Keresés

Részletes keresés

Nagy Laciné Creative Commons License 2018.03.05 0 0 10

Hallóka Mindenkinek!

 

Ha még foglalkozik ezzel valaki! Én is itt vagyok! Megcsináltam a tesztet, és elküldtem a freemailos címre! Nagyon kíváncsi lennék az eredményre! Előre is köszi!

 

üdv

kisharsány Creative Commons License 2007.06.06 0 0 9

 

 Én nem így érzem - noha nekem is csak két találatom lett.. Szerintem az Onogur  által ajánlott módszer, ha azt komolyan vesszük, többet eredményezett volna, azért, mert azon a módon olyan információt nyerhetünk, amiről - tudatosan - nem tudunk.

Előzmény: Kvász Ivor (8)
Kvász Ivor Creative Commons License 2007.05.29 0 0 8
Nagyon igyekeztem beleképzelni a jelentéseket a hangalakok mögé, de ez sajnos csak kettő találatra volt elég:( IndaPass első aljas megnyilvánulása az volt, hogy miután létrehoztam a Vipmail-accountot, kiléptetett a fórumokból és erősen presszionált, hogy hozzam őt létre, máskülönben majd elég nehéz lesz nekem belépni bármelyikbe is. Különben ettől függetlenül létezik a nyelvben hangszimbolika, csak egyrészt a hatóköre korlátozott, másrészt az ilyen módon motivált szavak a nyelv más szavaira utalnak, amelyek viszont már teljesen önkényes jelek. Úgyhogy egy ismeretlen nyelvnél esélyem sincsen...
Előzmény: Onogur (7)
Onogur Creative Commons License 2007.05.29 0 0 7
Akkor te vagy a teszt első véráldozata. :o)

No ezért maradtam a nikkemmel freemail-es.

Egyébként olyan szar az az Inda?
Előzmény: Kvász Ivor (6)
Kvász Ivor Creative Commons License 2007.05.29 0 0 6
Megfejtés ment - miután a feladat teljesítéséhez meggondolatlanul létrehoztam egy vipmailes accountot, ezt össze kellett kötnöm a nicknevemmel, úgyhogy most már én is indázni fogok:((((
Kis Ádám Creative Commons License 2007.05.28 0 0 5

Miért is?

 

Mitől érdekesebb?

 

Miért 4 személy részére?

 

Miért nem hagyot a topikindítót érvényesülni?

 

Előzmény: Mrs Tremond (4)
Mrs Tremond Creative Commons License 2007.05.28 0 0 4

Ilyesmi, de ennél (bocs) érdekesebb társasjáték min. 4 személyre:

 

Egy játékvezető felkészül 8-10 magyar nyelvben használt, de kevéssé ismert kifejezésből, azaz választ pár szót és kikeresi a jelentésüket, meghatározásukat (féreghugyozás, kiliazmus, spinakker, stb.). Van 3-5 játékos/csapat, ezek mindegyike ír egy-egy definíciót valamennyi feladványszóhoz.

 

A játékvezető mindegyik szóhoz felolvassa a megírt ál- vagy vélt definíciókat, keverve, közéjük vegyítve az igazi meghatározást is. A játékosoknak választani kell egyet, természetesen anélkül, hogy tudnák, hogy a többi versenytárs mire tippel, és a sajátjukat nem választhatják helyes megfejtésül.

 

Az kap pontot, aki eltalálja a helyes megfejtést, és akinek az áldefiníciójára egy másik játékos/csapat tippelt. Természetesen az nyer, akinek a legtöbb pontja gyűlik össze a 8-10 kör után.

Csokis Creative Commons License 2007.05.27 0 0 2
Fűszernövényből főzött prósza, azaz ment a málé.
Előzmény: Onogur (1)
Onogur Creative Commons License 2007.05.27 0 0 1

Ügyes vagy, hogy sikerült lenullázni ...

 

Nem láttam, hogy küldtél megoldást, gondoltam abban is ilyen ügyes vagy, de NEM.

Előzmény: Tombolda (0)
Tombolda Creative Commons License 2007.05.27 0 0 0
Nulla.
Előzmény: Onogur (-)
Onogur Creative Commons License 2007.05.27 0 0 topiknyitó
Üdvözlök minden érdeklődőt!

Egy érdekes kísérletre invitálok minden vállalkozó kedvű topiktársat egy rövidke kis teszt kitöltésével. Arra lennék kíváncsi, hogy egy szó hangalakjából mennyire lehet következtetni a jelentésére. Erre a célra vettem egy valódi, de egzotikus nyelvcsaládból való szavakat és alkottam hozzá fiktív jelentést is. A 9 példaszó utáni 3-3 jelentésből az egyik a tényleges jelentése, s ezt kellene érzésből, a tudatalattink segítségével megérezni. Nem kell mást csinálni, mint az első bevillanó ötletet leírni és elküldeni nekem.

Ne ide küldjétek, hanem a mélcímemre (onogur@freemail.hu), hogy ne legyen befolyásolás, de a végén mindenkit tájékoztatok az eredményről.

Természetesen kicsi valószínűséggel elképzelhető, hogy lesz, ki ismeri a forrást. Ő ne lője le, ne küldje a tökéletes megoldást! Továbbá a véletlengenerálás módszerét se alkalmazzátok (vagy legalább is jelezzétek :o), csak a megérzésetekre hagyatkozzatok!

S a teszt:

---
1=minta
a-vinni
b-aludni, álmodni
c-őrt állni, vigyázni

2=jang
a-enni
b-menni
c-játszani

3=nbun
a-vadászni
b-verni
c-ülni

4=nigude
a-szakadt
b-okos
c-fekete

5=tyukutyuku
a-fehér
b-kicsi
c-csinos

6=newur
a-nagy
b-kerek
c-csípős

7=tyolwota
a-abrosz
b-tenger
c-homokvihar

8=mutuka
a-<egyfajta helyi állat neve>
b-autó
c-dologidő

9=kultitya
a-ránc
b-kés
c-tanító
---

Kellemes szórakozást!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!