Keresés

Részletes keresés

csengoke1995 Creative Commons License 2007.05.19 0 0 6157
Szebi41: Az a baj h az én kutyusom naon virgonc és nem bizti h a kozmetikus meg tudá nyíri, vagy legalábbis renderakni!!! Mit tegyek??? Nagyon fontos lenne rendbe szedni a szőrét!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! FONTOS LENNE H SEGÍTSETEK!!!!
zsebi41 Creative Commons License 2007.05.19 0 0 6156

Sziasztok!

Gondolom 10 év alatt elég sok tapasztalatot szereztem a puli szőrrel kapcsolatban.

Az én kutyámat kétszer egy éveben kozmetikus kezeli 1 éves kora óta.

Ez abból áll, hogy tavasszal csak feltépi illetve ketten kb. 2 óra latt feltépjük a szőrét a kozmetikus kihúzza a füléből a felesleges szőrt, levágja a talppárnái között lévő szőrt, lenyírja a hasikáján a szőrt és feneke körül.

Nyáron a legnagyobb kánikulában ugyanez történik csak utána fürdetés van, törülközés mégegyszer átnézzük és az nap fennt marad a teraszon míg legalább a külseje a szőrének megszárad, egyébként 3 nap míg tökéletes száraz lesz.

A közben eltelt időben én ápolom a szőrét vagyis simaogatáskor ha találok nagyobb tincset akkor feltépem.

Az elmult 9 évben sokat beszélgettem a kozmetikussal aki a kutyám anyját és apját is gondozta, Ő szerinte a szőr szépsége nagyobb rész genetika a többi ápolás.

A tenyésztőnek 10 éve nem sikerült olyan szőrzetü kutyát nevelni mint a mienk.

Volt olyan kutyája amivel bármit csináltak olyan nemezes volt, hogy le kellett nyírni, nem azért mert nem divat, de nem tud a bőre szellőzni, és mindenféle bőrbetegséget kap.

Régen a pásztorok birkanyíráskor mindig megnyírták a pulit is. Egy olyan szőrű mint a mienk nem alkalmas arra, hogy dolgozzon mert mindenbe bele akad, és minden bogáncs megül a budájában.

Ezzel a sok szöveggel azt szerettem volna mondani, hogy a lényeg az, hogy egészséges legyen, ehhez a szőrét ápolni kell, úgy ahogy a szőr minősége megengedi

Gondolom senki nem a szépségéért szereti a kutyáját az csak ráadás az egyéb csodálatos tulajdonságuk mellett.

Előzmény: tündérmackó (6153)
zsebi41 Creative Commons License 2007.05.19 0 0 6155

Ezt mi megtapasztaltuk.

A lányom telefonált reggel megrémülve, hogy  a kutyája /egy gyönyörű közép snaci /olyan beteg, hogy felse tud állni, de neki dolgozni kell menni. Rögtön hívtam az állatorvost 1/4 óra latt ott volt az orvos kapott egy injekciót  délutánra már feltudott állni és teljesen rendbe jött.

Szomorú arra gondolni, hogy ha nem kap időben segítséget elpusztul egy 2 éves állat.

Előzmény: tündérmackó (6152)
csengoke1995 Creative Commons License 2007.05.19 0 0 6154
oké megfogadom a tanácsodat tündérmackó! neked van skype-od?
tündérmackó Creative Commons License 2007.05.19 0 0 6153

A nyírással kapcsolatban:

Nem letarolni, hanem ápolni kell a puli szőrét. Téveszme az, hogy a puli igénytelen. Ha a gazda igénytelen, akkor a pulija ezt vissza fogja tükrözni, loncsos-lompos és bozontos piszénpiszeként. 

Pedig csodaszép perceket tölthetnének együtt, egymás közelségében, ilyenkor lehetőség adódik, hogy könnyed, nem tépkedő és nem fájdalmas mozdulatokkal, hanem simizve rendezze összetapadó, kuszálódó bundiját. Még a nemezesedésre hajlamosat is. (egyébként is, most raszta divat van ;))

Előfordulhat (betegség-baleset-korábbi ápolatlan állapot helyrehozása) hogy mégis ollóhoz kell nyúlni. Ilyenkor egyet (kettőt) ne tegyetek:

ne altattassátok el emiatt, hogy ne ficánkoljon!!!, (de erről lentebb már volt szó)

és semmiképp ne nevessétek ki, ne alázzátok meg nyírás után!!!!

tündérmackó Creative Commons License 2007.05.19 0 0 6152

A kutya is kaphat lyme kórt! De ez ellen van védőoltás.

