Keresés

Részletes keresés

gagarin- Creative Commons License 2007.05.01 0 0 26148
EMZEPERIKSZ,

köszi a választ!

Aszongyák szilikon bázisú, bár ugyanezen az oldalon ezt is írják:

"A még meg nem kötött tömítőanyag oldószerrel, a már megkötött anyag csak mechanikus úton távolítható el. Ez kissé elkedvetlenített...

Íme a link.

http://www.proidea.hu/11/resourcefile/22/87/08/CS_25.pdf

Egyébként nem akril a kád... no, majd beszámolok.

g.
Előzmény: EMZEPERIKSZ (26147)
EMZEPERIKSZ Creative Commons License 2007.05.01 0 0 26147
Ha szilikon bázisú, sima ecet gyonyorűen oldja. Ha akrilkád, előtte nézd meg egy rejtettebb helyen...
Előzmény: gagarin- (26146)
gagarin- Creative Commons License 2007.04.30 0 0 26146
Üdv!

Technikai segítséget szeretnék kérni - utólagosan ragasztottam PVC kádszegélyt Ceresit szaniter szilikonnal, közben sikerült jól összekennem a kádat (is) ezzel a ragaccsal.
Elég durván ragaszkodik a kádhoz a kence - nincs valakinek ötlete, hogyan lehet ezt leszedni? Van oldószere?
Sajnos elég rugalmas ahhoz, hogy ne lehessen könnyedén levakarni :(

Nagyon köszi,

g.
Stakka Boo Creative Commons License 2007.04.30 0 0 26145

üdvözlet

érdeklődiszeretnék hogy Biatorbágyon épitkezem és épitőanyag rendelés előtt állok.

Kéne 60nm 30as ytong nútféderes falazó,mixerbeton,és dryvit hőszigetelő lap.

Érd-Délpest régióban hol  legkedvezőbbek az árak?

Valaki tud "olcsó" tüzépet erre??

Jarno Creative Commons License 2007.04.27 0 0 26144

sziasztok,

csak egy megerősítő kérdésem lenne így a Construma-őrület és a Bramac akciók kapcsán.
Szerintetek mit tud egy Római protector 215-ért (bruttó, szállított)?
Illetőleg a kiegészítők (vagyis az alapcserépen kívüli tételek) esetében mennyi az a tapasztalati kedvezmény (%-ban) amit ki lehet alkudni (kinek mit sikerült)?

Az meg már csak saját vívódás, hogy a Bramac korábban szállít ki, mint ahogy az építkezés a tetőfedéshez érne (több hétről van szó). Leginkább ezért érdekelne a fenti kérdés.

Köszönettel:
Jarno
fenyoerdo Creative Commons License 2007.04.27 0 0 26143

Sziasztok!

Remélem belefér a kérdésem a topic-ba! Arról lenne szó, hogy az utcai kerítésünket szeretném lefesteni most tavasszal. Fa és fém részeket is tartalmaz, ehhez megfelelő a zománcfesték? Vagy milyen ajánlotok?

Válaszaitokat előre is köszönöm!

halaloszto Creative Commons License 2007.04.27 0 0 26142
Szia,

Megkerestem a konyvelest, de sajna nincs kulon-kulon az ara a dolgoknak. Pesterzsebeten kicsi tuzepek, mindnel kb ugyanazok az arak. A cementre emlekszem, 2500-2700 korul szokott mazsaja lenni. Szallitas 2000Ft/multicar. (nekem ez jo, mert ez be tud allni az udvarba) Persze max 2km a tuzep a haztol.

vajk
Előzmény: peaso25 (26138)
somaapu Creative Commons License 2007.04.27 0 0 26141

HELP !

