Dunaharaszti egy ún. "alvóváros".Csend és tisztaság,csak 15ezer lakos.Az M0-ról saját lehajtója van. Továbbá itt "szüretelik" a Coca-Colát,bár a Bruckner Nándi-féle kékfrankost jobb szeretem...
De Bp és Dh közt csak 300 méter a távolság.Dolgozni,szórakozni Bp. több lehetőséget nyújt,mint szeretett volt városom.
41 év után elhagytam a várost,mert nem fogadott magába.Mától Dunaharasztiban lakom,Budapest mellett.Sopronban születtem,de kinőttem ezt a kisvárost.Több ,mint 12 évig a csúcson dolgoztam,földrajzi és társadalmi értelemben egyaránt.
A mi az egy házaspár.Ha neked fura is ez a kapcsolatforma.A honfoglalással kapcsolatban annyit, hogy ha egy évben ötven helyre költözünk azt sincs jogod bírálni.Érdekes módon ezt egy Magdi néni-clubtagon kívül senki sem kritizálta.Az ingatlanárakkkal és a soproni nívóval tisztában vagyok, mivel ezt belsőbb információk nélkül is meg lehet tudni.Séta közben azt is látom, hogy nincsenek "gettók" de ezt nem tőled, hanem győriektől kérdeztem.Csak olyat kérdeztem ami nincs a hirdetésekben vagy az utcán nem "látható".Szerintem a miskolci ingatlanáraknat te is megtudod öt perc alatt, ha akarod, de a város buktaóit vagy pl. mi a keresett szakma, bérek stb. csak az ott élőktől tudhatod meg, mival ebben az országban hivatalosan a 70% minimálbéres, ha a statisztika alapján tájékozódsz.A hozzászólások számáról, pedig annyit, hogy a kevesebb sokszor több és munka, tanulás, sport mellett ennyire van időnk.A másik, ha engem pl. az ágfalvi csatáról kérdeznek, arra válaszolok nem fogok arról beszélni, hogy melyik soproni házban tervezte Buda ostromát Lotharingiai Károly.Ez a vita méltatlan értelmes emberekhez és a fórum szinvonalához is.Én veled befejeztem, ha te továbbra is megjegyzéseket kívánsz tenni ránk, ismétlem találkozzunk személyesen és akkor megbeszélhetjük.Szerintem mindenkit fáraszt már ez a paraván mögötti huszárkodás, nem kíváncsi senki sem erre, mivel ez Sopron fóruma és nem lelkileg sérült, mindennél okosabb, "mindenhez értő",ismeretlenül itélethozó, rosszindulatu embereké.Ezennel a párbeszédet lezártam!
Köszi a békítést. Ugyan nem haragudtunk, de mégis kellemes így elalvás előtt egy ilyen hozzászólás. Egy értelmes, józan párbeszéd mindennél többet ér. Jó éjszakát mindenkinek!
könyvelőnek munkát találni szerintem ugyanolyan lehet mint bárhol. Van egy ismerősőm, huszonéves lány, könyvelőként sikerült ugyan elhelyezkednie de csak heti 3 napra, megoldották valahogy, a szerződését.
Aztán egy másik ismerősünk egy 70 éves néni szintén eljár könyvelgetni persze feketén. Bár igazából anyagilag nincs rossz helyzetben, jut neki mindenre, nem létszükséglet neki, de igy elvégzi ugyanazt a munkát kevesebbért, amit egy fiatal is eltudna....
Szóval, van ilyen is olyan is.
Közlekedés, nos átalakulóban van, remélem nem hagyják abba amit elkezdtek.
Mi egy udvarias kérdést intéztünk az index fórumozóihoz, és nem hiszem, hogy olyan semmitmondóak lettek volna, hiszen számos értelmes, kulturált választ kaptunk. Ha számodra semmitmondóak ne reagálj rá. A te válaszod inkább nem is minősítem. Gyakorlatilag értelmetlen.
