Keresés

Részletes keresés

GatitaCaramelo Creative Commons License 2007.05.11 0 0 87

Szerintem is így van, hogy egy ország egy másik ország kajáját csak gagyiul tudja megycsinálni ha azt sem tudja milyennek kéne lennie, de szerintem azért is nem valódiak a kaják mert sok hozzávaló itt nem is található vagy ha van is, a gatyájuk is rámenne ha annyit vennének amennyi egy étterembe kell.

A bizonyos emlegetett étteremnek viszont én már láttam reklámját pesti estbe és még a paprika tv-n is.

Remélem a mi étterem projectünk tényleg össze jön majd valamikor és lehetőleg a legkevésbé lesz gagyi =). Csak győzzétek kivárni...

KILGORE TROUT Creative Commons License 2007.05.11 0 0 86
Szerintem általános jelenség. A kínaiak kiröhögik amit mi kínai kajának hívunk, meg az arabok is az arab büféket, .... miért lenne ez máshogy a maxikóival? Übergagyi mexikói szerűséget árulnak. Én eddig három mexikóinak nevezett étteremben voltam. No comment. Nem voltam mexikóban és ha minden így megy tovább nem is leszek soha sajnos :( de azért megismerem mi igazi és mi gagyi

A múltkor rendeltem két világhíres receptkönyvet az Amazonon. Szerintem tényleg nagyon klasszak. Ebből fordítgatok magamnak.

http://www.amazon.com/Essential-Cuisines-Mexico-throughout-recipes/dp/0609603558/
http://www.amazon.com/Authentic-Mexican-Regional-Cooking-Mexico/dp/0688043941

Ha nyílna egy igazi étterem, biztos megfordulnék annyiszor, ahányszor csak a pénztárcám engedi.
Pandus Creative Commons License 2007.05.11 0 0 85
Nem ismerik. az étteremnek sincs reklámja, én is onnan ismerem, hogy elmentem előtte a körúton. egyszer be is mentem, tapasztalataimat a Nachos c. topikban le is írtam (egy nemzetiségi eladó kioktatott a mexikói konyháról, amit lehet, hogy nem ismerek nagyon, de legalább voltam Mexikóban és mindenütt helyi kajákat ettem. ) Szakácskönyvet is hoztam, amiből időnként főzök is. Végül nem vettem a körúti mexikóiból, mert 1. ezt a stílust nem tűröm, 2. szinte semmi nem volt abból, amit a kirakatban hirdetnek, pl. kis harapnivalók (taco, chips, guacamole és egyebek), ami egyrészt olcsóbb, másrészt délután volt, pont olyan idő, amikor az ember csak csipeget(ne).
Előzmény: GatitaCaramelo (83)
GatitaCaramelo Creative Commons License 2007.05.10 0 0 84
Tudom, köszi =)
Előzmény: Zitka (81)
GatitaCaramelo Creative Commons License 2007.05.10 0 0 83

=((

Nemtom mért pang. Az emberek nem szeretik itthon a mexikói kaját? Vagy nem ismerik?

Előzmény: Pandus (80)
GatitaCaramelo Creative Commons License 2007.05.10 0 0 82

=)))

Hát majd nyomozok...

Előzmény: varadit (79)
Zitka Creative Commons License 2007.05.06 0 0 81
írtam neked a paradicsomos topikon. :-)
Előzmény: GatitaCaramelo (78)
Pandus Creative Commons License 2007.05.06 0 0 80
Tehát anyagilag szálljunk be? A körúti mexikói gyorsétterem is pang az ürességtől.
Előzmény: GatitaCaramelo (77)
varadit Creative Commons License 2007.05.06 0 0 79

Boltban vagy kertészetben nem tudom, de az Erzsébet körúti mexikói gyorsétteremben ( Speedy Burritos) lehet enni.

Gondolom most sokat segítettem rajtad. :-)

Előzmény: GatitaCaramelo (78)
GatitaCaramelo Creative Commons License 2007.05.06 0 0 78

Valaki tudja hogy lehet-e itthon tomatillo-t kapni valahol?

(akár boltban, akár palántát kertészetben)

GatitaCaramelo Creative Commons License 2007.05.05 0 0 77
Arra gondolok, lehet hogy ketten nem leszünk elegek az étteremnyitáshoz...
Előzmény: Pandus (76)
Pandus Creative Commons License 2007.05.04 0 0 76
Mire gondolsz?
Előzmény: GatitaCaramelo (73)
GatitaCaramelo Creative Commons License 2007.05.03 0 0 75

Helyes =))

Előzmény: KILGORE TROUT (74)
KILGORE TROUT Creative Commons License 2007.05.03 0 0 74
Mint fogyasztó, szívesen csatlakozom.
Előzmény: GatitaCaramelo (73)
GatitaCaramelo Creative Commons License 2007.05.03 0 0 73

Sziasztok,

Nagyon örülök hogy végre ki hazánkban is egyre több ember kíváncsi Mexikóra.

A barátom mexikói és (hosszadalmas vízum huza-vona után....) végre valahára ide for költözni most nyáron. Azt tervezzük hogy a homályos távoli jövőben nyitunk egy igazi mexikói éttermet, ahol nem ilyen mexikóinak álcázott műkajákat adnak mint egyébként máshol. Bár megjegyzem, valószínűleg a legtöbb embernek nem tűnik fel hogy amit eszik annak nem sok köze van a valósághoz, mivel nem sok ember tudja minek milyennek kéne lennie. Szóval szeretnénk felfedni a leplet Mexikó igazi ízéről. =) Ha valakinek van kedve csatlakozni hozzánk a vállalkozásban szóljatok! =)))

H_G Creative Commons License 2007.04.19 0 0 72
Ne rejtélyeskedjetek -- pont a tapasztalatok megosztására létezik az egész fórumozás!

