Ha már a kulcsok szóba jöttek. Ti kaptatok kulcs számot (biléta) a kocsihoz? Én hiányoltam átvételkor, de a kereskedőm azt mondta, hogy ezt az adatot a központ tárolja és csak márkaszervizeknek adja ki szükség esetén.
A kulcsok eredetiségét szerintetek hogy lehetne ellenőrizni? (ez már tényleg az extrém kategória, de 1-2 hónap alatt utánrendelt kulcs is megjöhet a gyárból. Ha azzal adják át az autót, tehát az egyik eredeti nincs a tulajnál, és visszalopják még a casco sem fizet)
Jól írtad! "szolgáltatást" mert ugyebár a regadó egy adó, amiért ritkán szoktak szolgáltatni :((((
Persze ettől még elvárható, hogy odafigyeljenek, én viszont valamennyire megértem őket is. "Csak az nem hibázik, aki nem dolgozik." tartja a mondás. Aki pedig számokat ütlegel be naphosszat, az igenis hibázhat és meg is értem, te is és én is hibáznék.
Na a kedves vámhivatal nekünk a motorszámot ütötte el egy OFF Nissanban, komolyan ha valakinek az a dolga, hogy egész nap ücsörög és alváz-motorszámokat irogat, miért nem tudja azt kétszer leellenőrizni? Totál gáz, hogy befizetem a többszázezres regadót és az azzal kapcsolatos "szolgáltatás", amit kapok nulla, mert még ilyenkor se az van, hogy azonnal küldjük a javított lapot, hanem 30 nap alatt átfut. Khm.
nézesd csak át alaposan, én a saját és feleségem új aujtóját is átnézettem, sőt mivel ez utóbbit még nem vettük át, azt még 1x átvétel előtt is átfogom (először a hitelszerződés aláírása előtt néztem át, mindenhol alaposan).
Nehogymá ő fintorogjon, ha már otthagysz pár milliót... Ha meg igen, menjen a búsba. Én mindig a tanksapka fedélen kezdem a mérést ilyenkor, bár nem tudom, hogy az új autóknál is csinálnak-e ott színpróbát gyári festék esetén, de használtnál mindig az az első, hiszen legtöbbször ott csinálnak a fényezők színpróbát a festékkel.
Szó sincs megkövezésről, jól tetted, hogy mindent leírtál! Elvégre a korrekt kép kialakításához a "negatívumok" is kellenek. Ámbár részemről sose legyen nagyobb bajom mint amiket felsoroltál!
Megosztanám veletek az első hét és 500 km tapasztalatát.
A verda nagyon jó most a fedélzeti szerint 7.3 az átlag fogy. szinte tiszta város.
Bejáratos létére jól húzna, ha hagynám neki. :) Pedig Civicből ültem át.
Ami furcsa vagy hiányos az a tükör mozgatót megvilágíthatták volna ha már minden világít. A fűtés, a ventillátor, a levegő elosztó a létező legjobban van összecserélve, minden pont máshol van mint ahol megszoktuk.
A fénykürt kar olyan mintha egy darabosan mozgó kart húznál.(gondolom egyedi eset)
A rádiónál egy 5-ös skálán tudod állítani a sebesség követő hangerőt, de ennek ellenére darabosan húzza a hangot.
Az elektromos sebességfüggő kormány egy bizonyos tempó alatt nagyon durván lesz könnyebb.(szokás kérdése)
A gumi probléma az csak az enyém volt....hogy 2.2 helyett 2.6 körül volt benne.
Ezek olyan nüansznyi hibák, hogy szinte elsuhansz felettük csak most mindent nagyon kivesézve írtam le!!!!
Ne kövezzetek meg érte, de sokan kértétek, hogy írjunk tapasztalatokat.
Közben eszembe jutottak a régi "MERKUROS" idők , mikor 5-8 évet vártunk az áhitott ZSIGULIRA, és hogy örültünk ha véletlenül sikerült szállítási sérült, értékcsökkent, autóhoz hozzájutni mondjuk egy éven belül.(és hivatalosan 2 vagy 3 évig, pontosan nem emlékszem, el sem lehetett adni)
Ha van használtautó beszámítás akkor elvileg kell lennie rétegmérőnek.
A Cee'd-nek ha jól tudom 90-110 mikron a fényvastagsága. Rám is elég ferdén néztek amikor át akrtam mérni. Egyébként ha valahol nagyobb eltérést talász azt fogják mondani, hogy benne van a gyári tűrésbe. (170 mkron)
Onnan vagyok informált mert nekem karcosan jött. Értékcsökkenést nem adnak mert azt fogják mondani, hogy gyári technológiával lett kijavítva.
Ha neked fontosabb az hogy hogyan néznek rád mikor elhozod az _autódat_ (amit így vagy úgy de _kifizettél_) akkor felesleges átnézned. Őszintén szólva tojnék rá hogyan néznek rám, engem ne akarjon átb....ni senki :) néha mégis sikerül sajnos. :-I persze nem kell minden mögött összeesküvést sejteni, de bizony nem árt résen lenni!
Ha szóba jött, meg tudná valaki mondani hol lehet szerezni venni, kérni, bérelni rétegvastagság mérőt? (vagy estleg kellene a szalonokban is lenni?) És ha már az ember mér, mik a jó értékek, mikor lehet esetleg gyanakodni? Nekem még messze van az autóátvétel de jobb előre felkészülni. Remélem nen nézik majd rossz szemmel, ha a vadi új kocsit az ember alaposan átnézi.
Akkor most már rendben lesz remélhetőleg. Alaposan nézz át mindent az átvételnél, autó, papírok, adatok, kulcsok, biztosítások élesítése, biztos Te is tudod ezeket...de ennyi várakozás után hajlamos az ember elhanyagolni fontos részleteket....szóval ne vakítson el az öröm!
A hitelt jóváhagyták, ma kaptam az első esedékes részletet, május 7 határidővel... lehet arébb taszajtom ezt is... mert autó csak holnap lesz... délutánra elkészült a vámhivatali papír... hát ezt még lenyelem, de ez már az utolsó... :(
A meganeklub.hu oldalon fent van az 1.6 16V nek a nyomatékgörbéje, az gyárilag gyönyörű, aztán nekünk sajnos el lett rontva egy nem túl jól sikerült csippel, de ez már más kérdés:)
Én is azt mondom, kitartás. Gondolj arra, ha most feladod, akkor az a 2,5 hónapnyi befeketett eneriga, feszkó, idegeskedés felesleges volt... Most már "csakazértis" végigcsinálnám, persze könnyű mondani:).
Hogyan tűnnek el? :) Legtöbbször "elfújja a szél"... ez is probléma persze, aki dolgozik hibázik, de a nagyobb gond, hogy soha nincs felelős! És ez maximálisan felb*sz agyilag, akár velem akár mással történik. :-I Kitartás KiberLovag!! ilyenkor szoktam csak azért is végigcsinálni :) motto: "mindenki más rohadjon meg, nekem akkor is Cee'd-em lesz", szorítok hogy sikerüljön neked!
Én tisztában vagyok vele, hogy nem egy csúcsteljesítményű motor van a mostani kocsimban. Éppen ezért nem értem, miért nem képesek (a KIA kivételével) normális , számomra megfelelő erőforrást gyártani.