A babesiosis ellen megelőző oltás nincs. Van egy nagyon csípős szuri, ha ezzel azonnal beoltják, ha rögtön észreveszed a vörös vizeletet és egyéb tüneteket és rohansz vele orvoshoz (jobb, ha orvos rohan hozzá), akkor nagy eséllyel meg lehet menteni a kutyust.

A legfontosabb, hogy legyetek figyelmesek és ne bagatelizáljátok el a dolgot, hogy majd holnap, vagy majd másnap-harmadnap este, mert már nem lesz.....  :((

Ez nem azt jelenti, hogy állandóan frászban tartsátok a kedvenceteket vagy magatokat, csak legyetek éberek! és vegyétek észre, ha valami történt.

Szerintem látogassatok el erre a honlapra, itt bőséges és hiteles információkhoz juthattok ebben a témában: 

http://www.leonbergerteam.com/kullancsveszely.html

Előzmény: zsebi41 (6151)
zsebi41 Creative Commons License 2007.05.18 0 0 6151

Bocsánat de két külön betegségről van szó, a lyme kor egy olyan betegség ami az izületeket támadja meg ha időben észre veszeik antibiotikummal elég jól tudják kezelni. Van védőoltás ellene.

Az agyhártyagyulladás ellen még nincs védőoltás.

A kutyák nem kapnak lym kórt az ő kullancs okozta betegségük a babiozis, ami elsettséggel magaslázzal jelentkezik, azonnal orvosi segítség kell időben adott injekció megmentheti a kutya életét.

A kutya vizelete vörösre változik mert a vese már nem dolgozik rendesen.

Előzmény: kopiteki (6147)
hugi28 Creative Commons License 2007.05.18 0 0 6150

Itt találsz infot.

http://puli.hu/kozmetika.html

Előzmény: csengoke1995 (6148)
csengoke1995 Creative Commons License 2007.05.18 0 0 6149
Valakinek van közüétetk skype-ja?
csengoke1995 Creative Commons License 2007.05.18 0 0 6148

Syasztok! Mizu? Képzeljét, sikerült 1 kicsit rendbe rakni Gomb szőrét, egy pár csimbókot sikerült levágni! De lenne még pár kérdésem! Azt olvastam, h fel kell tépni a puli szőrét ha naon összecsimbókosott, meg filcesedett! Igaz ez? hogyan kell feltépni a szőrét? A hátán valamennyire összefilcesedett a szőr! Azt hogyan lehet renbe hozni? Mert ha valamennyire le lehetne vágni rövidre a nyárra a filcesedett részt akkor az úgy is visszanőne és ha levágnánk akkor utánna tudnám rendesen áploni! Mit csináljak? Segítsetek létszI!

Rakok fel 1 képet amin nagyjából látszik a hátán a szőr! Azon kéne segíteni!

a hátát nézzétek!

1 kiskori kép

Na puszi

Gombi&Csenge

kopiteki Creative Commons License 2007.05.15 0 0 6147
A lyme kórt a kullancsok terjesztik, vírusos agyvelő gyulladás. Nem túl jó betegség.
Előzmény: csengoke1995 (6142)
KINGA1991 Creative Commons License 2007.05.14 0 0 6146
[image1]
KINGA1991 Creative Commons License 2007.05.14 0 0 6145
A bátyán kapta húsvétra az enyémek a keverék kutyusok.
KINGA1991 Creative Commons License 2007.05.14 0 0 6144
A bátyán kapta húsvétra az enyémek a keverék kutyusok. A nagy bundás Maci a kis vörös Fickó A sunyifejű fekete meg Jenny és persze Pisze!
Előzmény: csengoke1995 (6138)
csengoke1995 Creative Commons License 2007.05.14 0 0 6143

Párdon! A képek lemaradtak, pótolom!

A labdára várva!