Zitka Creative Commons License 2007.04.19 0 0 71

magánba megírod?

bzitkukackafrimél

Előzmény: KILGORE TROUT (70)
KILGORE TROUT Creative Commons License 2007.04.19 0 0 70
más baj is van velük .... ezért nagy/további ingyen reklámot én nem csapok ha lehet
Előzmény: Zitka (69)
Zitka Creative Commons License 2007.04.19 0 0 69

Óóó, hogy én ezt nem vettem észre! OFF: pedig legutóbb ott vettem nagyon kedvező áron Arborio rizst ON

Az a baj a Culinaris bolttal, hogy túl sok "nélkülözhetetlen" dolgot lehet ott találni. :-D  Jó kis pénzdobáló hely. :-)

Előzmény: KILGORE TROUT (68)
KILGORE TROUT Creative Commons License 2007.04.19 0 0 68
Én a Culinarisban vettem már masa harina-t és láttam többféle kiszerelésben
Előzmény: Zitka (67)
Zitka Creative Commons License 2007.03.03 0 0 67

Itt a topikon is volt már vagy 3-4 recept...

Sajnos itthon nincs az a fajta kukoricaliszt (masa harina), amiből igazán jó tortillát lehet sütni. Nekem legalábbis a "baklövések" topikba való lett a végeredmény. :-DDD

Előzmény: morelos (66)
morelos Creative Commons License 2007.03.03 0 0 66

sziasztok vagy hola a todas y a todos :-)

szeretek enni és egyre jobban érdekel a mexikói konyha!

lenne egy elég "amatör" kérdésem a tortilla lapok elkészitésével kapcsolatban, amelyeket megtöltünk hússal stb., ha ezeket egyáltalán tortilla lapoknak hivják :-). azt olvastam neten h keverjek sima palacsintatésztát búza- vagy kukoricaliszttel és süssek belőle 12 kicsit vastagabb "panacsintát". ez igy oké? vagy van jobb ötletetek?

előre is köszönöm!

ati928 Creative Commons License 2006.10.30 0 0 65
Sziasztok!

hmm jó ez a topic :)

Az a Plusos Tortilla chips vagy hogy hívják. :)
Olyat szeretnénk mi is sütni!!!!
Ha Vízzel, sóval összekeverem a kukoricalisztet és ki akarom nyújtani akkor akármennyi vizet rakok hozzá szétporlad. :( Valamennyire sikerült kisütni úgy, hogy a tenyerembe szétnymkodtam nagyon vékonyra, de ezt csinálja "nagytételben" az akinek... Nekem mindegy lenne hogy eredeti recept vagy valami tákolmány, ha olyan állagú és ízű akkor jöhet. Ha valaki tudja a "varázslatot" légyszi írja le!!! Nagyon köszönöm!

Csináltunk már burritot meg sopapillast. Fincsi volt mindkettő, de nem hiszem, hogy olyan mint az eredeti mexikói.
Előzmény: Zitka (54)
Pandus Creative Commons License 2006.08.02 0 0 64
nem. ha a tésztát kinyújtod és megsütöd (szárazon), akkor kapod meg a tortillát. ha ezt szétvágod, mondjuk háromszögekre, és olajban kisütöd, akkor kapod meg a chipset, ami spanyolul nachos.
Előzmény: nancy_bellamy (59)
KILGORE TROUT Creative Commons License 2006.05.01 0 0 63
[image1]

[link2]
KILGORE TROUT Creative Commons License 2006.05.01 0 0 62
KILGORE TROUT Creative Commons License 2006.05.01 0 0 61
Puerco / Cochinita Pibil

A minap láttam a Volt egyszer egy Mexikó c. filmet. Teljesen beizgatott, hogy megkóstoljam a Pibil-t, amit olyan nagy kedvel fogyasztottak a filmben. Sokat nyomoztam és hosszas készület után végül is elkészítettem.

Bevallom a banánlevélbe tekerés a magas ára miatt kimaradt belőle, de így is remek étel kerekedett belőle.

Ime a leírásom és beszámolóm: http://www.spicy.hu/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=22&newlang=hungarian
t3v3d3s Creative Commons License 2005.10.23 0 0 60
az még csak a tortilla chips :) aztán a chipset tepsiben elteríted, szórsz rá sokmindent, pl. pirított darált marha-bab-hagyma-paradicsom egyveleget, de nálunk a szalonnapörc-tejföl-sajt (elismerem, nem túl autentikus) rátét az egyik favorit, és a sütőben összesütöd és ráolvasztod a sajtot. Mellé guacamole vagy salsa.
Előzmény: nancy_bellamy (59)
nancy_bellamy Creative Commons License 2005.10.21 0 0 59
t3v3d3s akkor ha kukoricaliszt, víz, só masszát kinyújtom, szétvágom és kisütöm akkor nachos-t kapok?
még nem volt alkalmam kipróbálni semmit sem, bár egyelőre nem is merek :)))
t3v3d3s Creative Commons License 2005.10.20 0 0 58
a culinarist már nézegettem régebben, de kicsit messze van, a spicy-t viszont nem ismertem, köszi!
én is örülnék, ha tudnám, melyikre gondolok :) találtam egyet, ami hasonlít (Poblano), de ez nagy és sötétebb, majd körülnézek a spicy.hu-n, hátha megtalálom.
Előzmény: papri (57)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!