Bocs,ha hülyeséget kérdezek de lehet valahol külön fél illetve sarok(záró?) elemeket kapni zsalukőből ? Ha zsalukövet rendelek egy raklapon van 60 db és abból kb 4-5 ilyen van nekem meg jócskán több kéne ( kb 78 zsalukő ,42 db sarok zsalukő és még vagy 10 fél zsalukő is)

viktor a takarító Creative Commons License 2007.04.26 0 0 26140
érdekelne, hogy mit szállítanak 5e Ft-ért platóson vagy billencsen, amikor földet 2000-ért visznek el, de ebben benne van a kiszedés bobcattel, és a lerakás is.
Előzmény: peaso25 (26138)
viktor a takarító Creative Commons License 2007.04.26 0 0 26139

nálunk valami 12e Ft-ért hozták a c16 16-24-es betont per m3. ez piaci ár, ennél vannak olcsóbbak és drágábbak is, de ők szombat délelőtt is szállítottak.

volt itt korábban betonos néven egy illető, aki elég jó áron tudott betont szervezni, rá lehet keresni. egyébként 3 m3 alatt nem nagyon éri meg a transzportbeton, csak ha nem tudsz szervezni kb 4 embert, amennyi a folyamatos keveréshez, talicskázáshoz, bedolgozáshoz kell. efölött viszont már több csapat kéne, akik zavarják egymást, több betonkeverő, miegymás, és a minőség nem lesz egyenletes.

Nálunk 4-5 ember (kezdetben 4-en voltunk, aztán maradt 3,  majd jött még 2) 4 m3 KK betont egy délelőtt tudott bedolgozni. Igaz, ha az utólag szervezett 2 ember az elejétől ott van, akkor minden gyorsabb lett volna, mert ők voltak profik, mi lelkes amatőrök. betonra lehet vigyázni, fóliára kell rakni, le kell takarni, néha permetezni kell, és átlapátolni, így pár órát kibír, illetve lerakás előtt a mixeres jól keverje meg. nálunk végül alig egy-két talicskányi ment veszendőbe.

ismerősnél dolgoztak aljzatbetonosok, akik délelőtt kimentek hozzá 2-en, saját mixerrel, valami egész tuti betonnal, pumpával megcsinálták a kb 100 m2-t szobánként. mindezt kb. 2 óra alatt lézeres szintezővel kimérve,  3 méteren 3-4 mm hibával, amire egyből mehetett a parketta....

összesen kevesebből jött ki, mintha a generálkivitelező brigádja kézzel keverte volna a betont....

Előzmény: halaloszto (26136)
peaso25 Creative Commons License 2007.04.26 0 0 26138

ezt nagyon olcsón vetted, ha figyelmebe veszem, hogy a szállítás 5 e környékén van. meg sem merem kérdezni, hogy mennyiért vetted a cement és a sóder mázsáját?

és hol?:)

peaso25 Creative Commons License 2007.04.26 0 0 26137

én nem a pumpásra gondoltam, hanem a billencsesre. ill. ott van a még utána munkadíj, idő, és az anyag homogenitása.

a cement ,sóder árakra már nem emlékszem pontosan, amikor én számoltam (budai tüzép árakkal), akkor nekem drágábbra jött ki. itt 16 e 1m3 FN beton 5 e a kiszállítás.

halaloszto Creative Commons License 2007.04.26 0 0 26136
Mindenki ezt mondja, hogy a keszbeton olcsobb mint a helyben kevert. Hat en most epitkezek, es nagyon nem ugy tunik.

Ha keves kell, nagyon draga a keszbeton. Es ha sok is kell, nem mindig lehet ugy elokesziteni, hogy egyben belemenjen az egesz. Es ha orakig kell ott alljon a kocsi, az plusz penz.

En ma vettem pl 1.5m3 0-16-os sodert es 3q cementet 16300Ft-ert hazhozszallitva. Ennyi penzbol kijonne 1m3 transzportbeton szallitas nelkul.

vajk
Előzmény: peaso25 (26135)
peaso25 Creative Commons License 2007.04.26 0 0 26135

a cement -sóder-kőművesnél olcsóbb szokott lenni a készbeton. érdeklődj utána, hogy a környékeden van e iylyen trnaszportbetonos cég.

KK-készrekevert kell szerintem C-10-es vagy 14-es , 0-16-os szemcsenagysággaá

1 m3 talán elég lenne és ez 15-25 e ft.plusz száll.

de szerintem fogj bele a térkő lerakásába, biztos nem lesz egyenes, meg a széálső kövek kibuknak, de ha odafigyelsz, pár évig biztos jó lezs, aztán ha lesz pénzed később, majd újra lerakatod szakival.