Te utánnunk nyomozva más városok fórumain feltett kérdéseinket helyezed át a soproni fórumra egy-egy fél mondatot kiragadva más szövegkörnyezetbe. Ez kicsit olyan mintha mi a te több mint 10.000 ilyen - olyan szappanoperához hozzáfűzött megjegyzéseidet, kérdéseidet Sopron kulturális életeként vitatnánk meg a fórumon.
Nem is gondoltuk volna, hogy kérdéseinkhez engedélyt kellett volna kérni, de jóleső érzés, hogy valaki ilyen gondosan nyomon követi az őszi ill. jelenlegi terveinket.
Köszönjük érdeklődésedet.
Minden évben 2-3 hetet Sopronban töltünk. Ha gondolod és az irántunk tanusított lelekes érdeklődésed is megmarad szívesen találkozunk veled személyesen is. (most itt úgyis pang a drogüzlet - tehát ráérünk)
De nem tartunk föl, hamarosan kezdődik a kedvenc sorozatod a Barátok közt.
Nem vagyunk mi flúgosak, csak ez egy nehéz döntés és szeretnénk jól dönteni.Csak beszélgetünk infókat kérünk, nem szeretnénk senkit se megbántani.Gondolom, ha te is felszámolnád eddigi életed, te is alaposan tájékozódnál.
Pár "klasszikus" soproni borozót ajánlanék: GYÓGYGÖDÖR (asszem tulajdonosváltás volt, nemtom ez minőségbeli változással járt-e, egyébként a Vinex szállítja nekik a nagyüzemi bort, de nem rossz, a kaja megfelelő), CAESAR-PINCE (a Gödör egyik nagy riválisa a Belvárosban, a pár éve lezajlott tulajdonosváltás nem tett jót neki), ANDRÁS-PINCE (Ez már a Lőverekben található, mióta élek szerintem nem változott semmit, András bá merlot-ja meglehetősen cukrozott, ezért inkább száraz borait ajánlom, elég kedves az öreg, bár ha már kicsit spicces akkor hajlamos az erőszakosságra...), BALIKA BOROZÓ (az NB1-es focisták törzshelye, kitűnő hangulat, remek, saját bor, finom hidegtálak), DIONÜSZOSZ BOROZÓ (ez van a legszebb helyen, Pubi /Lagler András/ csinálja a feleségével meg a sógornőjével, a borozóban ingyenes múzeum is található, egyébként ez nagyapám törzshelye is egyben). Kellemes időtöltést kívánok! (a véleményeimért vállalom a felelősséget, hisz azok többéves tapasztalaton alapulnak)
A segítségeteket kérném néhány információ erejéig.
2 évvel ezelőtt Sopronban nyaraltam a férjemmel és azóta szerelmesek vagyunk a városotokba, szeretnénk oda is költözni. Jelenleg Miskolcon élünk.
Sajnos azonban sokan próbálnak lebeszélni e-szándékunkról, mondván kevés a munkahely és a bérek is viszonylag alacsonyak itt, az Észak-Dunántúl többi részéhez viszonyítva. Én egyébként könyvelő vagyok. Jó néhány barátom azt állítja, hogy Sopronban csupán a fogorvosok, fogtechnikusok ill. azon emberek élnek viszonylagos jólétben akik Ausztriában dolgoznak. Szertném megtudni milyenek nálatok az átlag bérek mert azt bizony láttuk, hogy az ingatlan árak elég magasak.
Nos mi a véleményetek erről?
Szeretném ha válaszolnátok a kérdéseimre, és így megkönnyítenétek a költözéssel kapcsolatos döntéseimet.
hat ha nem lat senki, talán meg a var tövébe is pisilhetsz:))... arra celoztam, hogy bemesz, aztan annyit es addig maradsz , setalgatsz ameddig akarsz... nem fognak kiserni, etc.. az öreg közben a var masik vegeben epit tovabb... szepen egyedul el lehet lenni
Ez érdekes! Akkor jóba lehetsz vele! Elég fura figura, még mikor gimibe jártam, akkor voltam a várban. Gondolom azóta sokminden változott. Fotózni lehet a várban?