Keresés

Részletes keresés

kisrobert Creative Commons License 2007.05.24 0 0 400
Esetleg kaphatnánk egy képet róla?
Előzmény: pestam (399)
pestam Creative Commons License 2007.05.24 0 0 399
a szakértő emberkéktől kérdezem: mennyire gáz az, ha egy műanyag ablak kerete (a legkülső, ami be van építve a falba) külső oldalán, illetve valameddig az ablakon belül meg van repedve?
a lakásban már nem látszik repedés. ezt a társasház építője kétkomponensű ragasztóval akarja "tákolni", de a csere esetén szét kell buherálni külső kőpárkányt, belső műanyagot, ráadásul ez sarokablak, tehát egyik oldala fal, másik a következő ablak a sarok másik oldalán. fent még redőnyelőkészítés is van.
szóval az a kérdésem, h ez mennyire befolyásolja a keret hőszigetelését, mennyire keletkezhet hőhíd, mennyire lehet párásodás, egyáltalán mitől lehet ez (ütés, meg a hőmérsékletet is mondták, h melegen forrasztják és hidegben lett berakva, de nemtom ez reális-e).
előre is köszi!
duval72 Creative Commons License 2007.05.19 0 0 398
Köszi a segítséget.Igyekszem jól dönteni.Premier Trend-line ablakcsalád szinpatikusnak tűnik.Van a közelben értékesítő is.
kisrobert Creative Commons License 2007.05.18 0 0 397
Ez olyan mint a nősülés...
Sokáig válogatsz, azt hiszed, hogy az tied a főnyeremény, lassan kiderül, hogy azért vannak hibái (nem is kicsik), végül még meg is öregszik.

Öt- esetleg hatkamrás profilt, 1.1-es vagy 1.0-ás üveggel.
A sok éve ott működő helyi gyártó előnyös, könnyebb hozzá referenciát találni, sokkal nagyobb az esélye, hogy az esetleges problémákat megoldják - no és valószínűleg sokkal rgalmasabbak.
Ablakcserekor vedd figyelembe, hogy az eddig jól működő tüzelőeszközeidnek a levegőellátása problémás lesz...
Előzmény: duval72 (394)
drsoul Creative Commons License 2007.05.18 0 0 396
Na, kicsit leült a topic...
Előzmény: Jancsii (395)
Jancsii Creative Commons License 2007.05.17 0 0 395
A 350-es hozzászólás ugyanezt kérdezte. Olvasd el az utánna lévőket.
Előzmény: duval72 (394)
duval72 Creative Commons License 2007.05.17 0 0 394
Üdv mindenkinek!Segítséget kérnék mivel ablakokat szretnék cseréltetni de tanácstalan vagyok.Nem tudom,hogy 3-4-5 kamrás ablakot vegyek e?Vagy mire kell figyelni?Az értékesítők azt dícsérik amit árulnak.Az interneten hol olvashatnék erről bővebben?Esetleg ha van valakinek tapasztalata az segítsen,hogy Szegeden hol érdemes jó műanyag nyílászárót nézni.Nem tudok dönteni pedig nem olcsó mulatság és hosszú évekig nézegethetem amit választottam.Előre is köszönöm.
kisrobert Creative Commons License 2007.05.17 0 0 393
Hát én azt az 1.1-es ötkamrás 70mm-es profilt megnézném. Az valami elírás (rosszabb esetben csúsztatás) lehet.
A REHAU Brillant-Design Uf értéke 1,3W/m2K
speciális acél merevítéssel: Uf=1,2W/m2K
A magyar Rehau katalógus szerint a kA értéke 1,1 -ez valószínűleg az ablak akart lenni egy meg nem nevezett üveggel (a Confector valószínűleg innen vette az adatot).
Előzmény: drsoul (391)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.17 0 0 392

Magára valamit is adó profilgyártó évekkel ezelőtt kiirtotta már az ólmot az ablakaiból. A Kömmerling pl. valami kalcium-cink stabilizálót használ helyette.

Szóval bleifrei és recycle...

Előzmény: drsoul (373)
drsoul Creative Commons License 2007.05.15 0 0 391

Nem arra gondoltam, hogy drágább, azt tudom: szabad világ, szabad piac... ezzel nincs problémám.

Azzal volt problémám, hogy felszámolják az alu boritás árát is, amikor most akcióban ingyenes...

Amúgy néztem a Confector honlapját, komoly cégnek tünik minden szempontbój, mint építésziroda is, de a legjobb üveg ha jól emlékszem az 1.3-as (a profil meg 1.1)

Előzmény: memorix (390)
memorix Creative Commons License 2007.05.15 0 0 390

?:)

Ki mondta, hogy minden esetben olcsóbb az internorm mint egy középkategoriás rehau profil:) Erősen függ az nyilászárók tipusától is az ár...