Előzmény: joly34 (26131)
rozsdax Creative Commons License 2007.04.26 0 0 26134
Látszik, hogy itt a tavasz a www.megmaradt.hu -n ennyi eladó építőanyagot még nem láttam. Van egy csomó bontott, de többnyire megmaradt új anyagok.
atomgond Creative Commons License 2007.04.25 0 0 26133

Attól függ, mit értesz térkő alatt? Mert vannak az un. tipegők, amik tulképp nagyobb betonlapok, csak többféle formában és általában zúzottkavicsos felülettel díszítve. De léteznek sokkal barátságosabb, melegebb hatást keltő faburkolatú tipegők is. pl.:

http://www.isotech.hu/listen.php?kat=37&pos=624

Ezeket egyszerűbb lerakni, de alájuk sem árt egy kis murva vagy sóder. 

Az igazi térköves járda viszont macera. pl.:

http://www.terkokereskedes.hu/formak.htm

Én raktam le ilyen térkövet a kertbe, de nem olyan egyszerű mint amilyennek látszik. Egyrészt, alá kell dolgozni rendesen, különben hamar szétmegy az egész. Kell valami szegély, különben szétcsúsznak a kövek. Ásatni kell hozzá nyomvonalat, abba először murva vagy kavics -ezt be kell valahogy tömöríteni-, majd arra kétszer rostált sóder, és ebbe lehet rakni a köveket. Ha kész, akkor a réseket -fugákat-, homokkal kell kitölteni. Folyamatosan kell szintezni, hogy ne legyen hepehupás, és két oldalra szegély, különben az eső kimossa a sódert és annyi, vagy a járkálástól idővel szétcsúszik az egész. Van, aki tesz alá geotextíliát is, ez meggátolja, hogy esetleg pár éven belül a kövek közötti réseken növények nőljenek ki.

A betonlap sem olcsó, cserébe nem szép. A telibe betonozást viszont semmiképp nem ajánlom, mert nagyon zord, barátságtalan hatást kelt, és ha egyszer meggondolod magad, akkor a szétszedése -és a törmelék elszállítása- kész katasztrófa.

Előzmény: joly34 (26129)
*Steve Creative Commons License 2007.04.25 0 0 26132
ha a helyszinen csinálja akkor vas is kell bele ha ott öntik szal az is pénz amugy a térkő tényleg szebb a betonlapnak ugy tudom kb 300 ft darabja a térkőnek 69 FT de a betonlapból durván 2,5 darab 1 négyzetméterhez mig a térkőből 35db / négyzetméter

szal a térkő a mostani praktiker újság szerint 1995FT/M2 + ugye munkadij ez persze valami akciós
Előzmény: joly34 (26131)
joly34 Creative Commons License 2007.04.25 0 0 26131
Pont ilyen beton lapok vannak lerakva járdaként.. de szét vannak csúszva, meg amúgy is töredezettek. Hogy mitől, nem tudom így vettem a házat. Ezeket szeretném valami szebbre cserélni.

Viszont fogalmam sincs melyik lenne a drágább a beton vagy a térkő.. Most itt közvetlenül a négyzetméter/anyag árra gondolok.

Lehet hogy a munkaköltsége mindkettőnek ugyanannyi. A kész betont ugye úgy kell megrendelnem szállítatnom, ha úgy hozatok sódert, homokot meg ami még kell megúszom 3000 Ft-ból helybéli fuvarossal. Persze ha itt keveri valaki a betont.. akkor is csak ennyi a szállítás.
Előzmény: *Steve (26130)
*Steve Creative Commons License 2007.04.25 0 0 26130
hát ha t ha elfogadod a véleményem akkor szerintem a térkő szép de szintén melósok kellenek hozzá mert sikba kell szedni 2szer rostált sóder kell alá amit tömöriteni is kell

ami viszont olcsó és te is le tudod rakni akár az a 40*40 *5cm es beton lapok viszont ez nem annyira esztétikus nekem ez van a hobby telken lerakva

effektiv neked kell tudnod mit bir a pénztárca
Előzmény: joly34 (26129)
joly34 Creative Commons License 2007.04.25 0 0 26129
Sziasztok!
Teljes házfelújításban vagyok, ill a kellős közepében, kevés pénzből sok mindent szeretnék csinálni, ezért amit tudok nőnemű létemre sk.... (segítségnek max a 13 éves lányom van) vagy a helybéli alkeszek de őket ha lehet kihagynám...

