Pannónia, a "magyar legenda". Ez a topik kapcsolódik a Pannónia motorkerékpárok topikhoz (http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9049017) Itt főleg olyan információk, hozzászólások találhatók meg, amelyek Pannónia tuningolással, versenyzéssel kapcsolatosak. Magas szintű szakmai ismeretek, trükkök, tippek. Csak haladóknak :-) !
Gyulai vagyok. A nevem megadásából nem csináltam nagy problémát (gondolom ez nem olyan fórum, hogy beszólok valami rosszat, aztán jöttök és 20 Pannóniával átgázoltok rajtam :D). Legközelebb csütörtökön leszek Csabán, műszakira viszem a 250-est. De szoktam amúgy arra járni, mert haverom, akinek tuningoltam félig csabai. Véletlenül nem láttál Csabán egy orbitális nagy rezóval rendelkező, nagy hangú vörös 250-es ETZ-t? :D Az a haveromé. Még nincs teljesen kész, de bíztatóan alakul. Hétvégén pl. biztosan fogunk motorozni, ha gondolod találkozhatunk. És akkor tényleg szabadabban beszélgethetünk akár MZ-ről, Simsonról is, vagy a MOTA-ról (a Pannónia mellett).
Én imádom a 20-ast ,csak arra gondoltam többek közt ,hogy ha szétkapunk 10db ETZ-t és 10db 20-ast alkatrészekre ,összekeverjük ( a Pancsit a Pancsival az MZ-t az MZ-vel ) és abból összeraksz tíz MZ-t és vagy két három huszast jó esetben ,mert annyira nagy a méretszórás a 20-asban !
Viszont a P 20-nál gátat szab a túl közeli két henger és az expanziós főtengely kötés . MZ-be szerintem még komplett Japcsi fötengelyt is be lehet "reszelni" .
Kicsit én is szkeptikus vagyok a 20-ast illetően, de ha az egész motrot nézzük a pannóniával sokkal gyorsabban lehet haladni, ill. százszor normálisabb vázat lehet neki csinálni.
Talán így van , de szerintem lényegesebb ,hogy ki csinálja és hogyan ! De eddig amilyen MZ-k ellen versenyeztetek a ti motorotok kb háromszor-négyszer annyiba került , szóval pl. két háromszáz ezerből ti sem tudnátok annyira jó motort csinálni ,azt hiszem ! Mindenesetre erre én is kíváncsi vagyok , mit tud rendesen megcsinálva , ha jut rá időm és pénzem , talán kiderűl mire képes a Pancsimhoz képest . Az alsócsap igaz , de hát ahhoz nem lehet sonkát gyártani ? Csak akarni kell erősen és sikerűl :)
Bocsi, nem rendőr vagyok, hogy igazoltassalak, csak azt szerettem volna tudni, hogy mennyire vagy környékbeli.(Mert akkor nem kell a neten beszélgetnünk.) Egyébként is a névmemóriám csapnivaló. Az Ivánnál már használtuk ezt a progit de én nem voltam hasraesve tőle. Visszaigazolásnak ok.
Mire gondolsz ? Mert pl. halytókar is majdnem egyezik sok Japánnal , a többi meg nem nagy gond ,persze leszámítva a kuplungot ,mert az elég egyedi sz.tem . De hidd el azzal bármelyikőtöknek kevesebb gondja lenne az elkészítéssel ( felkészítéssel ),mint a P20-al , már csak azért is mert egy hengert kell matatni és jobban hozzáférhető a mérete miatt ! Na a vázról ne beszéljünk ,mert azt sosem fogom megszokni ,és itt a gyenge pont ,de az nagyon ! Míg új addig elmegy ,de egy nagyobb ( akár kisebb ) esés után ,inog félre húz ,ááááá..... mindegy :)
Megmondom őszintén, nem. Gondolom jobb, mint amit én mondtam, de nyilván annyiba is kerül. Én sajna (remélem csak egyelőre) nem tudok "nagyban" gondolkodni, megpróbálok jó ár/érték arányú alkatrészeket beszerezni (saját motorjaim közül - Simson, ETZ250 - amúgy csak a Simsont tuningolom, de azt elég komolyan). Remélhetőleg valamikor meglesz rá a lehetőségem, hogy csak a minőségre koncentráljak.
Valóban minden rendben. Már ami a szokásos előzetes előkészületeket illeti.
Valamennyi márciusig beérkezett új résztvevő jeletkezése elvben elfogadva. A régieké, 2005-2006-os indulóké automatikusan elfogadva, még ha el sem küldték. Most már ne jusson senkinek eszébe, hogy indulni akar!
A területre a szerződés aláírva, a szolgáltatókkal elvi megállapodás megkötve, energia, víz szokott módon.
A pálya felülete nem lett jobb. Középre vettetek valamit, gondolom kukoricát.
Ja! Az időpont júli 21-22.
További részletek a vmm.hu fórumában. Majd néhány nap mulva.