Nem. Mert nem csak egy, hanem 3 dimenzióban csökkented a méretét. Ha veszel egy egy köbméteres kockát, és annak 1/100-as makettjét csinálod meg, az eredmény 1 köbcenti. Így egy 1/72-es makett tulajdonképpen 72 a köbön.
Egy aprosag: az agyu vege nem fekete -a "lopor". amit hasznaltak, nem kormozott. Keves tanknal/agyunal lathato csak, hogy a csoszajfek sotetebb az alapszinnel, de ez nem korom, hanem a sotetszurke hoallo alapozo, ami a fedofestek leegese utan elotunt.
Tenyleg; ahhoz, hogy egy 1/72-es Tigris II merethu legyen sulyban is, majdnem egy tonnat kellene nyomnia, nem?
Tudtok nekem segíteni, hogy lehet-e kapni valahol 1x1 és 2x2 mm keresztmetszetű fém négyszögprofilokat? Obiban meg hasonló helyeken csak 4mm-estől felfelé árulnak :-(
Valszeg túl gyorsan megköt. Vagy tegyél bele több hígítót vagy sszáragáslassítót, retardert. Bár az utóbbit általában akrilokhoz használják, de valszeg van enamelhez is.
Már egy ideje festegetek pisztollyal, de még lakkot eddig nem fújtam.... Na most az mitől van, hogy a revell fényes lakkot fújva a levegőben ilyen pókháló szerű képződik? És legfőképpen ez ellen mit lehetne tenni? Egy-egy fújás után olyan az asztalom, mintha már évtizedek óta nem járt volna arra senki :)
Van egy kamionom amit már pár éve csinálgatok fából. Eredetileg az alváza egy Western Star-é lett volna de úgy döntöttem h inkább csinálok belőle egy Kenworth K100-at. a hátulja rugózik 4db spirálrugóval a fülke is 4darabbal.
Véleményt kérek!!!!!!
alulról
próbának összeraktam
elvileg ilyen lesz
1:42 a mérete kb. az egész kamiont én terveztem egy füzetbe.
Ismét lenne 1 problémám. Amikor festem a makettem kerekeit (feketével) akkor a festés és a festék megszáradása után a kerekeken maradnak "szürke" foltok.
pécsi vok, szóval a pesti mocorgás nem megy... de ez a negyedkörös forgattyűs megoldás még szimpatikus is, csakhát most nem tudnék ennyit ülni felette...de köszi... Megjöttek ma a 1/72es humwee-im is...hehe tú in van... Láttam tecsóban itt nálunk 1099Huf-ért Heller 1/72es figurákat...különböző szettekben...megéri vajon? asszem ha jól emléxem 48 db embör van egy dobozban... üdv evríbádi! :D
Nem tudom, merre laksz, de Pesten a Bajcsy és a Hajós utca sarkánál van egy - azt hiszem - Proxxon márkabolt/szervíz. Én annó náluk vettem egészen vékony, 0,3-as, 0,5-ös fúrószárakat. Néha a Conradnál is ki lehet fogni, illetve esetleg próbáld meg a modell-hobbyt, ők forgalmaznak Academy cuccokat és az Academynek van egy komplett készlete. A 0,5-ös végét utána felforrósítottam és óvatosan belenyomtam egy öntőszár darabba, kész volt a fúró.
Nekem van egy mini fúróm, hasonló helyzetekben többször mentett már meg. Ehhez lehet kapni 0.5, 0.3 mm átmérőjű fúróhegyeket. Egész pontosan 0.3-1mm közöttieket. van egy Vagy pl. 1/72-es harckocsi lövegcsövét kifúrni is jó. Nekem most egy Tornadom van, aminek letört a vízszintes vezérsíkja és az egyik fegyverfelfüggesztési pontja, ezzel a módszerrel fogom javítani.
Jobbra fordítasz negyetkörnyit, aztán balra. Megint jobbra, megint balra. Én így fúrtam fel 12,7 mm-es 1:72-es géppuskacsöveket gyári sztirolból. Cca. 1 óra alatt haladsz 3-4 mm-t.
Ja! A homokhoz én a tapétaragasztót javallanám, belekeverve a megfelelő mennyiségű/minőségű homokkal. De biztos van ennél jobb megoldás is, mivel én csak ezt ismerem...hehe:D üdv! és jó munkát!
Ejhaa!! A forrósítástól félek, mert ha már az egyik fele benne van a makettban, és akkor melegítem fel kellőképpen a másik felét, akkor a már benn lévő fél is "izzani" fog, és az mégiscsak szétb@rmolná, mivel kb egy 1cm-es "tűről" lenen szó, szóval ettől tartok picit... azt nem ígérem, hogy feltétlen kipróbálom, mert nem szeretnék próbálgatni...:D a hideg tűvel való fúrás merész gondolat, amolyan kaparászgatásra gondoltál? A katonai humwee 1/35ös? Én is most szereztem be a 3. hummerom, ami egy 1/35ös Academy M1025 Armored Armament Carrirer...Meg most jönnek a picik (1/72 dragon humwee)...ebből adódóan Hummer-t szerető embör vagyok...:D Esetleg tennél fel képeket hogy hogy sikerültek? a helikopács "kovácsolással" még lenne egy olyan tippem, hogy esetleg egy vékony réteg alufólia, vagy folpakk...ragasztózva...lehet valyon olyan vékonyan rátekerni, vagy bevonni vele a propellert, hogy jelentősen ne változzon meg a gép... De eléggé sajnálom, és nem szeretném így hagyni... hehe...kérdés hegyek... üdv, és megintcsak köszi mindenkinek!
fognék a helyedben egy pár milliméter hosszú vékony injekcióstűdarabot, vagy gombostűdarabot. felmelegíteném, betolnám a lapáptba, majd ha lehűl NAGYON ÓVATOSAN a másik végét is felmelegíteném, és azt betolnám a rotorhoz...