nekem 307 Break 1.6 16v 2004 van. Könyv is megvan, de lapogatósban. Este megnézem, hogy gyújtás ráadására világít-e a motorolaj lámpa. Ha nem felejtem el, lefényképezem a képet, ami asszonyt szokta fogadni :-)
Hátsó Break lökhárító műanyagot mennyiért mérnek fehérre mázolva? Érdemesebb inkább javíttatni? Repedés van rajta (így vettem) szerintem nem túl jó helyen, esetleg fényképezem, ha perdöntő... Javíttatni hol lehet, ki ismer jó műanyagost? Köszi!
A tolatóradarral kapcs. jutott csak eszembe, hogy érdemes lenne vele foglalkozni, mert a radart csak úgy van - szerintem - értelme installálni hátra, ha meg is javíttatom a lököst.
Amíg a belső tér nem melegszik fel, addig hűt rendesen. Amikor átforrósodik a belső tér, akkor nem akar működni. Most kaptam valami olyan ötletet, hogy nem szorul-e meg valamilyen szelep(?) vagy befúvó ventillátor(?) a klímamotoron, mert még az is szóba jöhet.
Ellenőrizd le, hogy esetleg nem fordítva kötötték e be a ventillátort, és nem szivja a levegőt, hanem a motor felől fújja. Nem biztos, hogy ez a baj, de én már jártam így egy előző autómmal, aminek az lett a vége, hogy felrobbant a klímakompresszor.
Szasz Smíró! Nekem tavaly cseréltek egy klímacsövet, utána volt olyan problémám, hogy hol hűtött, hol nem, amilyen kedve volt. A következő volt a probléma: A klíma közeg két dologból áll. Klíma olaj és klímagáz. Ennek nem volt megfelelő az aránya nálam. Miután ezt korrigálták, rendbejött minden, azóta is pöpec.
Na ehhez kellene beirnod az adatlapra a kocsi típusát. Indexen: gyújtáson benyomva tudod az automata fényt aktiválni/kikapcsolni. Ablaktörlő: váltani a számítógép programjait menet közben: megtehető km tankolásig, átlagseb., átlagfogyi, pillanatnyi fogyi. Ha A monocrom a kijelződ(régi tip) Kijelzőt meg beszkennelem holnap, már pda-n vagyok, ha addig nem írja le vki.
Igazából az egész érdekelne. De leginkább az, hogy milyen lámpáknak kell kigyulladniuk gyújtáson (Picasso könyvem van és ott ez le van írva). Ja és az indexkar illetve az ablaktörlőkar végén lévő nyomógomb mire való?
Sziasztok! Asszem találtam egy jó helyet Tokajban, ahol találkázhatunk. Egy panzió+étterem a város szélén, a Bodrog partján. Holnap beszélek a tulajjal, majd jelentkezem.
Az olajnyomás visszajelző lámpára ismét két ellentétes választ kaptam (világítania kell - nem kell)! Ma volt egy kis időm, úgyhogy nekiálltam egy kicsit átvizsgálni a rendszert. Más autónál, ha lehúzom a csatit a olajgombáról a lámpa világít, nálam nem. A vezetéket átmértem a motortérben lévő biztosítéktábláig, itt valószínűleg bemegy a vezérlőegységbe. A csatiban lévő vezetéket próbalámpával testre kötöttem. Gyújtás->a lámpa még mindig nem világít->beindítottam a motort->1 másodperc múlva hangjelzés+olajnyomás lámpa világít+STOP felirat világít+középkonzolon olajnyomás hibaüzenet. Csatit visszadugtam->nincs hibaüzenet, nem világít az olajnyomás lámpa (de álló motonál gyújtáson sem). Tényleg úgy néz ki, hogy csak hiba esetén világít. Nem egy jó megoldás szerintem. Azt pedig, hogy valakinél miért világít gyújtáson már tényleg nem értem..?
Budapesten vagy? csak azért kérdezem, mert ha igen, holnap megkeresnélek , hogy ugyanolyan zajt hallunk-e?:)) Ugyanis ha tényleg csak ennyi a baj, akkor egy barátom vidéken olcsón megcsinálja. Viszont kínozni nem akarom az autót, azt meg pláne nem, hogy valami nagyobb baj legyen.
