Gondolom nem kell bemutatnom őket, az első magyar női MTB csapatról van szó. Ide írhattok, ha bármilyen kérdésetek van a csapattagok felé, szeretnétek csatlakozni, vagy "csajos" bringa építéséhez, lányok véleményére vagytok kiváncsiak.
A puha fotel szóba sem jöhet, már csak annak tömege miatt sem, elvégre nem TV nézéshez kell :)
Köszönöm szépen az értékes véleményeket, majd igyekszem körültekintően kiválasztani a jónak gondolt női nyerget... persze úgyis ő fogja elndönteni, hogy neki jó-e vagy sem...
Nekem egy 100 kg-os TREK nyergem van, de nem ezért szeretem :-), hanem mert lyuk van a közepén, így nem nyom ott, ahol nem kéne.
A felülete viszonylag kemény, szerintem a puha fotel-nyergek csak rövidtávon kényelmesek, Erának igaza van, hogy a keményhez hozzákeményedik a popsi, ezért én is erre szavazok.
Terveim szerint idén túrázgatnánk csak, viszont jövőre már hobbi kategóriában indítanám a maratonokon, feltéve ha van kedve hozzá! Kedvcsinálásban majd segíthetnétek! :D A bringája is inkább verseny specifikus, ugyanakkor nem kínoznám pl az általam használt spártai SLR nyereggel.
A tapasztalatom az, hogy montin, ha terepezik a nő, akkor jó, ha a nyereg mögé tud csúszni, meg vissza, ezért a keskenyebb nyereg a jó. Keményebb a versenyzéshez való, hozzá keményedik a popsi is. A zselések, puhábbak, kényelmesebb az ülés rajta rövid távon. 60-100 km-nél már úgy éreztem, hogy az ülő gumóim megtalálták a zselé alatt a nyereg merevebb részét. Azért megtartottam a nyerget az országútira.
Nekem a lyukas nyereg jön be, mert az nem nyomja a szeméremcsontomat. Ja és kicsit meg is döntöm a nyerget előre.
Szóval hova is akarja az a lány használni a nyerget?
A nyeregkérdésen én még sosem gondolkodtam mert mindkét Scottom női típus így a nyereg is a megfelelő tulajdonságokkal rendelkezik egy csaj számára, gondolom. Típusát egyiknek sem tudom, de az újabb nyeregen középen egy rés található ami kényelmesebbé teszi a másiknál. Gondolom lesz egy-két virág aki szakszerűbb tanácsokkal tud ellátni :)
Az a helyzet, hogy én térd alá érő gatyáért mentem és azt is valami bazi nagy dobozból ásták ki, meg még a többi cucc is mind be volt dobozolva, úgyhogy nem láttam át rendesen a kínálatot:) Azt mondták, a héten kipakolják és akkor már látszik is, milyük van:) De egy csomó, kifejezetten nőci cuccal kecsegtettek.
A Bringavilágba megérkeztek az új cuccok(ruházat)! Nagyon klasszak (már amennyit láttam belőlük, mert még be vannak dobozolva:)), jövő héttől menjetek, nézzétek meg! Én már vettem is ezt-azt és a kisértés elég erős, hogy visszamenjek:)
igaz hogy nem vagyok Csaj, de mi tegnap a Kéttorony50 túrán tekertünk. Nagyon-nagyon jó volt, kb fele-fele arányban aszfalt és vastag homok. hátra fel is dobtam még előző este a 2.35ös gumit, így lábletétel nélkül sikerült végigmenni az összes homokos szakaszon :)
Gyakorlatilag végigettük a túrát, volt négercsók, mézespuszedli, lángos, fánk, házilekvárok, kávé, bor, zsíroskenyér hozzá minden földi jó. a városban meg fagyiztunk is :)