Na már csak elkéne rugni! :)

Na megvan!

a betonon!

a füvön!

"Huh!" (sztem ez a kép a legcukibb!)

"Na már mindjárt rúgja a focit!" (ugyanis focizik is!)

Cs&G

csengoke1995 Creative Commons License 2007.05.14 0 0 6142

Syastok! Ma elég tikkasztó nap volt itt észak-keleten (31.5 Cfok). Nálatok is? Délutánunk elég fárasztó volt! Megnyírtuk Gombi hasát 1 kicsit a szört, meg a nyakánál stb... Elég jól tűrte még ezu volt neki az első nyírás! Agilytiztünk is! Labdáztunk rengeteget, cegénykém naon elfáradt! Megivott 2 tál friss vizet! Tele van energiával! Pihizett v. 10 percetet aztán újra folytatta! Figyi! Mi az a lyme kór?

Van vkinek skype-ja?

Rakok fel képeket tegnap csináltam a kertben!!

A labdára várva!

Na már csak elkéne rugni! :)

Na megvan!

a betonon!

a füvön!

"Huh!"

"Na már mindjárt rúgja a focit!" (ugyanis focizik is!)

Ui.: De máshogy nem lehetne megnyírni, igaz ma egy csomó kis csimbókot sikerült levágnom! Olyan boldog voltam! Attól félek, h naon virgonc lenne a kozmetikusnál. Fürdetni + nem lehet mert fél a víztől, csak inni szereti! Mit csinizzek akkor? Segítsetek létszi! Szerintetek milyenek a képek?

kopiteki Creative Commons License 2007.05.14 0 0 6141

Hali!

Bocsánat, hogy közbeugatok, de sohasem nyírtuk a kis bozontját a kutyának! Altatást meg felejtsd el! Kockázatos!

Nyaranta egyszer megfürdettük, elég nehezen viselte azt is, meg néha pár tincset lemetszettünk a bundájából. Nem szabad zaklatni! Azért PULI, azért volt a pusztákon terelőkutya, mert igénytelen és jótermészetű állatka.

Volt egy kis műanyag keféje, azt amikor kézbe vettük, már ült is le, és várta, hogy kifésüljük a bozontját! Ezt - érdekes - de szerette.

üdv

khenell Creative Commons License 2007.05.14 0 0 6140
Az altatás nagyon durva dolog, semmi biztosíték nincs arra, hogy fel is ébred.

A mi Bundink sem engedi, hogy a szőréhez nyúljunk, olyan hisztit levág amit már nem is lehet elhinni. Ősszel elvittük a kozmetikushoz, - egy kicsit megszeppent az asztalon, de ha két lábra állítottuk, géppel sikerült a hasánál, mellénél levágnia. A fürdésnél megszelídült, egy szava sem volt már a végén.

Most csütörtökön visszük, de most teljes nyírás lesz. Csak úgy vállalták, ha mind a ketten ott leszünk vele végig. Majd beszámolok ki győzött.

Egy kép a nyiratkozás előtt.

tündérmackó Creative Commons License 2007.05.13 0 0 6139

Szerintem biztos van más módja a nyírásnak, mint altatásban....

Ne haragudj, de szerintem ez nagyon rossz ötlet! Az altatás nem természetes folyamat, kockázatos. Épp elég baj, ha valami gyógyítás miatt altatni kell, elég egy ilyet kihevernie a szervezetnek. De hogy szépészet miatt.......?!!!!!!!

Tudom, hogy elég macerás egy pulibundi, de nézd a jó oldalát: addig is a kedvenceddel lehetsz hosszasan, testközelben.

csengoke1995 Creative Commons License 2007.05.13 0 0 6138

Helo mindenkinek! Régen jártam erre, csak az a suli! :( na mindegy most újra itt vok!

Naon aranyosak a kutyusok akiknek a képét felraktátok a forumba!

Kinga: Nagyon cuki a kis puli, a tied?

Segítséget is szeretnék kérni!

1.: Gombi nem szereti a vizet így nem lehet megfürdetni, pedig ráférne! Mit csináljak, h szeresse?