Általaban müanyag nyilászáróknál 10-30% mindig drágábbak az internorm ajánlatai...:)) Kinek mennyit adnak...alkudni kell...ha ezt szeretnéd venni ...ha nem akkor nyugodtan válasszál rehaut, premiert, aluplastot...5 kamrást , 1.1 üveget vagy jobbat...úgyan nem kapsz rejtett vasalatot, alu borítást, többfokú biztonsági vasalást, fix-o round ablak behelyezést de 20-30 évig azok az ablakok is kiszolgálnak ha karbantartják öket...:) Csak a gyártó beépítöt is meg kell nézni..itt a Confectornak jó híre van...

Előzmény: drsoul (389)
drsoul Creative Commons License 2007.05.14 0 0 389
Hát ennyit az internormról, montam én... :-I
Előzmény: memorix (386)
memorix Creative Commons License 2007.05.14 0 0 388

Kőmüves 06202150037 hivatkoz arra, hogy az interneten attól az embertől kaptad meg a telefonszámot akinek Erdőkertesen segített építeni 37,5 Ytong házat és internorm nyilászárói vannak...

Ha esetleg tele lenne munkával akkor is tudok mást ajánlani...

A prokonceptet csak rendszerben szabad építeni...az Ytongot is , Ytongnál a fődém szabadon variálható...

Amúgy a fafődémes házak olcsóbbak úgy mint ahogy te is irod.:)) A prokoncept az ismerősömnek (saját fődémmel) drágábban jött ki mint az én Ytong házam (fafődémmel)...és hasonló a nm...az ő fala 0.24 k a házamé 0.22 és még pénzem is maradt...persze elméletileg:)) Majd a télen összehasonlitjuk öket... ami nálam még plusz az a lábazat, terasz csatlakozás hőszigetelése 6 cm ursaval....reményeim szerint kevesebb lesz a rezsim

Előzmény: csubakka (387)
csubakka Creative Commons License 2007.05.14 0 0 387

Köszönöm a gyors reakciódat és a segítséget. Megfogadom. Valóban sok az üvegfelület erre az épületgépész is figyelmeztetett.

==<kicsit off> egyébként én is gondolkodtam prokonceptben de véleményem szerint is (nálam mivel beton födém kell) csak a teljes rendszerben kivitelezhető korrektül az meg már drágább mint egy hagyományos építésű (tégla ill. ytong) szerkezet.

Esetleg ha tudnál küldeni ytong-hoz kivitelező brigád telszámot megköszönném ==

Köszi, Csaba

Előzmény: memorix (386)
memorix Creative Commons License 2007.05.14 0 0 386

Megnéztem, válaszd a Confectortól a Brilliant tipust 5 légkamrával 70-s vastagsággal, 1.1 -s üveggel, beépítéssel. Kérdez rá, hogy van -e 0.8 körüli -s üvegük az mennyi lenne felárba neked.

Ha van annyi pénzed még akkor válaszd a jobb üvegel. Elég sok nagy üvegfelületed van. Ezt késöbb már nem tudod cserélni.

Ami internorm ajánlatát illetti nem adott igazából kedvezményt úgy tünik 30% felárat pontosabban az alu külső borítást felszámolta. Pedik most ingyen kéne adni.:))

Esetleg ha egy plusz kisérletet szeretnél tenni akkor a www.mantu.hu -l keresd Hollosy Noémit. Készit neked árajánlatot.

Azonban olyan Br 1.89 + beépítésre kb 280FT számolhatsz ebben az esetben is...:(

Nem szabványos ablak tipusaid vannak és a toló ajtók mindig drágábbak...mint a középen felnyilóak...

Előzmény: csubakka (382)
Bulu1 Creative Commons License 2007.05.14 0 0 385
Ja.

Van, aki érdemben is hozzá tud szólni?
Megköszönném.
Előzmény: memorix (380)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.14 0 0 384

szio

ha elküldöd nekem a méreteidet, küldetek Gealan profilbol szintén egy árajánlatot, ha érdekel.

windowking@freemail.hu

üdv zoli

Előzmény: csubakka (376)
kisrobert Creative Commons License 2007.05.14 0 0 383
És ajándékba kap egy 130x125-ös BNY ablakot... :)
Előzmény: Jancsii (381)
csubakka Creative Commons License 2007.05.14 0 0 382

memorix: mail ment. Kösz a segítséget.

Előzmény: memorix (378)
Jancsii Creative Commons License 2007.05.14 0 0 381

A 1,5 milliós szerintem nagyon jó ár. Én az 5-6 kamrás kömmerlinget (PREMIER) 

bruttó 950 000 Ft -ért  kaptam beszerelve. Ezenkívül 6db Aerecó automata szellőzőt ajándékba, aminek a darab ára kb 16000 Ft . Tehát majd 100 000 Ft-al beljebb vagyok:))  Ha az árból már nem tudsz alkudni, akkor kell próbálkozni az ajándék kérésével. Pl. ablakpárkány, tokk toldó, redőnytokk, stb. Könyebben adnak ajándékot mint árengedményt. Gondolom azért, mert nekik nem annyiba kerül mint a listaára.

memorix Creative Commons License 2007.05.14 0 0 380

Elforgatható fejű kihúzhatós csapot kellett volna venni:)))

Előzmény: Bulu1 (379)
Bulu1 Creative Commons License 2007.05.14 0 0 379
Sziasztok!