Más: egy barátomnak a céges kocsija 607-es volt, V-6os, 3000-es dízel motorral. Most mondja, hogy a lízingelt autót cserélni akarta, de keveset ígértek érte, ezért eladta 3M forintért!!!!!! Pesze jól lecsesztem, miért nem szólt...:))
Dehogy nincs! Egy idő után (kb 15-20 perc) akksi védelem miatt letiltja az elektromos dolgokat. Ha beindítod, minden újra működik. Ha járatod a motort és leállítod, már kevesebb ideig tudod hallgatni a rádiót, mert újra economy módra vált. Ez nem hiba.
Akkor most én is segítséget kérnék: másodikalkalommal fordul elő, hogy felmelegedett kasztniban nem akar bekapcsolni a klíma. Ezt a koccanásom óta csinálja. Akkor "le" kellett engedni a gázt a klímából. Ok, tudomásul vettem az is egy tétel volt a Cascon. Bár nem értettem, hogy mi köze volt a hűtő előtti merevítő tengelynek és a frontnak a klímához... Azután rögtön Pesten csinálta ezt, a belvárostól az IKEA parkolójáig kirohadtunk a kocsiból. Assistance azt mondta, hogy nem jönnek ki erre, mert csak szakszervízben orvosolható. Valamilyen műanyag fogaskerék mehetett tönkre. Természetesen nagyobb út előtt álltunk, szervíz zárva. Néhány óra múlva kiálltam a parkolóból, klíma be, ontja a meleg levegőt, majd valami erős kopogás a műszerfalból, mint ha egy kalapáccsal verte volna valaki. Vagy 5 ütéshang után beindult a klíma. Ezután működött rendesen, a mai napig. Azért elvittem szervízbe, de nem tudták, mi lehetett a baj. Szerintük fogaskerék nem, mert az korábbi változatoknál volt hiba. Ma délben mentem el, klíma működött rendesen, majd a kocsi megint napon parkolt. Beültünk és ontja a meleg levegőt a klíma. Huszon Km után hazaértünk, asszony kiborulva, hogy ezen a kocsin is van valami szar. Attól tartok, hogy ha holnap reggel beviszem a szervízbe, megint nem fogja produkálni a hibát. Természetesen mindent ki- és bekapcsoltam, leállítottam a motort, újra indítottam, stb. Ötlete esetleg valakinek?
307SW 2005-ös, amikor ráadom a gyújtást kiírja hogy Economy Mode Active. Ez mit jelent? Eddig nem írta és nem tudom miért írja. A leírásában még hasonló sincs.
A klima szabadonfuto csapágyának van ilyen hangja, nekem is szokott zörögni meg csunya hangokat hallatni de ha most hallod eloszor akkor még nem kell vele kapkodni.Csak utangyartottban létezik az alkatresz mivel a gyár a kompresszorral egyutt adna....Ára kb 13-17ezer Ft.cserejehez nem kell ujra tölteni a klimat csak a lehuzosabb muhelyekben:dNekem tavaly ősszel már csunya hangja volt..de mostmég csendesebb mint akkor volt szalmég várok vele, meglátom h a nagy melegekben hogy fog viselkedni.
Az automata funkcio ugye mindig ki be kapcsolja a kompresszort és azt ez a csapágy bánja:-)de ennyit talán megér az a kényelem amit el lehet érni a digit klimaval.
Más:Tegnap voltam nyilt hétvégén ismerosokkel:(vettek egy 307Break, 1.6HDi 110Le)Mint tudjuk volt tesztevezetés:-)
Hi! Én még csak ugatom a dízelt, de olvastam valahol, hogy a részecskeszűrő regenerálódásakor valamilyen kopogó hang hallatszik a műszerfal/motortér felől. Öreg kályhások?
Tegnap valami artikulátlan hangokat hallottam a motorházból, annak is az elejéről. Mintha valami berezonált volna, vagy valami egymáshoz ütődne...
Miután kikapcsoltam a klímát, a hang megszűnt. A klímához még nem nyúltak a három év alatt, de folyamatosan használtam. az utóbbi egy-két hétben viszont többször kikapcsoltam.
Van valakinek ötlete vagy tapasztalata, hogy mi lehet ez?