Tesóm kipróbálta a ceed-et 1,4 es, neki nem jött be :) Azt mondta majdnek szétrázta a próba uton, 1x be is fullasztotta, mert 1-2 ben alig megy, és 2000 ig nincs ereje. 4-en ültek benne, és elég megterhelő volt a kis autónak, a hátsója nagyon föld közelbe volt. és még szerinte nagyon koszolódik az autó, és a belseje nem valami minőség. Ennyi volt kb a véleménye.
Hát, igen nem román utakra való :) és a diezel másképp megy.
Hát igen, az volt még egy élmény! A tartalék... Emlékszem mikor a benzin átfolyás mérőn lehetett látni ahogy megy a nafta..., kicsit olyan feeling volt mint ma a fordulatszám mérő. Ha nagyon nyomtad, akkor gyulladtak a sárga ledek is a zöldek után. :) Motortérben a tank, full biztonság a papírmerevítéssel! :D
Noja, az tény, ha karban volt tartva, akkor elment árkon bokron, csak elég gyakran kellett hozzápiszkálni... :)
A legjobb rész meg az ejtőtank volt... rükiben, még akkor is felmentél vele a hegyre, amikor már orral nem sikerált... :) Jah igen, és a tartalék az külön élmény... :)
Trabi megbízhatatlan?:D Nem azért mondom, de nekünk volt trabantunk és elmentünk vele Görögországba, Peloponészosz félszigeten Tolo-ba. 1600-1800 km oda... Kombi, 4 személy, fullra pakolva. Igaz nem álomkinézet, de sokan akkor megnézték. Lesték is mit keres ilyen messze, de elment és kisebb gyújtásprobléma kivételével hibátlanul teljesítette a 24 órás utat. 3 hete töltöttünk ott, minden 2. nap elmentünk kirándulni vele, megjárta Olimpiát, Delphoi-t, Meteorák, stb... Nem kis hegyek, nem kis távolságok. Aki járt már ott, tudja. Szal ezek után nem mondanám hogy megbízhatatlan... Jah és a vicc, hogy meleg nyári hétvégéken, mikor beállva az M7-en dugóztak az emberek haza, folyamatosan álltak ki a jobbnál jobb autók felforrt motorral, mi meg röhögtünk nagyokat a léghűtéssel. 600 ccm, 26LE...
Milyen jó is volt régen, bementél a merkúr telepre, azt trabit vehettél... ha megkérdezted mennyi idő, azt mondták, majd értesítenek, átlag két év... ha megkérdezted milyen szín, azt mondták, amit épp gyártanak, jó eséllyel lehetetlen-világoskék... :)))))))))))))))) Ronda is volt, meg megbízhatatlan is... de státusszimbólum... :)))))))))))))))))))
Tény hogy a 2 autó nem egy kategória. Félreértés ne essék nem fikázódok, pláne hogy a Ceed nekem is kimondottan tettszik. Viszont 80%-ban egyedül járok az autóval, a maradékban 2-en a párommal. Ezért nem vettem nagyobb autót. Viszont szeretem a rugalmas dinamikus autókat ezért esett a Sport Swiftre a választásom. Igaz kicsi ismerettséggel, de nekem megállt az autó 3,2 misi körül. Kiber kolegával régi ismerettségre alapozva társalgunk.
Így 13 ezer km után a tapasztalatok. Simán megáll a fogyi 7 és 8 litert körül úgy hogy azért a vezetésben van erősen dinamikus stílus és néha jó uton nem ritkán a 200-at is megütöm (GPS szerint). A gyorsulás 100-ra inkább a 8 mp-hez van közelebb mint a 9-hez. Egyszerűen nem lehet kibírni hogy néha ne lépjen oda neki az ember, szinte kéri az autó a dinamizmust. Aki nem ült még a Sport-ban úgysem tudja miröl beszélek, de ha valakit érdekel szívesen megmutatom. Azért azt tudni kell hogy én kötelezően a bejáratás közben 4-5 ezernél minden autómban cseréltem-cserélem az olajakat és csakis minőségi cuccokat kap, amit bizony hosszú távon meghálál az autó. Mind fogyasztásban mind általában. Asszem a német autóreklámokban van ez a szlogen "A meglepetés erejével" Na ez alighanem a Sportra kimondottan érvényes. Sok nagyobb és nevesebb autót leptem már meg. :))) És mivel találkoztam már személyesen a Ceed-el is, azt tapasztaltam hogy ez a szlogen reá is vonatkozik. teljesen korrekt mind árban mint egyéb vonatkozásban sok neves gyártóval szemben. :)))
Tiszta gáz, hogy mindig a szép forma és a megbizhatóság között kell választani, gyárthatna már valaki szép ÉS megbizható autót is. Ha a Bravó mellett döntök, tuti hogy pár év múlva átkozni fogom azt a percet, hogy megint olasz autót vettem (városban meg minden tolatáskor pláne...). Ha a Cee'd mellett akkor meg mindig azon fogok rágódni, amikor majd látok egy Bravót az utakon, hogy jaj, istenem, de jól néz ki...