A konyhában az ablak helye 180cm széles. A csap miatt 2 db. 90-es ablakot tettünk be, de - és itt a nem szokványos megoldás - mindkettő balos. A kettő között vékony műanyag tok van, ami - gondolom - nem szigetel túl jól. Ezt abból gondolom, hogy alul, ahol még nincs fent a könyöklő, látom, hogy rés van közöttük és nincs is befújva purhab.

Kérdésem, hogy jó-e így, vagy fújjak én be habot, vagy teljesen rossz lesz a szigetelés? Vagy mi szokott lenni a megoldás ilyen helyzetben?

Előre is köszi a segítséget.
memorix Creative Commons License 2007.05.14 0 0 378

Küld el az alábbi ájanlatok közül egyet a kiválasztott rehau-t, egy kömmerlinget, az internorm-t és megnézem ha lényeges a különbbség megmondom mi az.

memorix@freemail.hu

Törölt nick Creative Commons License 2007.05.14 0 0 377
Az internorm nekem is igért visszahivást a construma után, azóta is hívnak.
csubakka Creative Commons License 2007.05.14 0 0 376

Üdv!

Néhány info akit érdekel:

Kértem árajánlatot kb 50 nm nyílászáróra Kömmerling, Rehau, Internorm profilokkal dolgozó cégektől. Hihetetlen a szórás.

Kömmerling: Kb 6 helyről jött árajánlat, baromi gyorsan válaszoltak (ez szimpatikus) de a 6 árajánlat között kb.  300 - 400 000 ft különbség volt.

Ja 1.1 üveg + 5 légkamrás profil.

Legolcsóbb kb 1.5 legdrágább 1.85 milla volt beszereleéssel együtt.

Rehau: 1.5 millás ajánlatukkal és hozzáálásuk miatt mellettük döntök. (korrekten együttműködően nem lenézően kezeletek)

Internorm: kétségtelen jó minőség, most ajándék alu borítás alap színekkel, de ugyanmá beszereléssel együtt 2.45 millás ajánlatot adtak, akkor amikor már nem is vártam. Hát ha valaki nekem megindokolja ezt a közel 900 000 Ft különbséget én emelem kalapom. Nálam labdába sem rúghatnak.

Akit érdekel, magánba küldhetek infot a cégekről.

521478963 Creative Commons License 2007.05.12 0 0 375
Ha senki nincs az ismerősök közt akkor jobb híján az itteni tavaszi élményeket is visszaolvashatod.
Előzmény: drsoul (374)
drsoul Creative Commons License 2007.05.12 0 0 374

Természetesen nem csak a profilt nézem, hanem a vasalatot is...

Én igazat adok neked, de ez nagyon nehéz kérdés. Nem hiszem, hogy könnyen találok olyan referenciát vagy szomszédot, aki rendesen alá tudja támasztani a döntését. Ha csak nem ocsmány az ablak (párásodik az üveg, meg mittudomén...), mindenki azt fogja mondani: tök jó, nincs huzat, jól zár... De ez semmit sem jelent számomra... És kétlem, hogy taláni fogok olyan ismerőst, aki thermográgiás képpel rendelkezik...

Előzmény: kisrobert (371)
drsoul Creative Commons License 2007.05.12 0 0 373
Igen, én is így vélem. Ez az ólomtartalom meg jó tipp, köszi, erről még nem hallottam.
Előzmény: 521478963 (369)
drsoul Creative Commons License 2007.05.12 0 0 372

Már megint ez a Mercedes-BMW hasonlat... kicsit már fárasztó... :-)

Nem, nem bizonyosságot akarok, csak "hangosan" gondolkodok, de ha zavar, csak szolj...

Előzmény: memorix (368)
kisrobert Creative Commons License 2007.05.12 0 0 371
Csak óvatosan...
Ablakgyártásnál a "márkák" alatt általában profil márkát értenek. Azaz azt modjják, hogy Kömmerling, Schüco, Winhouse vagy Pimapen ablakot veszek.
Pedig ez csak a profil gyártójának a neve. Nem az ablak gyártóé.
Egy ablak minősége nem csak a profiltól függ.
Sokkal inkább az ablak gyártójának a felszereltségétől, szakmai hozzáértésétől, hozzáállásától, és spórolásától.
Azaz egy ablakból sok mindent ki lehet hagyni, lehet szakszerűtlenül, vagy rossz körülmények között is gyártani, régi típusú vasalattal. Ez az ablak árának 10-20%-a is lehet.
Egy "spórolósan" (nem az előírásnak megfelelően) készített Kömmerling ablak sokkal rosszabb lesz, mint egy szakmai igényességgel készült Winhouse profil.

Tehát önmagában a profil márkája nem garantálja a megfelelő minőséget.
Fontosabb, hogy olyan gyártót keress, akiben megbízol (számodra hiteles referenciákkal rendelkezik - pl: a szomszéd is velük csináltatta, és lám milyen jól működnek).
A beszerelés is legalább ennyire fontos. A kiszaladunk, beszórjuk, elfutunk típusú szerelőbrigád után még a legjobban legyártott ablakkal is csak problémád lesz.
Előzmény: drsoul (367)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!