelmü vagy, ne használd a Kecskeméti apuka nicket. Igen drukkolnak szombathelyiek Körmendnek, de nem szombathelyi apuka néven.
Téged teljesen hidegen hagyott eddig a kecskeméti kosár, még soha nem szóltál hozzá Univer meccshez, csak ha a Szolnokkal játszottunk. Engem szombathelyinek gondoltál, pedig főleg a kecskeméti topicba írogatok.
Speciel az se egy dicsőség, hogy 2 kiemelkedő egyéni tljesítmény elég az 5. helyhez. De a Falco 4 közé jutása is ilyen necces dolog, de még inkább elkeserítő, hogy mindenki verhet mindenkit, s a felvonult légiósok minősége.
Gratulálok a Szolnoknak. Teljesen megérdemelték a bajnoki címet (de amúgy mi szükség van 8-1-es fault arányra az első negyedben???). Volt-e valaha olyan, hogy a bajnokságban és a kupában is ugyanaz a végeredmény?
Körmend pedig egy csoda. A Hungáriázás szerintem is hülyeség... de mindegy. Az igaz, hogy sok jó játékos volt, van nálunk, de soha nem volt olyan, hogy mindenki a csapat rendelkezésére állt volna. (többnyire 2 sérült) Sőt szerintem Grgat távozása után centerben nagyon vékonyak voltunk.
Tegnap hallottam a MAFC Kosársuli egyik vezetőjétől. Emlegette Fehérvár és Bp. közelségét is, és hogy Ricsi nem érzi jól magát a kevés játéklehetőség miatt.
Na mindenkinek kellemes vasárnapot, azt hiszem lesz itt termés ha fellépnek majd a körmendiek és a szolnokiak ! Jó olvasgatást, majd hétfőn átrágom magam rajta ! :)))
vagy akkor azzal van gondod, hogy kecskemétiként baromi szimpi nekem az Olaj játéka és szurkolói? Merthogy Szavardnak ez volt a gondja. Vagy akkor azokat is el kell ítélni, akik Szombathelyen élnek és Körmend drukkerek? Ugye, ugye.
te valami ritka nagy paraszt vagy kisfiam! nincs elég szombathelyi itt a neten, aki körmendi kötődésű? vagy kötelező , hogy csak egy csapat legyen szimpatikus mindenkinek? tudod mit? kabd be te , de jó mélyen. amit meg összehasonlítassz a szolnokiak felelgetősével, na az meg vicc...
tekintettel arra, hogy kicsiny hazánkban Körmenden és Szolnokon kívűl nem találsz sehol eredeti nótát, mert minden a focipályákról lett átvéve, azt hiszem nem számonkérhető senkin az átköltés. Sőt, még ami megy Körmenden és Szolnokon, azok 80%-a is focipályákról van...
Innen kezdve sztem kár ilyen hülyeségeken fanyalogni....persze megértelek, ha amiatt nyafizol, hogy nálunk ez kibaszottul nem szól :))