Elmesélem mi volt a kisvideóban, hátha a többieket is érdekli :)
Először készitettek hat 0-100 gyorsulást. A legjobb 13.0 sec volt, a leggyengébb pedig 13.8 sec. Átlagban ez 13.4 sec, a megtett út pedig 240 méter.
Aztán jött a 100-0 lassulás. Ennek ideje 3.31 sec, a fékút pedig 39.6 méter.
A következő két próba a dinamikus gyorsulást tesztelte. Előbb 60-ról 80-ra gyorsulást mértek. Ez 7.86 sec-ig tartott a megtett út 178.8 méter. A 80-120-as gyorsulás 11.8 sec-ig tartott, 333.3 méter alatt.
Plusz két csaj akik billegtették magukat. Poén: a kameramanok majdnem többet filmezték a csajokat, mint a kocsit :-)
most már otthon vagyok és letöltöttem. Már nézem is. Teljesen olyan mintha a retekklubbos F1 studióba vittek volna be pár autót. De az a csaj vezetni se tud, mit össze bénázott amig előreállt 2 métert :-)
A kezdeti (igaz még tél volt januárban vettem át az autót) 6 liter körüli (egyszer lukoilos kúton történ tankolás után 6,8!) vegyesfogyasztás 5 körülire ment vissza!
Most a legutóbbi teletank után 270 km-nél tartok - Dunakesziről járok dolgozni Bp. IX. ker.-be nem egy leányálom közlekedésileg - 4,7 a fedcomp szerint!
Igen ez vegyesfogyasztás, vagy átlag ahogy jobban tetszik!
Ha valaki lát egy használt 2,5-ös automata magentist nem több mint 3 millért nem több mint 3 évesen és nem több mint 50e km-el, azt kéretik jelezni nekem!
semmi gond, simán leszámlázza Neked az saját ügyintézésének a költségét (futkosás okmányirodába, stb) az üzembehelyezés költségeit mindíg szigorúan szerződéskötés előtt kell letisztázni, különben azt fizettet ki veled, amit nem szégyenl!
A cee'd motorja sokkal jobb. A 2 autó teljesen más karakter. A cee'd könnyedebben mozog, fürgébb,d e a beltere ridegebb. A Bravo testesebbnek tűnik, de ezzel együtt nehézkesebben mozog és közel sem érezni olyan kifinomultnak, precíznek a pedálokat, váltót. Viszont a formavilág, az alkalmazott anyagok, színek jobban hatnak az emberre. Otthonosabb és főleg sportos.
Az ajánlott ára valóban kicsit van csak 4 mill alatt, viszont több helyen is odaadják 3,5-ért. Zalaegerszegen legalábbis biztosan, és nem is kell mellé szar hitelt bevállalni.
Amúgy sehogy sem egy kategória a két autó. Sztem nem is lehet összehasonlítani.
A swift kimondottan pörgetős városi és szerpentinbetyár, rövid váltóval, sportos futóművel egyáltalán nem országúti túrázáshoz való.
Egyrészt a Sport Swift 125 Le az 1,6-os VVT motorral a Ceed 1,6 CRDI 115. A Swift 1070 kg (önsúly) a Ceed CRDi 1367 kg (önsúly). Katalógus szerint a Swift városi fogyasztása 9 liter, nekem 7000 km után most ha széttaposom sem megy 5,2 felé/100-on.
A garancia és méretparaméterek illetve különbségeik ismertek!
A két kocsi nem hasonlítható össze, mert nem egy kategória.
Hasonló kg/Le arány talán a 2.0-ás 143 lovas benzines Ceednek van az már gondolom kicsit megizzasztaná biborköpenyes kollégát, de még az is csak 10,4 sec alatt van 100-on szemben a 8,3-al.
Ja és a Sport Swift ajánlott ára a hivatalos honlap szerint 3.970.000 Ft. Azt hiszem ehhez már tényleg fanatikusnak kell lenni, mert ezért én üzembehelyezve megkaptam az 1,6 CRDI LX-et metállal.
2 dolog után nyomozok most, korrekt beszállítót keresek xenon és tempomat ügyben. Utóbbira 95 a kapott ár beszerelve, karral együtt: http://riasztos.hu/images/bbal.jpg