Már ki tudtam cseréltetni a nyílászárókat, kifestettem az egész házat, mázolás majd a nyáron.
Viszont a régi járda lapokat fel szeretném szedni ill, egy kicsit nagyobb területet vagy lebetonozni vagy térkővel (nekem jobban tetszik) lerakni, mintegy teraszként.
Biztos hogy sokan jobban értetek hozzá térkő? vagy beton? Főleg az ár miatt kérdezem.
Vidéken lakom a betont is hozatni kéne.. vagy helyben keverni, melóssal, kőművessel. Ahogy meg elnéztem a térkő lerakási útmutatókat talán-talán azt még én is meg tudnám csinálni.
Mégis melyiket. Hozzá kell, hogy tegyem, semmi extra terhelés nem fogja érni autó nem fog rajta állni, áthaladni.

FSO Papa Creative Commons License 2007.04.24 0 0 26128
Hajajj, tudnék mesélni :) a centrumos szatyor egyébként az áru része, mint eredeti csomagolás ;)
Előzmény: Fido Dido (26127)
Fido Dido Creative Commons License 2007.04.24 0 0 26127
A centrumos szatyrot elnézve igazi kincsek kerülhettek elő! :)
Előzmény: FSO Papa (26125)
gagarin- Creative Commons License 2007.04.24 0 0 26126
Üdv FSO Papa,

a társasházunkban épp most ment egy tönkre (hiába, ezek már nem a klasszikus minőségben készülnek), tehát érdekelne...

Köszi,

g.
Előzmény: FSO Papa (26125)
FSO Papa Creative Commons License 2007.04.23 0 0 26125

Sorstársak!

Érdekelne valakit az alábbi klasszikus Brano ajtóbehúzó?

Nem néz ki agyonhasználtnak...

Ismerősöm pincéjében találtuk, az édesapja tehette el anno.

A gyártó weboldala szerint ez a legerősebb verzió.

psg5 Creative Commons License 2007.04.23 0 0 26124

Kis segítséget kérnék cserép ügyben:

Tondach Palotás natúr vs. Bramac Duna téglevörös?

Úgy hallom a Bramac jobb minőség és most a construma miatt árban is hasonlóak.

Melyik pirosabb (ha már látta esetleg vaki őket élőben) csak a hét végén tudnak hozni a tondach-ból holnap meg valahol nézek Bramac téglavörös színt.

Azt nem szeretném ha túl vörö/piros lenne a tető.

Valakinek tapasztalat?

fodorlaci Creative Commons License 2007.04.21 0 0 26123
ha nem is helyettesíti, nagyon sokat segít...
Előzmény: Khelben (26122)
Khelben Creative Commons License 2007.04.21 0 0 26122
de mindezt helyettesíti egy megfelelő kiállású kutya a kertben ;o))
Előzmény: fodorlaci (26117)
fodorlaci Creative Commons License 2007.04.21 0 0 26121
nem szakad meg, mondjuk én félévente kimegyek, és meghúzom az összes csavart, az első kettő díjmentes, csak így vállalom a garanciát, utána meg karbantartási szerződést kötök, ha lehet. Ez igazából nem probléma. De persze ha ez nincs...
Előzmény: Lacivill (26120)
Lacivill Creative Commons License 2007.04.21 0 0 26120
Az a gond azzal a vezetékkel, hogy a csavar se arra készült, hogy 1 es vezetéket stabilan rögzitse, ha meghúzod megszakad, ha meg nem akkor később lazulhat......
Előzmény: fodorlaci (26119)
fodorlaci Creative Commons License 2007.04.21 0 0 26119

én már kötöttem be egyes vezetéket...

teljes mértékben igazat adok, nagyon nem jó... mert ami kis hely van, az pont kell az ellenállásnak, és a 0,22-es vezeték az könnyen behajtható mellé, de az egyes...

Nem kívánom senkinek.

Valószínűleg azt mondaná a szerelő, hogy ezt ki kell cserélni, nem megfelelő, mivel nem akar vele tökörészni

Mondjuk én megcsinálom, ha ilyen van, de azért ez ritka

Előzmény: Lacivill (26111)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!