Gondolom nem kell bemutatnom őket, az első magyar női MTB csapatról van szó. Ide írhattok, ha bármilyen kérdésetek van a csapattagok felé, szeretnétek csatlakozni, vagy "csajos" bringa építéséhez, lányok véleményére vagytok kiváncsiak.
szombaton tekertünk az Országközepe 60as túrán. a 90es távot már a rajtban elvetettük, mert esett az eső. kb a 10. km-nél beszedtem egy 5cm hosszú V alakú tüskét, amit nem húztam ki, kb 55ig szépen tartotta is a szuszt a gumiban. Újhartyánba örültem hogy cukrászdában van a pont, viszont azóta is fáj a gyomrom. valami baj lehetett a jelzésekkel is, mert kb 5-6 darabot számoltam végig a túrán. a célban valami fesztivál volt, de egy nyanvadt sültkolbászost sem találtunk. Tehát ez egy: "inkább ne is beszéljünk róla" túra volt :)
Szerdán akinek van kedve csatlakozzon hozzánk. Jógázunk a Margitszigeten és utána meditálun egy kicsit.
Ahogy a körlevélben is írtam:
A test és lélek harmóniája érdekében Edittel beszerveztünk egy jógit, hogy tartson nekünk a Margitszigeten szerdán (máj. 16-án) 18 órától egy jógát, melynek végén meditációval alámerülnénk lelkünk bugyraiba.
Ajánlom mindnyájatoknak, mert a jóga maga segít kilazítani kemény, fájó izmainkat, hajlott gerincünket rendbe rakja. Zaklatott gondolatainkat kis időre lecsillapítja.
A meditáció pedig segít kapcsolódnunk az univerzummal, lelkünk magasabb régióival. Segít rendezni létezésünk rendezetlen gondjait. Helyrerakja fejünkben a gondolatokat, segít válaszokat találni.
Jóga és meditáció segít megelőzni a betegségeket, melyeket stresszes életvitelünk okozna.
Gyertek el, ha van kedvetek. Ez most egyszeri alkalom, talán, ha lesz igény rá rendszert is csinálhatunk belőle.
Wannaride, nekem a Selle Itáliák váltak be. Most pl. a Selle Italia "Lady" nyergét használom, és nagyon szeretem. Lukas, félig kemény, ott széles és ott szűk, ahol kell. Nagyon tudom ajánlani. A S
Orsi, milyen nyerged is van? Nálam szóba sem jöhet "más" se bringázás előtt, se utána.
Wannaride: a kedvcsinálással (a bringázáshoz) óvatosan, nehogy átszellemülj már az elején az edző szerepébe, mert nagyon el lehet venni a lelkesedését. (Hogy én is hogy utálom, amikor már lóg a nyelvem, ha elkezdenek hajtani, hogy na húzz bele, még nyomd meg egy kicsit...)
Na, azért volt egy idő, amikor panaszkodtál... Ha jól emlékszem, hosszas kínlódás után végül egy WTB nyereg jelentette a megoldást.
Szóval nem egyszerű dolog ez, van aki kipróbál 4-5 nyerget, mire az egyiken meg tud maradni. Ellenben ismerek olyan lányt is, aki férfi nyergen nyomja betét nélküli nadrágban!
Nyereg témában az a véleményem, hogy ki kell próbálni, kinek mi jön be. Engem bazi sokat cikiztek, hogy milyen béna (=kényelmes:)) nyergem van. Viszont sose megy a bringázás "más" dolgok rovására;)
A puha fotel szóba sem jöhet, már csak annak tömege miatt sem, elvégre nem TV nézéshez kell :)
Köszönöm szépen az értékes véleményeket, majd igyekszem körültekintően kiválasztani a jónak gondolt női nyerget... persze úgyis ő fogja elndönteni, hogy neki jó-e vagy sem...
Nekem egy 100 kg-os TREK nyergem van, de nem ezért szeretem :-), hanem mert lyuk van a közepén, így nem nyom ott, ahol nem kéne.
A felülete viszonylag kemény, szerintem a puha fotel-nyergek csak rövidtávon kényelmesek, Erának igaza van, hogy a keményhez hozzákeményedik a popsi, ezért én is erre szavazok.
Terveim szerint idén túrázgatnánk csak, viszont jövőre már hobbi kategóriában indítanám a maratonokon, feltéve ha van kedve hozzá! Kedvcsinálásban majd segíthetnétek! :D A bringája is inkább verseny specifikus, ugyanakkor nem kínoznám pl az általam használt spártai SLR nyereggel.
A tapasztalatom az, hogy montin, ha terepezik a nő, akkor jó, ha a nyereg mögé tud csúszni, meg vissza, ezért a keskenyebb nyereg a jó. Keményebb a versenyzéshez való, hozzá keményedik a popsi is. A zselések, puhábbak, kényelmesebb az ülés rajta rövid távon. 60-100 km-nél már úgy éreztem, hogy az ülő gumóim megtalálták a zselé alatt a nyereg merevebb részét. Azért megtartottam a nyerget az országútira.
Nekem a lyukas nyereg jön be, mert az nem nyomja a szeméremcsontomat. Ja és kicsit meg is döntöm a nyerget előre.
Szóval hova is akarja az a lány használni a nyerget?
A nyeregkérdésen én még sosem gondolkodtam mert mindkét Scottom női típus így a nyereg is a megfelelő tulajdonságokkal rendelkezik egy csaj számára, gondolom. Típusát egyiknek sem tudom, de az újabb nyeregen középen egy rés található ami kényelmesebbé teszi a másiknál. Gondolom lesz egy-két virág aki szakszerűbb tanácsokkal tud ellátni :)