2.: Amikor megkapja a veszetség elleni oltását elaltatjuk mert máskülönben nem lehetne megnyírni! Ez oké, de a hátán is őssze filcesedett azzal mit csináljak? Mert vannak olyan szörcsomók egybe filcesedve amiket letudunk majd vágni! De a hátával mit csináljak?

3.: Ha elaltatjuk amíg megnyirjuk (mert elég virgoncka és csak úgy lehetne) akkor ébredés után ugyan olyan lesz mint mielőtt el nem altatjuk? Olyan mint amikor este alszik 1 jót és reggel felébred?? Nem fog megváltozni, ugyanolyan marad?

Kérlek titeket segítsetek! Közike! Pusszancs! Jön 1 pár kép! Majd még lesz!

Ó és kérlek ne nézzetek hülyének amiért mondtam h milyen a hátán a szőr oké? és nem nyírjuk kopaszra csak 1 kicsit megnyírjuk nyárra! Létszi ne tagadjatok ki ezért, és ne gondoljátok azt h én utálom mert össze filcesedett a szőr! oké?

Köszike

A konyhában

szintén
KINGA1991 Creative Commons License 2007.05.11 0 0 6137
Íme néhány kép Őrosszaságáról
tündérmackó Creative Commons License 2007.05.11 0 0 6136
:o))
Előzmény: kopiteki (6135)
kopiteki Creative Commons License 2007.05.11 0 0 6135
Ja, bocs!  :o)) Nem tudtam, hogy ilyen néven is vannak...  :o))
Előzmény: tündérmackó (6134)
tündérmackó Creative Commons License 2007.05.10 0 0 6134
:))
Előzmény: kopiteki (6133)
kopiteki Creative Commons License 2007.05.09 0 0 6133
Igazi Tündérmackó!  :o)
Előzmény: Kispuli (6132)
Kispuli Creative Commons License 2007.05.08 0 0 6132

Sikerült újabb képeket készíteni Bogiról, lehet, hogy a meleg miatt, de most nem volt annyira izgága, mint máskor. Egyébként megfigyeltem, hogy a macskák nem különösebben izgatják, de a sünikre kimondottan mérges, főleg akkor, mikor éppen elalszom.

A kertben pedig elég sűrűn ás, lehet, hogy ez az oka, de úgy hetente-kéthetente egyszer legalább hasmenése van, mert összeeszi a férgeket és egyébb talajlakókat.

Meleg van

Még melegebb van

Bogi áll a fűben

Mondd, kis kócos...

Kispuli Creative Commons License 2007.05.08 0 0 6131

Sikerült újabb képeket készíteni Bogiról, már nem annyira izgága a fényképezőgép előtt, lehet hogy azért, mert melege van.

KINGA1991 Creative Commons License 2007.05.07 0 0 6130
Nem rudom hallotatok-e már a dologról de gondoltam leírom.Amikor anya mesélte egy baraátnőjének, hogy kartunk egy kispulit ő másnap hozott egy könyvet ajándékba a pulikről és abban olvastam hogy a puli nem teljesen ugyanazokről az ősökről van mint a legtöbb kutya (ez csak egy kis érdekességnek írtam, bocsi ha már többször hallottátok és én is leírom) Ma reggel a nagy eső után olyan lucskosan jött(ez volt a harmadik kinn töltött éjszakája) elő és amikor meg akartam törölni elkezdett a rongyal húzigálósat játszani.egyébként van már három kutyusunk akiket nagyon szeretünk mind németjuhász keverék egy tacsival, egy wels corgival egy meg pumival. Még 2szuri plussz 3hét és mehet Pisze sétálni. Szerintem a környék réme lessz. Parancsszóra már leül és odajön (persze csak jutalomért).kÖSZÖNJÜK MINDENKINEK AZ ÜDVÖZLÉST!
Előzmény: geler (6128)
boszori Creative Commons License 2007.05.01 0 0 6129

Üdvözlünk Pisze!

Mi földre szállt angyalok vagyunk!

Előzmény: KINGA1991 (6127)
geler Creative Commons License 2007.05.01 0 0 6128

Kispuli Bogija is egy rosszcsont. Ránézésre látszik, hogy még a szeme is huncut.

De ilyen a KUTYA. :-)

Előzmény: KINGA1991 (6127)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!