Akkor fogalmazzunk úgy, hogy nem okoskodok, hanem tévedsz.
A környezetvédelmi osztályok mint láthattad emelkedő sorrendbe vannak szedve. Ez egyértelmű jelölés. A kettő többet ér mint egy,ez nyilvánvaló.
A dízel pedig bizony környezetkímélőbb ezt tudomásul kell venni. Hiába a magasabb NOx meg részecskekibocsájtás, ez csak fajlagos érték, az összes összetevő tekintetében a dízelmotor tisztább üzemű. Még valami. Az Eurobesorolás minden értéket g/km-ben ad meg, a jobb fajlagos fogyasztás miatt itt is látszik az előny.
Kár hogy nem tudom beszúrni az összehasonlító diagramot a kétféle motor szennyezéséről, de a zöldkártyatanfolyamról csak a jegyzeteim vannak meg.
Ja, forrásom a KFF különböző mellékletei, valamint a Rendszeres Környezetvédelmi Felülvizsgálat (RKF) című könyv.
Attól tartok nem jól okoskodsz! Ezeknek a kódszámoknak ugyan van közük a környezetvédelmi besoroláshoz, de nem feltétlenül jelent a magasabb szám alacsonyabb környezetszennyezést. Az "okoskodásod" szerint, pl. egy 2000-ben gyártott szabályozott keverékképzésű, katalizátoros motor, ami 2-es kv. osztály, környezetszennyezőbb mint egy 1994-es kamrás diesel, mert az 3-as, vagy 4-es kv. osztály. Ez azért nonszensz lenne. A dieselek környezetvédelmi jellemzői, azonos euro besorolás esetén is rosszabbak a benzinesnél, köszönhetően a magas részecske, és NOx-ok kibocsájtásnak.
Gondolom nagyon sokan olvassák ezt a fórumot,olyanok is akik soha nem fognak regisztrálni,és beirni. MI AKIK ARRÓL BESZÉLÜNK HOGY HOGY SZEREPELTÜNK A VERSENYEN,AGYILAK MÁS KATEGÓRIA VAGYUNK,ellentétben azokkal akik néha beleolvasnak a fórumba,és apróbb dolgokkal erősítik az autójukat. Nem elvenni akarom a kedvét senkinek a tuningtól!!!!!DE MI VERSENYREJÁRÓK MÁS KATEGÓRIÁBA VAGYUNK AGYILAG!!!!!
Az én kocsim most 1420 kg. Most mivel az asszony ma holnap szül mindíg nálam van két nagy bőrönd ha menni kell. Ha ezt nem számítom, akkor is velem együtt kb 1530-1550 kg. Így is hozza a 14,00 402 m-en. Szerintem nem a lentről ébredő erőnek van itt baja, hanem annak, hogy fent nem olyan határozott. A Venti Tomi állítása szerint 1100 kg. 430-450 kg előny van súlyban, nem is beszélve a Golf II-es ről ami úgy ment el melettem mintha álltam volna. Nekem nagyobb célvonali kell és akkor sokkal jobb eredményre is képes lehet a kicsi kocsi! Csak kérdés megéri-e majd ha fejleszt az ember.
Vagy fogjam a mostani dolgaimat és rakjam be én is valami szuperkönnyű valamibe????
Azt elfelejtettem, h most Ford TDCI 5w50es olaj van benne fullsynth, előtte Castrol RS sport volt, azt kicsit eszegette, mondjuk csak 2-3 decit 10000-en, ebből még semmi nem fogyott 7000 alatt
Adódott kicsi problémám, amire nem tudok rájönni, h mi lehet a gond. Golf2-be be van kötve MFA és azon szoktam nézegetni az olajhőmérsékletet, most melegebb időkben nem ritka, hogy 104 fokra felmegy, a max 106 volt eddig, ami pedig a legrosszabb, hogy ezt kb ilyen 100-110es utazósebességnél. Az MFAval mondjuk van alapvetően egy kicsi baj, pl felkapcsolom a tompítottat és felugrik 4 fokot, de ezt vissza szoktam számolni. A gondra egyszerűen nem tudok rájönni... Lehet, h rosszul van bekötve a gyári vízes hőcserélő ami a szűrőház alján van, vagy az lenne a baj, h nincs fent kipudobom, és nincs emiatt fojtás? Vagy egyszerűen nagy kamu amit kiír az MFA? Ha van vmi tippetek azt megköszönném.
Az 502-en befér időbe illetve a 130-as szívósorral kap elég levegőt? Most ALH-n GT20-as csigabiga 502 csöcsökkel és egy kis MAP szenzor becsapás k.b 1.1,1.2 tölthet széria zsebcoolerrel van véleményed szerint milyen LE-t tudhat így. Csak hogy a 20%-ot ki tudjam számolni.
Úgy látom sokan keverik az emissziós határértékeket(EuroI. II. III. IV. V.) a környezetvédelmi osztállyal (1-13).
Átalakítás szempontjából ugye az első szabály az, hogy az átalakítás után a környezetvédelmi osztály besorolás nem lehet alacsonyabb mint előtte.
Akkor tekintsük át az osztályokat egyszerűsítve. (Érthetőbb és nem kell fél napot gépelnem.)
0
Katalizátor nélküli Otto motor, jóváhagyási jel nélküli vagy jóváhagyási jellel ellátott dízel motoros.
1
Szabályozatlan katalizátoros Otto motoros.
2
Szabályozott katalizátoros Otto motoros.
3
Euro I. dízel motoros
4
Euro II. dízel motoros
5
Tiszta gáz, elektromos ill. hibrid üzemű
6
Euro III. Otto motoros szabályozott katalizátor, OBD rendszerrel
7
Euro III. dízel
8
Euro III. dízel OBD rendszerrel
9
Euro IV. Otto motoros szabályozott katalizátor, OBD rendszer
10
Euro IV. dízel OBD rendszerrel
11
Euro IV. dízel OBD rendszerrel (csak újabb jóváhagyási jellel)
12
Euro V. dízel OBD rendszerrel
13
EEV dízel OBD rendszerrel
Ebből a rövid áttekintésből látható, hogy két azonos emissziós határértékű (pl. Euro IV.) autó közül MINDIG a dízel van magasabb környezetvédelmi osztályban.
Tehát dízelesíteni bármelyik autót lehet elvileg évjáratfüggetlenül. (Nem biztos hogy mindig megéri.)
De az fontos hogy akármilyen motor nem építhető be.
Adott ugye a példa 2004-es Polo? asszem. Oké. Az Euro IV bevezetési dátuma 2005. 01.01. Tehát lehet még csak Euro III is 6-os kv. osztállyal, de lehet Euro IV is 9-es kv.-i osztállyal. A probléma az hogy egy GolfIII mondjuk AFN motorral is csak max 4-es kv. osztályt képvisel, így ebben nem lehet gondolkodni.
A forgalmiban ellenőrizni kell a kv.-i osztályt. Ha 6-os, akkor jó lehet egy GolfIV motor, AGR AHF ALH ASV motorkóddal. Ha 9-es, akkor valami újabb PD motor jöhet csak szóba.
Hm.... Hát nem is tudom mit mondjak. 14.5-ös idővel épphogy bekerülni a döntőbe?... A 11es adagoló 0.5másodpercet hozott csak,0.3-0.4 másodpercel többet vártam. Dehát ez van,most ugy nem érdekel az egész kocsi egy darabig,aztán meglátom hogy mi lessz(fejlesztés tovább,vagy abbahagyom)
A közúti járművek forgalomba helyezésének és forgalomban tartásának műszaki feltételeiről szóló többször módosított 6/1990.(IV.12.) KöHÉM sz. rendelet 3.§. (5) bekezdése előírja, hogy a forgalomban lévő jármű kialakítása, felszereltsége és tulajdonságai csak abban az esetben változtathatóak meg, ha a változás a jármű közlekedésbiztonsági és környezetvédelmi jellemzőit nem rontja le.